Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz
Trzykrotka - Czw 28 Lip, 2022 14:04
Póki co jeszcze ogladam. Chcę zobaczyć jak bohaterka dostosowuje się do nowej rzeczywistości, a nowa rodzina uczy się akceptować ją. Na razie teściowa trzyma się mocno w swoich okopach. Chcę zobaczyć domową oczyszczalnię wody
Na razie nasza Karakade uświadomiła służące, zr brudnej wody po praniu nie wylewa się do strumienia, z którego się pije.
BeeMeR - Czw 28 Lip, 2022 14:18
Tworzenie filtra było ładne
I różne wycieczki na i za miasto
To ogólnie drama bardzo przyjemna do oglądanie, choćby pod prasowanie czy szycie (pod koniec zwłaszcza), tylko w późniejszym czasie męczyło mnie odkładanie oczywistego ślubu. Z jednej strony rozumiem, że chcieli zachować go na finał, z drugiej pasowało wcześniej
Teściowa to raz, ale jak mięknie (i nie bez powodu) ta jej przyboczna służąca! To dopiero, ho ho!
Teść zawsze trzymał stronę panny i dawnej umowy - nawiasem aktor ma piękny tembr głosu , on w Księżniczce gra króla-dziadka
U mnie w lakornie cudne zieloności, bo biegamy po dżungli , ale to potem opowiem ze spamem obrazkowym
Loana - Czw 28 Lip, 2022 14:37
Ja zaczęłam mieć fazę na "Niezwykła Prawniczka Woo" Wczoraj obejrzałam odcinek 5 i 6 - naprawdę ładnie te historie rozgrywają. Ten z bankomatem może być trochę nudnawy jeśli chodzi o historię sprawy, ale mnie mocno uderzył, bo pokazali to świńskie zachowanie kolegi z pracy i to, jak została wykorzystana w sprawie. Powtórzyłam sobie też odcinek 7 i 8, ale dalej na mocnym przewijaniu, bo nie miałam już tyle czasu no i net mi słabo działał. I w sumie stwierdziłam, że chyba się za słabo gdzieś skupiłam,bo nie do końca załapałam, czemu głównemu się wydaje, że zrobił coś powodującego, że główna myśli, że jej nie lubi - muszę jeszcze raz obejrzeć ze skupieniem się na tym aspekcie Wczoraj był też ładny odcinek 9 i dzisiaj właśnie leci mam nadzieję, że też ładny odcinek 10 - mam zamiar wieczorem je zobaczyć, bo jednak zaangażowałam się w historię i chcę ją na bieżąco śledzić
Aragonte - Czw 28 Lip, 2022 22:10
Skończyłam lakorn o zamianie dusz. Mimo różnych głupot ten ostatni odcinek zawierał faktycznie trochę ładnych scen. No i przesłanie bardzo pozytywne i na czasie.
Brawa dla Yayi i Nadecha, mieli naprawdę sporo do zagrania
Aha, w końcówce moim zdaniem znowu byli odwróceni
BeeMeR - Czw 28 Lip, 2022 23:42
| Aragonte napisał/a: | | w końcówce moim zdaniem znowu byli odwróceni | Pewnie i tak, ale dalej jestem zdania, że po porodzie jak obydwoje zemdleli to wrócili do siebie
Trzykrotka - Pią 29 Lip, 2022 00:37
Mam wrażenie, ze im tak już zostało i że role zmieniają się u nich tak często, że już nie zwracają na to uwagi.
W Love Destiny panna odebrała gotowy hot pot - garnek z dziurami robiony na jej zamówienie i zamawia gliniane naczynia do filtrowania wody Samo filtrowanie będzie w następnym odcinku i bardzo chcę to zobaczyć
Love Like The Galaxy wkroczyła w nową fazę i wcale nie wiem, czy lepszą.
Cesarz słusznie zauważył, że Zisheng, jako członek rodziny królewskiej, nie może mieć żony nie znającej się na zasadach i etykiecie. Sama cesarzowa zaoferowała pomoc - ona weźmie Shao Shang do pałacu i przeszkoli osobiście. SS nie ma nic przeciwko, tylko woli sypiać we własnym łóżku, więc narzeczony codziennie eskortuje ją o świcie w drodze do pałacu. Więcej czasu ze sobą spędzają, skoro są na jego gruncie i on ją może dopaść między zajęciami. Ale niestety już się zaczyna - pałac jest istnym siedliskiem żmij i od intryg aż się trzęsie. Zamiast wydarzeń, uciesznych przygód w domu i poza domem, mamy przepychanki książąt i księżniczek oraz ich zauszników, ech.
Na pociechę była pięknie klimatyczna i romantyczna scena na murach pod gwiazdami i pierwszy kissu. Kissu co prawda w czółko, ale i tak SS wierciła się przez całą noc i spać nie mogła.
Acha, popatrzyłam sobie dziś na Prawniczkę na NF. Oglądać nie będę, bo nie mam melodii na dramę prawniczą, już się mnóstwo ich naoglądałam, ale muszę przyznać, ze ta dziewczyna jest świetna. I wieloryby mi się podobały
BeeMeR - Pią 29 Lip, 2022 08:24
TRKJ -
jedziemy karmić ryby - ale tak naprawdę to porozmawiać o rodzicach i ich braku, miłości od nich otrzymywanej i im dawanej - bardzo ładna i zdecydowanie potrzebniejsza scena niż potykanie się i "przypadkowe" wpadanie sobie w ramiona, bo dziewczyna wyraźnie zadręcza się tym tematem, a pan ma już przerobiony.
A potem zbiry najęte przez Zuych próbują farmera zabić, dostajemy zatem ładną sekwencję biegania i chowania się po lesie, bagnach, rzece, spadania z klifu (wyjątkowo mało klifowego ) - czyli coś w sam raz dla mnie Oczywiście rankiem należy się obudzić w absolutnie nieskazitelnym makijażu i w ramionach "lwa", co nie przeszkadza prowadzić rozmowę dalej, umyć się pobieżnie w strumieniu, pić rosę z sprytnie zastawionych wieczorem liści i wędrować dalej. Co gracje opowiadały o prowadzeniu panny, gdy wieczorem nie pojawiła się ani ona ani szef w domu to nie musze chyba pisać
Reszta ekipy może sobie postrzelać albo prezentować specyficzną modę - w czerwonym z pelerynką mamuśka głównej.
Trzykrotka - Pią 29 Lip, 2022 09:45
No rzeczywiście, mamusia wybrała sobie idealny strój na wizytę na farmie I torebkę markową rozpoznaję na kilometr po dizajnie
Ale zdjęcia obłędne. Makijaż w dżungli obowiązkowy - nigdy nie wiesz, kiedy będziesz musiała zabłysnąć
BeeMeR - Pią 29 Lip, 2022 10:11
Och, przecież mamuśka nie przyszła na farmę pracować, tylko szukać córki Nary (to oficjalne imię), ale nikt takowej nie zna, bo główna przedstawiła się jako Noona (tak ją nazywa dziadek), a wszyscy muszą widzieć z marszu z kim mają do czynienia .
Makijaż musi być! Jak w ogóle inaczej patrzeć w oczy głównemu albo w kamerę?
Loana - Pią 29 Lip, 2022 10:58
| Trzykrotka napisał/a: | Acha, popatrzyłam sobie dziś na Prawniczkę na NF. Oglądać nie będę, bo nie mam melodii na dramę prawniczą, już się mnóstwo ich naoglądałam, ale muszę przyznać, ze ta dziewczyna jest świetna. I wieloryby mi się podobały |
Ja wróciłam późno, ale stwierdziłam, że powtórzę sobie odcinek 7 i 8 z mniejszym przewijaniem, żeby trochę sprawę wyłapać - to były ładne odcinki, wizualnie też, bo to drzewo bardzo mi się podobało. A potem do 2 w nocy oglądałam 9 i 10 odcinek - miałam zamiar przeskoczyć sprawy i obejrzeć tylko sceny między głównymi, ale nie dało się, bo akurat ostatnia sprawa była bardzo mocno związana z główną i jej zachowaniem. Ale to były takie piękne odcinki! Już wiem, czemu niektórzy pisali, że jednocześnie uśmiechali się i płakali - zareagowałam tak samo! Ta drama nie ma wpisanego, że jest "romantyczna", bo teoretycznie ten romans jest bardzo wolny i w sumie nie aż tak romantyczny, bardziej realistyczny niż bym się spodziewała - ale tak pięknie go rozgrywają! Ostatnia scena w 10 odcinku z głównymi (bo ostatnia scena w ogóle była z kimś innym i mnie wkurzyła, co za głupie babsko -_-) była cudowna: i rozmowa, i światło, i muzyka. Dla takich scen oglądam te dramy - naprawdę dzisiaj jak pomyślę o tym czuję się świetnie
W 9 odcinki przepięknie wpletli orkę, wiem, że to komputerowo zrobili, ale wyglądała świetnie i cała scena z nią i YoungWoo była prześliczna - chociaż smutna w przekazie, zwłaszcza, że dotyczałam wcześniej, że jako wzór posłużyła im istniejąca kiedyś orka, która zmarła w niewoli.
Trzykrotka - Sob 30 Lip, 2022 19:53
W ramach płodozmianu obejrzałam sobie pierwszy odcinek My Liberation Diary.
Oooo... Otoke?
Bo weszłam w klimat jak w masło. Czułam wręcz namacalnie całą beznadzieję życia trójki rodzeństwa. Podziwiałam jak świetnie grają aktorzy. No po prostu - drama przez duże D, bardzo realistyczna, znakomicie wygrana.
Tylko tak mi teraz smutno, że tylko promyczek nadziei zachęca mnie do dalszego oglądania. Wydaje się, że najmłodsza z rodzeństwa zastosowała się do prośby starszej siostry - zaćwierkała jak świerszcz na jesieni, głośno i wyraźnie.
Admete - Sob 30 Lip, 2022 20:43
Nie skończyłam dramy, zostały mi dwa odcinki, bo tam jest tak smutno do końca. Moim zdaniem. To znaczy bohaterowie zmieniają swoje życie, ale walka o wolność duszy trwa tyle, ile życie. Zazwyczaj. Ale jest zagrana i zrobiona na najwyższym poziomie.
Trzykrotka - Sob 30 Lip, 2022 21:38
Ech No to pewnie nie obejrzę do końca, podobnie jak Our Blues. Zobaczę zresztą.
Bardzo dobrze dobrali trójkę aktorów pod kątem podobieństwa, bez trudu wierzy się, że są rodzeństwem.
Admete - Sob 30 Lip, 2022 23:17
Pooglądaj jednak. Chyba dokończę serial. Głupio tak przerwać dwa odcinki przed końcem.
Trzykrotka - Nie 31 Lip, 2022 01:06
Na razie rozweseliłam się urządzeniem do filtrowania wody i tym, że nie tylko narzeczony ulega czarowi nowej Mae Karakade, ale teściowa ze służącą, która ku mej ucieszne ma na imię Prik również miękną. Przebitki z poprzednią Mae Karakade były straszne; co to była za okropna kobieta.
Btw, kobiety tutaj mają niezły ekwiwalent dla europejskich umiejętności, które każda panna znać powinna. Nie haftują ekranów i chusteczek, nie malują, nie męczą fortepianu- choć poezje pisują - tylko wywijają płatki paków lotosowych, przyrządzają desery, wycinają owoce i warzywa w wymyślne wzory i tworzą niezliczone girlandy z kwiatów.
BeeMeR - Nie 31 Lip, 2022 10:30
Imię służącej też mnie bawiło, po mojemu powinno się to pisać "Prick"
Ale filtrowanie wody i edukacja higieniczna służby (odnośnie przechowywania wody, unikania komarów przenoszących choroby itp) pokazane jest ładnie
A w moim lakornie do połowy tj. uciekania po dżungli przed złymi wszystko było dobrze i rozwijało się ładnie, ale potem zarżnęli romans, przynajmniej jeśli o mnie chodzi. Szkoda, nie poradzę, ale to wszystko poszło w stronę "za bardzo" pan za bardzo emabluje pannę, nie zważając na to, że ona zupełnie nie jest zainteresowana i nie wykonała ani jednego gestu, słowa, czynu, który by świadczył o tym, że on jest dla niej czymś więcej niż pracodawcą albo żeby choć jej się podobał
Dużo przy tym wykorzystują różnicę wzrostu co przy jej braku pozytywnej reakcji, negatywnej też w sumie, ona po prostu trochę te amory przyjmuje, a trochę robi uniki, tak jakoś niekonkretnie, ani wte, ani wewte, i tak już w 3/4 dramy wcale to nie wygląda dobrze, wręcz przeciwnie, niepokoi, mimo, że wcale nie ma tu ani trochę przemocy.
To też nie slow burn, tylko to jak adorowanie dziewczynki, choć dorosłej, której bardziej jest potrzebny tata niż chłopak.
Niemniej wątek z tatą jest ładny i dla niego dokończę dramę.
Admete - Nie 31 Lip, 2022 10:44
Zaczęłam Adamas, na razie tylko pierwszy odcinek, ale pociągnę dalej. Nie jest może porywająco, ale zainteresowałam się postaciami i samą tajemnicą.
Attorney Woo jest jednak dość nudne, ale Loanie się na pewno będzie podobać Obejrzałam na podglądzie ( w jakieś 7 minut ) ostatni odcinek i porzucam. Spróbuję Today's Webtoon, natomiast dramę z Brzydactwem pomijam, bo tam znowu więzienie, a wiadomo, że dramy więzienne mnie też nudzą podobnie jak prawnicze.
Czekam na The Good Detective 2, ale nie wiem czy drama będzie w ogóle dostępna z napisami.
EDIT: Adamas jednak nie, dziwaczny serial. Za to Today's Webtoon jest sympatyczne i dobrze obsadzone.
Trzykrotka - Pon 01 Sie, 2022 00:50
| Admete napisał/a: | | Adamas jednak nie, dziwaczny serial. |
Szkoda, bo Ji Sunga w podwójnej roli zawsze warto zobaczyć. Ale on ma upodobanie do dziwacznych scenariuszy. Ta ostatnia drama, The Devil Judge, też taka była, dość dziwaczna i do niczego nie prowadząca IMHO. Z tych premierowych dram jakoś żadna mnie nie kusi ale to i dobrze, bo mam zapasy, które chciałabym spożytkować. Kończę już niektóre dramy pozaczynane w czasie urlopu, Dr Cutie między innymi.
W Love Destiny jeszcze daleka droga do końca, bo dopiero 18 odcinek z 40, ale dziś dużo się działo. Panna nie posłuchała narzeczonego i kazała służbie powiosłować na chiński rynek, zamiast do domu. A tam - nie nadaremno jej zakazali odwiedzin - od razu na dzień dobry nadziała się na dwóch obwiesi z warkoczykami i musiała przypomnieć sobie chwyty taekwondo, a potem dać się uratować kolejnej postaci historycznej z dolepionym wąsikiem.
W domu oczywiście już wszyscy o tym wiedzieli zanim wróciła i pani matka oraz nadobna Prik już czekały w rózgami.
Scena, w której połowa służby domowej zasłania Mae Karakade przed chłostą, a druga trzyma Prik, była boska. A najlepsze, że mimo niemal buntu ludowego pani Jampa się nie ugięła i nadal chciała baty wyegzekwować. - to ci zajadła kobieta. Ale na syna, który sam bohatersko zgłosił się na chętnego do wybatożenia zamiast narzeczonej i służących ręki nie podniosła.
Niestety, ładnie się klarowało, to pana właśnie wysyłają na kilka lat do Francji, ech...
Przeskoczę pewnie trochę odcinków.
BeeMeR - Pon 01 Sie, 2022 10:39
| Trzykrotka napisał/a: | | ładnie się klarowało, to pana właśnie wysyłają na kilka lat do Francji, ech... | Ano... Witki opadają....
Za to jak wróci to już będzie dobrze, no i przywiezie bodaj najlepszy prezent jaki mógł
Za to w lakornie jak tylko się poirytowałam trochę to drama wróciła na właściwy tor - pan odkrył we właściwy sposób kim jest dziewczyna, zmotywował ją do otwarcia się wreszcie przed ojcem który tak samo tęsknił do nieznanej od 15 lat córki i obawiał się odrzucenia ze względu na jego niski status i przeszłość więzienną, gdzie trafił gdy miała 6 lat i już wszyscy zainteresowani wiedzą co i jak. I jak juz panna załatwiła co jej na sercu leżało to mogła się skupić na czymś innym, no i główny wreszcie dostał wyznanie, że ona też go lubi. No, choć tyle, ale niestety coś zgrzytało w ich relacji okropecznie wcześniej i nie wiem czy mi to nadrobią w dwóch ostatnich odcinkach, choćby nie wiem ile słodyczy władowali. Na pewno trzeba teraz ukarać złych złodziei drewna nielegalnie wycinających cudze lasy, wysłać pannę na dwuletnie studia w USA i jakoś zakończyć.
Trzykrotka - Pon 01 Sie, 2022 10:52
A właśnie, nie napisałam wcześniej, bo za późno się zabrałam do posta, że faktycznie sytuacja narzucającego się za bardzo, choćby nie wiem jak atrakcyjnego, pana jest paskudna. Dobrze, że ci to stonowali. Narzucające się panie są od razu ośmieszane albo skazane na opinię "tej złej" i "wrednej," a panom wiecznie to uchodzi na sucho, niestety.
Ech, chciałoby mi się jakiegoś współczesnego wesołego obyczaju albo romkoma. Może ten Webton od Admete zrobiłby swoje? Panią polubiłam w Business Proposal.
Admete - Pon 01 Sie, 2022 11:09
Możesz spróbować. Pani jak zwykle gra osobę energiczna i optymistyczną.
BeeMeR - Pon 01 Sie, 2022 11:12
No właśnie, narzucanie się dziewczynie, która zapomina języka w gębie i ani me ani be jest niekomfortowe i ja jako widz czułam się niezręcznie . To niby nie było nic na siłę, w dodatku on jej dość szybko (za szybko imho biorąc pod uwagę, że nie wiedział naprawdę kim ona jest i co u licha wykształcona i wychuchana panna z dobrego domu robi na jego farmie w roli pracownika fizycznego) zadeklarował, że ma poważne zamiary, podarował szpilę po matce itd, a ona go ani nie odrzuciła ani nie przyjęła, więc ponawiał deklaracje i powłóczyste spojrzenia. Podejrzewam, że to w tym samym stopniu kwestia napisania co i zagrania postaci dziewczyny, bo inna aktorka umiałaby zapewne lepiej zagrać "chciałabym a boję się" zamiast "właściwie to ja sama nie wiem czego chcę, och, może ostatecznie się zgodzę". Ja już nie mówię, że Yaya wypadłaby o wiele lepiej, ale znowuż nie nie mogą ciągle grać ze sobą
Loana - Pon 01 Sie, 2022 14:04
| Admete napisał/a: | Attorney Woo jest jednak dość nudne, ale Loanie się na pewno będzie podobać Obejrzałam na podglądzie ( w jakieś 7 minut ) ostatni odcinek i porzucam. |
Nie no, nie da się poczuć klimatu jak się to tak szybko ogląda Co jak co, tam klimat dużo daje. Ale wiadomo, nie wszystkim musi się podobać
Ja mam ostrą fazę na Prawniczkę Woo, trochę się nie spodziewałam, bo to w sumie ciężki temat, ale po prostu ParkEunBin - to jest piękna kobieta i potrafi zagrać wszystko, a ja uwielbiam ją oglądać Cieszę się, że zaczęłam tę dramę i mam nadzieję, że do końca utrzyma poziom. I że nie zrobią drugiego sezonu, albo nie teraz - bo główny aktor idzie do wojska.
| Admete napisał/a: | | natomiast dramę z Brzydactwem pomijam, bo tam znowu więzienie, a wiadomo, że dramy więzienne mnie też nudzą podobnie jak prawnicze. |
A co to za drama z Brzydactwem?
| Admete napisał/a: | | Za to Today's Webtoon jest sympatyczne i dobrze obsadzone. |
O, to mi przypomina, że ciągle nie skonczyłam Business Proposal, muszę do tego usiąść w końcu.
Jestem już po imprezie, suknię na nią uszyłam, więc teraz będę mogła trochę więcej oglądać mam nadzieję
Admete - Pon 01 Sie, 2022 14:10
| Loana napisał/a: | | Nie no, nie da się poczuć klimatu jak się to tak szybko ogląda Co jak co, tam klimat dużo daje. Ale wiadomo, nie wszystkim musi się podobać |
Nie czuję klimatu, sprawy prawnicze mnie nudzą. Owszem - temat ostatniego odcinka poważny, ale właśnie dlatego mi to wszystko zgrzyta razem. No i nie potrafię się wczuć w ewentualny romans pani i pana. Rozumiem ideę, to taki przekaz społeczny, ale mnie to nie interesuje na tyle, by się angażować. Pan bardzo przystojny, pani śliczna, oboje grają dobrze, ale co z tego...
Drama z Brzydactwem to Big Mouth, gra tam też Yoona, więc ona także zniechęca. Kolejna z idolek, która akurat ani nie wygląda, ani nie gra.
Loana - Pon 01 Sie, 2022 15:58
| Admete napisał/a: | | Drama z Brzydactwem to Big Mouth, gra tam też Yoona, więc ona także zniechęca. Kolejna z idolek, która akurat ani nie wygląda, ani nie gra. |
No widzisz, jaki mamy inny gust - ona mi się bardzo podobała w "Prime Minister and I". Taka radosna dziewczyna Ale zgadza się, że nie widziałam jej w niczym innym, więc też nie mogę ocenić, czy tu po prostu trafiła na dobrą dla niej postać czy po prostu umie grać
|
|
|