To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Akaterine - Nie 22 Lip, 2012 14:23

Ludzi mam wokół siebie w miarę normalnych, tylko dość oddalonych wiekowo ;) .
Eeva - Pon 23 Lip, 2012 11:18

Zaczęłam oglądać Rizzoli&Isles, serial kryminalno-detektywistyczno-sensacyjno-pilicyjny, na podstawie książek "Chirurg" i "Skalpel" napisanych przez Tess Gerritsen. Bardzo polecam, bo fajnie się ogląda, są tez momenty humorystyczne, które bardzo sobie cenię:-)
Jotka - Pon 23 Lip, 2012 16:25

Też oglądam, fajny jest ten damski tandem. Choć ostatnie odcinki trochę smutne dla dr Isles. Ale z to kocham mamuśkę Rizzoli :-)
Agn - Pon 23 Lip, 2012 16:51

Nawet nie wiedziałam, że powstał serial na podstawie którejś z książek Gerritsen.
Nie, nie biorę się za nowe seriale. Czekam na Coppera. I kurde blat mogłoby się coś ruszyć w sprawie drugiego sezonu Hell on wheels! *frustracja*

Jotka - Pon 23 Lip, 2012 17:46

Ale to miła rozrywka *kusi*
Agn - Pon 23 Lip, 2012 18:20

*nie daje się* Dziękować, ja wciąż przerabiam swój "serial". :lol:
Caitriona - Pon 23 Lip, 2012 19:54

Eeva napisał/a:
Zaczęłam oglądać Rizzoli&Isles

Oglądam sobie regularnie od początku :D Teraz jest trzecia seria i bardzo lubię ten serial. Może nie jest jakiś niesamowity, raczej spokojniejszy, taki właśnie telewizyjny, bez dodatkowych efektów, ale fajnie się ogląda perypetie dwóch głównych bohaterek. Przepadam za Rizzoli ;)

Admete - Pon 23 Lip, 2012 22:25

A kiedy rusza Copper?
Eeva - Wto 24 Lip, 2012 09:34

Caitriona napisał/a:
Może nie jest jakiś niesamowity, raczej spokojniejszy, taki właśnie telewizyjny, bez dodatkowych efektów

Własnie dlatego tak przyjemnie się go ogląda.

Agn - Wto 24 Lip, 2012 09:41

Admete napisał/a:
A kiedy rusza Copper?

Jakoś w sierpniu...

Agn - Śro 25 Lip, 2012 17:09

Na oficjalnej stronie podają datę 19 sierpnia. W sumie już niedługo. *zaciera rąsie*
Akaterine - Czw 26 Lip, 2012 19:50

http://www.youtube.com/wa...d&v=zIyLWcZcNhE
Zapowiedzi seriali BBC, mam ochotę obejrzeć wszystkie :thud: . Na pewno będę oglądać drugi sezon The Hour i Dancing on the Edge (Stephen Poliakoff!), zainteresuję się Top of the Lake, bo gra tam Elizabeth Moss z Mad Mena i The Girl, bo to o Hitchcocku, Parade's End, bo fajna obsada i kostiumowiec, a The Fall, bo jest o pani detektyw, która poluje na seryjnego mordercę.
Czasami myślę, że moim jedynym sensem życia są filmy i seriale :mrgreen: .

Agn - Czw 26 Lip, 2012 19:54

Akaterine napisał/a:
The Girl, bo to o Hitchcocku

MLASK! :excited:

Akaterine - Czw 26 Lip, 2012 20:07

A o tym Agn słyszałaś? ;)
http://www.filmweb.pl/film/Hitchcock-2013-425673

Agn - Czw 26 Lip, 2012 21:01

Słyszałaś. Nieco mnie ta Scarlett zniechęca, ale za to jest Toni Collette i Helen Mirren. :mrgreen:
Akaterine - Czw 26 Lip, 2012 21:20

A przede wszystkim Anthony Hopkins. Charakteryzacja :thud: .
Agn - Czw 26 Lip, 2012 21:59

O nim to już w ogóle nie mówię, bo... no wiadomo, Hopkins to marka. A charakteryzację ma świeeeeeetną. :mrgreen:
Eeva - Pią 27 Lip, 2012 09:31

Akaterine napisał/a:
Czasami myślę, że moim jedynym sensem życia są filmy i seriale

Nie tylko Twoim ;-)

milenaj - Pią 27 Lip, 2012 18:19

Akaterine napisał/a:

Czasami myślę, że moim jedynym sensem życia są filmy i seriale .

I ja chętnie bym się podpisała pod tym zdaniem. :mrgreen:

Caitriona - Pon 30 Lip, 2012 22:50

Akaterine napisał/a:
Zapowiedzi seriali BBC, mam ochotę obejrzeć wszystkie

Jeśli tylko mi się uda, obejrzę wszystkie, na pewno The Fall ze Scully :D

Admete - Wto 31 Lip, 2012 11:40

Co do seriali brytyjskich - ludziska kochane toż oni powinni pozwolic nam płacić za te filmy i oglądac na iplayerach. Ja mogę im abonament płacić, jak mi dadzą ichniejszą tv w moim telewizorze.
milenaj - Wto 31 Lip, 2012 13:55

Admete, zgadzam się w 100% procentach.
Caitriona - Czw 02 Sie, 2012 14:09

Obejrzałam sobie pierwszy odcinek brytyjskiego serialu policyjnego Vexed z Toby'm Stephensem w roli głównej. Serial ma zabarwienie komediowe, jest lekki i sympatyczny. A Toby świetnie się prezentuje. Mnie się podoba i będę oglądała dalej, zapowiedziane jest sześć odcinków (teraz jest druga seria, pierwsza, trzyodcinkowa, była puszczana w tv w 2010 roku, nie przeszkadza to jednak w oglądaniu).

http://www.youtube.com/watch?v=mTUNeXvPebc

primavera - Czw 02 Sie, 2012 18:13

Ja obejrzałam w tzw międzyczasie pierwsze dwa odcinki The Body Farm i bardzo mi się spodobał ten serial a Tara Fitzgerald jest rewelcyjna jak zawsze :)
Caitriona - Czw 02 Sie, 2012 21:27

primavera napisał/a:
The Body Farm

Widziałam, niezłe - Keith fajny :)