To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Plotki i newsy filmowe

Harry_the_Cat - Sob 13 Wrz, 2014 13:30

raczej nie bede musiala sie dlugo zastanawiac czy isc - prosty test wystarczy: beda grali na Boze narodzenie??
Anaru - Sob 13 Wrz, 2014 18:48

"Exodus: Gods and Kings": Ridley Scott broni wyboru aktorów do filmu

Ri­dley Scott zo­stał oskar­żo­ny o za­trud­nie­nie do swo­je­go naj­now­sze­go filmu tylko bia­łych ak­to­rów. Pro­duk­cja "Exo­dus: Gods and Kings" opo­wia­da bi­blij­ną opo­wieść o Moj­że­szu, a w głów­nych ro­lach wy­stą­pi­li tylko biali ak­to­rzy. Zda­niem nie­któ­rych jest to nie­do­pusz­czal­ne, po­nie­waż w fil­mie mowa jest o Egip­cja­nach.

Przypomnijmy, że w sieci zawrzało, gdy okazało się, że Scott do filmu do głównych ról zatrudnił tylko białych aktorów. Przedstawiciele innych ras otrzymali angaż przede wszystkim jako niewolnicy. Na facebooku, a także innych portalach społecznościowych apelowano o bojkotowanie produkcji poprzez wpisywanie hashtagu: #BoycottExodusMovie.

W obsadzie epickiej opowieści znaleźli się między innymi: Christian Bale, Aaron Paul, Ben Kingsley, John Turturro oraz Sigourney Weaver. Premiera "Exodus: Gods and Kings" planowana jest na 12 grudnia.
http://film.onet.pl/wiado...-do-filmu/5nlbv

Anonymous - Sob 13 Wrz, 2014 19:27

a kretynskie skrzydla nadal pozostaja...
Anonymous - Sob 13 Wrz, 2014 19:45

ja sie zdrzemnelam pod koniec FOTRu i gdzies troche podczas Powrotu. No i regularnie odpadlam w trakcie tego dluuuugiiiiieeeego pozegnania.
Anaru - Sob 13 Wrz, 2014 19:48

AineNiRigani napisał/a:

:co_stracilam:

BeeMeR - Sob 13 Wrz, 2014 20:00

Anaru napisał/a:
Ri­dley Scott zo­stał oskar­żo­ny o za­trud­nie­nie do swo­je­go naj­now­sze­go filmu tylko bia­łych ak­to­rów
Nie wiedziałam, że jest to niemile widziane - acz pewnie w obecnym świecie nie powinno dziwić. Cóż, ja lubię obejrzeć czasem film w którym występują sami biali ludzie :P
Admete - Sob 13 Wrz, 2014 21:39

Ja też - w końcu jestem biała i jak chcę innych, to mam swoje bolly albo filmy koreańskie.
Agn - Sob 13 Wrz, 2014 22:00

Spoko, onego czasu Peter Jackson zbierał bęcki, bo żaden hobbit nie był czarnoskóry. :zalamka:
Vasco - Nie 14 Wrz, 2014 02:17

Disney to jest rasistowski, bo nie pozwala do scenicznego Króla lwa angażować białych aktorów... Poważnie.
Admete - Nie 14 Wrz, 2014 07:26

Świat zgłupiał...
Akaterine - Nie 14 Wrz, 2014 07:36

Powinni się przyczepić do Midsomer Murders, tam ani razu nie pojawił się czarnoskóry aktor. Raz była aktorka o wyraźnych korzeniach, ale pewnie dla niektórych i tak będzie za mało czarna ;) .
Anonymous - Nie 14 Wrz, 2014 09:45

Anaru napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:

:co_stracilam:

Skrzydla przy ramionach - kretynizm logiczny. Skrzydla mialy za zadanie szumiec aby wystraszyc konie wroga i jednoczesnie stanowily obrone przed tatarskim arkanem. Dlatego byly przytwierdzone do konia.
Natomiast w wersji paradnej - byly przytwierdzone do plecow. Gdyby byly w wersji bojowe bylaby to najwieksza chyba glupota militarna...

Agn - Nie 14 Wrz, 2014 10:57

AineNiRigani napisał/a:
Skrzydla przy ramionach - kretynizm logiczny. Skrzydla mialy za zadanie szumiec aby wystraszyc konie wroga i jednoczesnie stanowily obrone przed tatarskim arkanem. Dlatego byly przytwierdzone do konia.
Natomiast w wersji paradnej - byly przytwierdzone do plecow. Gdyby byly w wersji bojowe bylaby to najwieksza chyba glupota militarna...

No dobrze, ale do czego to było? W czasach Mojżesza husarii nie było.

BeeMeR - Nie 14 Wrz, 2014 11:21

Myślę, że do Potopu ;)
Agn - Nie 14 Wrz, 2014 11:31

Aaa... musimy Aine nauczyć cytować, bo się ociec gubi, jak przeskoczy na inny temat. :lol:
zooshe - Nie 05 Paź, 2014 12:19

Jeszcze nigdy nie byłam tak podjarana perspektywą pójścia do kina na POLSKI film. :excited:

Film Bogowie opowiada historię prof. Religi i początkach transplantologii w Polsce.

Patrząc na trailer spodziewam się naprawdę czegoś dobrego. Kot może i nie jest fizycznie podobny, ale talentu nie można mu odmówić.
https://www.youtube.com/watch?v=1biE4cOrDPE

Admete - Nie 05 Paź, 2014 12:20

Też się wybieram. U nas grają od 17.
zooshe - Nie 05 Paź, 2014 12:22

Admete napisał/a:

Idę na pokaz przedpremierowy. Strasznie jestem ciekawa.

Anaru - Nie 05 Paź, 2014 12:25

Na szczęście dobre polskie filmy tez się czasem trafiają. ;)
Admete - Nie 05 Paź, 2014 12:27

Liczę na twoją opinię zooshe.
Harry_the_Cat - Nie 05 Paź, 2014 18:06

Dajcie znac, czy dobre. To bede wiedziala, czy sie interesowac ;)
akne - Nie 05 Paź, 2014 22:36

Admete napisał/a:

No to jest nas dwie :)

zooshe - Nie 05 Paź, 2014 23:54

Relacja w odpowiednim wątku.
http://forum.northandsout...start=75#399702

BeeMeR - Wto 14 Paź, 2014 08:36

Ludzie są uroczo zakręceni i ogromnie pomysłowi czasem - i twórczo i odtwórczo) :mrgreen: :
http://www.dramafever.com...comic-con-2014/

Agn - Wto 14 Paź, 2014 16:19

Czemu mam wrażenie, że za Cersei przebrany jest facet? :mysle: