Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
asiek - Sob 18 Gru, 2010 15:45
| Aragonte napisał/a: | | The Gates nie oglądałam jeszcze - warto? |
Z nóg nie zwala, ale mnie się podobał, zwłaszcza pod koniec sezonu akcja nabiera tempa... A zakończenie serii dość emocjonujące.
The Gates, to ciekawa mieszanka kryminału, obyczaju i horroru...
Chyba tylko Praedzio i ja oglądałyśmy...
Yvain - Sob 18 Gru, 2010 16:06
Ja też obejrzałam i przyznaję jest całkiem sympatyczny, zakończenie faktycznie niezłe i czekam niecierpliwie na dalszy ciąg
asiek - Sob 18 Gru, 2010 17:43
| Yvain napisał/a: | | Ja też obejrzałam |
O! Nie wiedziałam...
Fibula - Sob 18 Gru, 2010 23:41
| Yvain napisał/a: | Ja też obejrzałam i przyznaję jest całkiem sympatyczny, zakończenie faktycznie niezłe i czekam niecierpliwie na dalszy ciąg |
Wydaje mi się, że gdzieś czytałam (prawdopodobnie na Hataku), że nie będzie dalszego ciągu.
asiek - Nie 19 Gru, 2010 00:12
Tak ? :o ... A zapowiadali drugi sezon, jestem zawiedziona.
Kolejny serial, który nie będzie miał dalszego ciągu.
Fibula - Nie 19 Gru, 2010 00:22
Aśku, myślałam, że może jednak pomyliłam z innym serialem, ale znalazłam to:
http://tvseriesfinale.com...ancelled-18793/
Tylko proszę nie bić za przekazywanie złych wieści
praedzio - Nie 19 Gru, 2010 09:06
O, kurczę... A zakończenie pierwszego sezonu wyraźnie sugerowało kontynuację... Heh... Będę musiała przekazać smutną nowinę kumpeli, którą regularnie zaopatruję w fantastykę.
asiek - Nie 19 Gru, 2010 09:48
Fibulo, dzięki za wiadomość, lepiej wiedzieć, na czym się stoi niż mamić nadzieją.
Niektóre stacje wykazują calkowity brak szacunku wobec widzów. Rozumiem, że finanse są ważne, ale choć powinni mieć na tyle przyzwoitości, aby nie kończyć serialu cliffhangerem.
Aragonte - Nie 19 Gru, 2010 19:10
Pierwszy odcinek Akt Dresdena (długi, podwójny) obejrzany Wrażenia mam raczej pozytywne, więc myślę, że łyknę całość.
W tej chwili jestem w połowie drugiego odcinka
Edit: dokończyłam II odcinek. Dalej jest sympatycznie, a bohaterowie (Harry Dresden, duch, który z nim pomieszkuje, a także policjantka Murphy i ciemnoskóry przedstawiciel Wysokiej Rady o imieniu, które mi umknęło) łatwi do polubienia
milenaj - Pon 20 Gru, 2010 21:50
Zapoznaję się powoli z drugim sezonem "True blood"...
Coraz bardziej mi się Eric podoba
asiek - Pon 20 Gru, 2010 22:59
| milenaj napisał/a: | | Coraz bardziej mi się Eric podoba |
W II sezonie Eric jest w całości do schrupania.
milenaj - Wto 21 Gru, 2010 17:20
Oj tak...
Cały sezon drugi podoba mi się dużo bardziej niż pierwszy, który generalnie mnie zniechęcił i odstraszył. Dopiero teraz zdecydowałam się zerknąć na ciąg dalszy i ku mojemu zdziwieniu, okazał się całkiem zjadliwy...
Bez przymusu kontynuuję oglądanie i chyba zerknę też na sezon trzeci.
asiek - Wto 21 Gru, 2010 17:54
Obejrzałam całe trzy sezony i uważam, że drugi jest najlepszy.
Aragonte - Pon 27 Gru, 2010 22:51
Oglądam od dwóch dni mniej więcej "W imię króla". Film, który zdaje się polecała Aine, jeśli dobrze kojarzę (wyszukiwarka pokazała mi figę, więc nie mogę tego niestety potwierdzić).
Na razie uczucia mam mieszane, całość mnie nie porwała.
Ale przyznaję, że sceny walk głównego bohatera oglądałam z dużym zainteresowaniem - wow!
milenaj - Śro 29 Gru, 2010 20:11
Podobno w kwietniu rusza "Gra o tron" ,
a latem, nie wiem kiedy konkretnie, rusza druga seria "Haven" .
Caitriona - Śro 29 Gru, 2010 20:37
| milenaj napisał/a: | | Podobno w kwietniu rusza "Gra o tron" |
Musze się zabrać za książki, muszę się za nie w końcu zabrać... To będzie jedno z moich postanowień na nowy rok
milenaj - Śro 29 Gru, 2010 20:42
Najprawdopodobniej wsiąkniesz w ten świat. Zarezerwuj sobie mnóstwo czasu na czytanie .
Caitriona - Śro 29 Gru, 2010 20:50
Mam trzy pierwsze ksiażki na półce, ale jak zwykle własne czekają najdłużej...
Aragonte - Śro 29 Gru, 2010 23:25
| milenaj napisał/a: | Podobno w kwietniu rusza "Gra o tron" ,
a latem, nie wiem kiedy konkretnie, rusza druga seria "Haven" . |
Zapomniałam napisać, że obejrzałam świąteczny odcinek Warehouse 13. Bardzo mi się podobał Ale rozumiem, że to odcinek niejako poza sezonem, kompletnie niezwiązany z treścią sezonu II?
Admete - Śro 29 Gru, 2010 23:59
Chyba poza sezonem, bo przeciez była Myka....Brat Claudii mógłby dołączyć do zespołu
Aragonte - Czw 30 Gru, 2010 00:12
Od początku byłam za tym i rozczarowało mnie, że do jakiejś Szwajcarii go posłali, fajny jest
Admete - Czw 30 Gru, 2010 08:45
Fajny jest i ma sympatyczną relację z siostrą Słyszeliście o tym serialu - Falling Skies? Od wakacji mają emitować:
Falling Skies
| Cytat: | The series picks up about six months after an unknown, incomprehensible alien race with their death machines wipe out 80 percent of the world’s population and follow the humans' efforts to survive and eventually fight back. The extraterrestrial baddies attack and destroied the world’s infrastructure, electronic communications and power grids for the most popular strategic military targets, trying to disrupt the essence of human existence. Washington D.C. is gone. The world is turned back to a sort of 19th century context. "We basically have to construct society all over again. There are no rules. There's no law, military or otherwise".
And humans have to figure out what to do because the aliens are unlike anything they’ve ever seen before.”The first step is to figure out if there a way to get back these things.”
The pilot is "about this large group of people, splitting up in hope they can beat them" with better strategy. The characters have no idea about other possible groups, who survived, just heard rumours of other pockets of resistance. They are isolated. The audience doesn't know more than the characters: they both "walk in the dark and learn as we go". They will both discover new information as the series continues. |
Mam dziwne wrażenie, ze ściagali z Survivors tyle, że wirusa grypy zamienili na obcych.
Tutaj więcej:
http://www.imdb.com/title...6&p=1#175315626
Noah Wylie będzie grał, to pewnie zobaczę
Zwiastun:
http://io9.com/5719122/fi...s-falling-skies
Premiera Camelot 25 lutego:
http://hatak.pl/news/1101...po_Spartakusie/
Caitriona - Czw 30 Gru, 2010 13:27
| Admete napisał/a: | | Falling Skies? Od wakacji mają emitować |
Pewnie zobaczę co to, ale zwiastun tak średnio mi się podoba.
Bardziej jestem ciekawa tego Camelot
milenaj - Czw 30 Gru, 2010 16:48
Też jestem ciekawa Camelot.
Na Falling Skies na pewno zerknę, a potem zobaczymy. Też miałam skojarzenia z Survivors...
Admete - Czw 30 Gru, 2010 17:44
Ja tam obejrzę jedno i drugie, jesli będzie taka możliwość, bo na sf ogólnie posucha.
|
|
|