To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku

Aragonte - Pon 13 Paź, 2014 21:05

Jestem tego dziwnie pewna :wink:
BeeMeR - Pon 13 Paź, 2014 21:23

Aragonte napisał/a:
Jestem tego dziwnie pewna :wink:
Jako i ja nie mam wątpliwości :mrgreen:

Cytat:
Yoon Kang właśnie...
Zamykam się, bo spoileruję, aż trzeszczy.
Mnie tam spoilery Gunmana nie wadzą ;) a zachwyty są mile widziane - nie żałuj sobie - i nam :kwiatki_wyciaga:
Agn - Pon 13 Paź, 2014 21:25

Ale nie chcę zepsuć Aragonte zabawy. Już i tak jej zepsułam paskudnie to i owo.
BeeMeR - Pon 13 Paź, 2014 21:28

Zachwytami? Chyba żartujesz :P

Słucham sobie albumu LMH i jakoś powalona nie jestem :roll:
http://www.dramafever.com...-now-available/

A tu przyznam, że pomysł wydaje mi się szczęśliwszy niż wcześniej widziana propozycja sparowania z PSH, ale na czym stanie obaczymy :mrgreen:
http://www.dramabeans.com...on-era-romance/

Agn - Pon 13 Paź, 2014 21:30

BeeMeR napisał/a:
Słucham sobie albumu LMH i jakoś powalona nie jestem :roll:
http://www.dramafever.com...-now-available/

O, już jest do posłuchania? To posłucham sobie. Poprzedni też nie był powalający, ale
a) jak nie mam dramy czy filmu, to choć słodkich treli posłucham ;)
b) poprzedniego mimo wszystko miło się od czasu do czasu słuchało
c) w końcu to LMH, prawda? :mrgreen:

Aragonte - Pon 13 Paź, 2014 21:37

Agn napisał/a:
Ale nie chcę zepsuć Aragonte zabawy. Już i tak jej zepsułam paskudnie to i owo.

Co takiego mi zepsułaś? :co_stracilam:
Agn, weź pod uwagę, że ja nawet imion bohaterów Gunmana nie rozpoznaję :wink: No, może poza głównym bohaterem :-P więc spoileruj i zachwycaj się do woli.
Zanim zacznę oglądać, zapomnę wszystko poza tym, jak Junki cudnie się uśmiecha i jak pięknie wywija strzelbą :wink:

BeeMeR - Pon 13 Paź, 2014 21:54

Cytat:
Agn, weź pod uwagę, że ja nawet imion bohaterów Gunmana nie rozpoznaję :wink: No, może poza głównym bohaterem :-P więc spoileruj i zachwycaj się do woli.
Zanim zacznę oglądać, zapomnę wszystko poza tym, jak Junki cudnie się uśmiecha i jak pięknie wywija strzelbą :wink:
Ja też tak miałam - i jak się Admete zachwycała czytałam do woli a potem i tak nic nie pamiętałam - a przynajmniej żadnych szczegółów :mrgreen:

A zaiste pięknie i płynnie owija strzelbę wokół palca :serduszkate:

Agn - Pon 13 Paź, 2014 21:59

Aragonte napisał/a:
Co takiego mi zepsułaś? :co_stracilam:

Toć darłam się w niebogłosy, że mi Yoon Kanga dziurawią.
A teraz Hye Won bezpardonowo zabiera się za Yoon Kanga, odsuwając jak może Soo In. Nawet Yoon Kang ją odsuwa, że cośtam niebezpieczne i takie tam stożki - no bredzi chłop jako żywo. Aż się prosi, by w końcu zdeklarować kto kim jest, tak by on wiedział, że ona jest i zacząć współpracować na pełnych obrotach. :D

Agn - Pon 13 Paź, 2014 22:01

BeeMeR napisał/a:

Oj tak... mamusiu, ratuj, jak on to cudnie robi. :serce2:

Aragonte - Pon 13 Paź, 2014 22:10

Że go podziurawią, to wiedziałam już z jednego z podlinkowanych wcześniej filmików, więc no problem :wink:
Agn napisał/a:
BeeMeR napisał/a:

Oj tak... mamusiu, ratuj, jak on to cudnie robi. :serce2:

Absolutnie cudownie mu to wychodzi :serduszkate: :serduszkate:

A u mnie dalej powtórkowe Hero z przypadkowym aktorem :wink: Jin Do Hyuk przeżywa kryzys - dowiedział się właśnie, że jego rodzice nie zginęli w zwykłym wypadku samochodowym (którego był świadkiem jako dzieciak, koszmar), tylko zostało to zaplanowane, a co gorsza jest pewien, że zabójcą jest ten, kogo uznał za kogoś w rodzaju przybranego ojca :? W związku z czym upił się, żeby o wszystkim zapomnieć, w towarzystwie Jae In, został przez nią odtransportowany do domu, a teraz właśnie szlocha w pijackim zamroczeniu, pocieszany przez siostrę, która kompletnie nie wie, na czym polega jego dramat, bo Do Hyuk nie chciał jej tym obciążać. Smutna ta scena. A Jun Ki nie wygląda tam dobrze, oj nie... ale jego bohatera, Jin Do Hyuka, jest mi straszliwie żal :(

Admete - Pon 13 Paź, 2014 22:34

Mam zamiar jeszcze zerknąć na ten odcinek specjalny Wojownika Baek Dong Soo, bo nie muszę jutro wcześnie wstawać.
Agn - Pon 13 Paź, 2014 22:40

No nieeee!!! Soo In przyłapała Yoon Kanga z siostrą, więc on już wie, że ona od dawna wie... i co? I spławia ją! Gada jej takie rzeczy, jakie każdy dramowy facet musi wyłuścić swej ukochanej, by utrzymać ją z dala od niebezpieczeństwa, a przy okazji zranić do głębi. Niech go ktoś strzeli w łeb, proszę... :cry2:
Trzykrotka - Pon 13 Paź, 2014 22:45

Aragonte napisał/a:
Agn, w wachlowaniu Jun Ki podczas tego wywijania strzelbą to musimy się wymieniać, nie ma to tamto :mrgreen:
Oho, komuś avek się zmienił :banan_czerwony:

Avki oba wymienione po prostu wymiatają :oklaski: A do wachlowania to ja też się zgłaszam :excited: dobra jestem w odpowiednim wachlowaniu :flirtuje2:

BeeMeR napisał/a:
Już nie mówiąc o tym, że wnikliwie obadała jego kompas (hm.. czemu to brzmi jakbym napisała znacznie więcej niż napisałam? :wink:

Buahaha :twisted: lepiej bym tego nie ujęła, nawet po północy
Obadała jego kompas - a i strzelbę zapewne sprawdziła :zawstydzona2:
Aragonte napisał/a:

Ekwipunku Junkiemu nie brakuje :mrgreen:

No właśnie, to chciałam rzec. Li i jedynie

O ja nie mogę - Ademete - jaka nowa sukienka z Dong Soo :thud: Od razu mi się przypomniało, jak go uwielbiałam w Empress - póki jeszcze miał co grać :serduszkate:

BeeMeR napisał/a:

A tu przyznam, że pomysł wydaje mi się szczęśliwszy niż wcześniej widziana propozycja sparowania z PSH, ale na czym stanie obaczymy :mrgreen:
http://www.dramabeans.com...on-era-romance/

PSH? :confused3: Nie-nie-nie, niech ją paruja z Brzydactwem, od Cesarza ręce mi precz. Jak będę miała więcej czasu, to Wam coś napiszę a propos mojego wkurzu na PSH.
A z wiadomości - o ile się sprawdzi - cieszę się potrójnie
- i żeśmy ją dziś wywołały
- że byłby to znów Joseon
- że fabuła jest nadziejna
- że Go Ara, którą pokochałam po YAAS
- i że Nefrytowy Cesarz, jak podejrzewałam, już przebiera w propozycjach :cheerleader2:

Tablet się przeprosił :cheerleader2: i ide przez Wilczka Jun Ki (olaboga) co oni mu zrobili na samym początku? :cry2: Zakładam, że to coś jak początek TW, jeśli nie, gniewam się na wieki.
No i - rzecz jasna - ledwo Jun Ki ..... no.... to wjechały na tapetę dzieci :omg: Kocham koreańskich aktorów dziecięcych, ale jak chcę dużego Jun Ki! Du-że-go! :cry2:

Agn - Pon 13 Paź, 2014 22:45

No! Nareszcie! Pobiegł za nią i przytulił. Ufff...
Agn - Pon 13 Paź, 2014 22:49

Trzykrotka napisał/a:
Avki oba wymienione po prostu wymiatają :oklaski:

Przy takiej lufie ciężko, by było inaczej...
Trzykrotka napisał/a:
A do wachlowania to ja też się zgłaszam :excited: dobra jestem w odpowiednim wachlowaniu :flirtuje2:

Wiecie co? Siądźmy w rządku i weźmy taki wielki japoński wachlarz, bo mały może nie starczyć. :lol:
Trzykrotka napisał/a:
Obadała jego kompas - a i strzelbę zapewne sprawdziła :zawstydzona2:

Nic mi nie wiadomo, by sprawdzała mu strzelbę - mam jakąś inną wersję! :foch2:
Trzykrotka napisał/a:
Kocham koreańskich aktorów dziecięcych, ale jak chcę dużego Jun Ki! Du-że-go! :cry2:

Nie wiem, czy doczekasz - nie wyrósł jakiś kolosalny. ;)

Agn - Pon 13 Paź, 2014 22:53

Dobra, przytulili się należycie, to mogę spokojnie iść spać. Dobrej nocy!
Trzykrotka - Pon 13 Paź, 2014 22:54

Agn napisał/a:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Prawda! Ale dam radę! Ten mały z usteczkami w kokardkę jest słodki, ale kochany święty Mikołaju, niech on już troszkę urośnie :flirtuje1:

Mam teorię, że Soo In bardzo chciała zająć się wiadomą strzelba (jako kobieta żądna wiedzy o materiałach, substancjach i innych tam - eksplodujących :wink: ) ale trochę jednak nie śmiała... Przynajmniej nie tak od razu.

Przeleciałam przez odcinek 15 MSH (wstęp do jutrzejszego tłumaczenia) i widzę, że dziennikarska maupa naprawdę maczała paluchy w rozstaniu naszego Misia z żonką 7 lat temu :bejsbol:

Aragonte - Pon 13 Paź, 2014 22:56

Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Kocham koreańskich aktorów dziecięcych, ale jak chcę dużego Jun Ki! Du-że-go! :cry2:

Jakby taki wyrósł, nie byłby tak zwinny :-P I pewnie by mu strzelba w paluszkach tak nie fruwała, jak fruwa.

BeeMeR - Pon 13 Paź, 2014 22:59

Agn napisał/a:
No nieeee!!! Soo In przyłapała Yoon Kanga z siostrą, więc on już wie, że ona od dawna wie... i co? I spławia ją! Gada jej takie rzeczy, jakie każdy dramowy facet musi wyłuścić swej ukochanej, by utrzymać ją z dala od niebezpieczeństwa, a przy okazji zranić do głębi. Niech go ktoś strzeli w łeb, proszę... :cry2:
Też już wtedy nie mogłam - ale się opamiętał wreszcie... uff :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
Jak będę miała więcej czasu, to Wam coś napiszę a propos mojego wkurzu na PSH.
O, ciekawam - i ciekawam wielce jej kissu z brzydactwem :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
No i - rzecz jasna - ledwo Jun Ki ..... no.... to wjechały na tapetę dzieci :omg: Kocham koreańskich aktorów dziecięcych, ale jak chcę dużego Jun Ki! Du-że-go! :cry2:
To tylko odcinek z dzieciakami - dasz radę :kwiatek:
Widzę, że moja reklama jest skuteczna :banan_czerwony:

Ja zaś oglądam Two Weeks 13

Wredna jest ta drama - dla Tae Sana - który w domu bandziora zastał właściciela :(
Wspaniała jest też :oklaski:

Agn - Pon 13 Paź, 2014 23:04

Trzykrotka napisał/a:
Przeleciałam przez odcinek 15 MSH (wstęp do jutrzejszego tłumaczenia) i widzę, że dziennikarska maupa naprawdę maczała paluchy w rozstaniu naszego Misia z żonką 7 lat temu :bejsbol:

HA! A JEDNAK! Może ją rozsmarują po ścianie.
Swoją szosą - co ten biedak, jego zabawny podwładny-kumpel, w niej widzi, to ja nie wiem. To histeryczka i psychopatka.
Trzykrotka napisał/a:
Prawda! Ale dam radę! Ten mały z usteczkami w kokardkę jest słodki, ale kochany święty Mikołaju, niech on już troszkę urośnie :flirtuje1:

A nawet więcej niż trochę. ;)
Cytat:
Mam teorię, że Soo In bardzo chciała zająć się wiadomą strzelba (jako kobieta żądna wiedzy o materiałach, substancjach i innych tam - eksplodujących :wink: ) ale trochę jednak nie śmiała... Przynajmniej nie tak od razu.

Coś czuję, że kiedyś się w końcu zaznajomi, w spokojniejszych czasach, ahem. :twisted:
Aragonte napisał/a:
Jakby taki wyrósł, nie byłby tak zwinny :-P

Zarzucasz dwie lewe rączki i nóżki bardziej podrośniętym? Pogadamy po twoim seansie CH! :P
Cytat:
Jakby taki wyrósł, nie byłby tak zwinny :-P I pewnie by mu strzelba w paluszkach tak nie fruwała, jak fruwa.

Nie wiem, co ma wzrost do fruwającej w palcach strzelby... dobra, nie kończę tej myśli. :rotfl:
Cytat:
Też już wtedy nie mogłam - ale się opamiętał wreszcie... uff :mrgreen:

Twórcy się zlitowali. Jak miło z ich strony.
BeeMeR napisał/a:
Widzę, że moja reklama jest skuteczna :banan_czerwony:

A miałaś wątpliwości??? ;)
BeeMeR napisał/a:
Wredna jest ta drama - dla Tae Sana - który w domu bandziora zastał właściciela :(
Wspaniała jest też :oklaski:

Wiem. I za to wszystko tę dramę pokochałam.

BeeMeR - Pon 13 Paź, 2014 23:05

Trzykrotka napisał/a:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

ale w ciemny las to za nim poszła bez wahania :wink:
i ja jej się nie dziwię ;)

Agn - Pon 13 Paź, 2014 23:14

Cytat:
ale w ciemny las to za nim poszła bez wahania :wink:

Też mi zdziwienie. :rotfl:

Dobra, naprawdę kładę się spać, bo jutro nie wstanę.
Na dobranoc, by się wszystkim lepiej spało, Junki wyciągnie spluwę...
Spoiler:

Ja nie wiem, o czym wyście pomyślały, przecież napisałam, że spluwę. :sprytny:

BeeMeR - Pon 13 Paź, 2014 23:18

Agn napisał/a:
Twórcy się zlitowali. Jak miło z ich strony.
A nawet mnie miło zaskoczyli początkiem kolejnego odcinka :szacuneczek:
Chodzi mi o to że
Spoiler:
ją przeprosił - dotychczas dramowi panowie nie uznawali tego za konieczne.

Agn napisał/a:
Nie wiem, co ma wzrost do fruwającej w palcach strzelby... dobra, nie kończę tej myśli. :rotfl:
Kiedy ona ciekawie się rozwijała :lol:
Admete - Pon 13 Paź, 2014 23:23

Trzykrotka napisał/a:
O ja nie mogę - Ademete - jaka nowa sukienka z Dong Soo :thud: Od razu mi się przypomniało, jak go uwielbiałam w Empress - póki jeszcze miał co grać :serduszkate:

Bo on zdecydowanie potrafi grać i polubiłam go jako Dong Soo. Wyjątkowo też trafili z dzieciakiem, który grał bohatera w młodszej wersji. Wyglądali jak spokrewnieni. Ji Chang-Wook też nieźle robi wykopy, macha mieczem i zwinności mu nie brak. Poza tym ma piękny uśmiech i wymowne oczy ;) Ma grać w dramie Healer - mam to w planach. Avatarek wybrany przypadkowo ;) Tak pomyślałam, że cię zachęcę.
Obejrzałam ostatni odcinek Plus Nine Boys - po raz trzeci. Za każdym razem rozczula mnie scena spotkania rodzinnego.
Przypadkowo wybrane zdjęcia ;)

Trzykrotka - Pon 13 Paź, 2014 23:48

Admete napisał/a:

Bo on zdecydowanie potrafi grać

Howgh! Wiedziałam to od początku - wybijał się wyraźnie na tle żołnierskiego tłumu :serce2: .

Admete napisał/a:
Poza tym ma piękny uśmiech i wymowne oczy ;) Ma grać w dramie Healer - mam to w planach.

O tak, Healer, z Park Min Young! Już mam to naniesone w kalendarzyk dramowy :serce2:
Admete :przytul: już dawno mnie żadne twoje slowa nie ucieszyły tak bardzo, jak te :serduszkate: .

Admete napisał/a:
Wyjątkowo też trafili z dzieciakiem, który grał bohatera w młodszej wersji. Wyglądali jak spokrewnieni.

Ten mały to kolejna wschodząca gwiazda - już gra samodzielne role, ale jako dziecko "robił" za chyba wszystkich co ważniejszych gwiazdorów. Był młodym Miśkiem w I Miss You - zagrał genialnie - i młodym Koszmitem w The Moon That Embraces The Suni jakąś nieskończoną ilością innych - wrzucałam go tutaj kiedyś z dorobkiem jego.

Obejrzałam jakąś 1/3 odcinka 2 Wilczka - jaki cudny Jun Ki - jaki młodzieńki, okrągły na twarzy i uroczy :excited: Scena lotniskowego pościgu za "podejrzanym" i od razu wielkie łubudu! Jun Ki mógł na dzień dobry wykazać się sprawnością fizyczną i umiejętnością walki wręcz.
Ale garnitury dziś z lekka przerażają - te szerokie spodnie i bezkształtne marynarki. Chłopaki - Jun K z "bratem" zestawieni są bardzo trafnie i jest między nimi autentyczna braterska aura. A Soo In bez joseońskich warkoczyków od razu pokazuje, że ma dołeczki i jest urocza :cheerleader2: