Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
Admete - Czw 02 Sie, 2012 22:15
Wy mi piszcie o takich serialach, bo ja nie wyłapuję wszystkiego A ja ze swojej strony polecam Etarnal Law - o aniołach działających w Yorkshire jako prawnicy Gra w nim Hattie Morahan czyli Eleonora z ostatniej Rozważnej i romantycznej oraz Samuel West, który grał pana Elliota w Perswazjach z lat 90. Za całośc odpowiadają twórcy m.in. Life on Mars i Ashes ti ashes.
primavera - Pią 03 Sie, 2012 07:33
| Caitriona napisał/a: | | primavera napisał/a: | | The Body Farm |
Widziałam, niezłe - Keith fajny |
dlaczego ostatnie role Keitha Allena to cyniczni dranie ale swoją droga jest w nich świetny
Aragonte - Pią 03 Sie, 2012 09:32
Łyknęłam pierwszy odcinek Mad Men. Nie wiem, czy obejrzę wszystko, ale szczerze polecam obejrzenie chociaż jednego - dwóch odcinków. Zaczyna się mocno doceniać obecne czasy Seksizm był porażający
Wątki dotyczące reklamy ciekawe, obraz czasów świetnie ukazany.
Akaterine - Pią 03 Sie, 2012 10:04
A ja polecam obejrzenie całości . Uwielbiam Mad Mena. Wszystkie postaci ciekawie się rozwijają, a najbardziej Peggy. 4 sezon jest moim zdaniem najlepszy.
Caitriona - Pon 06 Sie, 2012 14:57
Obejrzałam 13-odcinkowy serial Over There. Rzecz o wojnie w Iraku z 2003 roku, dokładniej o jednym małym oddziale żółtodziobów, a także o ich najbliższych, którzy zostali w domu. Mnie się podobał. Jest dużo łagodniejszy niż Generation Kill, nie ma właściwie przekleństw, nie ma problemu narkotyków itp., ale oglądało mi się go dobrze. Głównie to zasługa bohaterów, których w sumie wszystkich polubiłam. Serial ma jest chyba z 2006 roku, więc nie jest to nowość.
primavera - Pon 06 Sie, 2012 15:23
A ja polecam też Field of Blood - serial BBC rozgrywający się w Glasgow w latach 80-tych. To hitoria młodej dziewczyny pracującej jako goniec w miejscowej gazecie i pragnącej zostac dziennikarką, dwuczęściowy serial fajnie się ogląda
Caitriona - Pon 06 Sie, 2012 17:36
| primavera napisał/a: | | Field of Blood |
Widziałam, podobał mi się
praedzio - Pon 06 Sie, 2012 22:04
Mnie też. Kiedyś zastanawiałam się nad Over There.... Hmmm... Kto tam grał?
Jotka - Wto 07 Sie, 2012 09:03
| Admete napisał/a: | Wy mi piszcie o takich serialach, bo ja nie wyłapuję wszystkiego A ja ze swojej strony polecam Etarnal Law - o aniołach działających w Yorkshire jako prawnicy Gra w nim Hattie Morahan czyli Eleonora z ostatniej Rozważnej i romantycznej oraz Samuel West, który grał pana Elliota w Perswazjach z lat 90. Za całośc odpowiadają twórcy m.in. Life on Mars i Ashes ti ashes.
_________________ |
Gra tam też Tobias Menzies pan Eliot z 2007
Caitriona - Wto 07 Sie, 2012 12:51
| praedzio napisał/a: | | Kiedyś zastanawiałam się nad Over There.... Hmmm... Kto tam grał? |
Ze znanych mi aktorów, tylko Erik Palladino. Reszty obsady nie widziałam w niczym innym.
Admete - Wto 07 Sie, 2012 13:59
Eternal Law jest świetne, warto obejrzeć.
Admete - Śro 08 Sie, 2012 18:07
W czasie choroby trzeba się czyms zając, żeby nie myśleć, że boli. Ja się znieczulałam serialem popularnonaukowym - Historia antycznej Brytanii i Historiia celtyckiej Brytanii. Polecam Teraz czas na Antyczny świat.
Caitriona - Śro 08 Sie, 2012 20:08
To ten serial, który kiedyś polecałam, z prowadzącym Neilem Oliverem? A History of Celtic Britain, czy jakiś inny?
Ja sobie obejrzę jeszcze Blood Of The Vikings. http://www.youtube.com/wa...&feature=relmfu
primavera - Śro 08 Sie, 2012 21:21
całość tu http://www.youtube.com/wa...feature=related
Agn - Śro 08 Sie, 2012 21:23
*oblizuje się* Rety, coś dla moi...
Caitriona - Śro 08 Sie, 2012 21:38
A jak już jesteśmy przy tego rodzaju serialach, to mnie jeszcze zainteresował If Walls Could Talk: The History of the Home. Prowadzi go Lucy Worsley, której widziałam już Elegance and Decadence: The Age of the Regency.
http://www.youtube.com/wa...&feature=relmfu
Admete - Czw 09 Sie, 2012 10:02
Jeśli mozna je obejrzec na YT, to ja chętnie. Tak Caitrii, to te seriale z tym szkockim gościem. Na poczatku jego akcent strasznie mi się rzucał w uszy, ale potem było w porzadku, sympatyczny człowiek i całkiem przystojny
Aragonte - Czw 09 Sie, 2012 10:15
| Admete napisał/a: | W czasie choroby trzeba się czyms zając, żeby nie myśleć, że boli. Ja się znieczulałam serialem popularnonaukowym - Historia antycznej Brytanii i Historiia celtyckiej Brytanii. Polecam Teraz czas na Antyczny świat. |
Masz tę celtycką Brytanię? Czy na YT oglądałaś?
Caitriona - Czw 09 Sie, 2012 14:53
| Admete napisał/a: | | Tak caitrii, to te seriale z tym szkockim gościem. |
O, oki A co do akcentu, mogłabym go słuchać cały czas
Admete - Czw 09 Sie, 2012 17:54
Ta babeczka od domów ma taką fryzurę, która zawsze mi się podobała Tylko trzeba ją ukłądać albo mieć gęste włosy Zacznę to oglądać, to o domach znaczy. Ja bym tak strasznie chciała, żeby u nas produkowali takie programy o naszej kulturze i tradycjach. Byłoby o czym robić. Mamy materiały, mamy ludzi, którzy się na tym znają. Świetne by były opowieści o naszym królach, zabytkach, ludziach, spodobie życia.
EDIT: obejrzałam living room i oglądam bathroom - cudniaste. Babczeka się nie myła przez tydzień, żeby sprawdzić, jak było za czasów Tudorów
Admete - Czw 09 Sie, 2012 22:07
Oglądam o sypialniach Właśnie trwa sprawdzanie czy przyszli małżonkowie do siebie pasują w łożu Prawie jak na Minbarze O! A podczas oficjalnej nocy poślubnej panna moda rzucała zdaje się pończochami, tak jak dzisiaj bukietem.
EDIT: A jakie cudne jest łózko wiktoriańskie, te wszystkie warstwy i materace Biedna służba. Wiecie co, czytać o tym to jedno, ale zobaczyć - wtedy człowiek zaczyna zupełnie inaczej mysleć o filmach kostiumowych
Caitriona - Czw 09 Sie, 2012 23:13
Właśnie skończyłam oglądać odcinek o sypialni - o, matulu! Nie mogłabym żyć jednak w średniowieczu i spać ze wszystkimi na podłodze na sianie, albo piętro wyżej z prywatną służbą. Albo w tym ciasnym wiktoriańskim pokoju, gdzie cała rodzina spała. Podobał mi się za to buduar pani domu z lat 30.
I ta publiczna sypialnia królowej, gdzie każdy mógł zobaczyć jak się biedaczka ubierała, tzn. jak ją ubierali.
| Admete napisał/a: | | Wiecie co, czytać o tym to jedno, ale zobaczyć - wtedy człowiek zaczyna zupełnie inaczej mysleć o filmach kostiumowych |
Dokładnie, dlatego ja tak lubię takie programy
Admete - Pią 10 Sie, 2012 08:58
Poczekaj az dojdziesz do łazienek i toalet Cóż u nas tez tak sypiano, jeszcze w latach 50, 60. A ja dzieliłam pokój z dwójka braci.
Caitriona - Pią 10 Sie, 2012 11:38
Moja mama wychowała się w mieszkaniu składającego się z pokoju i kuchni, cztery osoby, ale łóżka mieli oddzielne
Dziś sobie pewnie obejrzę wieczorkiem o łazience
Admete - Pią 10 Sie, 2012 13:16
My tez mielismy oddzielne, ale moje chowało się na dzień w szafie, bo inaczej nie byłoby gdzie się ruszać
|
|
|