To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Oczko!

RaczejRozwazna - Śro 11 Paź, 2023 14:13

:przytul: :przytul:
Trzykrotka - Pią 13 Paź, 2023 19:27

Żyję. Sił nie mam, ale żyję
Admete - Pią 13 Paź, 2023 19:54

Trzykrotko :przytul: :przytul: :przytul: :serce2: Dobrze, że się udało.
BeeMeR - Pią 13 Paź, 2023 20:28

Trzymaj się mocno i dochodź do zdrowia :przytul:
akne - Pią 13 Paź, 2023 23:33

Trzykrotka napisał/a:

:przytul: :przytul: :love_shower: :kwiatki_wyciaga: :high5:

Aragonte - Sob 14 Paź, 2023 11:46

Trzykrotka napisał/a:

Trzykrotko :przytul: :przytul: :przytul:
Zdrowia!

Admete - Nie 15 Paź, 2023 11:42

Oglądam nadal Day of kidnapping - bardzo dobrze zrobiona, przemyślana i zagrana drama. Mam nadzieję, że źli zostaną ukarani, a dobrze w końcu będą mieć trochę spokoju.
RaczejRozwazna - Nie 15 Paź, 2023 16:25

Trzykrotko - teraz powolutku do przodu! Mocno pozdrawiam :przytul:
BeeMeR - Nie 15 Paź, 2023 20:36

Ja oglądam teraz głównie inne seriale, ale zaczęłam w/w bieżący lakorn Nadecha - Doctor detective. Jestem po 2 godzinnych odcinkach z 18, lakorn jest przyzwoity, ani super dobry ani zły, ogląda się całkiem dobrze, acz ma fragmenty do przewijania, czyli tak jak się spodziewałam :P . Nadech jest epidemiologiem, kierownikiem trójki badawczej, w której jest też niedawno przez mnie oglądalny Klaton (w niedawno przeze mnie oglądanym lakornie o lekarzu/zielarzu chciał się żenić z tamtejszą i tutejszą główną ;) ) i jego lakornowa ex-dziewczyna z którą się wciąż kłócą a kto wie czy ich romans nie odżyje ;) Kimberly (główna) jest reporterką, która dostaje za zadanie zrobić wywiad epidemiologiem, on nie chce, już się ścięli, ale nie jakoś dramatycznie, potem spotkali się na prowincji w rejonie w którym ponoć grasuje duch wdowy i zabija mężczyzn. On szuka podstaw wirusowych, ona - materiału do reportażu ;)
Trzykrotka - Wto 17 Paź, 2023 08:05

Duch wdowy- to dobre :banan:
BeeMeR - Wto 17 Paź, 2023 09:02

Och, to było - po części- urocze :lol: jak z reguły nie lubię wątku duchów, przede wszystkim wrzaskow im towarzyszących.
Pozachwycam się romansem potem (mam już w pełnym rozkwicie :serduszkate: ), napisz jak się czujesz, lepiej coś? :kwiatek:

Loana - Wto 17 Paź, 2023 15:17

Trzykrotko - trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia!

Ja po chwilowej przerwie w oglądaniu powoli wracam. Wczoraj obejrzałam kilka odcinków anime Demon Slayer z drugiej serii. A oprócz tego w weekend włączyłam sobie i obejrzałam dwa odcinki "Sh**ting stars" - nawet mi sie spodobało, może będę dalej oglądać na zmianę z tym dość ciężkim emocjonalnie anime :P

BeeMeR - Śro 18 Paź, 2023 11:46

Jestem w 12/18 odcinku Doctor Detective - im dalej tym bardziej podoba mi się romans (o niespodzianko, kto by przypuszczał, że Nadech umie już pocałować inną kobietę niż Yayę i to centralnie w usta, a nie gdzieś obok ;) I to kilka razy :serce: Jasne, że to przede wszystkim dłuższe wallkissy, ale zawsze. Nabijam się nieco, oczywiście, ale on bardzo długo po prostu nie umiał tego przeskoczyć, tym bardziej naprawdę doceniam, że sceny intymne wychodzą wiarygodnie i słodko :serce: - acz po cichu na to liczyłam, bo już w Lai Kinnare jego sceny z "pierwszą żoną" były piękne i intymne :serce:
Kimberly też mnie zaskoczyła in plus, bo np. z Mario w lekarzu umiała tylko przyjacielsko-humorystyczną chemię zbudować, damsko-męską nie bardzo. Do tej pory tylko ze swoim wieloletnim chłopakiem miała piękną, damsko-męską chemię zbudować (tj. obecnie mężem, pobrali się w zeszłym miesiącu, bodaj po 10 latach razem, m.in. po zakończeniu kręcenia tej dramy)
https://www.philstar.com/...y-italy-wedding . No ale może dlatego im się łatwiej gra, że się wszyscy znają kilkanaście lat, plus wszyscy dawno już dorośli. Bredzę sobie trochę, no ale gdzie jeśli nie tu, nie przejmujcie się :lol:

Wracając do lakornu - niestety jest tylko półdobry, będący osnową wątek laboratorium badawczego, które podrzuca tu i ówdzie po lasach i nieużytkach toksyczne odpady plus potajemnie pali zwłoki po nielegalnych badaniach onkologicznych śmiertelnie mnie nudzi i przewijam ile się da skupiając wyłącznie na relacjach osobistych. Mam już za sobą dramatozę zewnętrzną (tj. nie z widzimisię kogoś z pary), też przewiniętą.

Na plus natomiast zaliczam to, że nie tylko mężczyźni, ale i wszystkie kobiety tu są na swój sposób zdecydowane, przedsiębiorcze, żadnych niuni i słodyczek ani też klasycznych wykrzywionych Zuych :oklaski: Panowie zaś bezprzemocowi - Drugi może i trochę za szybko i za dużo chciał od Drugiej, ale jak wyraźniej wyartykułowała że nie chce to przestał i poczekał aż zachciała.
Główna to przede wszystkim umie wziąć sprawy w swoje ręce i nie boi się pierwsza działać nie czekając na faceta aż on coś zacznie, na szczęście w dużej mierze w żartobliwym stylu, plus pan nie jest niezainteresowany, sam przejąć inicjatywę umie, opierać się też umie (głównie o sofę ;) ) więc to tu całkiem dobrze wypada ;)

Tu na przykład koło trzeciej minuty podaje zimny okład panu (bił się ze złymi) i go śmiało rozbiera z koszuli, fangirlując się absami :wachluje:
https://www.youtube.com/watch?v=kUPkd0kW_TQ

a tu już są parą - właśnie od tego pierwszego wallkisa
https://www.youtube.com/watch?v=NTmHI1pZHR0

Loana - Śro 18 Paź, 2023 12:39

O, szybko Ci idzie :) Fanserwis zawsze mile widziany, zwłaszcza przez takich oglądaczy jak ja :P
Ja dalej zapuszczam sobie odcinki "Sh**ting stars", ale tam jeszcze nie ma głównej pary przekonanej do siebie, a już jest trójkąt - i to taki, że wyjątkowo jak zawsze nie jestem fanką tego drugiego, to tutaj bardzo mi się wizualnie podoba i jako postać też... nie lubię trójkątów :( No nic, oglądam to w sumie dla humoru i nawet bywa jakiś. Plus chciałam zobaczyć główną aktorkę, bo widziałam mnóstwo filmików z jej ról w innych dramach i byłam ciekawa, czy mi podejdzie. Ma ciekawy głos, kogoś mi przypomina :P Ale jest ok.

BeeMeR - Śro 18 Paź, 2023 21:51

Loana napisał/a:
O, szybko Ci idzie
Och, no tak, bo im dalej tym więcej przewijania :P
Drama przekroczyła już zwyczajową dawkę napadów na kogoś z głównych celem morderczym zakończonym oczywiście fiaskiem ;) Żli mordują (próbują) strzykawką ze śmirtelną dawką morfiny albo innym syfem.
Wolałabym, żeby drama była lepsza, ale niestety nie tym razem :P

Trzykrotka - Czw 19 Paź, 2023 11:01

O, morfinka na dobrą narkozę nie jest zła :banan: po operacji rzecz jasna.

Jutro jadę do sanatorium do Ustronia. Słaba jestem okropnie, wszystko boli, reżim rehabilitacyjny jest ostry. Nie jest źle, tylko lepiej już się ruszyć w jakąś normalność. I wracać do domu w pełni sił.

BeeMeR - Czw 19 Paź, 2023 11:45

Marihuanka też nie jest zła - Marysia zażywa bo ból w połamanej stopie jest jej wiernym towarzyszem od wypadku, a chodzić i rehabilitować stopę trzeba, żeby się nie zastała.
Och, właśnie, siostra jest już po biopsji i wycięciu guzka, cokolwiek to było, groźne czy niegroźne.

Cytat:

Jutro jadę do sanatorium do Ustronia
zaopatrz się w dobre ksuążki i dramy i odpocznij zdrowiejąc :przytul:
Admete - Czw 19 Paź, 2023 13:33

Zdrowia Trzykrotko, będzie lepiej..
BeeMeR - Pią 20 Paź, 2023 21:35

Odcinki 16-18 Doctor Detective to klasyczne koszmarki, laboratorium przechodzi ludzkie pojęcie, logiczne i sensowne też (zabijają nielegalnymi testami do kilku osób dziennie, kremują po cichu od 20 lat i nikt nigdy nie miał pretensji? Nie zauważył? Zus tajski się nie czepiał?) :confused3: Do tego niektórzy się zaczynają zachowywać równie nielogicznie i bez sensu :czekam2: Za to scena miłosna głównych jest ładna, Drugich wcześniej też ;)
My drama list się myli w ilości odcinków bo ewidentnie są jeszcze dwa za tydzień, ufam, że już ostatnie :P

Admete - Sob 21 Paź, 2023 12:36

U mnie tradycyjnie zachwyt nad The Kidnapping Day. The Killing Vote też dobrze mi się ogląda.
Aragonte - Sob 21 Paź, 2023 22:14

Trzykrotko, obyś wróciła z sanatorium dużo silniejsza :przytul:

A ja powoli się ogarniam, odzyskuję względnie dobry humor i tak się zastanawiam, co by tu obejrzeć... Nie mogę oglądać tylko programów politycznych :wink:
Coś byście mi polecały? Ale sama nie wiem, na co mam ochotę :mrgreen:

Admete - Sob 21 Paź, 2023 22:24

The Kidnapping Day. Historia kryminalna, ale jest też humor. Świetna dziecięca aktorka w roli genialnej jedenastolatki. Kończy się w tym tygodniu, jest tylko 12 odcinków. A listopadowo Revenant, bo o duchach.tez tylko 12 odcinków. Dobra obsada.
Aragonte - Sob 21 Paź, 2023 22:45

A kiedy wraca The Dearest? Bo może bym to zaczęła porządnie oglądać, wtedy tylko skubnęłam.
Obadam, co mamy na Wschodzie, no i może Netflixa przejrzę.

Admete - Sob 21 Paź, 2023 23:21

The Dearest już wróciło, ale jeszcze nie oglądałam. Trochę się obawiam tej drugiej części.
Admete - Nie 22 Paź, 2023 17:01

Obejrzałam 11 odcinek My Dearest - teraz bohaterowie są rozdzieleni, a odcinek w dużej mierze jest historyczny i skupia się na sytuacji ludzi porwanych jako jeńcy do Chin. Nie wiedziałam, że sama Korea musiała odsyłać ludzi, jeśli udało im się do kraju. W maleńkiej scenie między bohaterami pięknie iskrzyło, ale na razie nie będzie wiele takich momentów. Bohaterkę czeka teraz wiele cierpienia.

Obejrzałam też pierwszy odcinek 2 sezonu Arthdal. Chyba pooglądam. Widziałam fragmenty pierwszej części, więc się w miarę orientuję. Zmienili scenografię i kostiumy - wcześniej były za ładne, jak na tak odległą epokę. Teraz lepiej pasują.