Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Admete - Czw 11 Lis, 2010 16:41
Obejrzałam najnowsze SGU Wow! Ale odcinek. Mieliśmy męską rozmowę poprzedzoną mocnymi argumentami Ciekawa jestem teraz wzajemnych relacji Rusha i Younga. Prawda o kierowaniu przez Rusha statkiem wyszła w końcu na jaw. Eli pokazał na co go stać - "Go Eli!"Bardzo lubię tę postać. I wiemy jaka jest ( prawdopodobna misja Destiny ) - pod warunkiem, że Rush tego nie wymyślił A jakie zakończeni! Wiedziałam, że ze strony Lucien Alliance będa w końcu kłopoty.
Podobno serial ma niewielką oglądalność...Kurcze sf oglądają ludzie związani bardziej z Internetem niż z TV. Nie ma mowy, żeby sf miała oglądalność mierzoną według starych metod.
asiek - Nie 14 Lis, 2010 16:50
Mówiłam już, że kocham Destiny ? Pięęęękny statek ....
| Admete napisał/a: | | Prawda o kierowaniu przez Rusha statkiem wyszła w końcu na jaw. |
Wreszcie ! Jego argumentacja za utrzymaniem tajemnicy była żenująca.
Deanariell - Śro 17 Lis, 2010 21:09
| Admete napisał/a: | | Kurcze sf oglądają ludzie związani bardziej z Internetem niż z TV. Nie ma mowy, żeby sf miała oglądalność mierzoną według starych metod. |
Też mi się tak wydaje. Wirtualny świat, to jakby naturalne środowisko stworzone wręcz dla SF.
praedzio - Śro 24 Lis, 2010 19:00
O.
http://www.filmweb.pl/new...+tron%22-67519#
Admete - Śro 24 Lis, 2010 19:01
Jaime będzie boski
Nie mogę się doczekać.
praedzio - Śro 24 Lis, 2010 19:03
Może w tzw. międzyczasie zapoznam się z książką. Wypadałoby.
Admete - Śro 24 Lis, 2010 19:04
Moim zdaniem warto, bo ksiązka jest bardzo dobra. Tylko stosunkowo mało w niej magii...Raczej knowania i polityka
Deanariell - Śro 24 Lis, 2010 19:06
| Admete napisał/a: | | Moim zdaniem warto, bo ksiązka jest bardzo dobra. Tylko stosunkowo mało w niej magii...Raczej knowania i polityka |
Nie zawsze musi być magia, tam działa inna magia - postaci i wydarzeń. Też się nie mogę doczekać.
praedzio - Śro 24 Lis, 2010 19:08
Właśnie te "mało magii" mnie swego czasu odstraszyło. Niespecjalnie lubię politykę w jakimkolwiek wykonaniu - no, ale wypada to po prostu znać.
Deanariell - Śro 24 Lis, 2010 19:16
| praedzio napisał/a: | Właśnie te "mało magii" mnie swego czasu odstraszyło. Niespecjalnie lubię politykę w jakimkolwiek wykonaniu - no, ale wypada to po prostu znać. |
Ale to się naprawdę świetnie czyta Praedziu, też nie kocham polityki, a zauroczył mnie sposób prowadzenia narracji. Tylko nadal mam ochotę skopać tyłek autorowi za to, że się niemożebnie ociąga, wręcz ślimaczy z tym ostatnim tomem - taka historia powinna mieć godziwe zakończenie.
Fibula - Śro 24 Lis, 2010 19:45
Riello, saga jest zaplanowana na 7 tomów, więc do końca jeszcze daleko.
Przy okazji: Martin w lipcu będzie gościł na festiwalu fantastycznym w Nidzicy.
Deanariell - Śro 24 Lis, 2010 19:52
| Fibula napisał/a: | | Riello, saga jest zaplanowana na 7 tomów, więc do końca jeszcze daleko. |
O, sorry, nie wiem dlaczego mi się wydawało, że Martin już nad zakończeniem pracuje... Tym gorzej, bo facet młody nie jest - życzę mu więc stu lat życia, żeby zdążył to skończyć.
Caitriona - Śro 24 Lis, 2010 20:15
Dwa pierwsze tomy stoją na półce, ale jeszcze się za nie nie wzięłam... Swoje zawsze czeka najdłużej do przeczytania...
asiek - Śro 24 Lis, 2010 21:02
Dziewczyny, a co z SGU ? Kiedy następny odcinek, wiecie ?
Fibula - Śro 24 Lis, 2010 21:39
Dzisiaj.
asiek - Nie 28 Lis, 2010 12:44
Jestem po nowym odcinku SGU... Bardzo dobry ! Czyżby objawili się Pradawni ? A może to inna rasa ?
Podobały mi rozmowy między Cainem a Rushem...
Sprawa z Chloe wygląda coraz gorzej, jednak mam przeczucie, że uda się ją uratować.
Admete - Nie 28 Lis, 2010 14:56
Chciałabym, żeby uratowali jakoś Chloe. Lubię ją nawet. Poza tym wiele osób by to boleśnie przeżyło - Matt, Greer, Eli...Dobry odcinek. Na razie idą w stronę, która mi się podoba
Agn - Pon 29 Lis, 2010 15:58
| Admete napisał/a: | Jaime będzie boski |
Ze wszech miar słuszna obserwacja! Ale Ned... ech... ojej...
Będę beczeć.
Znowu.
Swoją szosą: http://www.filmweb.pl/new...o+tron%22-67643
Wygląda należycie.
Tak przy okazji - zwróciłyście, drogie panie, uwagę na aktora, który zagra Tyriona? A Roberta gra Mark Addy - dawno już go nie widziałam na ekranie.
Może i w tej serii jest mało magii. Ale, do licha, ten brak magii jest tak nadrobiony całą resztą, że w ogóle w niczym nie przeszkadza.
Admete - Pon 29 Lis, 2010 16:10
Kiedy premiera?! Kiedy? Nie mogę się doczekać. Ostatecznie zima już przyszła, przynajmniej u mnie W święta odświeżam sobie pierwszy tom
Asiek powinnas przeczytać, spodobałoby ci się.
Yvain - Pon 29 Lis, 2010 16:15
super że powstaje serial, będzie co oglądać Ciekawe jak sobie poradzą z taką ilością przygód, a obsada zapowiada się ciekawie
Agn - Pon 29 Lis, 2010 16:55
To będzie dłuuuuuugi serial. Z tego co pamiętam 1 tom = 1 sezon. No to...
A odświeżenie pierwszego tomu to niegłupi pomysł.
milenaj - Pon 29 Lis, 2010 17:03
Agn, ja też będę beczeć. Jak za pierwszym razem to czytałam, to myślałam, że coś źle zrozumiałam.
Bean będzie świetnym Nedem...
Ja tam lubię tyle postaci. Sama mam ochotę na powtórkę, bo ostatnie tomy trochę pozbyłam... Ale odstrasza mnie brak zakończenia. Znowu będę wściekła na Martina.
Może by się wybrać na to spotkanie latem. W sumie już od kilku lat myślę, żeby pojechać na coś takiego
Agn - Pon 29 Lis, 2010 17:07
Wybrać się i stanowczo domagać się dalszego ciągu - niezły pomysł. Jestem za!
Choć wciąż trzyma mnie ta nadzieja z amazonu, że już jest kolejny tom w przedsprzedaży.
milenaj - Pon 29 Lis, 2010 17:12
| Agn napisał/a: | | Choć wciąż trzyma mnie ta nadzieja z amazonu, że już jest kolejny tom w przedsprzedaży. |
Czy tak już nie bylo w zeszłym roku???
Agn - Pon 29 Lis, 2010 17:14
No było, było, tylko ja jestem naiwna jako oczy tego psa wpatrującego się w śmietnik.
No ale może tym razem to już pewniak...?
|
|
|