Seriale - Dramaland przedstawia, czyli knajpa nr 10
Agn - Śro 09 Lis, 2016 23:51
| Aragonte napisał/a: | | Nie no, ja rozumiem, że każda z nas często ogląda coś innego, ale czasem bym chciała wspólnie się kimś pozachwycać albo powymieniać wrażeniami No nic to, będę dalej czytała Soompi i DB, tam się zachwycają |
Ej... ale ja nie napisałam, że masz przestać czy coś. Mnie bardzo raduje, jak masz fazę, głupawkę czy trwasz w zachwycie. Super, że ci się podoba drama, wlepiasz gify i cieszysz się dramą. No weź...
| Aragonte napisał/a: | | BTW znacznie lepiej czyta mi się Dramabeans niż Dramafever - na DB, nawet jeśli nie pasuje mi ton recapu albo się z czymś mocno nie zgadzam, to równoważą mi to komentarze, bo są zawsze zróżnicowane. Dramafever jest dla mnie jakoś monolityczne, mimo że komentuje tam kilka osób. Wszystkie są jednak mocno poprawne politycznie |
Przyznam że z obu czytuję tylko jakieś głupotki, bo recapy... recapy to ja chętnie wasze czytam. Są fajniejsze.
Aragonte - Czw 10 Lis, 2016 00:53
| Agn napisał/a: | | Ej... ale ja nie napisałam, że masz przestać czy coś. Mnie bardzo raduje, jak masz fazę, głupawkę czy trwasz w zachwycie. Super, że ci się podoba drama, wlepiasz gify i cieszysz się dramą. No weź... |
Ale ja wcale nie zamierzam przestać pisać
| Agn napisał/a: | Przyznam że z obu czytuję tylko jakieś głupotki, bo recapy... recapy to ja chętnie wasze czytam. Są fajniejsze. |
A ja czytam recapy i komentarze, bo sobie w ten sposób podkarmiam fazę
No dobrze, odcinek JI obejrzany
Bromance wrócił
Na Ri obiecała zerwać z Hwa Shinem za 30 lat
I jak go pięknie przyparła do ściany o inicjatywie i odwróceniu pewnej propozycji już nawet nie wspomnę
Piękne scenki Hwa Shina z mamusią - jak na niej testował tekst z propozycją zerwania, którą usiłował skierować do Na Ri Ogółem ciągle nie był w stanie wypowiedzieć tego, co miał zamiar
"Lee Hwa Shin... manse!" w wiadomych okolicznościach to chyba najzabawniejszy tekst odcinka
A tak w ogóle to jeszcze podglądając tę scenę bez napisów zauważyłam, że Na Ri po raz pierwszy zwróciła się wtedy do bohatera "Lee Hwa Shin", a nie nieśmiertelnym "Kija-nim" czy jak tam to się wymawia
Ogółem chichram się wewnętrznie, kiedy myślę o tym wszystkim, co się w JI dzieje
Admete - Czw 10 Lis, 2016 05:36
Przynajmniej oglądacie, ja nie mam czasu - nie czytam, nie oglądam. Całe dnie poza domem, bo po pracy nawarstwiło się mnóstwo spraw. A wieczorem padam na pysk.
Agn ciesze się, że nadal oglądasz Twenty again Z tym młodym i dziewczyną studentką Nora się zaprzyjaźni. A ten przedmiot to o relacjach damsko-męskich.
Agn - Czw 10 Lis, 2016 09:57
| Aragonte napisał/a: | | Ale ja wcale nie zamierzam przestać pisać |
Ufff... Bo już się bałam!
| Aragonte napisał/a: | | A ja czytam recapy i komentarze, bo sobie w ten sposób podkarmiam fazę |
U mnie to trochę inaczej działa - najczęściej coś, czym jestem zachwycona od A do Z u nich było: "To be, to chała, tamto beznadziejne, nie podoba nam się, buu" - w którymś momencie przestałam czytać, bo nie działało to pozytywnie na moją fazę, mimo wszystko przyjemniej jest ją podkarmiać, jak ci ktoś pisze, że czuje to samo.
| Admete napisał/a: | | Agn ciesze się, że nadal oglądasz Twenty again |
Oglądam, bo mi się podoba. Przełknęłam dupkowate zachowania Teatrologa z początku, może dlatego, że zaraz po pierwszym "występie" napluł sobie w brodę, że czemu zachował się jak buc, czy by go zabolało, gdyby odezwał się normalnie? Spodobała mi się natychmiastowa samokrytyka bohatera.
| Admete napisał/a: | | Z tym młodym i dziewczyną studentką Nora się zaprzyjaźni. |
Właśnie tak czułam, że to się święci. I dobrze. Ci studenci to mi czasem bandę hien przypominają. Wierzyć się nie chce, że tacy mogą być młodzi wykształceni ludzie - ich reakcja na ajummę jest po prostu skandaliczna. A domaganie się, by przeprosiła molestatora nie mieści mi się w głowie. Naprawdę? Jeden człowiek na całą Koreę załatwia ludziom pracę?!
Admete - Czw 10 Lis, 2016 10:00
Wiesz, oni tam mają niesamowity wyścig szczurów, nie mają lekko.
Agn - Czw 10 Lis, 2016 10:12
Nie mają, ale to jakaś przerysowana sytuacja. Kim właściwie jest ten facet? Zatrudnia ich w firmie? W różnych firmach? Czy tylko konsultuje przyszłą karierę? To w zasadzie on do niczego nie jest potrzebny.
Do śniadania oglądam końcówkę 4-ego odcinka TA - No Ra dostała video i robi z nim najgłupszą rzecz, jaką może - szantażuje tego gościa. Szlag, myślałam, że wymyśli coś mądrzejszego...
Agn - Czw 10 Lis, 2016 10:35
Nie wytrzymam - pamiętacie te śliczne zdjęcia aktorów z dziećmi? Reklamujące adopcje??? BĘDZIE Z JUNKIM!!!!!!!!
To na razie trailer.
Aragonte - Czw 10 Lis, 2016 11:10
Piękne zdjęcie
| Agn napisał/a: | U mnie to trochę inaczej działa - najczęściej coś, czym jestem zachwycona od A do Z u nich było: "To be, to chała, tamto beznadziejne, nie podoba nam się, buu" - w którymś momencie przestałam czytać, bo nie działało to pozytywnie na moją fazę, mimo wszystko przyjemniej jest ją podkarmiać, jak ci ktoś pisze, że czuje to samo. |
No cóż, nie mogę wymagać, żeby wszyscy reagowali tak samo i żeby każdemu podobało się to samo co mnie I na Soompi, i na Dramabeans są bardzo rózne komentarze, jest dyskusja, nie jest tak (jak na Dramafever), że kilka osób narzuca ton dyskusji, odbiór całości i w zasadzie można tylko przyjąć to do wiadomości i tyle. To normalne, że część osób krytykuje to, co się innym bardzo podoba. W przypadku JI sporo osób na Asianwiki zwłaszcza zalicza solidny second lead syndrome, i jak najbardziej mają do tego pełne prawo aczkolwiek raczej nie powinni za bardzo się spodziewać, że Drugi stanie się Pierwszym, jeśli tym Pierwszym jest Jo Jung Seok, który aktorsko wymiata a przy tym chemię z Gongową ma świetną Bo gdyby Pierwszego grał np. pan z My Girl czy insze drewienko, to co innego
Można więc znaleźć zarówno marudzenie, jak i wnikliwą analizę kissów psychologiczne dywagacje, skojarzenia, pisanie o własnych doświadczeniach itdepede. Jak mi się jakiś komentarz wydaje wyjątkowo durny, to tylko przelatuję po nim wzrokiem, zgadzać się z nim nie muszę
W JI jest urocza ścieżka dźwiękowa - niezmiennie mnie rozśmiesza Twórcy umieją podkręcić nastrój albo nadać scenie nowy wymiar - jak chociażby motyw z Przeminęło z wiatrem w scenie pewnego kissu Piosenki (co umnie rzadkie) naprawdę mi się podobają. No i te zabawne animowane stworki pojawiające się w końcówce
A kiedy odcinek 23. JI znienacka wszedł w kategorię 19+ (no, bardzo łagodnie ), to naturalnie uwzględniono podwyższenie kategorii wiekowej w stosownej rameczce
Agn - Czw 10 Lis, 2016 11:23
| Aragonte napisał/a: | | No cóż, nie mogę wymagać, żeby wszyscy reagowali tak samo i żeby każdemu podobało się to samo co mnie |
Ja też nie wymagam, ale to nie podkarmia mi fazy, dlatego wolę nie. Zresztą czytanie recapów tak naprawdę mnie nudzi.
Piękne to dopiero będzie to oficjalnie, bo to dopiero pokazuje, że robią (a raczej już zrobili, bo ile może trwać sesja). Nie mogę się doczekać!
Admete - Czw 10 Lis, 2016 11:29
| Agn napisał/a: | | Kim właściwie jest ten facet? Zatrudnia ich w firmie? W różnych firmach? Czy tylko konsultuje przyszłą karierę? To w zasadzie on do niczego nie jest potrzebny. |
Chodzi o to, ze jest wykładowcą, a oni walczą o oceny. No i nie chcą się wychylać.
Nie czytam zbyt wielu komentarzy do oglądanych seriali. Czasem zajrzę po jakiegoś linka, zapowiedź odcinka. Na czytanie dyskusji i analiz zazwyczaj nie mam czasu. No i wychodzę z założenia, że oglądam i ma mi wystarczyć Nigdy nie byłam dobra w analizie, raczej w syntezie Ale każdy ma inaczej. To już raczej grzebię w historii przy segukach i za tym akurat przepadam.
BeeMeR - Czw 10 Lis, 2016 11:29
| Agn napisał/a: | czytanie recapów tak naprawdę mnie nudzi. | Mnie recapów w sumie też, ale wnioski, ochy i achy jak najbardziej lubię, tudzież "naukowe" rozważania odnośnie kissów, skinshipu itp.
No i wrażenia w tym wątku - zebrałam sobie Twenty - dam dramie szansę w swoim czasie
QIHM:
| Cytat: | | the real fantasy in this drama is not the talisman or the time-slip but the absolutely perfect man named Kim Boong-Do. |
Prawda
Aragonte - Czw 10 Lis, 2016 12:55
| BeeMeR napisał/a: | | Agn napisał/a: | czytanie recapów tak naprawdę mnie nudzi. | Mnie recapów w sumie też, ale wnioski, ochy i achy jak najbardziej lubię, tudzież "naukowe" rozważania odnośnie kissów, skinshipu itp. |
Ja też głownie to czytam Streszczenia to wtedy, kiedy nie mogę się dobrać do odcinka na bieżąco, a ciekawość mnie zżera
Trzykrotko, komentarz nt. JI - ciekawe, czy się zgodzisz
| Cytat: | person: what genre is jealousy incarnate?
me: which episode? |
Coś w tym jest
Znalazłam to tu:
http://theartinfiction.tu...lousy-incarnate
Strasznie malutka czcionka, ale trochę wpisów o JI (głównie skupiają się na Hwa Shinie, mam wrażenie ) przeczytałam.
A te wpisy zachomikuję sobie na powrót do domu:
http://dramalaland.tumblr...lousy-incarnate
Agn - Czw 10 Lis, 2016 21:58
| Admete napisał/a: | | Chodzi o to, ze jest wykładowcą, a oni walczą o oceny. No i nie chcą się wychylać. |
A to taka gnida czuje się bezkarna, niestety, bo się mu na to pozwala.
| Aragonte napisał/a: | | Ja też głownie to czytam Streszczenia to wtedy, kiedy nie mogę się dobrać do odcinka na bieżąco, a ciekawość mnie zżera |
No to ja wolę poczekać jednak do czasu, aż sama obejrzę, ewentualnie poesemesować z kimś, kto też ogląda. Naukowe rozważania o głębi kissów i tak są najlepsze jeśli w nich uczestniczę. Czytanie czyichś bez możliwości uczestnictwa to jak lizanie cukierka przez papierek. No nijak mnie to nie interesuje, najwyżej ładne fotki sobie mogę pooglądać z tych recapów, ale i tego nie robię.
Aragonte - Czw 10 Lis, 2016 22:46
| Agn napisał/a: | | Naukowe rozważania o głębi kissów i tak są najlepsze jeśli w nich uczestniczę. |
W kissach? Wtedy to nie ma co rozważać, lepiej się skupić na uczestniczeniu
Agn - Czw 10 Lis, 2016 23:12
Nie mam jak w kissach uczestniczyć, więc choć pogawędzę naukowo, khem.
Uwaga...
Aragonte - Czw 10 Lis, 2016 23:42
Ooooojjjjjjj
A ja popiskuję z radości przed monitorem podczas finału JI - co za drama!
Uwielbiam Hwa Shina, to już oficjalne
Agn - Pią 11 Lis, 2016 00:12
| Aragonte napisał/a: | | Ooooojjjjjjj |
To i tak na razie niecałe, będzie jeszcze całość, jak łaskawie opublikują. Na pewno się podzielę.
Aragonte - Pią 11 Lis, 2016 02:09
Skończyłam oglądać Jealousy Incarnate.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Już za nimi wszystkimi tęsknię Za Hwa Shinem i innymi też.
Oj, będą powtórki
Coś bardziej zbornego napiszę później (jak już Trzykrotka obejrzy).
A teraz spróbuję ostrożnie zleźć z tej różowej chmurki, na której się unoszę po finale JI, i spróbuję w końcu pójść spać
Agn - Pią 11 Lis, 2016 10:17
O, kochana, nie ma lekko! Ospoileruj sie ladnie i pisz z detalami, co tam sie wydarzylo w finale!
U mnie koncowka 5. odcinka TA - No Ra chyba sie wlasnie dowiedziala, ze malzonek ma kochanke i dlatego tak mu pilno do rozwodu. Bo chyba nie da sobie tego przegadac, ze to tylko spotkanie biznesowe z kolezanka z pracy na koncercie? Ciekawe co zrobi Teatrolog, bo leci tam, prawie nie wyrabiajac na zakretach, by ustrzec No Ra przed spotkaniem z Eksiem.
Inna rzecz - rodzina juz wie, ze No Ra chodzi do tej samej szkoly co synek. Synek oczywiscie strzela fochy.
Za to No Ra zdobyla przyczolek u mlodziezy - oblesny profesorek czmychnal ze szkoly. Mam nadzieje, ze juz nie wroci, choc pewnie jeszcze zdola jakos nabruzdzic.
BeeMeR - Pią 11 Lis, 2016 10:26
| Agn napisał/a: | O, kochana, nie ma lekko! Ospoileruj sie ladnie i pisz z detalami, co tam sie wydarzylo w finale! | Popieram
BeeMeR - Pią 11 Lis, 2016 10:57
Dream High
Kilka występów ulicznych i scenicznych dalej Suzy złamała Koszmitowi serce (bo widział jak niby-Doskonały przyciska usta do jej ust) więc zafundował sobie drugi makeover - ściął włosy krócej i założył kolczyk, rzucił szkołę i dom Nieudacznika (który już też się ogarnął i stał Sensownym Nauczycielem), a do tego warczy na Suzy, która chce go ściągnąć z powrotem - gdybym nie lubiła tej postaci dotychczas to pokochałabym teraz
IU miała ładną anielską sesję zdjęciową
Agn - Pią 11 Lis, 2016 11:11
| BeeMeR napisał/a: | | Dream High |
Noooo! To rozumiem - pozbył się grzyba. Jak jemu dobrze bez tej okropnej grzybiastej grzywki!
BeeMeR - Pią 11 Lis, 2016 11:20
| Agn napisał/a: | | Jak jemu dobrze bez tej okropnej grzybiastej grzywki! | Ano właśnie
I dobrze mu melancholijnie-smutno-wrrr
Aragonte - Pią 11 Lis, 2016 11:46
| Agn napisał/a: | O, kochana, nie ma lekko! Ospoileruj sie ladnie i pisz z detalami, co tam sie wydarzylo w finale! . |
Teraz pisze z komorki, wiec na razie zadnych szczegolow.
Niech Trzykrotka najpierw obejrzy.
Ale ostatni odcinek JI byl bossski
Jo Jung Seok byl fantastyczny w tej roli To najlepsza jego rola IMO.
Agn - Pią 11 Lis, 2016 15:46
Ja zaś przy obiedzie odłożyłam książkę i obejrzałam 6. odcinek TA - sama nie wiem, kiedy i jak, ale drama podstępnie wkradła mi się do serca i trzyma. Przypomina mi to trochę UW - to samo działanie. I ten sam lekko sentymentalny sznyt. 6. odcinek był właśnie bardzo sentymentalny i śliczny.
Teatrolog jest ujmujący, kiedy się tak stara, by rozjaśnić życie No Ra. A poza tym to bardzo przystojny mężczyzna, nawet jeśli stylista zrobił mu z włosów czapę.
|
|
|