Seriale - Oczko!
Aragonte - Nie 22 Paź, 2023 22:26
| Admete napisał/a: | Obejrzałam 11 odcinek My Dearest - teraz bohaterowie są rozdzieleni, a odcinek w dużej mierze jest historyczny i skupia się na sytuacji ludzi porwanych jako jeńcy do Chin. Nie wiedziałam, że sama Korea musiała odsyłać ludzi, jeśli udało im się do kraju. W maleńkiej scenie między bohaterami pięknie iskrzyło, ale na razie nie będzie wiele takich momentów. Bohaterkę czeka teraz wiele cierpienia.
Obejrzałam też pierwszy odcinek 2 sezonu Arthdal. Chyba pooglądam. Widziałam fragmenty pierwszej części, więc się w miarę orientuję. Zmienili scenografię i kostiumy - wcześniej były za ładne, jak na tak odległą epokę. Teraz lepiej pasują. |
Zaczynam robić sobie listę dram do obejrzenia, które odkładałam albo odkładałam, Arthadal też na niej jest A poza tym np. drugi sezon Alchemy od Souls. A na razie włączyłam sobie Law Cafe, bo to wstyd, że jestem do tyłu o jedyny romcom z Małpą Jeśli mnie nie wciągnie za bardzo pierwszy odcinek, to zerknę na Netflixa i obadam jakiegoś seguka.
Admete - Pon 23 Paź, 2023 05:01
Myślę, że dasz radę obejrzeć 😘
Loana - Pon 23 Paź, 2023 12:58
https://mydramalist.com/article/lee-sun-kyun-to-no-longer-participate-in-the-upcoming-k-drama-no-way-out
Piszą, że Lee Sun Kyun jest wycofywany, bo ma jakąś sprawę o narkotyki. Śledztwo w toku. Szkoda tych ludzi
Aragonte - Czw 26 Paź, 2023 12:03
Słuchajcie, czy sierściuch Wam działa?
BeeMeR - Czw 26 Paź, 2023 12:14
Wczoraj działał - dziś też działa - dziękuję za My Dearest, acz czekam aż będzie całość. Na razie zaczęłam Rebel - Thief Who Stole The People, bo właśnie stęskniłam się za jakimś porządniejszym segukiem. Jestem w drugim odcinku, powolutku to pójdzie.
Admete - Czw 26 Paź, 2023 15:33
Wrzucę potem resztę My Dearest.
Aragonte - Czw 26 Paź, 2023 22:38
| Admete napisał/a: | | Wrzucę potem resztę My Dearest. |
Dzięki
A masz jeszcze drugą serię Missing The Other Side? Na Netflixie jest chyba tylko pierwsza
Admete - Pią 27 Paź, 2023 05:18
Mam. Też wrzucę.
Aragonte - Pią 27 Paź, 2023 18:36
Dzięki, na razie porwałam te pierwsze 4 odcinki i My Dearest
Ale dziś włączyłam sobie na Netflixie Sell Your Haunted House, mam ochotę na dramę z duchami
Admete - Pią 27 Paź, 2023 18:43
To jest całkiem przyjemna drama.
Aragonte - Pią 27 Paź, 2023 19:23
Jeszcze nie jestem wciągnięta, ale zapowiada się zachęcająco. Jeszcze o The Guest myślę
A czy ktoś tu oglądał Abyss? Tylko Trzykrotka robiła podejście?
Admete - Pią 27 Paź, 2023 19:28
The Guest może przestraszyć. Polecam także Revenant. Uzupełniam My Dearest i wrzucę Kidnapping Day. Polecam z czystym sercem.
Aragonte - Pią 27 Paź, 2023 20:16
Wiem, że może przestraszyć, ale na to się nastawiam
Obejrzałam pierwszy odcinek SYHH - dobrze się to ogląda. Pociągnę to dalej po treningu. Chyba że puszczę sobie testowo coś jeszcze innego
Edit: włączyłam po treningu SYHH 2 - fajnie mi się patrzy na Jong Hwę No i temat na czasie, w sam raz przed Halloween/Samtene
BeeMeR - Sob 28 Paź, 2023 18:32
Ja wczoraj skończyłam lakorn, Dictor detective - zdania nie zmieniam, romans jest całkiem ładny, spokojny i ciepły jak lubię, ale drama spaprana w drugiej połowie koncertowo niedorzecznością złoli, laboratorium i ogólnie całokształtem, szkoda.
Admete - Nie 29 Paź, 2023 10:04
Obejrzałam wczoraj na Netflixie pierwszy odcinek nowej dramy z Park Eun Bin - Castaway Diva. Podobali mi się bardzo młodzi aktorzy, dopiero teraz będzie dorosła obsada.
RaczejRozwazna - Nie 29 Paź, 2023 10:27
Śniło mi się, że bawiłam na ślubie Kang Ha Neula To chyba znak, że czas wrócić do dram
BeeMeR - Nie 29 Paź, 2023 10:43
Ciekawy sen
Zdecydowanie dramy czekają
Admete - Nie 29 Paź, 2023 10:52
A nawet wzywają Miał małe cameo w ostatnim odcinku The Kidnapping Day.
Aragonte - Nie 29 Paź, 2023 11:05
| RaczejRozwazna napisał/a: | Śniło mi się, że bawiłam na ślubie Kang Ha Neula To chyba znak, że czas wrócić do dram |
Łoho, a z kim się hajtnął?
A ja lecę sobie spokojnie z Sell Your Haunted House, jestem przy piątym odcinku.
Trzeba przyznać, że bohater Yong Hwy ma okazję nauczyć się empatii wobec ofiar (a sam w końcu zarabiał jako oszust) przez swoją nową rolę medium No i nie zapominajmy, że warunkiem zawartym w jego nowej umowie o pracę było to, że pozostanie przez czas jej obowiązywania "dziewicą"
BTW smutna i bardzo realistyczna była historia tej matki, którą oszukali agenci nieruchomości - od razu mi się przypomniało to, co Pyra i Wiola opowiadały o cenach mieszkań w Korei Ogółem niezłe są te historie i dobrze mi się tę dramę ogląda. Aczkolwiek oglądanie w środku nocy, jak w mieszkaniu samoczynnie zaczynają się włączać różne urządzenia, nie było chyba najlepszym pomysłem
Edit: Yong Hwa pod wpływem wspomnień ducha oszukanej matki sprząta i ustawia kumpla, ogółem zachowuje się jak kontrolująca mamusia
RaczejRozwazna - Nie 29 Paź, 2023 14:18
| Aragonte napisał/a: | | RaczejRozwazna napisał/a: | Śniło mi się, że bawiłam na ślubie Kang Ha Neula To chyba znak, że czas wrócić do dram |
Łoho, a z kim się hajtnął? :mrgreen |
Pamiętam tylko, że była blondynką W którym odcinku to cameo?
Oglądałam sobie filmiki Wioli z wyspy Jeju - rzeczywiście pięknie tam.
Wróciłam też do książki niegdyś zaczętej o konfucjanizmie w Korei. Ciekawa ale i pouczająca - zamieszczono w niej koreański alfabet i transkrypcje poszczególnych słów i muszę przyznać, że krzaczki robią się bardziej zrozumiałe. Bardzo intuicyjne jest to pismo, fascynujące.
Admete - Nie 29 Paź, 2023 16:14
| RaczejRozwazna napisał/a: | | W którym odcinku to cameo? |
W ostatnim, dlatego do obejrzenia tylko w przypadku, jeśli nie zamierza się oglądać serialu. Jestem na bieżąco z My Dearest. Jest bardzo melo, a do tego historia miesza. Zmierzamy do końca, bo zostało już tylko 4 odcinki, a rok mamy 1643 - Khan umarł, stąd wiadomo. Zasadnicza fabuła pewnie skończy się w roku 1645, ze śmiercią następcy tronu,
RaczejRozwazna - Nie 29 Paź, 2023 17:13
Ok dzięki. Myślałam że może w ostatnim wyemitowanym.
Trzykrotka - Nie 29 Paź, 2023 19:45
Abyss nie polecam chaotyczna i nie angażująca drama, choć założenia były niezłe.
Loana - Pon 30 Paź, 2023 13:18
| Aragonte napisał/a: | Ale dziś włączyłam sobie na Netflixie Sell Your Haunted House, mam ochotę na dramę z duchami |
BARDZO polecam Widziałam ten serial już cztery razy i za każdym razem stwierdzałam, że to naprawdę dobrze nakręcona historia z dobrymi aktorami
Do Abyss miałam dwa podejścia i doszłam do połowy drugiego odcinka... no nie wciągnęło mnie to w ogóle, mimo, że aktorzy fajni
Mnie naszło na powtórkę i sobie przez kilka wieczorów powtarzałam "Healera", ale głównie fragmenty z głównymi i z Ajuhmą, bo to najbardziej lubię w tej dramie
No i włączyłam dwa pierwsze odcinki "Casteway Diva" - nowa drama z ParkEunBin - i spodobało mi się. Co prawda drama nie ma tagu "romance", ale liczę, że coś w tle chociaż będzie W pierwszym odcinku była głównie młoda obsada, dobrze grali - mam wrażenie, że ParkEunBin ma szczęście do młodszych aktorów w jej serialach, bo w "Porcelanowym Królu" też wciągnął mnie pierwszy odcinek z dobrze grającą młodzieżą
RaczejRozwazna - Pon 30 Paź, 2023 15:00
Loano mam pytanie a propos koreańskiego Bawię się w odcyfrowywanie krzaczków i wszystko mi się zgadza z transliteracją poza jednym znakiem a mianowicie kółeczkiem symbolizującym zgłoskę "ng" . Znak ten pojawia się w niektórych sylabach u góry, jakby tą zgłoską zaczynało się słowo, natomiast tego się przynajmniej w "naszej" wymowie nie wymawia. Czy to jest jakiś znak bezdźwięczny w niektórych słowach czy to jakiś rodzaj przydechu, którego po prostu my nie jesteśmy w stanie tego wymówić i dlatego transliteracje to pomijają? Będę wdzięczna za odpowiedź
|
|
|