Seriale - Dramaland przedstawia, czyli knajpa nr 10
BeeMeR - Wto 08 Lis, 2016 15:08
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale sposób na żegnanie się w XXI wieku podchwycił bardzo szybko - jak na schpolara przystało. | A nawet tęsknił za nim - tj. za właściwym, a nie błędnym użytkowaniem krawata
Właściwie to odniosłam wrażenie, że ona już na etapie biblioteki chętnie żegnałaby się z nim do rana
| Cytat: | | jednak jeśli mam oglądać jakieś przystojne drewienko, to wolę faceta mniej przystojnego, za to takiego, który umie grać). | Doskonale rozumiem, mam podobnie. Ja do gościa z QIHM niby zastrzeżeń nie mam, ładną chemię mają z Inną, ale niestety gra monotonnie - jestem przekonana, że gdyby tą postać grał pełnokrwisty aktor potrafiący oddać emocje to ja bym była właśnie po uszy zakochana w tej postaci i wyszukiwała właśnie inne dramy z tymże samym panem - niestety, nie, tylko ułamek tego, co mogłoby być. Podobnie miałam z Chuno i Oh Ji Ho - był bajecznie malowniczy, postać jedwabista, ale aktorstwo hm... na dekoracyjności się kończyło, niestety. Obaj nie drażnią, nie denerwują, nie szarżują, ale i nie zachwycają.
Niemniej drama QIHM mi się bardzo podobała, chętnie kiedyś powtórzę, znając zawiłości akcji i zwracając uwagę na szczegóły które mi pewnie umknęły z początku
Aragonte - Wto 08 Lis, 2016 15:23
| BeeMeR napisał/a: | A nawet tęsknił za nim - tj. za właściwym, a nie błędnym użytkowaniem krawata |
Umieram z ciekawości, o co chodzi
Nie przejmujcie się - dowiem się w swoim czasie, tj. jak obejrzę
Co do panów przystojnych i umiejących grać - z panem z Chuno miałam podobnie (aczkolwiek coś tam jeszcze z nim obejrzałam). Przystojny, ale i tak wolę oglądać (na obecnym etapie) Jo Jung Seoka BTW w YATBLSS nawiązują do faktu, że nie jest on specjalnie wysoki ani przesadnie przystojny - jego bohater, Shin Joon-Ho, jest ciut zazdrosny o atrakcyjnego doktorka On z kolei jest nieco drewniany (ale w scence na ściance wspinaczkowej mi się podobał).
Mój główny zarzut co do Shin Joon-Ho jest taki, że jest go za mało Wszystkie ajummy najchętniej bym ograniczyła do minimum - okropne są Przewijam je bez litości.
Za to wątek naszej głównej pary baaardzo lubię Widzę, że na DB patrza na to podobnie:
My favorite thing about the show—and probably most people’s favorite thing—is the central relationship between Jun-ho and Soon-shin. I’ll sit through fifty minutes of obvious plotting to get to those five or ten minutes of cute Jun-ho/Soon-shin interaction, with the flirting and teasing and bickering. And thus far, their interactions feel understated and natural, with a slow build that (hopefully) makes the eventual payoff worth it. That’s one of the reasons to watch longer-running family shows, because the romance is allowed to breathe and bloom gradually, which feels more true-to-life than the dramatic romances of miniseries.
Aragonte - Śro 09 Lis, 2016 09:31
Aaaale puuusto...
No to nowe foty z JI:
HS i NR:
https://www.instagram.com...-by=crystal1202
Oho, przyjaciele rozmawiają na cmentarzu?
Hwa Shin - czemu ty tu leżysz, a?
Admete - Śro 09 Lis, 2016 10:03
U mnie kompletny brak czasu. Wracam z pracy i mam milion spraw do zrobienia. Nic nie oglądam - dopiero w w piątek po obchodach ku czci mam czas.
Agn - Śro 09 Lis, 2016 10:32
| Aragonte napisał/a: | | Aaaale puuusto... |
Ja dopiero dziś wieczorem może sobie obejrzę TA nr 4, przedwczoraj zwijałam się z bólu, wczoraj miałam spotkanie klubu książki fantastycznej, ale dziś chyba nic nie stanie na przeszkodzie, bym zerknęła, co tam u No Ra.
Anaru - Śro 09 Lis, 2016 10:48
Własnie wdepnęłam na fb i pierwsze co mi wpadło w oczy to artykuł z bloga
19 rzeczy które zaskoczą w Korei Południowej
http://www.weekendowi.pl/...ei-poludniowej/
Warto z komentarzami przeczytać bo mocno doprecyzowują te spostrzeżenia
BeeMeR - Śro 09 Lis, 2016 10:52
| Agn napisał/a: | | przedwczoraj zwijałam się z bólu, | biedactwo
Trzykrotko, helicobacter ubita, mam nadzieję?
Ja sobie produktywnie oglądam filmiki z QIHM, np. taki: (lekko spoilerowy rzecz jasna)
https://www.youtube.com/w...t=RD-25hHK8W-DY
https://www.youtube.com/watch?v=MgOHIvcGw6U
czytam głupotki:
http://www.dramabeans.com...aveling-heroes/
itp. co was będę zanudzać
Jak coś nowego obejrzę na pewno dam znać
Trzykrotka - Śro 09 Lis, 2016 11:08
Ja wczoraj zasnęłam w 1/3 odcinka LR - nawet nie czułam, że odpływam Dziś też wracam późno, pewnie nic nie obejrzę, jutro to samo... W długi weekend sobie odbiję z nawiązką.
Co oni robią na cmentarzu, rany...
Aragonte - Śro 09 Lis, 2016 12:02
| Trzykrotka napisał/a: | Ja wczoraj zasnęłam w 1/3 odcinka LR - nawet nie czułam, że odpływam Dziś też wracam późno, pewnie nic nie obejrzę, jutro to samo... W długi weekend sobie odbiję z nawiązką. |
To co - w weekend oglądamy finałowe odcinki JI? Będę u rodziców, więc komentować mogę głównie esemesowo
| Trzykrotka napisał/a: | | Co oni robią na cmentarzu, rany... |
Mam nadzieję, że ożywiają piękny bromance
Trzykrotka - Śro 09 Lis, 2016 12:31
Oglądamy!
Aragonte - Śro 09 Lis, 2016 12:36
Super, na to liczyłam tzn. fragmenty podejrzę wcześniej, ani chybi, przecież nie zdzierżę ale uczciwie z napisami obejrzę najwcześniej 11 listopada.
Niech ładnie zakończą, żeby chciało mi się do tej dramy wracać - a na razie zapowiada się, że będą powtórki, a jakże
Trzykrotko, a na te fotki (drugą mam na myśli ) zwróciłaś uwagę?
https://www.instagram.com/p/BMk4kpuhXw-/
Na Soompi ktoś już komentował, że sweter z golfem ciężko się zdejmuje w wiadomej sytuacji tj. trudniej niż koszulę
Po cichu potrzymam kciuki za wiadomo co
Edit: podejrzałam fragmenty, umarłam ze śmiechu przy "Lee Hwa Shin, mansae!" (no cóż, chyba znaczy to mniej więcej "ręce do góry ). Coraz bardziej doceniam scenarzystów JI - jak miło wiedzieć, że traktują widzów jako (względnie) dorosłych
Aragonte - Śro 09 Lis, 2016 17:27
Wrzucę link do pewnego tumblrowego bloga, bo są tam naprawdę fajne gify:
http://66.media.tumblr.co...1qelu2x_500.gif
W tym np. taki:
I taki:
Sekretarz Cha też pięknie przewraca oczami, kiedy widzi, jak jego zwierzchnik robi głupstwa
BeeMeR - Śro 09 Lis, 2016 17:30
| Aragonte napisał/a: | sweter z golfem ciężko się zdejmuje w wiadomej sytuacji tj. trudniej niż koszulę | Oj tam, oj tam, dla chcącego nic trudnego
Trzymajcie się, zwłaszcza że na soompi lubią trollować tuż przed finałem - że się źle skończy, że rozstanie/rodzeństwo/cokolwiek od rzeczy byle skończyło się źle
Czekam na relacje
Zerknęłam na Luisa 13 - kissu zwłaszcza, bo odcinek mam wrażenie jest o niczym: ech... trzeba mi było zostać na tym czerwonym dywanie, ech.
Znowu będę marudzić, widać mi ciężko dogodzić, ale tym razem odwrotnie niż w QIHM - oboje potrafią grać, ale co z tego, skoro nie ma w nich już chemii, zero seksapilu
Szkoda, bo początkowo było dobrze.
Widzę to problem z panią - już przy wizji gdy wystąpiła w skórzanej mikro-mini z pejczykiem nie miała tego czegoś, co np. Inna ma na pęczki - kobiecości, kokieterii, seksapilu. W dodatku zduszono to dziewczynkowatą postacią - bo tu on ją chce pocałować, a ta robi unik i od rzeczy narzeka, że niby nagle gorąco - potem się niby daje pocałować, ale jakby się zmuszała.
W QIHM skinship był pierwszorzędny
Aragonte - Śro 09 Lis, 2016 17:36
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | sweter z golfem ciężko się zdejmuje w wiadomej sytuacji tj. trudniej niż koszulę | Oj tam, oj tam, dla chcącego nic trudnego |
Na pewno, zwłaszcza jesli druga strona gorliwie pomaga ale pamiętaj, że istnieje coś takiego jak złośliwość przedmiotów martwych i głowa może na trochę uwięznąć w golfiku Nie jest to seksowny widok
BeeMeR - Śro 09 Lis, 2016 17:39
| Aragonte napisał/a: | Nie jest to seksowny widok | Ale pocieszny
W razie czego można użyć nożyczek
Aragonte - Śro 09 Lis, 2016 18:22
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Nie jest to seksowny widok | Ale pocieszny
W razie czego można użyć nożyczek |
Ale wtedy sweterek będzie jednorazowego użytku
Aragonte - Śro 09 Lis, 2016 22:07
Jealousy Incarnate mnie skrzywdziło (skrzywiło ) - obawiam się, że kiedy wrócę do Moon Lovers i będę oglądać sceny koronacji czy też obwołania tego czy owego syna Taejo władcą, to na hasło "manse! manse!" zobaczę oczami duszy Hwa Shina w trakcie pewnej sceny (którą w wątku JI na Soompi powitano entuzjastycznym: OMO! They did it!! ), podnoszącego ręce na rozkaz, żeby dało się ściągnąć z niego ciasny golf... i podniosły nastrój pójdzie precz, bo ryknę śmiechem
O Zazdrości Wcielona, co ty mi zrobiłaś?
Trzykrotko - chyba faktycznie o to właśnie "manse" chodzi
Z Soompi: Say/do manse (Korean people usually raise their hands up while doing manse pose).
Przetłumacz JI, prooooszę
BeeMeR - Śro 09 Lis, 2016 22:19
| Aragonte napisał/a: | Przetłumacz JI, prooooszę | Nie mam nic przeciwko, dramę zbieram
jest wprawdzie 5 odc na Jaszczurkach, ale nie wiem jakiej jakości.
Co do "Manse" - mówiłam, że dla chcącego nic trudnego
Aragonte - Śro 09 Lis, 2016 22:22
Czyli przetłumaczono dopiero piąty odcinek JI? No to niemrawo to idzie Cztery były przełożone, kiedy ja się za JI zabierałam, czyli ładne parę tygodni temu.
Obawiam się, że część dialogów położą - to nie jest najłatwiejsza drama do tłumaczenia (choćby z uwagi na częste sceny z prezenterami odczytującymi długaśne teksty wiadomości), ale warta i obejrzenia, IMO, i przetłumaczenia - ja na bank będę do niej wracać, bo niesamowicie poprawia mi humor
Edit: pojawiły się napisy do 23. odcinka JI, więc oglądam i płaczę Hwa Shin! Jeśli zejdę dziś ze śmiechu, to będzie to wina pewnego reportera z SBS
Agn - Śro 09 Lis, 2016 23:06
*głupio jej, że się wtrynia w fazę*
U mnie TA nr 4 - Teatrolog zaczyna "subtelnie"* dbać o zdrowie No Ra, więc z całą legendą, skąd ma owsiankę kazał jej ją zjeść (bo on nie lubi ) i to na pewno lepsze niż trójkątny kimbap ze sklepu.
Teatrolog usiłował też powiedzieć Eksiowi (on teraz jeszcze nie do końca jest eks, ale będzie), że jego żona jest umierająca, ale mu nie wyszło. Za to wyczaił, że Eksio romansuje z profesorką od wychowania do życia w rodzinie (czy jak nazwać ten przedmiot). Ciekawe co kombinuje, że nagle zechciał z nim współpracować, a od niej przyjąć sponsoring projektu (w sumie nie wiem, co to za projekt - psychologiczny dramat na scenę?).
No Ra tymczasem przypadkiem usłyszała, jak Tancerz jej bronił przed smarkaczami, którzy chcą, by No Ra przepraszała profesorka od macania studentek. Ciekawa jestem, co z tym dalej będzie.
Dalej dobrze mi się ogląda.
I już się zamykam. Nie ma mnie! *zmyka*
(* O ile dalsze opierniczanie można nazwać subtelnym.)
Aragonte - Śro 09 Lis, 2016 23:14
A czemu ma być ci głupio? To mnie powinno być mi głupio, że co i rusz bredzę coś niekoniecznie zrozumiałego dla reszty osób w wątku (w końu i tak nikt albo prawie nikt nie ogląda tego, co ja ).
Agn - Śro 09 Lis, 2016 23:18
| Aragonte napisał/a: | | w końu i tak nikt albo prawie nikt nie ogląda tego, co ja |
??? Ja miałam wrażenie, że jednak nie oglądasz JI samiuteńka.
I ty bredzisz? Błagam - twoje bredzenie w porównaniu z moim jest po prostu śmieszne, że tak sparafrazuję ulubione powiedzonko Anaru.
Ja mam wielomiesięczną fazę na Junkiego, gdzie już naprawdę się hamuję, by wam każdego jego zdjęcia tu nie prezentować (doceńcie), a ty tu sobie raz na jakiś czas choć troszkę radości znajdziesz - no weeeeź...
Aragonte - Śro 09 Lis, 2016 23:21
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | w końu i tak nikt albo prawie nikt nie ogląda tego, co ja |
??? Ja miałam wrażenie, że jednak nie oglądasz JI samiuteńka. |
JI oglądam z Trzykrotką, ale K2H obejrzałam sama, a teraz sama oglądam YATBLSS
Hwa Shin dorwał się do najwyżej cenionych wiadomości i chyba zaraz znowu namiesza - już się boję, jest zdolny do wszystkiego
Fantastyczna (i niesamowicie wiarygodna) była scena z początku odcinka, kiedy to zakończył swój raport medyczny szokującym wyznaniem na wizji, uściskał Na Ri, z absolutną pewnością siebie wyszedł pod obstrzałem spojrzeń ludzi ze stacji, zjechał zatłoczoną windą, nastraszył niechcący (a może i chcący?) wrędotę Parka, wsiadł do samochodu... i rozsypał się, bo wtedy emocje mu puściły
Agn - Śro 09 Lis, 2016 23:23
Bo K2H Trzykrocia kiedyś sama obejrzała i zdawała nam relacje, to teraz ty podziwiałaś.
Ja mam tak z TA - nadganiam Admete.
JI założę się ogląda też zooshe, tylko zooshe pojawia się jak kometa nad dolina dramaminków...
Aragonte - Śro 09 Lis, 2016 23:47
Nie no, ja rozumiem, że każda z nas często ogląda coś innego, ale czasem bym chciała wspólnie się kimś pozachwycać albo powymieniać wrażeniami No nic to, będę dalej czytała Soompi i DB, tam się zachwycają
BTW znacznie lepiej czyta mi się Dramabeans niż Dramafever - na DB, nawet jeśli nie pasuje mi ton recapu albo się z czymś mocno nie zgadzam, to równoważą mi to komentarze, bo są zawsze zróżnicowane. Dramafever jest dla mnie jakoś monolityczne, mimo że komentuje tam kilka osób. Wszystkie są jednak mocno poprawne politycznie
|
|
|