To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14

Aragonte - Wto 08 Maj, 2018 23:50

Wszyscy o poranku wyglądają na wczorajszych i zmiętoszonych :lol: Lee Seung Gi zakopał się właśnie w pościeli i odmawia treningu o poranku przed śniadaniem, który to zaszczyt przypadł Dołeczkowi, mówi się się poddaje :lol:
Naturalnie minute później był już ubrany i gotowy do wyjścia :mrgreen:

A Dołeczek pobiera lekcję od mistrza i radzi sobie wyraźnie lepiej :oklaski:

BeeMeR - Śro 09 Maj, 2018 06:58

Powolutku dalej oglądam Malarza, jest kolorowo, acz nie zawsze wesoło:

Mamy nową zagadkę - znaleźć twarz do tajemniczego portretu:

przez co odwiedzamy papiernię, poznajemy prasę do ściskania warstw papieru i inne przyrządy:

niektóre tylko w planach:

malujemy też dalej: z pamięci

albo z natury, a bogacze płacą potem na aukcji ogromne sumy (obraz tym więcej wart im więcej się na niego wyda rzecz jasna oraz przy okazji zaprezentuje innym liczne posiadane dobra)

Trawy nie wiem czyje a pejzaż Nauczyciela:

Aragonte - Śro 09 Maj, 2018 13:30

Podejrzałam w nocy kolejny odcinek Mastera - wygląda na to, że Dołeczek będzie teraz biedny, bo następnym mistrzem jest piosenkarka BoA, więc będą występy taneczne naszej bandy, a może i śpiewy :lol: To tam jest ten cudny wystep LSG do muzyki jakiegoś żeńskiego zespołu, gdzie pięknie kręcił bioderkami :rotfl:
Trzykrotka - Śro 09 Maj, 2018 13:47

Tak, to ten kawałek, z tą mistrzynią :mrgreen:
Podejrzałam już, że kiedy panowie odtańcowywali na scenie jakiś jej kawałek, BoA ustawiła Dołeczka tak, że widać go było dopiero kiedy LSG przyklęknął zgodnie w choreografią :mrgreen:

Podejrzałam sobie dziś dwa pierwsze segmenty wczorajszej mojej dramy, czyli Wok of Love zapowiadanej jako Greasy Melo. Stukam się dziś po głowie, że oglądałam to nie dość, że przed burzą, to w stanie dużego zmęczenia i z Mrusią przytuloną do boku - widzę, że poumykało mi wszystko, a drama zapowiada się pięknie :kwiatek: Sam widok obiadu dla zespołu lekarzy - chirurgów może doprowadzić do trwałego ślinotoku. Jun Ho nadal nie bardzo wygląda mi na kucharza, ale w końcu pan z Temperature of love też mi nie wyglądał, a podobno zdobył gwiazdkę Michelina :lol: Drama ma posmak lekkiego szaleństwa, ale takiego pozytywnego. Obsada jest kapitalna. Pani z King of Dramas jest piękna, Jang Hyuk wreszcie nie gra ponuraka, choć jest gangsterem. Zachwycił mnie również zespół niewydarzonych kucharzy z podrzędnej chińskiej garkuchni.
Naprawdę warto spróbować tego dania.

Aragonte - Śro 09 Maj, 2018 14:36

Trzykrotka napisał/a:
Tak, to ten kawałek, z tą mistrzynią :mrgreen:
Podejrzałam już, że kiedy panowie odtańcowywali na scenie jakiś jej kawałek, BoA ustawiła Dołeczka tak, że widać go było dopiero kiedy LSG przyklęknął zgodnie w choreografią :mrgreen:

Pamiętam, a jakże :lol: Zdecydowanie będzie biedny w tych odcinkach :wink:
Za to LSG będzie radził sobie całkiem nieźle - on ponoć nie ma jakieś świetnej koordynacji ruchowej, ale najgorszej też nie ma, no i doświadczenie sceniczne tez robi swoje. Ogółem najtrudniej musiało być tutaj Lee Sang Yoonowi, bo on chyba jest tylko aktorem, bez doświadczeniem ze śpiewem i tańcem, o ile mi wiadomo.

Admete - Śro 09 Maj, 2018 15:28

Trzykrotka napisał/a:

Zbieram, ale mam doła pracowego i życiowego.

Trzykrotka - Śro 09 Maj, 2018 16:17

Admete napisał/a:

Zbieram, ale mam doła pracowego i życiowego.

Oj :przytul:

Aragonte - Śro 09 Maj, 2018 16:51

Admete :przytul:
Ja też tak se się czuję - ratuję się pocieszajkami w rodzaju Mastera :roll:

Admete - Śro 09 Maj, 2018 18:24

U mnie nic nie działa...Niestety.
Agn - Czw 10 Maj, 2018 09:52

BeeMeR napisał/a:
Powolutku dalej oglądam Malarza, jest kolorowo, acz nie zawsze wesoło:

Jak dla mnie Moonówna wyglądała o wiele lepiej przebrana w ciuszki ucznia niż w hanboku przeznaczonym dla pań. Ale może to tylko moje takie wrażenie. :P
Trzykrotka napisał/a:
Podejrzałam sobie dziś dwa pierwsze segmenty wczorajszej mojej dramy, czyli Wok of Love zapowiadanej jako Greasy Melo. Stukam się dziś po głowie, że oglądałam to nie dość, że przed burzą, to w stanie dużego zmęczenia i z Mrusią przytuloną do boku - widzę, że poumykało mi wszystko, a drama zapowiada się pięknie Sam widok obiadu dla zespołu lekarzy - chirurgów może doprowadzić do trwałego ślinotoku. Jun Ho nadal nie bardzo wygląda mi na kucharza, ale w końcu pan z Temperature of love też mi nie wyglądał, a podobno zdobył gwiazdkę Michelina Drama ma posmak lekkiego szaleństwa, ale takiego pozytywnego. Obsada jest kapitalna. Pani z King of Dramas jest piękna, Jang Hyuk wreszcie nie gra ponuraka, choć jest gangsterem. Zachwycił mnie również zespół niewydarzonych kucharzy z podrzędnej chińskiej garkuchni.

Opowiadaj dalej. :mrgreen:

Ja nie powiem, co oglądam, bo mnie wyśmiejecie.
A, zresztą...
Wszystkie zapowiedzi i fotki z nadchodzącej dramy z Pięknookim. Już za 2 dni!!! :banan: :banan: :banan:

BeeMeR - Czw 10 Maj, 2018 10:54

Moonówna moim zdaniem ogólnie wygląda tu najlepiej jak dotąd widziałam - jedna i druga;)
Ciuszki kobiece są mocno przesadzone - zwłaszcza te liczne zwoje warkoczy na głowie - ale w ruchu nie jest tak źle ;)
Gorzej, że ostatnio co i rusz się dołuję i nie mam serca do filmów - tj. nawet lepiej wchodzą mi kostiumowce niż dramy - no, ale powoli kończę Malarza - zbliżam się chyba do konfrontacji kulminacyjnej ze Złym ;)

Trzykrotka - Czw 10 Maj, 2018 15:22

O tak, Jun Ki już tuż-tuż :banan_czerwony: W ubiegłym roku w ramach promocji ML wysłali panów do Running Mana (pamiętacie?). W tym roku fundują nam One Day z Jun Ki
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Ależ on jest urodziwy :serduszkate:
Ekscytuje się dramą nie jako dramą, bo prawniczymi nasycona jestem po grzywkę, tylko po pierwsze piękna i bardzo kompatybilną parą w rolach głównych, a po drugie - oczekiwaniem na kolejnego :trzyma_kciuki: Wilczka, to znaczy dramę równie dobrą jak Wilczek. Oby tym razem Jun Ki miał asa w kieszeni!

Admete - Czw 10 Maj, 2018 19:07

Cały czas oglądam My Mister i uważam, ze jak na razie ( 13 odcinków) to jedna z najlepszych dram w tym roku. Polecam jakkolwiek nie wiem, jakie będzie zakończenie. Zasadniczo to podobało mi się do tej pory tylko Money Flowe i Just between lowers. Miracle jest sympatyczne, ale oglądam głównie dla aktorów ( KMM i Ra Mi Ran ). Live niepotrzebnie miało 18 odcinków i główna bohaterka nudna od pewnego momentu ( aktorka też mi nie spasowała ). Wolałąm starsze postacie i ich wątki.
Trzykrotka - Czw 10 Maj, 2018 20:21

Miracle po 5 odcinku juz mam wrażenie, że zobaczyłam wszystko i chyba więcej nie będę oglądać. Nie dlatego, że mi się nie podoba, tylko - jakoś mnie już nie frapuje. Do My Mister jakoś w ogóle mnie nie ciagnie, mimo wiedzy, że to dobre.
Admete - Czw 10 Maj, 2018 21:02

Polecam, ale nie namawiam. Mnie się wszytko teraz letnie wydaje. My Mister mnie intryguje, podoba mi się aktor. Ciekawa jestem, jak się to skończy. Wok of love spróbuję, choć nie lubię trójkątów uczuciowych, a tam chyba coś takiego będzie.
Trzykrotka - Pią 11 Maj, 2018 07:14

Nie wiem, może i będzie. Na razie z trzech głównych bohaterów dwoje jest swiezo po ślubie. Sądząc po tonie opowieści dramatów nie będzie.
Admete - Pią 11 Maj, 2018 08:16

Kucharz i pani? Osobno ma się rozumieć. To dramaty małżeńskie ;)
Trzykrotka - Pią 11 Maj, 2018 10:02

Kucharz i pani, oczywiście osobno :wink:
To są zdjęcia potraw, które kucharz przygotował dla kolegów żony
https://mowilka.tumblr.com/

Edit: próbowałam wczoraj obejrzeć 1 odcinek Suits i znów przegrałam z sennością. Ale wcześniej malowałam pawlacz farbą renowacyjną, w okropnie niewygodnej pozycji, więc się usprawiedliwiam.
Park Min Hyuk strasznie zmężniał, nawet w porównaniu z Strong Woman. Przeszedł już chyba fazę chłopięcego uroku, zaczyna się wiek męski. Jeszcze niedawno był taki
https://www.youtube.com/watch?v=I2nmcl8MUmc

Admete - Pią 11 Maj, 2018 18:32

Wiesz jak kogoś wymalują jak dziewczynę, to tak wygląda ;) W Suits ma inną stylizację zupełnie. Bardzo mi się podobał 14 odcinek My Mister, wzruszyłam się przy scenach z braćmi i matką. Ciekawa jestem, jak to się wszystko skończy. To, że prawda wyjdzie na jaw to pewne, ale jak to się odbije na wszystkich? Co wybierze Dong Hoon? Jak skończy się historia Ji An? A może w końcu zacznie? A reszta bohaterów? Bracia, właścicielka baru, żona Dong Hoona, mnich, młody lichwiarz...Musze przyznać, że scenarzystka dużo zyskała na współpracy z tym właśnie reżyserem, pozbyła się przesady. A reżyseria jest bezbłędna, aktorzy też doskonale dobrani. Nawet UI zyskała, czego bym się nigdy nie spodziewała. Ona powinna grać role współczesne i tutaj dobrze ją poprowadzone, w taki sposób, że jej ograniczenia stały się atutem.
Trzykrotka - Pią 11 Maj, 2018 22:23

Owszem, mial makijaż, jak każdy w kdramie. Ale to nie w makijazu rzecz, tylko subtelnej zmianie, zmężnieniu, nabraniu masy, lekkiej zmianie rysów twarzy. Na razie trudno mi przywyknać, wersję chłopięcą ogladałam w aż 4 dramach, jeśli Heirs doliczyć.
Admete - Sob 12 Maj, 2018 08:33

Suits zbieram, może mnie potem natchnie.
BeeMeR - Sob 12 Maj, 2018 09:08

Jakie jedzenie :slina: To w tym greasy melo?
Wczoraj mnie rozjechało na wieczór, nawet nie włączałam kompa - pewnie reperkusje burzy z poprzedniego dnia, źle mi się spało uprzednio ze dwie noce z rzędu.

Trzykrotka - Sob 12 Maj, 2018 09:24

W Greasy Melo. Zapowiada się troche dziwnie, ale ciekawie.
Pogoda jest teraz zabójcza. Mnie też nic nie udało się zobaczyc, ale padłam po robotach remontowych w domu.

Agn - Sob 12 Maj, 2018 10:45

Trzykrotka napisał/a:
Edit: próbowałam wczoraj obejrzeć 1 odcinek Suits i znów przegrałam z sennością. Ale wcześniej malowałam pawlacz farbą renowacyjną, w okropnie niewygodnej pozycji, więc się usprawiedliwiam.
Park Min Hyuk strasznie zmężniał, nawet w porównaniu z Strong Woman. Przeszedł już chyba fazę chłopięcego uroku, zaczyna się wiek męski. Jeszcze niedawno był taki
https://www.youtube.com/watch?v=I2nmcl8MUmc

Obejrzałam trailer Suits - faktycznie. Ale też jest poważniejszy niż na tym video, które pokazałaś. Chyba bardziej dorosła rola mu się trafiła. :)

A dziś zaczyna się...!!! :excited: :excited: :excited:
*Agn już szaleje z radości*

Admete - Sob 12 Maj, 2018 12:58

Wok od love. Zasadniczo nie wiem, o czym to jest :wink: Jang Hyuk jako gangster bardzo mi się podoba. Ale to nic zaskakującego. On mi się zazwyczaj podoba :wink: Reszta aktorów też bardzo fajna, ale scenariusz nie mój. A małżeństwa owszem są, ale tak naprawdę nich nie ma. I rację ma oczywiście gangster - trudno się rozwieść, łatwiej za mąż wyjść czy się ożenić.