To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz

Trzykrotka - Czw 11 Sie, 2022 15:35

Udało mi się obejrzeć pierwszy odcinek Lom Sorn Ruk, czyli rzeczy o bliźniakach. Malo odcinków, za to długie! :thud:
Na razie zawiązała się intryga, czyli przekręty finansowe wielkiej firmie, przedstawienie obu braci (Nadech padający w ramiona Nadecha i nawet cmokający go w policzek :lol: ) i bohaterek oraz ekipy Zuoli.
Mam pytanie i nadobną Pat, czyli głowną romkomową bohaterkę. Właśnie zorientowała się, że została wrobiona. Za chwilę wyleci z firmy i wróci do mamy na wieś. Czy zmądrzeje trochę i zmodyfikuje charakter? Na razie głupiątko z niej jest straszne. Ale śliczna jest i bardzo zgrabna. Dobrze, że nie dała się przelecieć amatorowi zawodowego seksu "dla stałych klientów za darmo." :roll:

Loana - Czw 11 Sie, 2022 16:10

Popłakałam się w pracy. A nie powinnam, bo to jednak robota -_- mam za karę za patrzenie na spojlery w trakcie roboty. I mam karę za oglądanie dramy ongoing i angażowanie się w nią za mocno.

Z miłych rzeczy dzisiaj, to wypuścili pierwszą piosenkę ParkEunBin, nagrała ją jako OST do dramy - bardzo ładnie śpiewa :) to naprawdę utalentowana osoba i kocham ją tylko mocniej za to :)
https://www.youtube.com/watch?v=fkG4azXI3lk
Gorzej, że po obejrzeniu odcinka ta piosenka będzie taką "do cięcia się", a nie taką do słuchania i czucia się dobrze.
W sumie nie wiem, co mogę napisać - po obejrzeniu spojlerów na Twitterze i zapowiedzi następnego odcinka - bo jedyne co mi się ciśnie na usta to niecenzuralne słowa -_- Klątwa niestety zadziałała, a ktoś ze scenarzystów jednak lubi to durne "noble idiocy". Motyla noga -_-

BeeMeR - Czw 11 Sie, 2022 16:44

Loana, co to za klątwa, o której piszesz?

Cytat:
Czy zmądrzeje trochę i zmodyfikuje charakter? Na razie głupiątko z niej jest straszne
nie od razu niestety, najpierw będą wiejskie atrakcje, tj. M.in. wszy i pijawki :wink:
Ale zmięknie i odpręży się trochę w towarzystwie miłego doktora, jak nie umiała w towarzystwie swojego ex-chłopaka. Ten drań będzie miał ją czelność pytać, czy przespała się z mężem i dlaczego skoro jemu nie pozwoliła :nudelkula1_zolta:
Najbardziej jednak wymagające dla niej, jako postaci będą dwa ostatnie odcinki,kiedy to ona będzie musiała stanąć na wysokości zadania i rozegrać grę po swojemu.

BeeMeR - Pią 12 Sie, 2022 07:37

Obejrzałam pierwszy odcinek psychiatry,początek ok, podoba mi się przede wszystkin główny pan, jego sługa i lekarz.
Nie czepiam się nawet, że policzek tak nie krwawi bo nie jest tak ukrwiony jak aorta :wink: powiedzmy, że nue wiem wszystkiego o działaniu trucizn :wink:

Trzykrotka - Pią 12 Sie, 2022 08:47

To krwawienie z policzka było przesadą, fakt, wykrwawić się w ten sposób jest raczej trudno. Podejrzewam, że takich medycznych kwiatków będzie więcej, ale co tam. Grunt, że drama jest póki co bardzo dobrze poprowadzona. A ja Min Jae bardzo lubię, w Dali kupił mnie sobą całkowicie. Ale i cała ekipa wiejskiej "przychodni" jest świetna - zanosi się na miłe oglądanie.
Admete - Pią 12 Sie, 2022 09:41

Nie widziałam jeszcze 4 odcinka, bo dorwałam się do nowej dramy JI Chang Wooka i juz ja uwielbiam - w końcu cos zupełnie w moim guście, a nasz Healer tam błyszczy.
Trzykrotka - Pią 12 Sie, 2022 10:06

Admete napisał/a:
Nie widziałam jeszcze 4 odcinka, bo dorwałam się do nowej dramy JI Chang Wooka i juz ja uwielbiam - w końcu cos zupełnie w moim guście, a nasz Healer tam błyszczy.

:banan: Będzie na NF?
Wreszcie błyszczy :serce:
Ja też nie obejrzałam 4 odcinka, bo wciąż za późno siadam do oglądania i najpierw zapuszczam sobie Generała, czyli Love Like the Galaxy. Wczoraj obejrzałam pół odcinka, zanim zorientowałam się, że znowu przysypiam. Wiem tylko, że nasz medyk z problemami został zidentyfikowany. A pacjentką jest panienka z dobrego domu, która doświadcza jakiejś przemocy domowej, psychicznej zapewne. No i że nasza młoda wdowa uczy się intensywnie medycyny.

Admete - Pią 12 Sie, 2022 12:02

Obawiam się, że If You Wish nie będzie na Netflixie...
Trzykrotka - Pią 12 Sie, 2022 13:19

To ważne, będę musiała sprawdzić :kwiatek: Widziałam wczoraj, że już pokazał się pierwszy odcinek, ale go nie ruszałam nawet.
Admete - Pią 12 Sie, 2022 15:33

Jak wpisywałam w wyszukiwarkę na Netflixie, to się nie pokazał, ale może to za wcześnie? Obejrzałam już oba.
Trzykrotka - Pią 12 Sie, 2022 23:58

If You Wish Upon Me
Pierwszy odcinek był absolutnie piękny, jestem zachwycona Ji Chang Wookiem. Wreszcie jakaś sensowna drama z nim! Parsknęłam co prawda śmiechem na dzień dobry, bo ledwie się chłopak na ekranie pokazał, już go rozebrali :mrgreen: ale był w tym cel i jasne określenie, kim jest ten bohater - miał to wypisane na plecach, ramionach i klacie.
Przepiękna była też ekipa i atmosfera hospicjum. Szkoda, że nie zrobiłam zdjęć. Śliczne miejsce gdzieś na końcu świata i kapitalni ludzie. Admete, trochę jak w Chocolate, kojarzyło ci się? :kwiatek:
Przez dużą część seansu miałam zasznurowane wzruszeniem gardło. Oczywiście, zrobili mi to, dali pieska - bałam się o niego tak samo jak o załogę ambulansu.
Sztuczny śnieg, sztuczna tęcza, pyszne jedzenie przygotowywane z miłością i JCW w tym wszystkim - aaaa :kwiat_lotosu:

Admete - Sob 13 Sie, 2022 07:48

Też miałam skojarzenia z Chicolate i podobnie jak ty się wzruszalam. Myślę, że to będzie piękna drama. Jak o ejrzysz 2 odcinek, to będzie jeszcze więcej ściskania w gardle.
BeeMeR - Nie 14 Sie, 2022 09:14

Oglądam trzeci odcinek Psychiatry, fajne to, tylko główna jakaś mdła niestety. No ale mogło być gorzej ;) a gromadka w lecznicy nadrabia wszystko ;) Zdjęcia piękne :love_shower:
Admete - Nie 14 Sie, 2022 10:52

Fajnie, że ci się podobna. Mam do nadrobienia odcinek 4, ale na razie oglądam Sandmana. Loano mignęło mi na Soompi, że jest zerwanie w Prawniczce Woo. Współczuje, bo wiem, że nie lubisz. Mnie by bardziej zezłościł drugi wątek - choroby przełożonego w kancelarii, bo był moim ulubionym bohaterem, gdy jeszcze oglądałam.
BeeMeR - Nie 14 Sie, 2022 17:56

Tak, to jak powrót na znajome wody - już sam początek, gdy jeden z doradców krzyczy "tak, królu" a drugi "nie, królu!" jest dość znajomy ;)
Niemniej cieszę się, że król i pałac zostaje w tle, a my chodzimy po zielonych łąkach i cieszymy się wolnością za murami pałacu - zwłaszcza teraz, jak już dziewczyna odcięła się od toksycznej teściowej & co. :szacuneczek:
Serial jest dobrze zrealizowany póki co - chętnie zobaczę co dalej.

Mam tez nowy lakorn na oku, kostiumowy o jakimś zielarzu :mrgreen:

Trzykrotka - Nie 14 Sie, 2022 22:38

BeeMeR napisał/a:
Oglądam trzeci odcinek Psychiatry, fajne to, tylko główna jakaś mdła niestety.

No właśnie, główna mnie jakoś nie zachwyca. Ani urodą ani grą, choć muszę przyznać, że bardzo się stara. Bardziej podoba mi się ta młoda córka lekarza. Cała ekipa przychodni jest świetna.

Biorę się do oglądania. Tylko nie wiem, co sobie wziąć - klęska urodzaju.

Admete - Nie 14 Sie, 2022 22:49

Jutro obejrzę, bo teraz czytam.
BeeMeR - Nie 14 Sie, 2022 23:09

Tak, stara się, bywają gorsze główne. Tylko jakoś nie umiem sobie wyobrazić romansu w tej parze, ale może mnie zaskoczą ;)
Podoba mi się na razie to, że jeden odcinek to jedna opowieść o kimś, choroba albo zagadka kryminalna - tak mniej więcej.
Jestem po 4 odcinku - czekam na 5. :mrgreen:

Trzykrotka - Pon 15 Sie, 2022 00:49

If You Wish Upon Me drugi odcinek i początek (chyba) socjalizacji bohatera JCW. Bardzo ładna, spokojna, choć melancholijna narracja. Przerażają mnie tylko te młode bandziory, które idą za bohaterem.
Admete - Pon 15 Sie, 2022 08:37

Też się ich obawiam, na pewno w końcu go dopadną.
Trzykrotka - Pon 15 Sie, 2022 09:40

Admete napisał/a:

Może się zreformują i sami zaczną prowadzić ambulans Genie Team :wink:

Trzykrotka - Pon 15 Sie, 2022 09:41

Admete napisał/a:

Może się zreformują i sami zaczną prowadzić ambulans Genie Team :wink:

BeeMeR - Pon 15 Sie, 2022 09:57

A ja zaczęłam dzień od lakornu -trochę było wrzasku, bo drama postanowiła wprowadzić postaci na komediowo i w kontakcie z duchem, którego się tu wszyscy obawiają, ale też pośmiałam się zdrowo a główna para mi się podoba więc jestem dobrej myśli :cheerleader2: :trzyma_kciuki:
Opowiem później :mrgreen:

Admete - Pon 15 Sie, 2022 11:24

Trzykrotka napisał/a:
Może się zreformują i sami zaczną prowadzić ambulans Genie Team

Wątpię - ten ich szef to najwyraźniej psychopata. Stracił pieniądze - nie daruje tego.

Trzykrotka - Pon 15 Sie, 2022 21:30

Mam raczej nadzieję na zreformowanie tego "żołnierza," który chodzi za naszym bohaterem. Szef to psychol, tak. Scena w drugim odcinku z tym innym wierzycielem była absolutnie straszna.

Lom Sorn Ruk, czyli bliźniacy i wrzaskliwa Pat w akcji. Odcinek 2
Ile ona się nawrzeszczała o tej bidnej mamy! A to brudno, a to rower, a to błoto, a to piesek nie kąpany, a to wszy na koniec :mrgreen: Nie, no wszy współczuję bardzo, ale całe szczęście, że napomnienia mamy i uwagi trzech miejscowych psiapsiółek powolutku robią swoje. Przystojny doktorek na razie chyba nie robi na Pat wrażenia, ale nie dziwię się, bo ma dziewczynina dużo do ogarnięcia.
Podobała mi się bardzo scena, w ktorej Pat, sponiewierana w firmie oskarżeniami i defraudację pieniędzy, wywalona na bruk i jeszcze zobowiązana do oddania pieniędzy, których nie wzięła, nokautuje na ulicy typa, który prześladuje żonę - straganiarkę, żeby dała mu jakieś pieniądze. Zapłakana Pat krzyczy jeśli jesteś mężczyzną, zarób te pieniądze własnymi siłami, nie prześladuj kobiety! O to to. Ten typek, którego rękami ją wrobili powinien dostać za swoje. Gnida wyjątkowa.
Aż żałuję że oglądam online i nie umiem zrobić fotki niewiarygodnych kolczyków jakie nosi wredna żmija z firmy. Kobieta piękna, wysoka i te kolczyki wielkie jak koła młyńskie albo zrobione z kamieni jak pięść :paddotylu: