Filmy - Plotki i newsy filmowe
Harry_the_Cat - Sob 13 Wrz, 2014 13:30
raczej nie bede musiala sie dlugo zastanawiac czy isc - prosty test wystarczy: beda grali na Boze narodzenie??
Anaru - Sob 13 Wrz, 2014 18:48
"Exodus: Gods and Kings": Ridley Scott broni wyboru aktorów do filmu
Ridley Scott został oskarżony o zatrudnienie do swojego najnowszego filmu tylko białych aktorów. Produkcja "Exodus: Gods and Kings" opowiada biblijną opowieść o Mojżeszu, a w głównych rolach wystąpili tylko biali aktorzy. Zdaniem niektórych jest to niedopuszczalne, ponieważ w filmie mowa jest o Egipcjanach.
Przypomnijmy, że w sieci zawrzało, gdy okazało się, że Scott do filmu do głównych ról zatrudnił tylko białych aktorów. Przedstawiciele innych ras otrzymali angaż przede wszystkim jako niewolnicy. Na facebooku, a także innych portalach społecznościowych apelowano o bojkotowanie produkcji poprzez wpisywanie hashtagu: #BoycottExodusMovie.
W obsadzie epickiej opowieści znaleźli się między innymi: Christian Bale, Aaron Paul, Ben Kingsley, John Turturro oraz Sigourney Weaver. Premiera "Exodus: Gods and Kings" planowana jest na 12 grudnia.
http://film.onet.pl/wiado...-do-filmu/5nlbv
Anonymous - Sob 13 Wrz, 2014 19:27
a kretynskie skrzydla nadal pozostaja...
Anonymous - Sob 13 Wrz, 2014 19:45
ja sie zdrzemnelam pod koniec FOTRu i gdzies troche podczas Powrotu. No i regularnie odpadlam w trakcie tego dluuuugiiiiieeeego pozegnania.
Anaru - Sob 13 Wrz, 2014 19:48
| AineNiRigani napisał/a: | | a kretynskie skrzydla nadal pozostaja... |
BeeMeR - Sob 13 Wrz, 2014 20:00
| Anaru napisał/a: | | Ridley Scott został oskarżony o zatrudnienie do swojego najnowszego filmu tylko białych aktorów | Nie wiedziałam, że jest to niemile widziane - acz pewnie w obecnym świecie nie powinno dziwić. Cóż, ja lubię obejrzeć czasem film w którym występują sami biali ludzie
Admete - Sob 13 Wrz, 2014 21:39
Ja też - w końcu jestem biała i jak chcę innych, to mam swoje bolly albo filmy koreańskie.
Agn - Sob 13 Wrz, 2014 22:00
Spoko, onego czasu Peter Jackson zbierał bęcki, bo żaden hobbit nie był czarnoskóry.
Vasco - Nie 14 Wrz, 2014 02:17
Disney to jest rasistowski, bo nie pozwala do scenicznego Króla lwa angażować białych aktorów... Poważnie.
Admete - Nie 14 Wrz, 2014 07:26
Świat zgłupiał...
Akaterine - Nie 14 Wrz, 2014 07:36
Powinni się przyczepić do Midsomer Murders, tam ani razu nie pojawił się czarnoskóry aktor. Raz była aktorka o wyraźnych korzeniach, ale pewnie dla niektórych i tak będzie za mało czarna .
Anonymous - Nie 14 Wrz, 2014 09:45
| Anaru napisał/a: | | AineNiRigani napisał/a: | | a kretynskie skrzydla nadal pozostaja... |
|
Skrzydla przy ramionach - kretynizm logiczny. Skrzydla mialy za zadanie szumiec aby wystraszyc konie wroga i jednoczesnie stanowily obrone przed tatarskim arkanem. Dlatego byly przytwierdzone do konia.
Natomiast w wersji paradnej - byly przytwierdzone do plecow. Gdyby byly w wersji bojowe bylaby to najwieksza chyba glupota militarna...
Agn - Nie 14 Wrz, 2014 10:57
| AineNiRigani napisał/a: | Skrzydla przy ramionach - kretynizm logiczny. Skrzydla mialy za zadanie szumiec aby wystraszyc konie wroga i jednoczesnie stanowily obrone przed tatarskim arkanem. Dlatego byly przytwierdzone do konia.
Natomiast w wersji paradnej - byly przytwierdzone do plecow. Gdyby byly w wersji bojowe bylaby to najwieksza chyba glupota militarna... |
No dobrze, ale do czego to było? W czasach Mojżesza husarii nie było.
BeeMeR - Nie 14 Wrz, 2014 11:21
Myślę, że do Potopu
Agn - Nie 14 Wrz, 2014 11:31
Aaa... musimy Aine nauczyć cytować, bo się ociec gubi, jak przeskoczy na inny temat.
zooshe - Nie 05 Paź, 2014 12:19
Jeszcze nigdy nie byłam tak podjarana perspektywą pójścia do kina na POLSKI film.
Film Bogowie opowiada historię prof. Religi i początkach transplantologii w Polsce.
Patrząc na trailer spodziewam się naprawdę czegoś dobrego. Kot może i nie jest fizycznie podobny, ale talentu nie można mu odmówić.
https://www.youtube.com/watch?v=1biE4cOrDPE
Admete - Nie 05 Paź, 2014 12:20
Też się wybieram. U nas grają od 17.
zooshe - Nie 05 Paź, 2014 12:22
| Admete napisał/a: | | Też się wybieram. U nas grają od 17. |
Idę na pokaz przedpremierowy. Strasznie jestem ciekawa.
Anaru - Nie 05 Paź, 2014 12:25
Na szczęście dobre polskie filmy tez się czasem trafiają.
Admete - Nie 05 Paź, 2014 12:27
Liczę na twoją opinię zooshe.
Harry_the_Cat - Nie 05 Paź, 2014 18:06
Dajcie znac, czy dobre. To bede wiedziala, czy sie interesowac
akne - Nie 05 Paź, 2014 22:36
| Admete napisał/a: | | Też się wybieram. U nas grają od 17. |
No to jest nas dwie
zooshe - Nie 05 Paź, 2014 23:54
Relacja w odpowiednim wątku.
http://forum.northandsout...start=75#399702
BeeMeR - Wto 14 Paź, 2014 08:36
Ludzie są uroczo zakręceni i ogromnie pomysłowi czasem - i twórczo i odtwórczo) :
http://www.dramafever.com...comic-con-2014/
Agn - Wto 14 Paź, 2014 16:19
Czemu mam wrażenie, że za Cersei przebrany jest facet?
|
|
|