To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Jotka - Śro 08 Mar, 2017 08:23

No ja taka cierpliwa to nie jestem :wink: Ten sezon ma trochę inny klimat ale też fajnie się ogląda.
Admete - Sob 18 Mar, 2017 18:38

Jak nie chodze na takie filmy, to na to chyba pójdę ;)

https://www.youtube.com/watch?v=w-U6DYdnE-4

Wonder woman ;) Riella szykuj się idziemy ;)

milenaj - Sob 18 Mar, 2017 20:41

Admete napisał/a:

Jak nie chodze na takie filmy, to na to chyba pójdę

Oj nie, po ostatnim Batmanie mam dosyć tego świata.

Fibula - Sob 18 Mar, 2017 21:17

A ja wybiorę się na to:
https://www.youtube.com/watch?v=OhaXFwlJmgo
Obcy to to nie będzie, ale na bezrybiu. :wink:

Aragonte - Nie 19 Mar, 2017 00:23

A ja dobrałam się wreszcie do Person of Interest.
Admete, zastanawia mnie to popiersie ukazane na końcu drugiego odcinka :wink:

Admete - Nie 19 Mar, 2017 06:30

Niestety nie pamiętam? Jakie?
Aragonte - Nie 19 Mar, 2017 12:06

Popiersie założyciela czy jakoś tak, z datą śmierci określoną na 2010 rok - skojarzyło mi się to z Finchem, bo przecież oficjalnie nie żyje, jak rozumiem :wink: Ale nazwiska tam nie pokazano.
Obejrzałam wczoraj cztery odcinki Person of Interest. Wolałabym trochę więcej spójnej akcji, ale nie narzekam, ogląda się nieźle.

Admete - Nie 19 Mar, 2017 12:18

A nie, to chyba popiersie tego drugiego twórcy, który był twarzą projektu. Później będzie już głównie spójna akcja, od sezonu drugiego.
Aragonte - Nie 19 Mar, 2017 13:26

Twarzy projektu? To ten blondyn, z którym w paru scenach rozmawiał Finch?
Lecę z szóstym odcinkiem.

Admete - Nie 19 Mar, 2017 13:51

Tak, ten blondyn. I będzie się często pojawiał w retrospekcjach.
Deanariell - Nie 19 Mar, 2017 20:45

Admete napisał/a:
Wonder woman Riella szykuj się idziemy

Serio? :mysle: :-P Ale że co? Dlatego, że to kobieta? ;) Z poczucia "solidarności jajników" czy gra tam ktoś warty uwagi? :-D

Admete - Pon 20 Mar, 2017 06:49

Bo mnie to rozbawiło? Ale już nie idziemy. Nie mam humoru.
Deanariell - Pon 20 Mar, 2017 15:26

Admete napisał/a:

Ok. Nawet domyślam się dlaczego nie masz... :pociesz:

Aragonte - Pon 20 Mar, 2017 15:31

Deanariell napisał/a:
Admete napisał/a:

Ok. Nawet domyślam się dlaczego nie masz... :pociesz:

Ja też :przytul:

Aragonte - Czw 23 Mar, 2017 22:53

Admete napisał/a:
Tak, ten blondyn. I będzie się często pojawiał w retrospekcjach.

Pojawił się też jego syn, który jednak wie o życiu tatusia wyjątkowo mało :wink:
Oglądam właśnie 18. odcinek Person of Interest i radośnie pokwikuję z tekstów Fincha na temat portali społecznościowych (które podobno stworzył :lol: ).
Fajny był odcinek z tą 6-miesięczną dziewczynką, która owinęła sobie Reese'a i Fincha wokół małego paluszka :wink:

Admete - Pią 24 Mar, 2017 07:11

Bo Finch ma najlepsze teksty ;)
Admete - Sob 25 Mar, 2017 07:01

Poszłabym na Ghiost in the shell, ale u nas widze tylko 3D w zapowiedziach. I to w tym drogim sieciowym kinie.
Deanariell - Sob 25 Mar, 2017 17:43

Admete napisał/a:
Poszłabym na Ghiost in the shell, ale u nas widze tylko 3D w zapowiedziach. I to w tym drogim sieciowym kinie.

To w "normalnych" już tego nie będą wyświetlać? :mysle: Umowę mają czy co? :? Może będzie to później w Millenium albo Marzeniu, tylko nie tak od razu? :trzyma_kciuki: A wiesz, że w sieciowym, to sobie trzeba za pierwszym razem jeszcze okulary do 3D kupić? :czekam2: Bez sensu, zakładają z góry, że pójdzie tam człowiek więcej niż ten jeden raz (z ciekawości). :roll: :-P Też mnie tam jakoś nie ciągnie.

milenaj - Sob 25 Mar, 2017 18:00

Deanariell napisał/a:
A wiesz, że w sieciowym, to sobie trzeba za pierwszym razem jeszcze okulary do 3D kupić? Bez sensu, zakładają z góry, że pójdzie tam człowiek więcej niż ten jeden raz (z ciekawości). Też mnie tam jakoś nie ciągnie.

Kupić, albo tylko wypożyczyć. Niemniej do biletu dochodzi parę zł. :roll:

Aragonte - Nie 26 Mar, 2017 13:17

Skończyłam w nocy pierwszy sezon Person of Interest (dobry był ten ostatni odcinek, dobry) i zaczęłam drugi. Nie lubię Root - irytuje mnie wprowadzenie (tak po amerykańsku) postaci, która jest młoda, śliczna i genialna, a przy okazji amoralna :-P Zakładam, że postac się jakoś zmieni, ale na razie jej nie lubię i już - kiedy się uśmiecha, mam ochotę zrobic jej coś złego :wink:
Dobrze, że Fusco i Carter dowiedzieli się wreszcie o sobie. A, rozśmieszyła mnie reakcja zakneblowanego Fusco na tekst Reese'a, że ma tylko jednego przyjaciela (Fincha). To oburzone i nieartykułowane "a ja?" :lol:
I piesek się pojawił :serduszkate:
A Finch w retrospekcjach rozmawiał sobie z Maszyną i ją uczył życia :mrgreen: Czy tylko ja, kiedy zapytał ją "kim jestem?", zamiast udzielonej odpowiedzi "admin" spodziewałam się np. "tato"? :lol:
Zaraz biorę się za drugi odcinek.

Admete - Nie 26 Mar, 2017 15:02

Nie bój się rozmówki Finch - Maszyna jeszcze będą i chyba słowo ojciec też padnie ;) Root jest specyficzna, ale stopniowo da się lubić, zobaczysz ;) Na razie cię wkurza, bo jest przeciwko Finchowi ;)
Aragonte - Nie 26 Mar, 2017 16:28

Admete napisał/a:
Nie bój się rozmówki Finch - Maszyna jeszcze będą i chyba słowo ojciec też padnie ;)

Powinno :mrgreen:

Admete napisał/a:
Root jest specyficzna, ale stopniowo da się lubić, zobaczysz ;) Na razie cię wkurza, bo jest przeciwko Finchowi ;)

No, po części tak :-P Jak można byc przeciwko Finchowi? :twisted:

Admete - Nie 26 Mar, 2017 19:39

No właśnie jak go nie kochać i nie chronić? Taki nerd słodki ;) Jak przejdzie do Team Machine, to ją docenisz ;)
BeeMeR - Nie 26 Mar, 2017 20:11

Admete napisał/a:
Jak przejdzie do Team Machine, to ją docenisz ;)
Zdecydowanie zyskuje wtedy ;)
Aragonte - Nie 26 Mar, 2017 20:13

BeeMeR napisał/a:
Admete napisał/a:
Jak przejdzie do Team Machine, to ją docenisz ;)
Zdecydowanie zyskuje wtedy ;)

Niech wam będzie, na razie zamierzam jej nie lubic :-P Biedny Finch nabawił się przez nią lęków i boi się wychodzic z mieszkania :foch2: