To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...

BeeMeR - Wto 01 Mar, 2016 09:48

Agn napisał/a:
To na serio ślub czy z jakiejś dramy? :mysle:
Serio. Bardzo ładnie wygląda - no i powinna ;)

Agn napisał/a:
I to bez większego trudu, nic nie chcę mówić. No ale co się pannie dziwić? Poławiała sobie co tam miała do poławiania, aż tu nagle facet jej się objawił - przystojny i w ogóle. :)
Absolutnie jej nie potępiam ;)
I tak tylko nadmienię, że mój pierwszy pisk zachwytu też dotyczył tego pana i jego umiejętności władania portfelem ;)
No i czemu niby burzę się, że mi się nie do końca podobał start jego wątku z panią - ja chcę ładnej podwójnej historii miłosno-wojenno-wszystko inne.
Acz do Wachlarza mam słabość i dwa w jednym mi nie szkodzi, bynajmniej :banan_czerwony:

Smoki 42

Szalenie mi się ten odcinek podobał - starcie YBW z księciem, wątek MH z ochroniarzami księcia (a zwłaszcza jego prośba po wygranej walce), MH sam w sobie :serce2:
Ta postać naprawdę miała duży potencjał, od wiejskiego pociesznego siłacza-głupka do myślącego najlepszego wojownika Joseonu - i tu ładne rozgraniczenie, że najlepszym wojownikiem Goreyo był/jest YBJ, oddające każdemu z panów słuszność. I tak po cichu myślę, że może czekano z końcówką MH do czasu, jak będzie najlepszy - a po tej chińskiej wyprawie ani chybi musi. Bo chyba przecież nie zapomniano o nim :nudelkula1_zolta:
YBJ też miał piękną walkę - sierpami :cheerleader2: tak po cichu ciągle mem wrażenie wbrew rozumowi, że GSM jest ojcem YBJ ;)
Mam też wrażenie, że przyszłą liderką wioski jest mistrzyni miecza - bo na pewno nie GB ;)
Koniec byłego króla piękny i przykry - i bardzo nobliwy ;)
Bardzo mi się podoba MH i YBW w zarostach :serce:
Może wspomniałam, że zachwyconam dramą?

Aragonte - Wto 01 Mar, 2016 11:27

Taki sobie żarcik z Soompi:
https://pbs.twimg.com/media/CcbyhDfUMAAo_5D.jpg
YBJ prawie sprzedał buziaka Mo Hyulowi po jego powrocie z Ming :lol:
BYH (Bang-Ji) told the director he almost kissed Moo-Hyul. The director joked "You looks like meeting your lover who was just released from military service.". Bang-Ji laughted and really tried to kiss him. LOL

Agn - Wto 01 Mar, 2016 13:35

BeeMeR napisał/a:
I tak tylko nadmienię, że mój pierwszy pisk zachwytu też dotyczył tego pana i jego umiejętności władania portfelem

Albowiem jego umiejętności obsługi portfela sięgają daleko za zwykłe wyciąganie zeń kasy. Nie powiem, jego użytkowanie okazało się bardzo przyjemne dla oczu. :serduszkate:
BeeMeR napisał/a:
ja chcę ładnej podwójnej historii miłosno-wojenno-wszystko inne.

Wierzaj mi, że też tego chcę. :)
I najlepiej żeby obie były z happy endem.
BeeMeR napisał/a:
Bo chyba przecież nie zapomniano o nim

No myślę, że nie, acz i mnie zwątpienie dopada czasem w tej sprawie.
Nadal obstawiam ostatni odcinek. Mo Hyul zostanie dowódcą straży czy coś i BACH! Przestanie być Szóstym Nienazwanym.
BeeMeR napisał/a:
YBJ też miał piękną walkę - sierpami

Istny miód. Krótkie, ale jakie intensywne. :serce2:
BeeMeR napisał/a:
tak po cichu ciągle mem wrażenie wbrew rozumowi, że GSM jest ojcem YBJ

Zastanawiam się, czy ta sprawa w ogóle zostanie jakoś bardziej wyjaśniona, czy twórcy to zleją prostym siurem. Bo nasugerowali się nieźle, że to mógł być GSM, ale też niekoniecznie, może zechcą zagrać nam na nosie. Do tej pory były tylko aluzje, że ojciec był niskiego pochodzenia i jakaś nie do końca wyjaśniona znajomość matki z GSM. Ciekawy wątek, ale twórcy mogli:
a) zapomnieć o nim
b) zlać go jako nieistotny.
BeeMeR napisał/a:
Może wspomniałam, że zachwyconam dramą?

Obiło mi się o uszy, ale chętnie dam sobie uszy obić jeszcze raz. :mrgreen:
Aragonte napisał/a:
Taki sobie żarcik z Soompi:
https://pbs.twimg.com/media/CcbyhDfUMAAo_5D.jpg
YBJ prawie sprzedał buziaka Mo Hyulowi po jego powrocie z Ming
BYH (Bang-Ji) told the director he almost kissed Moo-Hyul. The director joked "You looks like meeting your lover who was just released from military service.". Bang-Ji laughted and really tried to kiss him. LOL

Przebudził się w nim Seok Yool. :lol:

Admete - Wto 01 Mar, 2016 13:41

Żarcik super. Obejrzę w domu.
BeeMeR - Wto 01 Mar, 2016 14:07

Agn napisał/a:
Wierzaj mi, że też tego chcę. :)
I najlepiej żeby obie były z happy endem.
No ba!

Agn napisał/a:
Nadal obstawiam ostatni odcinek. Mo Hyul zostanie dowódcą straży czy coś i BACH! Przestanie być Szóstym Nienazwanym.
Gdyby to była opowieść o MH - to owszem, ale to 6 Smoków :mysle: (i powstawanie państwa) - acz nie da się ukryć, że obecnie prym wiodą (wciąż się rozwijają) trzy z nich, YBW, Sambong i MH, reszta jakby osiągnęła co miała osiągnąć, a jaśniej świeciła w już chwilę temu wyemitowanej części dramy :mysle:

Agn napisał/a:
Zastanawiam się, czy ta sprawa w ogóle zostanie jakoś bardziej wyjaśniona,
Myślę że nie musi - nie jest już ważne jakie było pochodzenie i "zaplecze" YBJ - ważne jest co osiągnął swoimi własnymi zdolnościami :szacuneczek:

Agn napisał/a:
Przebudził się w nim Seok Yool. :lol:
:lol:
Admete - Wto 01 Mar, 2016 19:11

W wątku Cheese na soompi płacz i zgrzytanie zębów.
Agn - Wto 01 Mar, 2016 19:57

Miałam obejrzeć sobie Smoczki, ale ponieważ walczyłam z kompem, to wolałam mieć coś, od czego łatwiej się w razie Niemca oderwać (a odrywać się musiałam stale i wciąż :roll: ). No to poszła Antosia nr 8. Coś jest nie tak, kiedy główny bohater całuje bohaterkę (w jej fantazji), rączka powoli zsuwa się na jej wdzięki, a ja myślę sobie: "Zabieraj te łapy, łajdaku!"
Zdecydowanie nie lubię tego bohatera, co pisałam już wiele razy i już go nie polubię. Sorry. Nie interesują mnie jest traumy z kapaniem lodów. Fakt, że tak fajna babeczka jak Antosia chce mu pomóc, to powinien paść jej do stóp i całować w paluszki, ale nie - musiał jej nawstawiać. Dupek. Co z tego, że potem polazł do niej z wyznaniem, skoro:
a) i tak podejrzewam, że to ciąg dalszy eksperymentu? facet ją tyle razy już okłamał, że za nic w świecie nie uwierzę w żadne jego "sarange-yo", choćby się pochlastał
b) wynudziłam się przy tym odcinku i zamiast cieszyć się z wyznań (pfff), to się cieszę, że się skończył.
Mój palec niebezpiecznie zbliżał się do klawiatury. Jestem bliska przewijania każdej sceny nie zawierającej Antosi. Albo przewijania wszystkiego, co zawiera doktorka. Brrr. Obawiam się, że resztki mej sympatii dla Sung Joona ostatecznie się ulatniają. :? Zagrał wreszcie w dramie, na którą nabrałam ochoty, to okazuje się, że gra takiego palanta, że drugiego takiego egzemplarza ze świecą szukać. :?

Agn - Wto 01 Mar, 2016 20:00

BeeMeR napisał/a:
Gdyby to była opowieść o MH - to owszem, ale to 6 Smoków (i powstawanie państwa) - acz nie da się ukryć, że obecnie prym wiodą (wciąż się rozwijają) trzy z nich, YBW, Sambong i MH, reszta jakby osiągnęła co miała osiągnąć, a jaśniej świeciła w już chwilę temu wyemitowanej części dramy

Teoretycznie tak, ale myślę, że twórcy chcą zrobić klamrę.
Tudzież zapomnieli.
BeeMeR napisał/a:
Myślę że nie musi - nie jest już ważne jakie było pochodzenie i "zaplecze" YBJ - ważne jest co osiągnął swoimi własnymi zdolnościami

Tak, tylko ciekawi mnie, że dzieci matuli nie zainteresowały się w ogóle, kim mógł być ich ojciec. A ojciec zawsze w dramach jakoś ważniejszy niż matka. Stąd moje zastanawianie się.

PS Sprawdziłam DOTS z napisami pl - niestety, ale pliki ass nie chcą mi działać. :roll:

Admete - Wto 01 Mar, 2016 20:25

Agn napisał/a:
Zdecydowanie nie lubię tego bohatera, co pisałam już wiele razy i już go nie polubię. Sorry.

Powiem ci szczerze, ze w takim razie nie rozumiem po co oglądasz, bo zakończenie pewnie będzie raczej nie po twojej myśli ;) I mam zupełnie inny odbiór odcinka - bardzo mi się podobał. Mam chyba dużo większa tolerancję na takie osoby jak główny bohater. Przynajmniej w dramach ;) Poza tym jakby był normalny, to trzeba by było dramę zwinąć albo nakręcić Oh my Venus raz jeszcze ;) Ale na razie i tak nie mam serca do żadnych uczuciowych histerii/historii ;)

Trzykrotka - Wto 01 Mar, 2016 22:05

Agn napisał/a:
Zagrał wreszcie w dramie, na którą nabrałam ochoty, to okazuje się, że gra takiego palanta, że drugiego takiego egzemplarza ze świecą szukać. :?

Jakoś moim zdaniem nieszczególnie ostatnio dobiera sobie dramy, jak na swój potencjał. Ale zemsta jest blisko - Antosia odkryje całą prawdę o eksperymencie i teraz to ona zacznie go przeczołgiwać :twisted: Normalnie nie znoszę takich zachowań, ale wczoraj się uśmiałam - może dlatego, e trzeba mi było czegoś, przy czym nie będę musiała zagłębiać się niebotycznie w motywacje i psychikę bohaterów.

Do Serka zaraz się dobieram - na razie do 15.
Agn napisał/a:

PS Sprawdziłam DOTS z napisami pl - niestety, ale pliki ass nie chcą mi działać. :roll:

Kiedyś pięknie konwertował je stary dobry subedit, a teraz :confused3: Ja mam classic media player, który chodzi pod Windows 10 (mój ulubiony best player przestał) i on bardzo dobrze odtwarza pliki ass.

Jutro DOTS

Jako zapowiedź: czyściutkie ruiny i szwedzki wojskowy stół :lol:

I jeszcze trailer, w którym trochę innych obrazków, niż dotychczas
https://www.youtube.com/watch?v=Ym1YaQySgfY

Agn - Śro 02 Mar, 2016 06:03

Admete, to proste - bohatera najchetniej walnelabym w leb... ale bohaterka! Antosie bardzo, bardzo lubie i ogladam wlasnie dla niej. Mam spora tolerancje na dziwadla - jego dziwnosc mi tak nie przeszkadza jak to, ze oszukuje bohaterke. Non stop klamie, udaje i wciaga ja w swoje wstretne gierki. To mi sie nie podoba. Dla mnie to niesympatyczny, zaklamany buc, nic nie poradze.

Trzykrotko, u mnie subedit nigdy nie dzialal. Pokombinuje jeszcze z kmplayerem, bo przed reinstalka nie bylo z tym problemow.
Szwedzki stol zacny. :mrgreen:

BeeMeR - Śro 02 Mar, 2016 06:38

Trzykrotka napisał/a:
Agn napisał/a:

Kiedyś pięknie konwertował je stary dobry subedit, a teraz :confused3: Ja mam classic media player, który chodzi pod Windows 10 (mój ulubiony best player przestał) i on bardzo dobrze odtwarza pliki ass.
Mam gdzieś programik, który je konwertuje w srt - chcesz?
U mnie bsplayer też odtwarza assy bez problemów.

Cytat:
Zerknęłam - hm, komentarze na db wściekłe - pierwsze bardzo znaczący ;)
Trzykrotka - Śro 02 Mar, 2016 09:05

BeeMeR napisał/a:

Cytat:
Zerknęłam - hm, komentarze na db wściekłe - pierwsze bardzo znaczący ;)

Njgorsze jest, kiedy masz wrażenie, że od pewnego momentu zła wróżka zamieniła dramę. Jakby kończyło się oglądać zupełnie co innego, niż się zaczynało :roll: Ja też zainwestowałam sporo emocji w Serek, ale na szczęście żegnam go bez żalu - trudno się mówi.
Za to jaki ładny Yo Han dziś otwiera db! :serduszkate:

Admete - Śro 02 Mar, 2016 10:59

Muszę w domu sprawdzić db :-)
BeeMeR - Śro 02 Mar, 2016 11:45

Jeśli idzie o rzeczony komentarz (i wiele z następnych) do finałowego odcinka Sera to brzmi jak następuje:
Cytat:
FUCK YOU PD-NIM! FUCCKKKKKK YOUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!

a jeśli o Johana to rzeczywiście pięknie uśmiechnięty :serduszkate: nagłówek odcinka 43)

Admete - Śro 02 Mar, 2016 17:26

Jeśli chodzi o Smoki, to ostatecznie i chyba już nieodwołalnie jestem po stronie Sambonga. Bang Won kieruje się według mnie głównie pragnieniem władzy i tym, że w swoim odczuciu jest upokarzany przez innych. Jego działania przeciwko własnemu ojcu i władcy przecież są dla mnie jak zdrada. Strasznie jest dwulicowy w gruncie rzeczy. Wykorzystuje równo wszystkich - nawet Boon Yi. Ten magazyn ukrytej broni w Banchon pewnie przywiedzie zgubę na Boon Yi. Bardzo mi się podobało powitanie Moo Hyula przez Babcię, a potem rozmowa z Yi Bang Ji. W odcinku 44 Bang Ji i Yeon Hee dostali chwilę sam na sam. Dobrze, ze Sambong docenia swoją najwierniejsza współpracownicę. Powiedział jej nawet, że powinna zrezygnować z pracy dla niego, bo Bang Ji na nią czeka. Zostało już tylko 6 odcinków. Ciekawa jestem czy zakończa śmiercią Sambonga i czy dalsze wydarzenia pokażą w jakimś skrócie?

Patrzcie jakie piękne zdjęcia Kang Sory:

http://www.dramabeans.com...eeps-it-classy/

Bardzo udana sesja i stylizacja.

Agn - Śro 02 Mar, 2016 18:08

BeeMeR napisał/a:
Mam gdzieś programik, który je konwertuje w srt - chcesz?

A mogę prosić? :flirtuje2: :kwiatki_wyciaga:
BeeMeR napisał/a:
Zerknęłam - hm, komentarze na db wściekłe - pierwsze bardzo znaczący

Nie chce mi się czytać całego wywodu na DB - możecie mi opowiedzieć, co takiego się stało, że ludzkość fuckami rzuca?
Trzykrotka napisał/a:
Za to jaki ładny Yo Han dziś otwiera db!

Kiedy sprawdzałam jak wygląda odcinek nadziałam się na to ujęcie. Och i ach! :serce:
Admete napisał/a:
Ciekawa jestem czy zakończa śmiercią Sambonga i czy dalsze wydarzenia pokażą w jakimś skrócie?

Ja też. Piekielnie jestem tego ciekawa.
Już tak niewiele zostało. :( :( :(
Admete napisał/a:
Patrzcie jakie piękne zdjęcia Kang Sory:

http://www.dramabeans.com...eeps-it-classy/

Bardzo udana sesja i stylizacja.

Wow! Prawdziwe cudo! Ślicznie wygląda (szczególnie na zdjęciu, gdzie jest w granatowej sukni i następnym pod spodem). No ale jak się jest tak ładnym i pełnym wdzięku, to co się dziwić...
Choć na niektórych zdjęciach mam wrażenie, że przeklejali jej twarz, tak bardzo ma tę samą minę. ;)

Agn - Śro 02 Mar, 2016 18:58

Trzykrotka napisał/a:
I jeszcze trailer, w którym trochę innych obrazków, niż dotychczas
https://www.youtube.com/watch?v=Ym1YaQySgfY

O, to jakoś przegapiłam! Bardzo ładny. Aaa, to o tę butelkę ci chodziło! No, no! Wachlarz w wyjściowym mundurze prezentuje się jak miliard dolarów. :serce:
Oczy zgubię przy tej dramie...

Agn - Śro 02 Mar, 2016 19:27

Z zachwytem oglądam Smoki nr 43. Bardzo, bardzo dobry odcinek. Sambong działa... o rany, jak to się wszystko potoczyło - od współpracy na początku, po dzisiejszy dzień, kiedy... każe torturować dawnych sprzymierzeńców.
Działaniom Bang Wona się nie dziwię - od początku dążył do władzy i wiemy, że to nie był pluszowy miś, tylko polityczne zwierzę. Muszę tu dodać, że Yoo Ah In odzyskał nieco w moich oczach w kwestii grania momentów romantycznych - w scenie wręczania prezentu Boon Yi był znakomity. No proszę, jednak umie!
Była też śliczna, krótka, cudowna scenka powitania Mo Hyula. Lekka, przyjemna, rozładowująca trochę to napięcie, jakie mamy non stop. BYH tak pięknie się uśmiechał, że odruchowo sama się uśmiechałam do ekranu. Mógłby tak częściej! :serduszkate:
Podobało mi się zmieszanie Yeon Hee, kiedy Sambong jej powiedział, że Bang Ji na nią czeka. I że w tym akurat momencie przyszedł Bang Ji. Cała scena momentalnie poszła w inny tor, oczywiście, ale zestawienie było doskonałe.
Czy ja już wspominałam, że ta drama mnie autentycznie zachwyca? :serce:

Admete - Śro 02 Mar, 2016 19:33

Wspominałaś, ale możesz tak dalej pisać ;) Wizualnie też jest nadal piękna, taka chłodna w kolorystyce.
Agn - Śro 02 Mar, 2016 19:38

Piękna jest bardzo! A jak ci się podobał nowy ciuch Sambonga? Uważam, że wyglądał bardzo fajnie!
Admete - Śro 02 Mar, 2016 19:48

Ten militarystyczny? Super wyglądał :) Mógłby KMM jeszcze raz jakiegoś generała zagrać :)
Agn - Śro 02 Mar, 2016 19:55

Dorzucam dalsze zachwyty - przepiękna scena, kiedy Bang Ji i Mo Hyul siedzą na dachu i piją z jednej butelki. I rozmawiają. Śliczne! Nawet jeśli ich rozmowa zwiastuje przyszłe starcie.
Obecnie oglądam... nie, ja tego nie pojmę nigdy. Bang Won przedstawiał się w Yuanie jako następca tronu, ale torturowani są za to Ha Ryun, Mo Hyul i mistrz Ho. WHAT THE FUCK?! :shock:

(Wcale nie siedzą na brzeżku krzesła i nie włażę w monitor, ani trochę...)

Edycja:
Admete napisał/a:
Mógłby KMM jeszcze raz jakiegoś generała zagrać

Mógłby. Zresztą on cokolwiek zagra, to wypadnie na medal.

Admete - Śro 02 Mar, 2016 20:36

Agn napisał/a:
Dorzucam dalsze zachwyty - przepiękna scena, kiedy Bang Ji i Mo Hyul siedzą na dachu i piją z jednej butelki. I rozmawiają. Śliczne!

I to jak Bang Ji mówi, że mu MH brakowało :) Fajni tam tacy zamyśleni i refleksyjni. I to Moo Hyulowe: "Naprawdę się zmieniłem?" :)

Agn - Śro 02 Mar, 2016 20:46

Admete napisał/a:

I to jak Bang Ji mówi, że mu MH brakowało Fajni tam tacy zamyśleni i refleksyjni. I to Moo Hyulowe: "Naprawdę się zmieniłem?"

Owszem. Naprawdę, naprawdę ładna scena. Mo Hyul faktycznie się zmienił. To cudowne, że nie jest już tym dzieciakiem z początku dramy, ale w jakiś sposób pozostał sobą. Ładnie jest pokazane dojrzewanie tego bohatera.
A ja już jestem po krokodylich łzach Bang Wona i w trakcie rozmowy z Sambogiem (przy okazji namiętnie koresponduję z tatą, więc trochę muszę przerywać - a wciąga!).