Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
Admete - Pią 10 Sie, 2012 13:16
My tez mielismy oddzielne, ale moje chowało się na dzień w szafie, bo inaczej nie byłoby gdzie się ruszać
Anonymous - Nie 12 Sie, 2012 00:15
Ostatnimi czasy wracam do roznych starenkich seriali, ktorymi sie zachwycalam w mlodosci i dziecinstwie. Zaczelam od Ally McBeale, ktora zdecydowanie nie przetrwala proby - strasznie pretensjonalna.
Ale ogladam Pokoj 107.Jenyyy... na razie mam za soba 18 min. 1 odcinka. I bylo to 18 min pelnych smiechu i wspomnien. To bylo wlasnie krecone w czasie moich czasow studenckich. I niewiele przejaskrawione. 18 minut w trakcie ktorych smialam sie kilkanascie razy w ciagu minuty. I wszystkie znane dzis dobrze twarze, a wowczas nowicjusze. Pamietalam z tego serialu Wieczorkowskiego (bo tam go spostrzeglam po raz pierwszy), pamietam Monike Bolly, ktora juz wtedy szaleni lubilam, pamietam Struzik i Korzuszonek, ktore widzialam po raz pierwszy, a ktore zaraz potem trafily do popularnych telenowel. Nie pamietalam natomiast Kingi Preiss i Braciaka, ktorzy talentem przewyzszaja wszystkich wymienionych, ale potrzebowali troche wiecej czasu, aby widzowie sie o tym przekonali...
To naprawde niesmiertelny serial.
Anonymous - Nie 12 Sie, 2012 11:14
Jestem po 6 odcinku, przy ktorym sie niezle poryczalam - bo kazdy ma swojego Wrzeszczyka, ktory go gryzie... Moim byla dr Foltyn Jenyyyy... ja nawet takie same brednie wygadywalam (tyle ze na temat historii starozytnej ziem polskich). Selekcja naturalna w pelnym tego slowa znaczeniu - z 270 przyjetych po 1 egzaminie zostalo nas 120 (nie wiem dlaczego pamietam te dane, ale pamietam )
Pokoj 207 jest cudowny - smieszny i slodko-gorzki. Te wspomnienia jednak bola - a mimo to z masochizmem ogladam dalej...
Aragonte - Nie 12 Sie, 2012 12:35
To Pokój 107 czy 207?
Tak czy siak w ogóle nie kojarzę tego serialu...
Admete - Nie 12 Sie, 2012 13:28
Też nie kojarzę, ale w latach 90 byłam zupełnie na bakier z polskimi serialami. Teraz zresztą też tak jest. Obejrzałam pierwszy sezon Suits. Nie powiem, dobrze się bawiłam, ale seriale o prawnikach prędzej czy później budzą u mnie przesyt. Nie lubię krętactwa, które w takich serialach jest na porządku dziennym. W Suits doceniam humor - Donna, Luis Harvey tez swoje dokłada. Natomiast postac Mike nie do końca jestem w stanie zaakceptować. Straszny z niego mięczak, nie ma kręgosłupa moralnego ani życiowego.
praedzio - Nie 12 Sie, 2012 18:44
Pokój 107 pamiętam. I głównego bohatera, który pochodził ze swojskiej Sokółki. Ech, jacy to Wieczorkiewicz, Pazura i Mucha młodzi byli...
Anonymous - Pon 13 Sie, 2012 00:01
| praedzio napisał/a: | Pokój 107 pamiętam. I głównego bohatera, który pochodził ze swojskiej Sokółki. Ech, jacy to Wieczorkiewicz, Pazura i Mucha młodzi byli... |
prawda? W zasadzie wszyscy aktorzy sa dzis dosc szeroko znani, a wtedy albo debiutowali, albo po prostu byli na poczatku drogi - Kinga Preiss taka mlodziutka, Barciak jako przyszly polonista, ktory pierze pieluchy, choc nie pierze... Pamietam, ze wtedy kojarzylam jedynie Anne Mamczur i Monike Bolly - kto dzis o nich pamieta? Obie zniknely w teatrach... A Korzuszonek jeszcze wtedy fajnie grala (zaraz potem wskoczyla do Kilera) - dzis ma maniere, ktora mnie cholernie irytuje.
Naprawde rycze ze smiechu, a do tego sie i wzruszam - mokry jest ten serial. Dla mnie przynajmniej
Admete, Aragonte - polecam, naprawde. Nie jest moze specjalbnie sensacyjny, ale uwazam, ze to jeden z lepszych seriali polskich (tylko taki krotki).
Anonymous - Pon 13 Sie, 2012 02:44
Juz skonczylam (tylko 13 odcinkow, wiec poszlo szybko). Dobrze i mile spedzonych kilka godzin. Poza tym okazuje sie, ze chociaz minelo 15 lat, naprawde dobrze pamietam fabule
Coz... bawilam sie przednie i az zal, ze juz sie skonczylo. Wracam do Ally. Moze sie kobita rozkreci. Zastanawiam sie, czy podobala mi sie na zasadzie fali, czy to kwestia niedojrzalosci. Pamietam, ze tata kompletnie nie rozumial naszej fascynacji - ze ten serial jest przecietny (poza wizja totalnie skretynialej Ameryki.) I trudno mu nie przyznac dzis racji...
Admete - Pon 13 Sie, 2012 08:48
Nie znosiłam Ally...uważałam ten serial za idiotyczny.
Anonymous - Pon 13 Sie, 2012 10:13
i mialas racje...
praedzio - Pon 13 Sie, 2012 10:32
Mnie się wówczas podobało. Do pewnego momentu. To było coś innego. Dopiero wchodził boom na neurotycznych bohaterów. Ale dziś nie wiem, jakbym zareagowała.
Anonymous - Pon 13 Sie, 2012 13:30
no wlasnie - dlatego sie zastanawiam, czy to kwestia fali, czy powiewu swiezosci, czy tez moze niedojrzalosci (mialam 17-18 lat). Tak czy inaczej ogladajac teraz Ally mysle dokladnie to samo, co moj tata wtedy - jakie to glupie. Sprawy sa kretynskie, kazdy prawnik w zasadzie nadaje sie do leczenia psychiatrycznego (niektorzy nawet zamknietego). Wychodzi na to, ze amerykanski dobrobyt objawia sie tym, ze ludzie sie nudza i z nudow sadza sie o pierdoly... Glupie to strasznie - na tyle przynajmniej, ze wcale mnie nie ciagnie do II sezonu (chociaz lubilam okres z Downeyem i Jon Bon Jovi sie przewinal...
Caitriona - Pon 13 Sie, 2012 13:40
Hell on Wheels wróciło
Admete - Pon 13 Sie, 2012 18:26
Już?
zooshe - Pon 13 Sie, 2012 18:40
Ostatnio natrafiłam w telewizji na Prawo Garrowa serial historyczno kostiumowy w którym gra Rupert Graves. Dobrze się ogląda.
Sofijufka - Pon 13 Sie, 2012 18:46
na Viasat History?
Anonymous - Pon 13 Sie, 2012 19:48
| Admete napisał/a: | Już? |
Wreszcie !!
zooshe - Pon 13 Sie, 2012 19:53
| Sofijufka napisał/a: | | na Viasat History? |
Potwierdzam. Niedawno tez puszczali dokument pt Liczni wielbiciele panny Jane Austen.
asiek - Wto 14 Sie, 2012 08:04
| Admete napisał/a: | | Nie znosiłam Ally...uważałam ten serial za idiotyczny. |
Też nie lubiłam tego serialu...główna bohaterka durna niemożebnie.
| Caitriona napisał/a: | Hell on Wheels wróciło |
O ! Ciekawe, co scenarzyści wymyślili ? Zakończenie pierwszego sezonu było sensowne...
Admete - Wto 14 Sie, 2012 09:58
Asiek ciekawe, co byś powiedziałą o Suits
asiek - Wto 14 Sie, 2012 12:18
Jeszcze nia miałam okazji obejrzeć... może się skuszę.
Caitriona - Wto 14 Sie, 2012 23:52
| Admete napisał/a: | | Asiek ciekawe, co byś powiedziała o Suits |
Jam nie Asiek ale mogę powiedzieć, że mi się ten serial podoba. Lubię Harvey'a i lubię Donnę - cudna babka. Dobrze mi się ten serial ogląda.
Obejrzałam sobie 10 odcinkowy The Unusuals - o policjantach. Niestety ma tylko 1 serię, ponieważ został anulowany, a szkoda. Serial ma bardzo dużo humoru, ma fajną obsadę i świetnych bohaterów. W jednej z głównych ról Jeremy Renner (Hawkeye z The Avengers).
Agn - Sob 25 Sie, 2012 22:47
Pierwszy odcinek Coppera za mną. Interesujący jest, nie powiem. Wprawdzie miałam zgrzyta, bo jak już w pierwszym odcinku mam sceny erotyczne z uwzględnieniem męskiego tyłka na cały ekran, to się martwię, czy panowie co niedziela nie będą dogłębnie odwiedzać burdelu. Niemniej pomijając ten detal serial mi się spodobał. Ma dobrą scenografię, widać tę paskudną biedę dzielnicy. Są ciekawi bohaterowie, nie tylko główny (oczywiście, że ma jakąś ciemną przeszłość, żona go najwyraźniej zostawiła, a dziecko nie żyje), ale i ciemnoskóry Matthew, który badał przyczynę śmierci dziewczynki (morderstwo jest obrzydliwe). No i ten cały hrabia (?) jest podejrzany jak jasna zaraza.
Całość okrasza muzyka z solidnymi motywami irlandzkimi.
No i wygląda na to, że to nie będzie serial typu jeden odcinek = jedna sprawa i to, co było w tym odcinku będzie miało c.d. w następnym. Nie mogę się doczekać, bo naprawdę mam nadzieję, że ci, którzy na to zasłużyli, solidnie oberwą od karzącego ramienia sprawiedliwości.
Końcówka zapowiada naprawdę ciekawy dalszy ciąg.
Polecam.
Admete - Nie 26 Sie, 2012 11:29
Zapowiada się faktycznie ciekawie. Ja sobie trochę poczekam,ale co tam
Agn - Nie 26 Sie, 2012 11:40
Ja nie wytrzymałam, hiehiehie. Za bardzo byłam ciekawa tego serialu.
|
|
|