To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku

Trzykrotka - Pon 27 Mar, 2017 09:49

Owszem, zresztą ono było trochę z d*** wziete. Ale In Guka naprawdę warto zobaczyć, bo to dobry aktor, a na ekranie po prostu błyszczy.
Agn - Pon 27 Mar, 2017 14:38

To byl on? Ten z cameo? Fakt, cameo i wkurzajaca postac - nie daloby sie dostrzec tego czegos, o czym mowicie w kontekscie Ingukowskim. Sprawdze moze cos innego, zapisze sobie w kajeciku, zeby nabyc I rem... czekaj, Trzykrotko? A ty to masz? Moze na zjezdzie forumowym bedziesz i, erm, ten tego?
BeeMeR - Pon 27 Mar, 2017 16:47

Agn napisał/a:
rem... czekaj, Trzykrotko? A ty to masz?
Jakby co - ja mam i mogę się podzielić przy spotkaniu :kwiatek:
Kryzys zdrowotny u nas trwa - nie mam siły (ani czasu) na dramy - ja nie mam siły na dramę i to rom-kom - to żałosne :cry2: :frustracja:

Agn - Pon 27 Mar, 2017 16:49

O kurczę, to faktycznie źle się dzieje w państwie BeeMeRkowym. :pociesz: Zdrowiejcie tam wszyscy tknięci zarazą!!! :trzyma_kciuki:

(Nie oglądam Best time w żadnym wypadku! Wcale nie gapię się na pana Chunga w garniturach! I nie wiem, że drama jest w sumie trochę głupkowata, ale obejrzę z dwóch powodów - jeden to oczywiście Wallace w garniturze, a drugi - tak się nałaziłam za tą dramą, że obejrzę, choćby mnie miało wywlec na lewą stronę.
Znaczy się nie obejrzę, oczywiście, bo przecież nie oglądam. :P )

BeeMeR - Pon 27 Mar, 2017 17:29

Agn napisał/a:
faktycznie źle się dzieje w państwie BeeMeRkowym. :pociesz:
Niestety. Rano wymiękłam przy 13-minutówce, w 3. minucie bo nawet na tym nie mogłam się skupić. Może teraz uda mi się dokończyć.

Udało. Podobało mi się - Stuletnia suknia ślubna
Panna odwiedza tajemniczy sklep z sukniami ślubnymi, w którym frapuje ją szczególnie jedna, z ubiegłego wieku. Dziwna pani menadżer znika a panna zostaje uwięziona na jej miejscu - nic wielkiego, ale sympatyczna opowiastka z dreszczykiem.

Agn, skoro jesteś przy chińszczyźnie to kiedyś wynotowałam czyjeś polecenie, ale nie sprawdzałam nawet jak to się je - o czym i z kim to - jak chcesz, sprawdź:
Cytat:
Z pozycji chińskich - polecam serię "Condor Heroes"(Legend of i Return of) .Niezłą pozycją jest też Flying Fox Of The Snowy Mountain.

Agn - Pon 27 Mar, 2017 18:02

Dzięki, sprawdzę. :kwiatek: I ciekawe, czy zdobędę, bo z chińskimi dramami nie jest tak prosto jak z koreańskimi.
BeeMeR napisał/a:
Dziwna pani menadżer znika

Ale ma brwi! :shock:
A ta suknia na pewno sprzed stu lat? Bo taka jakby... ramiona gołe, bardziej mi to pasuje już do końcówki XX wieku oraz do wieku XXI. :mysle:

Admete - Pon 27 Mar, 2017 18:05

Drugi odcinek Tunnel mniej mi się podobał, ale to może dlatego, ze nie mam siły i tylko bym spała. Zero energii i chyba dlatego wszytko wydaje mi się mętne.
Agn - Pon 27 Mar, 2017 18:06

Admete, odpocznij. Tunel nie zając, nie ucieknie. :)
BeeMeR - Pon 27 Mar, 2017 18:43

Agn napisał/a:
Dzięki, sprawdzę. :kwiatek: I ciekawe, czy zdobędę, bo z chińskimi dramami nie jest tak prosto jak z koreańskimi.
To raczej historyki, bo podawane były na jednym tchu z koreańskimi segukami (Kingdom of the Wind, Sea God, Dong Yi Ballad Of Suh Dong).

"Suknia" to też chińszczyzna, zgarnęłam z Baki ;)
W tytule była "stuletnia", ale w treści "z ubiegłego wieku" więc może być końcówka XXw. a tłumacz poszalał z tytułem ;)

Brwi pani menadżer to raz, a kropki nad oczami to dwa ;)

Agn - Pon 27 Mar, 2017 18:57

Właśnie widzę, że historyki. Są z lat 80-tych i 2000-nych. Jest też coś nowszego Romance of condor heroes i z opisu wynika, że to nowa ekranizacja tych samych książek. :mysle:
BeeMeR napisał/a:
kropki nad oczami to dwa

Też. ;)

Trzykrotka - Pon 27 Mar, 2017 19:21

Condor Heroes jest ileś serii. Z Gosią delikatnie zapoznałam się z jedną i mimo udziału super pięknego 13 księcia z BuBu była zwyczajnie głupkowata.

Oj, wiem jak to jest w chorobie i słabości. Żyć się nie chce, a co dopiero oglądać. Dziewczyny - najpierw wydobrzejcie :przytul: Bardzo trudno zaczyna się ta wiosna, bardzo trudno.

Admete - Pon 27 Mar, 2017 19:40

Nadrobiłam Rebel - bardzo zacne kissu tam było. Coś się rodzeństwo spotkać nie może i nie może...

To może kissu:

https://www.youtube.com/w...9geQn&index=194

Agn - Pon 27 Mar, 2017 19:55

Trzykrotka napisał/a:
mimo udziału super pięknego 13 księcia z BuBu była zwyczajnie głupkowata.

No dzięki, teraz to jestem jako ta... ta... sosna?!
Admete napisał/a:
To może kissu:

https://www.youtube.com/w...9geQn&index=194

Fiuuuuu! Zacne! :serce: I to z podwójną poprawką! :mrgreen:

Trzykrotka - Pon 27 Mar, 2017 21:16

Wrzuciłam I Remember You na naszego chomika - można sobie pobrać, kto chętny. Napisy niestety tylko angielskie.

Fiu fiu, ładny kissu :serduszkate: To dziewczyna z Moonlight Drawn By The Clouds. Bardzo mi się tam podobała.

Może dokończę dziś 18 Kima. Zdaje się, że sprawy już powoli sie zamykają, kwitnie frenemy między Kimem, a pięknym prokuratorkiem, oraz - a jednak - jakiś romans się kluje między naszą dzielną panną, a - ha! prokuratorem właśnie. Ale to wiem tylko z zerknięcia w streszczenie z db, może jednak żadnych wątków romansowych nie będzie.

Admete - Pon 27 Mar, 2017 21:19

Napracowali się bardzo :wink:
Aragonte - Pon 27 Mar, 2017 21:36

Kissu ładne, ale pannie przydałby się stołeczek - miałam wrażenie, że nasz Moo Hyul złamie sobie kręgosłup :wink:
Agn - Pon 27 Mar, 2017 21:52

Trzykrotko, chwała ci! W domu sobie c.j. w wolnym czasie. :)
Aragonte napisał/a:
pannie przydałby się stołeczek - miałam wrażenie, że nasz Moo Hyul złamie sobie kręgosłup

Bo sparowali drągala i drobinę. :mrgreen: Fajnie razem wyglądają. :)

Admete - Wto 28 Mar, 2017 07:02

On przy większości panien tak wygląda ;) Lubię tego aktora, bardzo ładnie wyraża emocje.
BeeMeR - Wto 28 Mar, 2017 07:22

Bardzo ładne kissu :serduszkate:
Trzykrotka - Wto 28 Mar, 2017 11:02

Admete napisał/a:
On przy większości panien tak wygląda ;) Lubię tego aktora, bardzo ładnie wyraża emocje.

O tak. Niech tylko nie wybiera żadnych Doctors ani In Time With You, to będzie bardzo dobrze. Ale to każdego aktora dotyczy...

Agn - Wto 28 Mar, 2017 11:13

Mnie sie jego komiczna strona w SFD podobala - fajnie to robil. :D

Swoja szosa - ile on moze miec wzrostu? :mysle:

Trzykrotka - Wto 28 Mar, 2017 11:27

Agn, widziałaś zajawkę nowej Candy? Piękne było, jak śmiała się z Jun Ki, że nosił masę kolczyków i ciągle się gapił w lustro kiedy ze sobą pracowali. Ale przy rozstaniu wycierała policzki z łez. Mam filmik na tumblrze.
Agn - Wto 28 Mar, 2017 11:36

Widzialam! :serduszkate: Ciekawa jestem, czy Junki w koncu zgadnie, z kim rozmawia. Bo Min Young sie nie liczy - widziala zdjecia w necie, wiec nie zgadla. :P
Trzykrotka - Wto 28 Mar, 2017 12:57

Oglądacze dram rozpoznaliby ją od razu po charakterystycznym śmiechu, ale wiadomo, aktorzy nawet swoich dram nie oglądają, co dopiero mówić o cudzych.
Ach, podłożyli jeszcze pod ich pożegnanie miłosną (łóżkową) piosenkę z Healera :serduszkate:

Admete - Wto 28 Mar, 2017 13:05

Agn napisał/a:
Swoja szosa - ile on moze miec wzrostu?

Na pewno dużo nawet jak na nasze standardy. Sprawdziłam - 187 - :)