Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
Trzykrotka - Pią 03 Gru, 2021 11:20
| BeeMeR napisał/a: | Zauważyłaś, jakie tam są od czapy (ale pewnie modne w stolicy) przekąski górskie?
|
O tak Zwłaszcza te buły z jajkiem, którymi zażerali się w Hospital Playlist. I jeszcze musieli koniecznie powiedzieć, jakie to są pyszne.
BeeMeR - Pią 03 Gru, 2021 22:26
Obejrzałam drugi odcinek Red Sleeve - relacja głównej pary jest urocza i zabawna
Tego mi było trzeba
Admete - Pią 03 Gru, 2021 22:37
Niedługo na Wschodzie będzie już odcinek 7.
Trzykrotka - Pią 03 Gru, 2021 23:11
Nie mogę się doczekać dalszego ciągu
Drama sprawiła wielką niespodziankę, bo zapowiadana była jako melodramat. Na pewno nie przez cały czas będzie słodko, ale też nie gryziemy palców od pierwszego odcinka.
W oczekiwaniu spojrzałam dziś na odcinek wesołej dramy z naszym panem Zębatym, też z czasów Joseonu, Inspektor Joy. Ale mimo że to tvn, to jakieś takie głupawe to było... Choć niesprawiedliwie jest tak mówić po 3/4 odcinka.
Admete - Sob 04 Gru, 2021 09:09
Mnie Zębaty zniechęca skutecznie. Dziś nowy odcinek Red Sleeve.
Trzykrotka - Sob 04 Gru, 2021 09:22
No niestety. Kiedyś był mi obojętny, ale po Vincenzo nie mogę na niego patrzeć. Tutaj sam temat dramy jest dobry: leniwy królewski urzędnik z biura kontroli zostaje wysłany do bardzo odległej prowincji na kontrolę właśnie. Ma działać pod przykrywką, więc część dowcipu polega na tym, że przebiera się za swego sługę i sługa - teraz jako pan - może sobie nim trochę porządzić. A w owej prowincji nie dzieje się dobrze i nasz kontroler od razu trafia na morderstwo - a przynajmniej na tajemniczy zgon młodej kobiety, która była w ciąży z miejscowym sędzią. Drugi wątek to historia innej młodej kobiety z ludu, która usiłuje bez powodzenia rozwieść się z mężem obibokiem i jego potworną mamuśką.
Dobrze brzmi, ale na razie było trochę wysilone i haha śmieszne.
Obejrzałam początek 7 odcinka Red Sleeve - jest tak i jednocześnie tak
Reszta po domowej robocie
Admete - Sob 04 Gru, 2021 09:42
U mnie też najpierw zakupy, potem praca, a przyjemność na końcu.
BeeMeR - Sob 04 Gru, 2021 09:49
U mnie rano do śniadania pół trzeciego odcinka - korzystam z tego że "jak nie posprzątamy pokoju to święty Mikołaj nie przyjdzie", a wieść głosi, że wstąpi jutro (bo tuż przed szkołą to bez sensu) więc sprzątają - może nawet zdążę drugie pół zanim skończą
Bardzo mi się drama podoba Tygrys był nieco przesadzony, ale co tam, ratujmy księcia przed gniewem króla
Admete - Sob 04 Gru, 2021 17:27
7 odcinek - bardzo piękny pod względem krajobrazu ( te ogrody, ta zieleń ) i uczuć. Junho w zieleni tez piękny, a Se Young jak zawsze świetna.
BeeMeR - Sob 04 Gru, 2021 20:52
Skończyłam trzeci odcinek teraz - jaki piękny smoczy parawan
W ogóle parawany mi się podobają
Admete - Sob 04 Gru, 2021 22:06
Jak to napisała Asiek na Signalu - księciunio harbuza dostał Wedle przekazów książę wyznawał uczucia ze trzy razy, zanim dwórka się zgodziła.
Trzykrotka - Sob 04 Gru, 2021 22:49
Właśnie miałam to napisać Coś za łatwo księciu z tą właśnie panną poszłoby - i teraz mamy jak w N&S, książę jest bardzo zazdrosny, choć nie ma powodu, a Deom In zachowuje się z dumą i stanowczością - ach, jaki ładny odcinek o pierwszych uczuciach i nieporozumieniach. "Czy my nadal mówimy o pomarańczy?“
Swoją drogą - bez szczególnych sentymentów dobierano się w pary - rachu ciachu, starsi uznali że tak jest lepiej, dla niepoznaki możesz trochę się poopierać.
Jun Ho mi się bardzo podobał. I zazdrość i radość z wzajemności i zauroczenie - wszystko pięknie wygrał na ten swój spokojny sposób
Śmiałam się też bardzo - i ze sceny podsłuchiwania rozmowy pałacowych służek na temat "jakich mężczyzn wolisz" przez księcia i jego głównego ochroniarza i z dziurki zrobionej w ścianie przez damę dworu, panią Seo i z wędkowania w wydaniu króla i księcia
BeeMeR - Sob 04 Gru, 2021 22:54
Ja jestem po czwartym odcinku - bardzo mi się ochroniarz księcia podoba
I jego stolik do pracy też
I cudowna jest wymiana rozkazów dawana oczami eunuchowi
Trzykrotka - Sob 04 Gru, 2021 23:33
Ochroniarz jest świetny. Jeszcze nie widzialam w dramie żadnego tak swobodnego w zachowaniu. Naprawdę obsada jest pierwsza klasa.
Zapomniałabym o jeszcze jedej zabawnej scenie - tej, w której książęcy nauczyciel owija sobie wokół małego paluszka służkę mającą spalić książki
Admete - Nie 05 Gru, 2021 07:45
Też miałam skojarzenia z Północ Południe! Coś czuję, że to będzie drama do powtórek. A jak ochroniarz się cieszył z faktu, że dwórki wolą wojowników
Trzykrotka - Nie 05 Gru, 2021 18:13
No dokladnie i wcale już się mie oburzał, ze plotkują księciu pid nosem. I jaki był zadowolony ze panna Sung dodała ciąg dalszy i wcale księcia nie uwielbia Na rozum wojskowych zawsze można liczyć.
BeeMeR - Nie 05 Gru, 2021 19:42
Postanowiłam się zdołować Jirisan - nie do końca mi się udało, ale trochę z początku tak.
Potem odcinek 13 robi się okropnie nudny bo mamy wgląd w śledztwo głównego i dopiero na koniec cokolwiek drgnie bo znów skok czasowy do teraz.
Admete - Nie 05 Gru, 2021 20:44
Ósmy odcinek Red sleeve trochę odmienny w tonacji - więcej polityki i spraw między pozostałymi bohaterami. Jaki Yi San w wykonaniu Junho jest intensywny
BeeMeR - Nie 05 Gru, 2021 21:40
Poszłam za ciosem i obejrzałam Jirisan 14 - główne śledztwo to mnie jednak okropnie nudzi....
Zachowam w pamięci cudne widoki
Jeszcze dwa odcinki i koniec.
A teraz z rozkoszą zmienię klimat i dramę i na dobranoc obejrzę sobie Red Sleeve
Trzykrotka - Pon 06 Gru, 2021 00:11
Jirisan zostawiam sobie już na jutro, dziś 8 odcinek Red Sleeve, o wiele poważniejszy i groźniejszy w tonie. Ale to konieczne, skoro król, w miarę jeszcze świadomy, przygotowuje regencję Sana. Wrogowie i sojusznicy zwierają szeregi. Wiadomo już też, jakie są żałosne motywy działania i knujstwa naczelnej ochmistrzyni i dlaczego tak pcha Deok Im księciu do łóża
Patrząc na overacting księżniczki (podejrzewam, że zamierzony) pomyślałam, że skoro to siostra księcia Sado - szaleńca - to powinna uważać na własne emocje, bo zachowuje się jak kompletna wariatka.
Aragonte - Pon 06 Gru, 2021 01:20
Włączyłam testowo The Red Sleeves, bo bardzo bym chętnie z Wami coś pooglądała.
Czy pierwsza scena to aluzja do Arang?
Edit: obejrzałam kwadrans i już mi się drama bardzo podoba.
Admete - Pon 06 Gru, 2021 04:56
Cieszę się, że ci się podoba.
Trzykrotka - Pon 06 Gru, 2021 09:25
Aragonte Mnie po 8 odcinku nadal bardzo się podoba, więc wiesz... Miło byłoby pooglądać znowu coś razem
BeeMeR - Pon 06 Gru, 2021 09:41
Mnie się na razie podoba bardzo w piątym odcinku
śliczna scena pod drzwiami książęcych komnat, kiedy mu nie wolno nawet czytać
Ja się tylko zastanawiam, czemu ta cioteczka mieszka w pałacu a nie z mężem u niego jak powinna
No ale widać tam jest potrzebna do knucia
Król jest świetnie zagrany - z tym drzemiącym wewnątrz własnym szaleństwem, którego się dopatruje u wnuka.
Ochroniarza uwielbiam, mówiłam już
Loana - Pon 06 Gru, 2021 11:09
Z jednej strony zazdroszczę Wam, że oglądacie razem "Czerwony Rękaw", ale z drugiej to ja jednak poczekam, aż skończą tą dramę. Nie chcę znowu oglądać coś, co leci, wystarczy mi "nerwów" przy jednej takiej dramie
Nic nie oglądałam w weekend, taki był intensywny. Nawet wieczorem się zastanawiałam, czy sobie coś lekkiego nie zapuścić, ale na nic nie miałam ochoty, to tylko poszłam ponabijać minut na Netflixie "Porcelanowemu Królowi" - nie obejrzałam tych odcinków z piątku całych, bo nie miałam kiedy. Naprawdę potrzebuję coś słodkiego i spokojnego teraz, muszę zerknąć na opisy tych dram, które mam na liście, może coś mnie zaciekawi.
|
|
|