Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V
ita - Nie 17 Lut, 2019 15:00
Ja się tak długo wybierałam na Romę, aż się nie wybrałam. Jeszcze w czasach, jak było o niej zupełnie cicho. Może będzie okazja w tv. Bo już mi trochę entuzjazm opadł.
Za to dzisiaj idę na Faworytę i bardzo sobie na nią ostrzę ząbki. Słyszałam mnóstwo pochwał.
Admete - Nie 17 Lut, 2019 15:22
Ja właśnie miałam zamiar obejrzeć Faworytę, ale chyba sobie odpuszczę, bo znowu mi się pewnie nie spodoba
Agn - Nie 17 Lut, 2019 16:58
Wróciłyśmy z Anaru z kina. Obejrzałyśmy "Jak wytresować smoka 3". Są ponoć malkontenci tego filmu, ale nam się bardzo podobał. Nawet się wzruszyłam. I oczywiście uśmiałam po pachy - jak nie kochać Szczerbatka? Jak nie kochać Szczerbatka w godowym tańcu???
Zanimowane przepięknie. Widać nawet takie rzeczy jak delikatny zarost na buzi Czkawki.
Chcę wszystkie części na DVD.
Anaru - Nie 17 Lut, 2019 17:10
Panna Biała Furia pieknościowa, taka cudnie kocia w ruchach, pomrukach i zachowaniu
Przepięknie animowane , ten jaskiniowy awatar cudo
Film trzyma poziom
Agn - Nie 17 Lut, 2019 17:31
Ech... Chcę jeszcze raaaaaz...
Aragonte - Nie 17 Lut, 2019 18:19
| Agn napisał/a: | Chcę wszystkie części na DVD. |
Dwie pierwsze nie są drogie. Kupiłam dawno temu, teraz czekam na trójeczkę
Ale film zobaczę dopiero we wtorek.
BeeMeR - Nie 17 Lut, 2019 19:11
Cieszę się, że się wam podobało jako i mnie
Właściwie sama bym poszła drugi raz, ale sama, bez stworów które trzeba trzymać za rękę, dawać oparcie ramienia, brać na kolana, uciszać albo odpowiadać na głupie pytania typu "czy już niedługo się film będzie kończył" w połowie seansu Szczęściem popcorn zjedli zanim weszliśmy do sali, tyle problemu mniej
| Agn napisał/a: | | Zanimowane przepięknie. Widać nawet takie rzeczy jak delikatny zarost na buzi Czkawki. | I łuski na smokach, zwłaszcza Szczerbatku. Btw. Szczerbatkowa mnie osobiście bardziej się kojarzyła z gołębicą, niż kotką, acz trochę jej cech też ma. No ale gruchanie, kształt skrzydeł - imho gołębica
Nam się ogromnie podobało wszystko, Szczerbatek w tańcu godowym zwłaszcza -cudo , Wichura świecąca avatarowo i cały ukryty świat, Szpadka uwięziona , no i sama końcówka słodka
Szafran - Nie 17 Lut, 2019 19:20
A ja miałam iść dzisiaj, ale zasnęłam
milenaj - Nie 17 Lut, 2019 19:26
hmmm, nie oglądałam "Jak wytresować smoka". Chyba czas nadrobić
Romę zamierzam obejrzeć, ale to tak z ciekawości co tak chętnie nagradzają.... Sam reżyser, własnie mam filmy, które bardzo lubię, mam takie, których nie lubię, więc zobaczę dla samego filmu.
Faworyta to z pewnością w tv. To nie jest film, który bym obejrzała w kinie. Tzn, ja na takim filmie muszę robić chociaż parominutowe przerwy, nawet jeśli jestem zachwycona, więc nie.
Agn - Nie 17 Lut, 2019 20:58
Szczerbatkowa jako golebica? Czemu nie. Ale mruczenie miala kocie. O oczyskach nie wspomne.
Uwieziona Szpadka umarlego by dobila.
Milenaj, obejrzyj. To sa wspaniale filmy, w dodatku sliczne, ze joj.
Nie no, zdecydowanie powtorze seans. Bo MOGE.
Aragonte - Nie 17 Lut, 2019 21:44
Ja muszę zebrać sobie te sezony "Jeźdźców smoków", których nie mam. Obejrzę sobie na pociechę po pożegnaniu ze HTTYD
BeeMeR - Nie 17 Lut, 2019 21:54
W razie trudności daj znać. Ja mam jakby co (jeden odcinek ma zepsuty, tj. przesunięty głos ale nie pamiętam który) i tak piąte przez dziesiąte widziałam cały serial, nie udało mi się drugiego filmu powtórzyć przed trójką ale nadrobię wkrótce.
Aragonte - Pon 18 Lut, 2019 11:31
Sprawdziłam - mam do nadrobienia siódmy i ósmy sezon
Agn - Pon 18 Lut, 2019 13:01
Tego jest az tyle?! A netflix ma chyba tylko 4 albo 5... Moze dojda kolejne nim te obejrze...
BeeMeR - Pon 18 Lut, 2019 13:09
| Aragonte napisał/a: | | mam do nadrobienia siódmy i ósmy sezon | To wiele tłumaczy, moja wiedza i stan posiadania kończy się na szóstce
Zatem jakby co to się będę uśmiechać
Aragonte - Pon 18 Lut, 2019 13:26
| Agn napisał/a: | | Tego jest az tyle?! A netflix ma chyba tylko 4 albo 5... Moze dojda kolejne nim te obejrze... |
Ale one są słabsze od filmu, pamiętaj. Graficzne, scenariuszowo, ktoś tam się też czepiał, że postać Czkawki jest odrobinę zmieniona charakterologicznie. Ale uwielbiam serial i tak - zwłaszcza że jest sporo o postaciach pobocznych Część oglądałam w oryginale, z napisami i cieszyłam uszy np. Davidem Tennantem w roli tatusia Sączysmarka
BeeMeR - dam znać
BeeMeR - Pon 18 Lut, 2019 15:00
| Aragonte napisał/a: | | ktoś tam się też czepiał, że postać Czkawki jest odrobinę zmieniona charakterologicznie. | Oj tam, oj tam - gdybym się miała czepiać to raczej tego, że w trzecim filmie Astrid jest zmieniona, tj. już nie leje Czkawki tylko wspiera - acz może dorosła chyba jako jedna z nielicznych z bandy
Ale czepiać się nie zamierzam tylko obejrzeć jeszcze raz
A serial jest sympatyczny, utrzymany w dość zabawnym tonie.
Aragonte - Pon 18 Lut, 2019 19:54
Ja tam uwielbiam serialowe Bliźniaki - są cudownie absurdalne
Agn - Pon 18 Lut, 2019 21:02
| BeeMeR napisał/a: | | gdybym się miała czepiać to raczej tego, że w trzecim filmie Astrid jest zmieniona, tj. już nie leje Czkawki tylko wspiera - acz może dorosła |
Nie ma się czego czepiać, bo już w drugim filmie go nie lała. Kuksańce i takie tam były tylko w pierwszym filmie, ale to dzieciaki. Mnie się podoba, że Astrid wyrosła na silną babę, która nie potrzebuje nikomu przylać by mieć posłuch i być równą partnerką dla swojego faceta. Moim zdaniem super.
Swoją szosą to trochę dziwne jest z tymi imionami - wszyscy wokół mają te porąbane: Czkawka, Smoczysmark, Mieczyk, Pyskacz, Stoik... ale Astrid jest Astrid. I Valka też. Ciekawi mnie dlaczego.
Aragonte - Pon 18 Lut, 2019 21:09
| Agn napisał/a: | | Swoją szosą to trochę dziwne jest z tymi imionami - wszyscy wokół mają te porąbane: Czkawka, Smoczysmark, Mieczyk, Pyskacz, Stoik... ale Astrid jest Astrid. I Valka też. Ciekawi mnie dlaczego. |
Bo to love interest głównego bohatera? Te dziwaczne imiona były w ksiązkach, Astrid chyba wymyślono, mam wrażenie - tzn. jako Astrid (tak to pamiętam, mogłam coś pomieszac). I Sączysmark, nie Smoczysmark
BeeMeR - Pon 18 Lut, 2019 21:49
Bo już po narodzinach była tak zajebista, że nie potrzebowała ochrony głupawego imienia
Bliźniaków też lubię - a ich rządy to cudo
Aragonte - Pon 18 Lut, 2019 21:51
| BeeMeR napisał/a: | | Bliźniaków też lubię - a ich rządy to cudo |
Pamiętam
A pamiętasz Mieczyka i jego kurę?
BeeMeR - Pon 18 Lut, 2019 21:53
Och, tak i jak myślał, że przemienia się w smoka
Aragonte - Pon 18 Lut, 2019 22:16
Włączyłam sobie odcinek o wakacjach jeźdźców smoków Kurka też tam występuje, Stoick i Pyskacz również
BeeMeR, pamiętasz ten dialog z rządów Bliźniaków?
| Cytat: | Mieczyk: Już dziś przydzielimy wam nowe role.
Czkawka: Nowe role?
Mieczyk: Aha. Poszaleliśmy. Rusz się, poddańcze, bo się spóźnisz. Obywatelu Śledziku, od dziś stajesz się oficjalnym nadwornym poetą piewcą Thorstontonu.
Śledzik: Wiecie w ogóle, co to piewca?
Szpadka: Mieliśmy nadzieję, że ty wiesz. Bo to twoja robota, no nie?
Mieczyk: Astrid, ty będziesz odpowiedzialna za trzebienie krzewów. W końcu nie chcemy, żeby nam spłonęła wyspa.
Szpadka: Niby nie, a może?
Mieczyk: Hm, hm.
Astrid: Nie będę trzebić żadnych krzaków, jasne?! W ogóle niby dlaczego mam się was słuchać, co?!
Czkawka: No weź, proszę cię.
Mieczyk: Oj, będziesz trzebić i będziesz się słuchać, panienko. Sączysmark, dla ciebie mamy naprawdę bojowe zadanie. Zostaniesz, kolego, nadwornym rycerzem porządkowym.
Sączysmark: Hm. Brzmi nawet całkiem miło. Taki rycerz.
Mieczyk: Też mi się podoba. No i Czkawka. Noo Czkawka. Czkawka, będziesz naszym stajennym.
Czkawka: Stajennym?!
Astrid: No weź, proszę cię.
Czkawka: Ach.
Sączysmark: No ten… yy… jedno pytanko. Yy… Co taki rycerz porządkowy ma właściwie robić?
Mieczyk: Przestrzegać porządku. Jak ktoś nie przestrzega, to go sobie zmuszasz. A jak ci się nicpoń buntuje, wtrącasz go do nowego ekstra lochu i poisz herbatkę z kupci, pupci jaka. Jasne?
Sączysmark: Lochy. No nieźle. Zawsze to lepsze niż stajnia.
Mieczyk: To tyle. Przechodzimy do zasad. Bez żadnych cegieleri….
Szpadka: Właśnie, żadnych zbędnych celegri. Zaczynamy. Zasada numer jeden: Kłaniacie się, kiedy władcy pojawiają się w zasięgu wzroku.
Mieczyk: I numer dwa: Kłaniać się macie również nisko, kiedy znikają z zasięgu.
Szpadka: I kłaniać się należy, kiedy przebywają w zasięgu.
Czkawka: Czyli, generalnie, non stop się kłaniać?
Mieczyk: Uu, co za odwaga? Niby wieśniak, a niegłupi. Należy się ukłon. Z twojej strony. Ja kłaniać się chyba nie będę.
Czkawka: Ach.
Mieczyk: Ach, dziękuję.
Szpadka: Za lądowanie smoków na wyspie naliczona zostanie opłata.
Mieszyk: Za startowanie również będzie opłata.
Szpadka: I opłata za nocowanie.
Mieczyk: I za budzenie.
Szpadka: I za jedzenie.
Mieczyk: I niewielka za picie.
Astrid: A za oddychanie?
Mieczyk: Bystre to to. Szybko, zapisz.
Szpadka: Dopisane.
Mieczyk: I na finał: Litera „s” zostaje usunięta z alfabetu. Unikamy więc słów typu „sernik”.
Szpadka: Schrupana piszczel.
Mieczyk: Schrupana głowa.
Szpadka: Szpadel.
Śledzik: Ale to chyba na „sz”.
Mieczyk: A-a-a. Ączysmark, ucisz go.
Sączysmark: Ączysmark? Jaki Ączysmark?
Astrid: A zauważyliście, że w nazwie waszej wyspy też jest „s”? |
Caroline - Nie 24 Lut, 2019 17:05
To będzie wpis z nieistniejącego wątku "Fajny film, którego nie widziałam". Zdarzyło mi się dziś pierwszy raz od nie pamiętam kiedy. Poszłam do kina na "Mirai", wersję z napisami i okazało się, że nie ma biletów! Na ponad godzinę przed seansem wszystkie były wyprzedane.
Na pocieszenie będzie "Czekolada" na Stopklatce
|
|
|