To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between

Calipso - Czw 21 Maj, 2009 20:49

spin_girl napisał/a:
po pijaku

Brat wypił syćko :-|
Nie było tak źle,jak myślałam.Jakby ktoś pytał o najlepszą scenę,to była ta,w której Dean zaszlachtował Ruby :mrgreen: Co lepsze,to jednocześnie z Jackiem zaczeliśmy bić brawo :lol:

Długo się zastanawiałam,kogo przypomina mi Castiel,a raczej jego mundurek.I wreszcie dzisiaj zobaczyłam....porucznika Colombo :mrgreen: Ten garnitur,krawat i prochowiec :wink:

Sofijufka - Czw 21 Maj, 2009 20:50

a ja dziś oglądałam, jak Ruby ich ratowała....
Caitriona - Czw 21 Maj, 2009 20:51

Odcinek o siedmiu grzechach?
Sofijufka - Czw 21 Maj, 2009 21:03

co to demon nabrał takie durne baby, żeby sie w czary bawiły [dla własnych korzyści], jedna z nich wykorzystała moc do otrucia żony kochanka, potem jego chciała rizu-rizu, ale demon ja załątwił, a potem chciał wykonczyć Sama, bo tego żądał jego rywal do ciemnych mocy...
Admete - Czw 21 Maj, 2009 21:04

Niektórzy twierdzą, że Misha byłby niezły w roli Constantine'a.
Caitriona - Czw 21 Maj, 2009 21:11

Sofijufka napisał/a:
co to demon nabrał takie durne baby, żeby sie w czary bawiły

A już wiem, tam się chyba pierwszy raz mówi o nowym liderze, czyli o Lilith.

Constatine? Ten z Kijanka R.? Jeśli tak to Kijanka mi tam bardzo pasował ;)

Admete - Czw 21 Maj, 2009 21:13

Cytat:
Jeśli tak to Kijanka mi tam bardzo pasował

Mnie w zasadzie tez, ale niektórzy twierdzą, że Misha by pasował. Na pewno przystojniejszy od Keanu ;-)

Caitriona - Czw 21 Maj, 2009 21:17

Admete napisał/a:
Na pewno przystojniejszy od Keanu

Kijanka jest niczego sobie, ale Misha fakt, przystojniejszy (ale w dłuższych włosach prezentuje się, moim zdaniem nieco gorzej).

Harry_the_Cat - Czw 21 Maj, 2009 21:41

ale Keanu pasuje do takich ról ;)
Admete - Czw 21 Maj, 2009 21:43

Nie mówię, ze nie pasuję. Bardzo lubię Constantine'a - rewelacyjnie się w kinie bawiłam. Nawet kastecik taki chciałam z krzyzykami ;-)
Deanariell - Czw 21 Maj, 2009 21:44

Calipso napisała:
Cytat:
Nastepnym razem będę czytać spojlery,bo bez nich można dostać ataku serca.

Dlatego ja czytałam, czytam i będę czytać ;) Zdrowie przede wszystkim :)

Calipso napisał/a:
Długo się zastanawiałam,kogo przypomina mi Castiel,a raczej jego mundurek.I wreszcie dzisiaj zobaczyłam....porucznika Colombo :mrgreen: Ten garnitur,krawat i prochowiec

Zdaje się, że na samym początku też mi się tak skojarzył - nie wiem nawet czy nie wspominałam o tym Admete... :mysle: Dawno temu oglądałam namiętnie serial z Colombo, wydaje mi się, że tamten aktor też czasami tak przechylał głowę jak Misha, gdy rozważał jakiś problem albo się czemuś przyglądał z uwagą... hmmmmm...

A może Harry zapyta Mishę na konwencie czy Colombo ma coś wspólnego z wizerunkiem postaci Castiel'a? :-P

Harry_the_Cat - Czw 21 Maj, 2009 21:49

Harry się pewnie będzie bała odezwać :roll:
Harry_the_Cat - Pią 22 Maj, 2009 01:42

Plan Asylum 3: http://rogueevent.co.uk/a...-3-schedule.pdf
BeeMeR - Pią 22 Maj, 2009 08:02

Calipso napisał/a:
porucznika Colombo :mrgreen: Ten garnitur,krawat i prochowiec :wink:
Na szczęście nie ta sama twarz i oczy :P
Przy całej mej sympatii do porucznika Colombo :mrgreen:
Admete napisał/a:
Constantine'a - rewelacyjnie się w kinie bawiłam
a ja się wynudziłam :roll: aczkolwiek bardzo lubię Keanu :)
praedzio - Pią 22 Maj, 2009 09:22

Wczoraj wieczorem obejrzałam dopiero finałowy odcinek. Oczywiście, wcześniej tak się zaspioilerowałam, że napięcie mi siadło od niemal samego początku, więc tylko zwracałam uwagę się poszczególne momenty.

Może najpierw estetyczne:
- Zach ma wytrzeszcz
- Dean ma pięknego zielonookiego zeza
- Lilith ma zeza rozbieżnego
- Castielowi kiedyś głowa spadnie z karku od tego ciągłego jej przekrzywiania (ale usta ma... ekhem... bosssskie)
- Samowi do twarzy w dłuższych włosach, oj, do twarzy!
- Ruby wygląda prześlicznie, kiedy jest przerażona :roll: ;)

No, a teraz jakieś konkretniejsze przemyślenia:

Spoiler:
Od tej pory oznajmiam wszem i wobec, że będę całować ziemię, po której chodzi Bobby. "Rodzina nie jest od tego, żebyś czuł się dobrze". Uwielbiam tego faceta! :serce: Tylko dlaczego twórcy SPN potrzebowali aż czterech sezonów, żeby to odkryć?
Jeśli chodzi o mitologię serialu - taaaak - to bardzo po Kripke'owemu zrobić Boga "wielkim Nieobecnym". Tylko co dalej?
Ruby okazała się naprawdę Superbitch. :confused3: Aż poczułam do niej coś na kształt niechętnego szacunku i podziwu. Co nie znaczy, że nie poczułam mściwej satysfakcji, kiedy bracia RAZEM ją zlikwidowali.

Co do Sama... Nie chciałabym być na jego miejscu. Świadomość tego, że właśnie wyzwolił najgorsze zło, jakie kiedykolwiek mogło istnieć na ziemi i poza nią... Moja psychika rozsypałaby się w drobny proszek. :cry2:
Łapki same mi się wyciągały do ekranu, żeby zamknąć Sama w moooocnym uścisku. ;)

No, skoro tak efektownie skończono sezon czwarty, to od czego zaczną sezon nr 5? W tym samym momencie? Oj, Kripke i scenarzyści! Nie zazdroszczę wam tych wakacji! ;)

BeeMeR - Pią 22 Maj, 2009 09:26

praedzio napisał/a:
:rotfl:
Ale co racja to racja :mrgreen:

Deanariell - Sob 23 Maj, 2009 17:10

BeeMeR napisał/a:
praedzio napisał/a:
Ale co racja to racja :mrgreen:

Eeeee tam, zaraz zeza! :roll: Ja tego w ogóle na początku w pierwszej serii nie zauważałam (jak widać miłość w istocie ślepa jest), dopóki któraś z Was nie rzuciła tymże "bluźnierstwem" w najświętszy ołtarzyk idola :nudelkula1_zolta: :twisted: :lol: Pamiętam natomiast dzień, kiedy po raz pierwszy odkryłyśmy z Admete, że Jensen Ackles - chodzący łamacz damskich serc :slina: - jest tak uroczo piegowaty na pięknym swym licu posągowej urody... :mrgreen: To było olśnienie typu jakby "Bóg stał się Człowiekiem" :excited: Od tamtej pory definitywnie jestem gorącą wyznawczynią acklesism'u (a frecklesism'u mówiąc tak sciślej :rotfl: ) :serce2:

praedzio napisał/a:
Co do Sama...

Nie powiem, że nie spodziewałam się takiego obrotu spraw... :roll:
Skoro Dean złamał pierwszą pieczęć, to Sam wręcz MUSIAŁ mieć coś wspólnego ze złamaniem ostatniej... Czy ja mówiłam, że kocham scenarzystów SPN za konsekwentne prowadzenie głównego wątku? :serce: No tak... w takim razie razie jestem zmuszona powtarzać się w nieskończoność :thud: :mrgreen: Teraz mają szansę stworzyć razem naprawdę morderczy duet Rycerzy Jedi :love_shower: Dean będzie miał swoje wyrzuty sumienia, Sam swoje - przez co będą się lepiej rozumieli i więzy rodzinne jedynie się zacieśnią, a bracia ramię w ramię dokopią Luckowi ;) Czy też może Kripke wymyśli dla Winchester'ów jakąś nieoczekiwaną formę kolejnego udręczenia czy wręcz męczeństwa w ostatecznej rozgrywce? W myśl zasady, że cierpienie uszlachetnia, nie pozwoli im na happy end? :mysle: Sama nie wiem jak bym wolała - depresyjny masochizm we mnie toczy zacięty spór z naturalnym pragnieniem szczęścia i wiary w miłość bez granic :P

Deanariell - Sob 23 Maj, 2009 17:35

Harry_the_Cat napisał/a:
Plan Asylum 3: http://rogueevent.co.uk/a...-3-schedule.pdf

Faaaajnie... :slina: Chciałabym mieć taki podział godzin... :roll: Np."Oxford - 10.15 - 11.00 Jensen; 11.00 - 11.45 Jensen; 11.45 - 12.15 Jensen" :rozoweokulary: :rotfl:

Gunia - Sob 23 Maj, 2009 19:48

SPN już nawet śni mi się po nocach. :lol: Powiem Wam, że widok Deana grającego w tenisa ziemnego - bezcenny. :lol:
Anonymous - Sob 23 Maj, 2009 20:10

Deanariell napisał/a:
jest tak uroczo piegowaty

piegi były chyba pierwszym czym zauważyłam... bo Słonko też miało....
Piegi Deana soą dla mnie jego ogromnym atutem. Piegi są słodkie...

Admete - Sob 23 Maj, 2009 20:58

Widać, że sezon się skończył i w wątku zaczynamy merytoryczne dyskusje :lol: :-P
BeeMeR - Sob 23 Maj, 2009 21:00

Niech żyją merytoryczne dyskusje! :mrgreen:
i piegi Deana :-P

Anonymous - Sob 23 Maj, 2009 21:02

Cytat:
i piegi Deana

i pieprzyk Sama :serduszkate:

Calipso - Sob 23 Maj, 2009 21:06

http://www.youtube.com/watch?v=ykyn1YcqlXI :wink:

Na Dailymotion nie chciało mi działać.....

BeeMeR - Sob 23 Maj, 2009 21:06

lady_kasiek napisał/a:
i pieprzyk Sama :serduszkate:
A chyba nawet dwa :mrgreen: na brodzie i na policzku :P