Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Admete - Pon 13 Gru, 2010 11:34
Tata Artiego to ojciec z Numbers
praedzio - Wto 14 Gru, 2010 08:57
Jako że obiecałam BeeMer, że poczekam z Farscape w miarę moich możliwości na nią, zapuściłam sobie wczoraj pierwszy odcinek The Walking Dead. Nie obejrzałam do końca, bo zbyt późno zabrałam się za oglądanie, więc dokończę sobie dzisiaj. Na razie jestem w stanie powiedzieć, że nie odpycha mnie jakoś szczególnie ten serial, a na Andrew zawsze przyjemnie się pogapić. Natomiast postapokaliptyczne klimaty zawsze mnie będą kręcić (vide: Bastion, Survivors etc.).
BeeMeR - Wto 14 Gru, 2010 09:41
| praedzio napisał/a: | | Jako że obiecałam BeeMer, że poczekam z Farscape w miarę moich możliwości na nią | Może jednak lepiej nie czekaj, bo ja jak mam czas to oglądam czasem po 3 odcinki, to Cie szybko dogonię, a może i przegonię
praedzio - Wto 14 Gru, 2010 09:47
Na razie jestem przy 3x12.
Fibula - Wto 14 Gru, 2010 18:36
| praedzio napisał/a: | Jako że obiecałam BeeMer, że poczekam z Farscape w miarę moich możliwości na nią, zapuściłam sobie wczoraj pierwszy odcinek The Walking Dead. Nie obejrzałam do końca, bo zbyt późno zabrałam się za oglądanie, więc dokończę sobie dzisiaj. Na razie jestem w stanie powiedzieć, że nie odpycha mnie jakoś szczególnie ten serial, a na Andrew zawsze przyjemnie się pogapić. Natomiast postapokaliptyczne klimaty zawsze mnie będą kręcić (vide: Bastion, Survivors etc.). |
Prawda, że nie taki znowuż obrzydliwy? (Aczkolwiek zdarzały się momenty, że patrzyłam tylko kątem oka.) Bardziej niż tło w postaci zombiaków przeszkadza mi Sarah Wayne Callies, która gra podobnie jak w PB
praedzio - Wto 14 Gru, 2010 19:15
No, właśnie słyszałam wielce niepochlebne opinie o niej. Ja sama jeszcze nie doszłam do momentów z nią właśnie, więc się nie wypowiem.
Co do serialu, to podoba mi się tworzenie klimatu poprzez fragmenty bezmuzyczne. Groza wcale nie musi być pokazana poprzez jakieś stwory czy ogólnie jakieś olbrzydliwe fragmenty. Z ciekawością dokończę dziś pierwszy odcinek i być może zacznę kolejny.
Fibula - Pią 17 Gru, 2010 00:03
| asiek napisał/a: | | Admete napisał/a: | | Ciekawa jestem, co zrobiła odmieniona Chloe. Wezwała Obcych? |
Wszystko na to wskazuje.
Qrcze, następny odcinek dopiero w kwietniu ! |
I pożegnanie, bo to jednak będzie ostatni sezon
http://hatak.pl/news/1088...lnie_anulowane/
Caitriona - Pią 17 Gru, 2010 00:19
No, świetnie... Jak mi się coś spodoba i się wciągnę, to mi to zdejmują z anteny...
Fibula - Pią 17 Gru, 2010 00:46
Ciekawe, czy i jak zamkną serial, bo zaplanowany był na pięć sezonów.
Admete - Pią 17 Gru, 2010 13:56
Też wiedziałam, że jak mi się serial sf spodoba, to znaczy, że dla Amerykanów za mądry
Mają zamiar zrobić Battlestar Galactica: Blood & Chrome, ale mnie to nie cieszy, bo świat BSG mnie nie wciagnął i to będzie kolejne odcinanie kuponu od czegoś istniejącego Akcja ma być osadzona podczas pierwszej wojny z Cylonami.
asiek - Pią 17 Gru, 2010 16:12
| Fibula napisał/a: | | asiek napisał/a: | | Admete napisał/a: | | Ciekawa jestem, co zrobiła odmieniona Chloe. Wezwała Obcych? |
Wszystko na to wskazuje.
Qrcze, następny odcinek dopiero w kwietniu ! |
I pożegnanie, bo to jednak będzie ostatni sezon
http://hatak.pl/news/1088...lnie_anulowane/ |
Jestem niepocieszona...
Caitriona - Pią 17 Gru, 2010 16:17
| Admete napisał/a: | | Mają zamiar zrobić Battlestar Galactica: Blood & Chrome |
BSG wciągnął mnie kompletnie, ale dla mnie to już w sumie jest zamkniięta historia. Tego serialu Caprica nie oglądałam, ale na ten nowy pewnie luknę jednym okiem.
Admete - Pią 17 Gru, 2010 16:51
Po co oglądać, jeśli wiadomo, jak sie skończy? W tym wypadku i w tej historii liczyło się "co", a nie "jak".
Aragonte - Sob 18 Gru, 2010 08:38
Zaczęłam oglądać Akta Dresdena. Czy ktoś poza Fibulą to oglądał?
Na razie jest całkiem przyjemnie: magia jako motyw przewodni, a nie wampiry
Bohater chyba jest kolejnym - zmodyfikowanym - wcieleniem Philipa Marlowe'a.
Przypuszczalnie będę oglądać
Admete - Sob 18 Gru, 2010 08:53
Chyba tego nie znam.
Eeva - Sob 18 Gru, 2010 09:09
kiedyś na axn ogladałam i pamietam że chyba mi się podobało
Fibula - Sob 18 Gru, 2010 09:59
Widziałam tylko początek, reszta mi umknęła, ale czytałam książki i są ok (choć P.I. Garrett Scotta moim zdaniem jest lepszy). Po polsku wyszło pięć tomów (Amber) i Mag obiecywał wydanie całości, z nowym tłumaczeniem, ale oni tak zmieniają plany wydawnicze, że nie wiem, kiedy się pojawi.
Aragonte - Sob 18 Gru, 2010 10:02
Admete, to ekranizacja (nie wiem, na ile wierna, bo książek nie znam) prozy niejakiego Jima Butchera (The Dresden Files). Czytałam tylko jedno opowiadanie tego autora, pamiętam, że mi się całkiem spodobało.
asiek - Sob 18 Gru, 2010 10:03
| Aragonte napisał/a: | | Zaczęłam oglądać Akta Dresdena. |
Poczytałam o serialu i zerknę, może mi się spodoba...
Aragonte - Sob 18 Gru, 2010 10:09
| Fibula napisał/a: | | Widziałam tylko początek, reszta mi umknęła, ale czytałam książki i są ok (choć P.I. Garrett Scotta moim zdaniem jest lepszy). Po polsku wyszło pięć tomów (Amber) i Mag obiecywał wydanie całości, z nowym tłumaczeniem, ale oni tak zmieniają plany wydawnicze, że nie wiem, kiedy się pojawi. |
Ooo, skoro po polsku jest dostępne, że niewykluczone, że kiedyś przeczytam
milenaj - Sob 18 Gru, 2010 11:00
Obejrzałam kiedyś kilka odcinków "Akt Dresdena", ale potem namnożyło się innych seriali i przestałam oglądać.
Aragonte - Sob 18 Gru, 2010 11:07
Harry Dresden ma u mnie dużego plusa za pięknego rudego kota
asiek - Sob 18 Gru, 2010 12:20
Aragonte, wspominałaś, że w serialu nie ma wampiora, a zatem uprzejmie donoszę, że jest.
"Dresden" jest całkiem ciekawym krwiopijcą w The Gates.
Aragonte - Sob 18 Gru, 2010 12:42
Ej, napisałam, że to nie wampiry są tematem przewodnim, tylko magia (a raczej pewien mag) Jakieś wampiry to się w serialu pałętają, wiem.
The Gates nie oglądałam jeszcze - warto?
Caitriona - Sob 18 Gru, 2010 12:48
Sprawidziałam, książki mam dostępne w swojej bibliotece, się zainteresuję na początku roku
|
|
|