To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

praedzio - Czw 12 Sty, 2017 13:17

Jeśli ktoś jest żądny siermiężnych efektów specjalnych, zrzynanej z amerykańskich superprodukcji fabuły i dodatkowo włada językiem sąsiadów zza wschodniej miedzy, to pewnie zaciera łapki z uciechy, gdyż 23 lutego br. na ekrany kin w Rosji wchodzi ichna superprodukcja pod tytułem "Zaszczitniki" czyli po naszemu Obrońcy/Strażnicy (spotkałam się z obiema wersjami tytułu). :lol:

Opis z Wyborczej: http://wyborcza.pl/7,7541...z-zobaczyc.html

A tu trailer: https://www.youtube.com/watch?v=J1J_JCflB7w

Ojojoj. :rotfl:

Szafran - Czw 12 Sty, 2017 13:30

Jeżu, jeżu, tak na to czekam. Niech ktoś to u nas dystrybuuje:D
BeeMeR - Czw 12 Sty, 2017 17:32

praedzio napisał/a:
"Zaszczitniki" czyli po naszemu Obrońcy/Strażnicy
Och, też będę chciała to obejrzeć - ta znikająca kobieta w mini, niedźwiedź na skuterze (albo czymś innym), wybuchy - całokształt mnie kusi :mrgreen:
Szafran - Pią 13 Sty, 2017 23:29

"Wielki mur" jest prawie tak niedorzeczny jak "Assasin's Creed" (czemu Ci dobrzy azjatyccy reżyserzy we współpracy ze Stanami zwykle kręcą taki chłamik, bbrr). Ale z dwojga złego chyba jest lepszym wyborem. Bo tu scenariusz, choć niemądry, da się jakoś streścić. W przypadku AC się nie da:D Dwa - bardzo to ładne, jak to u tego reżysera. Gra kolorami, starannie pokomponowane kadry. Pod koniec jest cudna scena w świątynce z oknami czy ścianami z kolorowego szkła.
No i jest wciąż akcja i rąbanka, siepią te zielone jaszczury aż miło;). Pierwsza rąbanka już 15 min od rozpoczęcia filmu:D Jeszcze jakieś machiny podniebne balononiesione, robinhoodowe skillsy łucznicze, akrobatyka. W sumie w rekinach ludojadach powinnam dzieło opisywać:D Myśleć nie trzeba nic a nic. Przyznam, że przysnęło mi się na chwilę dwa czy trzy razy i nie miałam kłopotu, by ogarnąć wydarzenia z blackoutu;).

Admete - Nie 15 Sty, 2017 13:36

Obejrzałam drugi odcinek Emerald City. Dorotka na pewno jest z Oz, może jej matka była Mistress of South? Bo podobno zginęła wiele lat temu, gdy Beasts Forever zaatakowały. Ta aktorka grająca Mistress of West jest ciekawa. Europejka jak się doczytałam. I ciekawe, gdzie kręcili serial. Podoba mi się steampunkowy charakter scenografii.
praedzio - Nie 15 Sty, 2017 13:41

Ten służący z zamku Czarownicy ze Wschodu twierdził, że Karen była "intruzem" - czyli kimś spoza Oz. :mysle:
Admete - Nie 15 Sty, 2017 14:24

To może nie była jej matką?
praedzio - Nie 15 Sty, 2017 14:35

Na razie jeszcze za mało wiemy, żeby powiedzieć coś konkretnego. Trza oglądać dalej. ;)
Ciekawe, co będzie dalej z Tipem-dziewczyną.

Admete - Nie 15 Sty, 2017 14:42

Zostanie Ozmą najprawdopodobniej ;) Jeśli pójdą tropem książek. Powinna spotkać Dorotkę prędzej czy później i powinny być po tej samej stronie. A Jack zostanie może przywrócony do życia? W końcu jest odpowiednikiem Kubusia Dyniogłowego - Jack Pumpkinhead.
Caitriona - Wto 17 Sty, 2017 14:56

No końcówka ostatniego odcinka robiła wrażenie. Moim zdaniem Jack wróci.

Nie czytałam książek, ale czy Lew nie powinien być po stronie Dorothy?

Admete - Wto 17 Sty, 2017 19:54

Także Blaszany Drwal, a wydaje mi się, że to ten, który ją ściga.
Szafran - Wto 17 Sty, 2017 22:43

Nie wiem, gdzie to pasuje, więc dam tutaj. Chyba się trochę boję.

http://trojmiasto.wyborcz...l#BoxLokPozLink

praedzio - Czw 19 Sty, 2017 11:53

Zdjęcia z dwóch pierwszych odcinków drugiego sezonu The Expanse oraz sneak peek:

http://www.spoilertv.com/...sneak-peek.html

praedzio - Pią 27 Sty, 2017 11:52

The Magicians wróciło! :cheerleader2: Jak się cieszę, że mam coraz więcej fantastycznych seriali do oglądania. :serce:

Swoją szosą, widzę, że trochę odbili od książki. :mysle:

Admete - Pią 27 Sty, 2017 17:48

Ja czekam na Expanse.
Fibula - Pon 30 Sty, 2017 20:05

Ja wolałabym najpierw książki, ale chyba nie ma na co liczyć, bo od wydania lewiatana minęło wiele lat i cisza. :-|
praedzio - Śro 01 Lut, 2017 21:08

O, Zwierz się obudził z The Expanse: http://zpopk.pl/ziemia-pa...l#axzz4XRox6Wfi

:lol:

Admete - Pon 06 Lut, 2017 16:35

Zaczęłam drugi sezon Expanse - szkoda, że są te roczne przerwy, człowiek się wybija z rytmu.
milenaj - Pon 06 Lut, 2017 19:16

Obejrzałam "Passengers". Wizualnie bardzo mi sie podobało. Np. ciuchy Jennifer. :) .
Ale tak szczerze to przecież zwykły romans jest. :) Niemniej jakoś się nudziłam. Może to efekt grypy. :)

praedzio - Nie 12 Lut, 2017 11:45

Oho, ale zwrot akcji w Emerald City. :excited: I, Admete, miałaś rację, co do Tipa - to księżniczka Ozma. :D
Admete - Nie 12 Lut, 2017 12:19

Nie będzie inaczej, bo w tym wypadku trzymają się książek ;) Tip to była Ozma ;) Jestem na bieżąco, ale mnie nie porywa.
praedzio - Nie 12 Lut, 2017 12:49

Ja zawsze z przyjemnością czekam na niedzielny seans. :love_shower: Wieczorem obejrzę najnowsze The Expanse. W tygodniu nie mam kiedy oglądać, więc mi się zbiera na weekend.
Admete - Nie 12 Lut, 2017 12:50

Tez jeszcze nie widziałam nowego odcinka.
Szafran - Śro 15 Lut, 2017 11:31

Gdyby nie mój abonament, w życiu bym nie poszła na lego wersję "Batmana".
I bym straciła przefajny film:D

Na moim sensie sala pełna ludzi 20+ (jedno dziecko tylko) i wszyscy kwiczeli. Świetna rozrywka dla nerda upakowana popkulturowymi żartami. Superbohaterskimi i nie tylko. Przykłady - hasło dostępu używane przez Batmana "Iron Man lamus" :D
Pojawiają się takie znamienite postacie jak Voldemort i Sauron:D

Całkiem sympatycznie poprowadzona historia, i choć to parodia, to zrobiona z dużym szacunkiem dla oryginału. Do śmiania dla fanów, nie szyderców:). Niektóre żarciki dość proste, no ale odbiorcą są przede wszystkim dzieciaki. Ale są też takie, które będą zrozumiałe bardziej dla dorosłych. Pewnie całe podśmiewanie z relacji Batman-Joker;).

Dziwnie się co prawda czułam przez pierwsze 5 minut oglądania ożywionych klocków, ale potem kupiłam z całym dobrodziejstwem inwentarza. Uwielbiam Lego:).

Caitriona - Śro 15 Lut, 2017 20:10

Czekam na Lego Batmana :excited: podobał mi się już w poprzednim filmie Lego.