Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16
Trzykrotka - Pon 22 Kwi, 2019 11:53
| Admete napisał/a: | | Obejrzałam dwa ostatnie odcinki The Fiery priest i nadal jestem przekonana, że gdyby nakręcił to ktoś inny, dałoby się obejrzeć. Niestety ten reżyser lubi przesadzać. |
To i ja odpuszczę. Już od początku mi się nie widziały detale, a zwlaszcza przeszarzowana Honey Lee. Mam tyle do obejrzenia, że nie muszę.
Wszyscy rozplywają się nad 10-odcinkową Light In Your Eyes. Tego na pewno chcę spróbować. Kill It też, bo chcę zapoznać się z głównym aktorem.
Admete - Pon 22 Kwi, 2019 12:01
| Cytat: | | Miałaś rację, skończyło się co najmniej dziwnie i głupio. |
Czekałam do końca dramy, bo chciałam sprawdzić, czy w ogóle warto, ale stwierdziłam, że nie bardzo. W Kill It chwilami nie ma za dużo sensu, ale jakoś ostatnio lepiej mi się ogląda. To krótki serial - 12 odcinków, to chyba obejrzę do końca.
| Trzykrotka napisał/a: | | Kill It też, bo chcę zapoznać się z głównym aktorem. |
Może mieć dla ciebie zbyt nieruchoma twarz, ale ja go jakoś lubię. Lubię jego głos i oczy. Najlepiej wypadł w My Mister, co tylko potwierdza moją teorię, że naprawdę dobry reżyser wyciska z aktorów, to, co najlepsze. Masz nadal w planach My Mister? Alicjo tobie tez by się spodobało. Mogę robić za zaopatrzenie
Alicja - Pon 22 Kwi, 2019 12:07
| Admete napisał/a: | | Mogę robić za zaopatrzenie |
Nie trzeba, dzięki, jakby to powiedzieć gdzieś jest u mnie. Za to Confession cd. przyda się
Na razie wygrało Sketch, ale JEŚLI kończy się źle to niech ktoś mnie uprzedzi
Trzykrotka - Pon 22 Kwi, 2019 12:08
Mam, mam, tylko ja za wolno oglądam Ciągle wiecej tego, co chciałabym obejrzeć, niż obejrzanego.
Admete - Pon 22 Kwi, 2019 12:09
Trochę osób ginie, ale dasz radę Nie giną główni - o ile pamiętam. Z Confession czekam na lepszą wersję. Ale nr 9 już jest. Napisy będą jutro.
BeeMeR - Pon 22 Kwi, 2019 13:06
| Cytat: | | o Czarnym i Białym pisz | Ale to będzie niekonkretny bełkot , bo po połowie postaram się nie spoilerować, a poza tym za dużo już jest zawikłania relacji i akcji by mi się chwiało wchodzić w szczegóły
Niemniej niemal jestem pewna (właściwie od początku) że na pewnym etapie tej drugiej połowy panowie zamienią się kolorkami i Biały a nowy Czarny dostanie tysiąc punktów do zajebistości
Obym się nie przeliczyła w oczekiwaniach
Na razie dramę musiałam odstawić, bom w Krakowie (jutro Rękawka)
W Marsie oprócz Shazzy irytował mnie niepomiernie ten jej giermek, łażący za Lingiem "ale spotkaj się z nią, ona taka biedna" - moim zdaniem w dużej mierze on i takie nadopiekuńcze podejście jak jego jest w dużej mierze odpowiedzialne za jej żądaniową postawę.
Oczywiście jak Shazzy nie ma to czas na nowe indywiduum które będzie mieszać
Będę czekać na dalsze relacje
Admete - Pon 22 Kwi, 2019 14:27
Ostrzegam lojalnie, że w Kill It nie będzie na pewno szczęśliwego zakończenia. Nie dla głównego bohatera. Ale jakoś dobrze mi się to ogląda, odkąd wyszła cała sprawa z sierocińcem i dziećmi.
Trzykrotka - Pon 22 Kwi, 2019 15:22
Tja, nowe indywiduum już się nawet zderzyło z Qi Luo pod szkołą. Fakt, że nudno tam nie jest ani przez chwilę.
Wczoraj obejrzałam 8 Confession i az sama się wkurzalam na adwokata, że nie rozpoznał mordercy - toż to gęba z portretu pamięciowego. Choć nie lubiłam tego palanta-zabojcy, klienta Jun Ho, to końcówka mnie zmroziła.
Alicja - Pon 22 Kwi, 2019 17:50
| Admete napisał/a: | | Ostrzegam lojalnie, że w Kill It nie będzie na pewno szczęśliwego zakończenia |
I dziękuję. Przypuszczalnie i tak obejrzę 2 odc, a potem zdecyduję co z pozostałymi.
Trzykrotka - Wto 23 Kwi, 2019 10:07
Planowałam sobie wczoraj mini-maraton dramowy, ale gdzie tam Ledwie zakopałam się pod kocyk, już spałam - ani Siwon, ani Mars nie poradził.
Siwona obejrzałam tylko jeden z zaległych odcinków i chichotałam od serca przy demonstracji przygotowań 'sztabu wyborczego" oszusta - Siwona do kampanii, konfrontowanego z przygotowaniami innych kandydatów. Podczas, gdy inni robili burzę mózgów na temat kampania negatywna czy pozytywna, budownctwo tanie czy drogie, stawiać na bogatych czy ubogich wyborów itd., tutaj wszystko sprowadziło się do "to co będziemy dziś jeść," prawie jak w Producentach Mówię wam, polityka w pigułce. Nad tą dramą ktoś powinien się pochylić i przetłumaczyć ją, bo jest dość trudna jak chodzi o terminologię i detale różnych subtelnych przekrętów. Dowcip jest nieoczywisty, ale przedni.
Admete - Wto 23 Kwi, 2019 10:29
Na napisy do Confession trzeba jeszcze cierpliwie poczekać, ale pewnie jak zwykle będą.
| Cytat: | Mówię wam, polityka w pigułce. Nad tą dramą ktoś powinien się pochylić i przetłumaczyć ją, bo jest dość trudna jak chodzi o terminologię i detale różnych subtelnych przekrętów. Dowcip jest nieoczywisty, ale przedni.
|
I jak w życiu wygra przystojniejszy kandydat
BeeMeR - Wto 23 Kwi, 2019 11:14
Widziałam 4 odc wydane do Siwonowej dramy, nie wiem jak z jakością. Ja sobie na dobranic dokończyłam 2 odcinek Fated to love you TW - w sam raz wyjazdowa bzdurka bajdurka
Nue szkodzi, że znam z grubsza treść, opowiedziane jest to nieco inaczej w detalach więc się nie nudzę póki co.
Trzykrotka - Wto 23 Kwi, 2019 13:15
| Admete napisał/a: |
I jak w życiu wygra przystojniejszy kandydat |
Albo bardziej wygadany Kontrkandydat (szwagier Siwona btw) też jest przystojny, ale w gadaniu nikt oszusta nie pokona. Na dodatek ma on za sobą opinię publiczną: całkowitym przypadkiem został modelowym Prawym Obywatelem. Jak Chief Kim
Agn - Wto 23 Kwi, 2019 17:43
| Trzykrotka napisał/a: | | Agn napisał/a: |
Trzykrotka, weź mi coś poleć z dram. Prrrrrroooooszę! |
Chief Kim tylko przetrwaj początek trochę od czapy Ale tak naprawdę to sama nie wiem... |
Korpo czy gotowanie? Bo tytuł jakby znajomy...
Admete - Wto 23 Kwi, 2019 18:28
| Agn napisał/a: | | Bo tytuł jakby znajomy... |
Korpo i kreatywny księgowy oraz żarłoczny psychopata Nie ma nadal napisów do Confession - chlip, chlip...
Trzykrotka - Wto 23 Kwi, 2019 20:36
Korpo, ale gdybyś wolała gotowanie, to polecam Greasy Melo. Tylko coś do jedzenia musisz mieć stale pod ręką Strasznie walnięta drama, ale to jedzenie...
Chief Kim jest sprzed kilku lat, ale nasza Aragonte genialnie go przekłada.
Agn - Wto 23 Kwi, 2019 20:52
Na wschodzie ktos tego kwiatka zasadzil moze? Wraz z, ekhm, doniczka od Aragonte?
Aragonte - Wto 23 Kwi, 2019 22:18
Genialnie to ja zawisłam
Agn, idź na Wschód, oczywiście.
Trzykrotka - Wto 23 Kwi, 2019 22:29
Oj tam, oj tam, teraz piszesz swoje. Ale to ci jest jest rewelacyjne ♥️
Aragonte - Wto 23 Kwi, 2019 23:28
Ale nadal mam cichutką nadzieję, że do tłumaczenia Kima wrócę i go dokończę
Teraz to ja też niczego nie oglądam, ogółem siedzę w innej rzeczywistości, ech.
Trzykrotka - Śro 24 Kwi, 2019 07:31
To tak jak ja, przez okoliczności zewnętrzne Ale ja wrócę najszybciej jak się da i ty pewnie też. Będę cię dręczyć Kimem
Poczytałam sobie na tumblrze komentarze do Her Private Life, bo już dawno nie było dramy tak obfotogragowanej i skomentowanej. Może Moon Lovers ostatnio. Podoba się bardzo, ale wątek oppy raczej uwiera. No i gloryfikowanie kultury fangirls jest mocno krytykowane (pokazują, że to zabawne, a to jest szkodliwe!). No i najcięższy z amerykańskich zarzutów. Już wiesz, Admete? Tak, jak można pokpiwac sobie z lesbijek?
Amerykanki to wieczne źródło zabawy i irytacji jednocześnie.
Trzykrotka - Śro 24 Kwi, 2019 09:29
O, nowa drama z Plagą się zaczyna!
http://www.dramabeans.com...at-first-sight/
Aczkolwiek....
I nowy seguk
http://www.dramabeans.com...h-nokdu-flower/
czyli rzecz w której nasi JJS i YSY grają przyrodnich braci po dwóch stronach barykady.
Admete - Śro 24 Kwi, 2019 10:49
Ale jak pompować? Przecież zupełnie normalnie to wszystko pokazane. I naturalnie. Dramy nowe pewnie sprawdzę.
Trzykrotka - Śro 24 Kwi, 2019 11:15
No bo wiesz, nie piętnują tego, tylko pokazują, że to normalne i zabawne. Nununu, to niepoprawne politycznie
A ja się niepoprawnie cieszę na nowe odcinki i nowe kostiumy PMY
Ta drama z Plagą to romkom.
Edit: nie uwierzycie Czytam notkę z Rzeczpospolitej o kobiecie obywatelce ZEA, która wybudziła się ze śpiączki po 27 latach w szpitalu w Niemczech. Skąd się tam wzięła? Otóż: dzięki pomocy księcia koronnego Zjednoczonych Emiratów Arabskich.
Pora umierać.
https://www.msn.com/pl-pl...ocid=spartanntp
Agn - Śro 24 Kwi, 2019 11:46
Matko jedyna... Skad oni to wzieli? Dram w tlumaczeniu BEKI sie naogladali???
|
|
|