Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14
BeeMeR - Sob 12 Maj, 2018 13:52
Zapomniałam nadmienić, że chyba się wyspałam, bo śnił mi się wyraźne Koszmit - tj. nie jako Koszmit, ale król z Moon & Sun, podróżował w lektyce wielkością i kształtem ale nie zdobieniami przypominającą wychodek wiejski, miał do tego czterech tragarzy i całe to towarzystwo jechał krakowskim tramwajem w miejscu przeznaczonym na wózki Z tyłu przy tylnych drzwiach wniesiono inną podobną lektykę z kobietą w środku - ta z kolei była w sukni z tiurniurą oraz w pudrowanej peruce - nie mam bladego pojęcia jak się do lektyki w tym obszernym stroju zmieściła a lektyka do tramwaju, grunt, że Koszmit-król nakazał przenieść swoją lektykę bliżej jej i o czymś konferowali, każde ze swoim wachlarzem w ręku ale już niestety nie wiem o czym (domniemuję jednak, że była wśród tego pospólstwa jedyną osobą na poziomie, z którą można było stosownie zamienić dwa słowa )
Agn - Sob 12 Maj, 2018 16:23
Aaaa!!! Soompi juz piszczy z radosci, ze LL jedwabiste, a ja jestem uwieziona w pracy do 21:15!
Zycie jest podle... *chlipie*
Trzykrotka - Sob 12 Maj, 2018 17:54
BeeMer, padam z zachwytu nad twoim snem
LL dopiero jutro, znow jestem bez sprzętu. Jej, jak sie ciesze, ze sie podobało
Admete - Sob 12 Maj, 2018 21:20
LL jutro jak będą napisy. Na razie zachwycam się Jang Hyukiem w roli zakochanego gangstera. Mniejsza o scenariusz, wystarczy mi JH Przeuroczy jest. Jak jej pięknie wyłożył, że się w niej zakochał od pierwszego wejrzenia. Zresztą za każdym razem trochę przy niej głupieje Razem z aktorką świetnie wypadają. Przy czym nie mam pojęcia, co scenarzystka zrobi ze śmiertelną chorobą bohaterki, ale to w końcu melo jest
Trzykrotka - Sob 12 Maj, 2018 22:31
Jang Hyuk z motylkiem na skroni Bardzo przyjemny wizerunek po Pil Joo z Money Flower. Ja tez myślę, że jakos z choroby wybrną. Trudno wyczuć w ktorym kierunku pójdzie drama, ale jakoś mam do niej ciepły stosunek.
A jutro Jun Ki
Admete - Nie 13 Maj, 2018 07:22
| Cytat: | Jang Hyuk z motylkiem na skroni |
Taa...a potem - "Nie wychodź za mąż, bo trudno się rozwieść." A także, "Nie muszę przepraszać, że zakochałem się w mężatce, bo jeszcze jesteś panną." I hicior - "Nie wychodź za mąż, bo nie będziesz mogła mnie mieć."
Trzykrotka - Nie 13 Maj, 2018 07:56
Tak, to ostatnie bylo przednie zwłaszcza, że wygłoszone w kierunku osoby wyraźnie szczęśliwej ze jutro bierze slub. Ale do tej panny młodej jakoś ten tekst pasował. Zaskoczył ją, ale raczej ubawił niż oburzył.
Dla drugiej panny młodej nie mam ani grama cieplych uczuć. Dać się wziąć na takie plewy.... Lepiej dla kucharza, choc pocierpieć musi.
Admete - Nie 13 Maj, 2018 08:21
| Trzykrotka napisał/a: | | Dla drugiej panny młodej nie mam ani grama cieplych uczuć. |
Kretynka i puszczalska. Ubić to mało. Nie mogę na nią patrzeć. Według mnie oba te śluby są nieważne, bo oparte na oszustwie względem pana i pani.
Napisy do LL chyba dopiero jutro, tak przynajmniej wynika z informacji na Viki.
Agn - Nie 13 Maj, 2018 14:04
| Admete napisał/a: | | Napisy do LL chyba dopiero jutro, tak przynajmniej wynika z informacji na Viki. |
Taaaak... a ja tu kisnę...
Jeśli jutro pojawią się napisy i NIE BĘDĄ wypieszczone na cacy, to ręka, noga, mózg na ścianie!!!
Admete - Nie 13 Maj, 2018 15:39
A ja oglądam serial z 2010 roku, którego akcja rozgrywa się na oddziale położniczym. Wszyscy mają okropne fryzury, ale zaczynam się wciągać. Bohaterka miała romans z żonatym mężczyzną i teraz jest w ciąży. Zaczyna pracę w nowym szpitalu. Poznaje sympatycznego pediatrę. Do tego są różne przypadki medyczne. Źle znoszę mode i fryzury sprzed prawie dekady, ale podoba mi się rozwój akcji. Gra tu też bardzo młody i grzywkowaty pan z kropek w pomniejszej roku lekarza. Muzyka zasadniczo też okropna Jednak w ciągu ośmiu lat wiele się w produkcji seriali zmieniło.
Trzykrotka - Nie 13 Maj, 2018 17:00
| Agn napisał/a: |
Taaaak... a ja tu kisnę...
Jeśli jutro pojawią się napisy i NIE BĘDĄ wypieszczone na cacy, to ręka, noga, mózg na ścianie!!! |
Zlote czasy Hwayugi wracają
Admete jaki tytuł ma twoja drama?
Admete - Nie 13 Maj, 2018 17:07
Obstetrics and Ginecology doctors. To wcześniejsza drama scenarzystki New Leaf. Pan od Kropek gra młodego rezydenta, który ma różne sercowe przygody. Całkiem fajnie wygląda. Wciągam się nadal. Przypadki też ciekawe. A główna bohaterka ciekawa. Twarda kobieta, ale kobieta i popełnia osobiste błędy. Pediatra sympatyczny. Mam nadzieję, że będą razem. Jest jeszcze przyjaciel z dzieciństwa.
Agn - Nie 13 Maj, 2018 17:52
| Trzykrotka napisał/a: | | Zlote czasy Hwayugi wracają |
ZŁOTE??? To jak wyglądają kompostowe?
Ale saute podejrzałam. Junki to miał WEJŚCIE. Swoją drogą pierwsza scena jest znakomicie zrozumiała i bez napisów. Ale reszty nie ryzykuję, tam już będzie istotne kto co powiedział. Ech... Tyle czekania... Umrę jak nic...
Aragonte - Nie 13 Maj, 2018 18:59
Emotikonka z płaczącą małpką też pasuje do Hwayugi
Podejrzałabym chętnie na bieżąco nową dramę z Junkim, ale jeśli tempo powstawania napisów będzie takie, jak w przypadku Hwayugi, to nie wiem, czy nie poczekam sobie do końca Próbowałam nabyc odcinek, dostałam wścieku po pięciu minutach prób i dałam sobie spokój
W sumie to nie ciągnie mnie do niczego i niczego nowego nie oglądam Mastera też odstawiłam.
BeeMeR - Nie 13 Maj, 2018 19:10
Mnie się wczoraj udało całe 20 min obejrzeć zanim mi się oczy zamknęły... Maskara... Nie poznaję się
Admete - Nie 13 Maj, 2018 19:12
Już mi grzywki nie przeszkadzają, panów nie mylę, historie są bardzo ciekawe, a życie uczuciowe lekarzy i pielęgniarek fajnie przedstawione. Humor też jest. Słyszałam o tej dramie wcześniej, ale nie miałam okazji się zapoznać. Podoba mi się.
Trzykrotka - Nie 13 Maj, 2018 19:47
Admete, poślesz na Wschód? Wachlarz, nawet siuśmajtek, jest nie do odrzucenia, Polski sos?
No złote złote czasy Pomyśl jakie to emcje - co tydzień pomstować razem z miedzynarodowym fandomem, czuć jedność w tym nieszczęściu, decydować, czy brać 80% czy czekać?
Buu, Mastera nie oglądasz Aragonte? A liczyłam na relację z odcinka z dzieckiem
Admete - Nie 13 Maj, 2018 19:57
| Trzykrotka napisał/a: | Wachlarz, nawet siuśmajtek, jest nie do odrzucenia, Polski sos? |
Wachlarz ma fajną rolę, na początku myślałam, że trochę dupek, ale potem się wyjaśniło. Ma ładną historię i już wtedy spory talent. Poślę w wolnej chwili. Mam tylko angielski sos, ale może gdzieś jest polski.
Trzykrotka - Nie 13 Maj, 2018 20:11
| Admete napisał/a: | | Poślę w wolnej chwili. |
Świetnie, dzięki
Trochę dookoła dram, ale oto co wyczytałam ostatnio. Otóz kupiłam sobie bardzo dobry numer specjalny Tygodnika Powszechnego pod tytułem Wszystko co wiemy. Gruby jak niejedna książka i pełen artykułów prezentuj acych aktualny stan wiedzy w rożnych dziedzinach - medycynie, antropologii i innych. Jest między innymi artykuł o sztucznej inteligencji, a w nim:
27 maja 2017 został zamknięty ważny rozdział w historii sztucznej inteligencji. Program komputerowy AlphaGo pokonał Ke Jie, najlepszego dziś zawodnika w chi nskiej grze planszowej go. Od 1997 kiedy to DeepBlue pokonał Gariego Kasparowa w szachy to właśnie go stanowiło ostatni bastion ddominacji człowieka nad maszyną na gruncie klasycznych gier logicznych. W uznaniu swoich zasług AlphaGo otrzymał od koreańskiej federacji Korea Association honorowe 9 dan - najwyzszy stopień, jaki można uzyskać w tej grze.
A Choi Taek tak długo pracował na swój tytuł
Aragonte - Nie 13 Maj, 2018 20:34
| Trzykrotka napisał/a: | Buu, Mastera nie oglądasz Aragonte? A liczyłam na relację z odcinka z dzieckiem
|
No niczego nowego nie oglądam - Mastera odstawiłam, kiedy zbyt empatycznie podeszłam do jednego odcinka, zrobiło mi się szkoda Lee Sang Yoona i stwierdziłam, że mnie to przestało (na razie przynajmniej) bawic Pewnie wrócę, ale na razie jakoś nie chcę.
A odcinek z dzieckiem (a raczej dziecmi) był już na samym początku, to trzeci lub czwarty - mistrz nr 2, ten baseballista, miał dwójkę niedużych dzieci i nasz LSG całkiem nieźle sobie radził z obojgiem (aczkolwiek dwuletni chłopczyk w pewnym momencie się wystraszył i rozryczał). Pisałam już o tym na pewno.
Trzykrotka - Nie 13 Maj, 2018 20:54
| Aragonte napisał/a: | | Pisałam już o tym na pewno. |
To nie wiem jakim cudem tego nie pamiętałam
No jasne, jeśli coś cię nie bawi, to nie ma sensu oglądać
Agn - Nie 13 Maj, 2018 20:59
| Trzykrotka napisał/a: | | No złote złote czasy Pomyśl jakie to emcje - co tydzień pomstować razem z miedzynarodowym fandomem, czuć jedność w tym nieszczęściu, decydować, czy brać 80% czy czekać? |
Nie chcę takich złotkowanych lat, chcę napisyyyyyy...!!! *zawodzi*
Tymczasem pojawił się nowy odcinek. Hmm... to może jutro po robocie urządzę sobie ucztę z Pięknookim? Tylko niech te przeklęte napisy będą! W 100%! Aaaaa...!
Dobra, już się zamykam.
Edycja: A nie, jeszcze się nie zamykam. Patrzajcie na te delicje!!!
O matko, teraz to się już w ogóle nie doczekam...!
Aragonte - Nie 13 Maj, 2018 21:06
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Pisałam już o tym na pewno. |
To nie wiem jakim cudem tego nie pamiętałam
No jasne, jeśli coś cię nie bawi, to nie ma sensu oglądać |
Sama sobie jestem winna - nie powinnam się byle czym przejmowac
Stara a głupia, no
Czy jakaś dobra dusza podrzuci Lawless Lawyer na Wschód?
Agn - Nie 13 Maj, 2018 21:08
| Aragonte napisał/a: | | Czy jakaś dobra dusza podrzuci Lawless Lawyer na Wschód? |
Się robi!!!
Aragonte - Nie 13 Maj, 2018 21:11
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Czy jakaś dobra dusza podrzuci Lawless Lawyer na Wschód? |
Się robi!!! |
|
|
|