Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku
Trzykrotka - Czw 30 Mar, 2017 13:23
Ale to większość teściowych tak ma Zobaczycie, jak da popalić Na Ri matka Hwa Shina.
Aragonte - Czw 30 Mar, 2017 13:37
| Trzykrotka napisał/a: | Ale to większość teściowych tak ma Zobaczycie, jak da popalić Na Ri matka Hwa Shina. |
Ona to miała jednak inne powody W sumie jednak lubiłam tę postać.
BeeMeR - Czw 30 Mar, 2017 13:39
| Trzykrotka napisał/a: | większość teściowych tak ma | No tak - najlepsza teściowa to brak teściowej
BeeMeR - Czw 30 Mar, 2017 13:54
Śliczna scena zakupów z zaświergolonym Jung Wonem
Ale za oświadczyny na pokaz mamusi w sytuacji gdy nie wiadomo w ogóle zamordowałabym (wzrokiem)
Nie to, żeby moje były cudowne, romantyczne itp, bo w ogóle sobie nie przypominam niczego innego niż pytanie rzucone ad hoc na Placu na Stawach: "To wyjdziesz za mnie czy nie?"
No ale faceci tak mają, że romantyczne sprawy nie stanowią priorytetu
Aragonte - Czw 30 Mar, 2017 14:10
| BeeMeR napisał/a: | Śliczna scena zakupów z zaświergolonym Jung Wonem |
Ale to nie jest ta scena z wręczaniem karty kredytowej? To mi się kompletnie nie podobało
BeeMeR - Czw 30 Mar, 2017 14:15
| Aragonte napisał/a: | | Ale to nie jest ta scena z wręczaniem karty kredytowej? | Nie, wręczanie jest później, po nietrafionych oświadczynach przed mamusią. Scena też pokazuje jak inne mają potrzeby i że nie są na tym samym etapie związku - może nawet raczej relacji, a nie związku.
Scena zakupów pokazuje, jak ona kupuje kapcie 2xmęskie i 1x damskie, potem zgrzewkę papieru, a on się w nią patrzy jak w tęczę i wozi wózek
Aragonte - Czw 30 Mar, 2017 14:25
| BeeMeR napisał/a: | Scena zakupów pokazuje, jak ona kupuje kapcie 2xmęskie i 1x damskie, potem zgrzewkę papieru, a on się w nią patrzy jak w tęczę i wozi wózek |
A, to już pamiętam, dzięki
Trzykrotka - Czw 30 Mar, 2017 22:19
Zakupy były przepiękne Jung Won chyba czuł się, jakby już urządzał sobie dom z Na Ri. Karta kredytowa, a nade wszystko ostentacyjne zachowanie przy matce były okropne. Ale ja mam wrażenie, że to już etap nie tyle rywalizacji o Na Ri, co rywalizacji między facetami, kto tym razem wygra. A Jung Won ma dodatkową motywację: tę straszną, dojmującą samotność, której tak bardzo się boi. Hwa Shinowi chyba aż tak nie doskwierała: matka była cieplejsza, miał bratanicę, szwagierki.
No i nie obejrzałam Candy Może jutro
BeeMer, twoje oświadczyny uważam za bardzo piękne i męskie. Nie znoszę żadnych cudowań z tym temacie.
BeeMeR - Czw 30 Mar, 2017 23:01
| Cytat: | BeeMer, twoje oświadczyny uważam za bardzo piękne i męskie. | No tak Męskie, konkretne i chyba retoryczne, bo chodziliśmy już na nauki przedślubne do Dominikanów
Przy Zazdrości mam rozdwojenie - z jednej strony chciałabym, żeby ona się już zdecydowała na Hwa Shina (lub Jung Wona) a nie robiła obu nadzieję, a z drugiej to wcale nie takie proste i faktycznie czasem trzeba czasu by wszystko sobie poukładać. No nic, zobaczymy
Trzykrotka - Pią 31 Mar, 2017 09:13
| BeeMeR napisał/a: | Dokończyłam 16. - masowanie tyłka przyjacielowi po zastrzyku
|
Uwielbiam te momenty humoru, takie nawet bez słów - to masowanie tyłka i zażenowanie obu panów było bezcenne, a działania małej pielęgniarki - mała drama sama w sobie. śpiewny ton i żelazna determinacja. Jak docisnęła Jung Wona do sciany wózkiem z lekarstwami! Pielęgniarka to w ogóle perełka tej dramy.
BeeMeR - Pią 31 Mar, 2017 09:34
| Trzykrotka napisał/a: | | Pielęgniarka to w ogóle perełka tej dramy. | Jak najbardziej - ja jestem po retrospekcji licealnej chłopaków ( ), ale przed ślubem tej byłej, co to się umawiała z nimi oboma.
Wiadoma trójka wprowadziła się do domu Jung Wona.
Trzykrotka - Pią 31 Mar, 2017 10:13
To jazdę na tej perwersyjnej karuzeli juz oglądałaś i Hwa Shina w wersji Hwa Shin Potter w okularkach? Bardzo lubię tę aktorkę, która gra ich wspólną byłą. I jaki Jun Won w workowatych portkach i czapeczce z daszkiem
Trzykrotka - Pią 31 Mar, 2017 12:18
Dla Agn: moja ulubiona pani z tumblra wpisała listę rekomendacji chińskich dram kostiumowych. Myślę, że warto zerknąć w taki mini- przewodniczek. Są plusy, minusy i linki do YT
https://overthinkingkdrama.tumblr.com/post/159022993862/hi-can-u-give-me-some-cdrama-recommendations
A tu radość na dziś czyli to, co najlepsze w Strong Woman Do Bong Soon
http://jgsmile.tumblr.com/post/159024382923
Jacy oni są ładni I wiązanie bucików jest. Can't wait
BeeMeR - Pią 31 Mar, 2017 12:31
| Trzykrotka napisał/a: | jazdę na tej perwersyjnej karuzeli juz oglądałaś i Hwa Shina w wersji Hwa Shin Potter w okularkach? | Owszem
Jechałam kiedyś na takiej "trzęsidupce" (będzie z 25 lat )), zgoła nie była tak perwersyjna, wystarczy się normalnie trzymać - acz komuś tam wytrzepało wszystkie drobne z kieszeni albo kluczyk, nie wiem czy nie Ani
| Trzykrotka napisał/a: | | Bardzo lubię tę aktorkę, która gra ich wspólną byłą. | A kto to, bo nie umiem dopasować żądnej dramy/roli ani nazwiska do tej twarzy
edit:
Hwa Shin zwalający się do łóżka mrr
Acz na tym etapie tez bym go wykopsała poprzytulawszy się
Trzykrotka - Pią 31 Mar, 2017 12:34
Ja ją znam z Nocnego Strażnika, gdzie grała razem z Księżniczką z Hwarangów, ze Spy (tylko trochę oglądałam) i My Beautiful Bride. Jakoś mi się podoba. Może taka powinna być Na Ri?
| BeeMeR napisał/a: |
Hwa Shin zwalający się do łóżka mrr
Acz na tym etapie tez bym go wykopsała poprzytulawszy się |
Ale widziałaś, jak się przekonująco zwalał do tego łóżka i jakie argumenty przytaczał
Aragonte - Pią 31 Mar, 2017 12:39
| Trzykrotka napisał/a: | Ale widziałaś, jak się przekonująco zwalał do tego łóżka i jakie argumenty przytaczał |
Filozoficzne, nawet do Platona sięgnął
BeeMeR - Pią 31 Mar, 2017 12:47
| Trzykrotka napisał/a: | | a ją znam z Nocnego Strażnika, gdzie grała razem z Księżniczką z Hwarangów, ze Spy (tylko trochę oglądałam) i My Beautiful Bride. | To nic dziwnego, że jej nie kojarzę. Aktorka fajna - postać cudnie podsumowała Hwa Shina Jung Wona też trafnie
Och, no pewnie, że widziałam jak ochoczo wchodził pod kołderkę i pocieszał, że musi współpracować z palantem Prawie się wzruszyłam jego troską
Trzykrotka - Pią 31 Mar, 2017 12:53
I podbijał rozpinaniem guziczków Własnych.
Aragonte - Pią 31 Mar, 2017 13:01
A mnie się w tej scenie podobała scena zdejmowania skarpetek Na Ri i to, że Hwa Shin powiedział, ze ma ona ładne stopy - to nie jest częsty komplement
BeeMeR - Pią 31 Mar, 2017 13:06
| Aragonte napisał/a: | A mnie się w tej scenie podobała scena zdejmowania skarpetek Na Ri i to, że Hwa Shin powiedział, ze ma ona ładne stopy - to nie jest częsty komplement | Ładny komplement, fakt, ale i stopy ma zadbane.
Ja właściwie poprzednio pisałam o pierwszym, wcześniejszym pakowaniu się Hwa Shina do jej łóżka (pod nosem Jung Wona, ale najciemniej pod latarnią ), gdy nie była pijana po imprezie firmowej, a on ją czarował "czy nie chce spróbować" itp.
Ta druga scena, pijacka też ładna - zwłaszcza jej interpretacja słów byłej, że wciąż jest zła bo była bardziej zaangażowana.
Tak, już widzą jak nie pamięta, czy spał z byłą, jasne.
Aragonte - Pią 31 Mar, 2017 13:29
| BeeMeR napisał/a: | | Ładny komplement, fakt, ale i stopy ma zadbane. |
Mnie się to rzuciło w oczy, bo Jun Won (co prawda chyba za plecami Na Ri, a nie w czasie brania odcisku do butów na miarę) lekko jej te stopy skrytykował (czy też widział za dużo szczegółów typu, że widać, jak to Na Ri spędzała duzo czasu stojąc, że ma nagniotki czy coś podobnego).
Trzykrotka - Pią 31 Mar, 2017 13:57
| Aragonte napisał/a: | | Jun Won (co prawda chyba za plecami Na Ri, a nie w czasie brania odcisku do butów na miarę) lekko jej te stopy skrytykował (czy też widział za dużo szczegółów typu, że widać, jak to Na Ri spędzała duzo czasu stojąc, że ma nagniotki czy coś podobnego). |
Co nie przeszkadzało mu wystawać pod odlewem odcisku tych stóp i wpatrywać sie w nie. Aż mamunia musiała je zerwać ze ściany i cisnąć o ziemię.
On podczas mierzenia w ogóle surowo, po krawiecku ją ocenił: że jest chuda, z długimi rękami i że sukienką trzeba dodać jej trochę krągłości.
Aragonte - Pią 31 Mar, 2017 14:12
| Trzykrotka napisał/a: | Co nie przeszkadzało mu wystawać pod odlewem odcisku tych stóp i wpatrywać sie w nie. Aż mamunia musiała je zerwać ze ściany i cisnąć o ziemię.
On podczas mierzenia w ogóle surowo, po krawiecku ją ocenił: że jest chuda, z długimi rękami i że sukienką trzeba dodać jej trochę krągłości. |
Wręcz powiedział coś w rodzaju, że ma ramiona jak gibbon
Trzykrotka - Pią 31 Mar, 2017 14:19
Tak, dokładnie
BTW dostałam ostatnio Pastę, tę, do której były nawiązania w którymś odcinku JI. Pomyślałam sobie, że jak doliczyć Producers, to mam taki festiwal Gongowej, że hej
Aragonte - Pią 31 Mar, 2017 14:52
W finale piętnastego odcinka, tym, który mnie nieco irytował
|
|
|