To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14

Agn - Nie 13 Maj, 2018 21:14

Jak coś to już ten tego... wicie rozumicie...
Trzykrotka - Nie 13 Maj, 2018 21:20

Agn napisał/a:

Patrzajcie na te delicje!!! :excited:

..... o ja............. :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu:

Agn - Nie 13 Maj, 2018 21:25

Prawdaaaa? :serce:
Trzykrotka - Nie 13 Maj, 2018 22:14

No, dołączam do chóru kieeedyyy będąąąą napisyyyy? :excited:
Aragonte - Nie 13 Maj, 2018 22:25

Oby nie w takim tempie jak do Hwayugi...

A ja sobie obejrzałam wreszcie pierwszy odcinek Klejnotu w pałacu.
Ten pałac to istne kłębowisko żmij :confused3:
Ale drama jest dobra, ładnie nakręcona, z przyjemną muzyką.
Napisy niestety średnie, "książę korony" i insze takie.
Mam wrażenie, że to drama, którą mogłabym oglądac ze swoją mamą i pewnie by jej się spodobała :mysle:

Agn - Nie 13 Maj, 2018 22:51

Nie kracz nawet... Mam nadzieję, że ze strony viki to jednorazowy wyskok i kolejne odcinki będą przekładane szybciej. :trzyma_kciuki:
Trzykrotka - Pon 14 Maj, 2018 06:27

Pierwszy odcinek zawsze jest najtrudniejszy. Trzeba ustalic kanon tłumaczenia i przeważnie sporo tam sie dzieje. Może dziś już bedzie się dało obejrzec.
Admete - Pon 14 Maj, 2018 08:10

Spróbowałam też Secret mother i powiem wam, ze ciekawie się zapowiada. Świetne aktorki i klimacik.
Trzykrotka - Pon 14 Maj, 2018 14:55

Admete napisał/a:
Spróbowałam też Secret mother i powiem wam, ze ciekawie się zapowiada. Świetne aktorki i klimacik.

Dla samej pani KSY mam ochotę tego spróbować. To chyba jej pierwsza rola poślubna. I Jae Rim :banan_Bablu:
Kurka, niestety Namgoong Nim, jej sunbae z INR3 został wpakowany w dramę z panną rozdartą, niestety. To już potwierdzone.

Napisów do LawLess Lawyer nadal nie ma :drama: Mówię wam (*kracze) będzie jak z Hwayugi!
W oczekiwaniu powtórzyłam sobie dwa pierwsze odcinki Greasy Melo - dziś będą kolejne dwa. Jun Ho z koniem Busterem i panią w masce do szermierki, zaglądający nocą do ciasteczek z wróżbą na moście - i co dalej? Jakie też wróżby im przypadły? :excited:zapomniałam napisać, że w Greasy pojawiają się obie matki Ppal Gang z Jealousy Incarnate! Ta, która teraz grała dyrektor Jang w Money Flower, ma nawet podójną rolę, w tym kloszardki. Królowa z Moon Lovers pojawiła się na razie na moment.

BeeMeR - Pon 14 Maj, 2018 15:04

A ja jestem coraz bliżej końca Malarza - został mi finałowy odcinek.

W próbie zemsty (bezkrwawej!) na Złym Malarka i Nauczyciel wpadli w jego sidła - chcąc nie chcąc muszą współzawodniczyć z sobą w rywalizacji, w której nie ma prawa być zwycięzców - tj, ktokolwiek by nie wygrał oboje będą mieć przerąbane, jako występujący przeciw własnemu uczniowi/nauczycielowi, najpewniej stracą posadę, twarz, dochody - a może nawet i tych, na którym im najbardziej zależy. Na szczęście znaleźli sposób, by pociągnąć Złego za sobą i doprowadzić do ruiny finansowej :uzi:
Temat prac: "Walka", prace kolejno jego i jej:

Grono sędziowskie (a za nimi ładne parawany i obrazy):

Myjemy ręce:

Inne obrazy i rzeczy ładne (Np. wieszak na pędzle przed Złym)

Cała stolica żyje zawodami, zakładami, król z królową-wdową też gorliwie omawia wady i zalety mistrzów pędzla

Jestem pod wrażeniem (kolejny raz) jak wiele interpretacji i szczegółów można znaleźć w w/w pracach, zalet i doskonałości tudzież małych ciekawostek - np. odwrotnie namalowane ręce u jednej z postaci (zwróćcie uwagę na postać siedzącą w prawym dolnym rogu obrazu z zapasami ;) ) Oczywiście trzeba też omówić i udowodnić kto wygrał nie tylko z malarzy, ale i z walczących na obrazach par :thud:

Admete - Pon 14 Maj, 2018 16:16

Zajrzałam na Viki i chyba na razie napisów nie będzie. Jeden z wpisów:

Cytat:
Is there a problem with the license?? It is no longer on the schedule this week.

Trzykrotka - Pon 14 Maj, 2018 16:30

No po prostu :glodna: :evil: :bejsbol:
Admete - Pon 14 Maj, 2018 16:49

Ja się martwię, że podobna historia będzie z Life w wakacje. Po sukcesie SF stacja sobie za Life pewnie kokosów zażyczy.
Agn - Pon 14 Maj, 2018 16:59

I coz moge rzec??? :cry2: :cry2: :cry2:
Admete - Pon 14 Maj, 2018 21:08

Trzykrotko to nie bohaterka Wok of love ma raka tylko - uwaga - jej koń ;) No takiego rozwiązania się nie spodziewałam ;)
Trzykrotka - Pon 14 Maj, 2018 21:55

O matko :paddotylu: To wlasnie jest rozwiazanie w klimacie tej dramy :mrgreen: Ten rak wydawal mi sie od czapy, tym bardziej, ze dziewczyna kwitnie i na chorą nie wyglafa.
Biedny Buster.
Na gooddrama pokazał sie LL - czyli jakies napisy sa?

BeeMeR - Wto 15 Maj, 2018 09:46

Aragonte, cieszę się, że sięgnęłaś po Klejnot - mam nadzieję, że dotrwasz do dorosłości Jang Geum i pojawienia się pana Pięknego, jak go z Admete nazywałyśmy ;)
Mnie się historia rodziców podobała, reszta dramy zresztą też ;)

Admete, porzuciłaś Malarza?
Ja skończyłam i finał uznaję za wielce pasujący do reszty - nie było strasznych dramatoz (nie licząc rozstania), umarł tylko ten kto musiał koniecznie :P reszta knujów dostała za swoje w odpowiedni sposób. Zadowolonam. Nie sądzę, bym do dramy wróciła, ale uważam ją ze jeden z najlepszych seguków jaki widziałam - przepiękny wizualnie, bardzo dobry aktorsko i interesujący tematycznie, a nie kolejne wtórne pokłosie przebieranek w męskie ciuszki, tajnej miłości czy zemsty. Obrazy zostają mi w sercu i pamięci i do nich wrócę chętnie, bo piękne są :serce: Na koniec portret piękności:

i kilka innych ładnych ujęć:

Trzykrotka - Wto 15 Maj, 2018 10:04

Piękne to jest wizualnie :kwiatek: Mam nadzieję, że u mnie komputer "uciągnie" dramę. Jeśli nie, to poczekam na telewizor. Spędziłam weekend w domu z nowiutkim Sony - jaki obraz! Jaka jakość oglądania :paddotylu:
Aragonte - Wto 15 Maj, 2018 10:24

BeeMeR napisał/a:
Aragonte, cieszę się, że sięgnęłaś po Klejnot - mam nadzieję, że dotrwasz do dorosłości Jang Geum i pojawienia się pana Pięknego, jak go z Admete nazywałyśmy
Mnie się historia rodziców podobała, reszta dramy zresztą też

Przybrana mamusia mnie początkowo denerwowała, ale przyznaję, że jest niegłupia, a przynajmniej sprytna - co pewnie uratowało bohaterkę :wink:
Mam obejrzane 4 odcinki. Jang Geum ciągle jest dzieckiem, ale chyba jakoś niedługo ma się to zmienic. Niestety, nie dałam rady pociągnąc wczoraj dalej.

BeeMeR - Wto 15 Maj, 2018 10:27

Ja miałam słabość do przybranego tatusia :lol:
W sumie lubiłam oboje - doskonale do siebie pasowali :lol: chyba jednak nie od razu, musiałam ich oswoić ;)

Admete - Wto 15 Maj, 2018 10:30

BeeMeR napisał/a:
Admete, porzuciłaś Malarza?

Zbyt niepochopna i aktorzy mi nie leżą. W każdym razie w moim obecnym stanie ducha. Mam większość. Może się kiedyś uda.

Cytat:
Spędziłam weekend w domu z nowiutkim Sony - jaki obraz! Jaka jakość oglądania

I chyba się już nie dziwisz, że oglądam tylko w taki sposób na moim Samsungu ;)

Aragonte - Wto 15 Maj, 2018 10:33

Prostuję - jestem za połową piątego odcinka Klejnotu, skleroza :zalamka:
Stara pani Choi już jest chora i zamierzają ją odesłac, jak rozumiem (pewnie emerytur ani rent w pałacu nie przewidują :roll: ), a jej następczynią została mistrzyni sosów i kimchi.

BeeMeR - Wto 15 Maj, 2018 10:36

Cytat:
jej następczynią została mistrzyni sosów i kimchi.
Och, cudowna postać :serce:
Kolejna ;)

Admete napisał/a:
Zbyt niepochopna i aktorzy mi nie leżą
Ok, przyjmuję :kwiatek:
Trzykrotka - Wto 15 Maj, 2018 10:44

Admete napisał/a:
I chyba się już nie dziwisz, że oglądam tylko w taki sposób na moim Samsungu ;)

Dokładnie, to jest nieporównywalne :kwiatek:
Na razie kupuję kabinę prysznicową, umywalkę, szafki do łazienki, lampy i farby. Zobaczymy, co zostanie, ale telewizor nowy musi być do nowego wnętrza.

Aragonte - Wto 15 Maj, 2018 10:44

BeeMeR napisał/a:
Cytat:
jej następczynią została mistrzyni sosów i kimchi.
Och, cudowna postać :serce:
Kolejna ;)

Też mi się podoba :D Właśnie udowodniła, że zna się nie tylko na kiszeniu kimchi - a miała byc podobno tylko figurantką dla klanu Choi :wink:
Mam jeden problem z tą dramą - chciałam przejśc na dietę, a tu pokazują tyle pięknie pokazanego żarcia, że robię się głodna :twisted: