Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Trzykrotka - Wto 16 Lut, 2021 14:31
Mam straszną ochotę na dramę z Wachlarzem, ale ten Vincenzo
Jakaś zniechęcona do wszystkiego jestem. Koleżanka sprzedała mi chińską współczesną dramę - romans, Dating In The Kitchen. Zapowiada się bardzo ładnie, ale czemu bohaterka musi zachowywać się jak jakiś półrozum?
Zaczęłam wczoraj oglądać dramę o generale Om Dalu, ale jakoś nie mogłam przebrnąć przez odcinek. Zwalam to na karb przemęczenia tematyką zamachów pałacowych i walki o władzę (Rebel Princess). Początek pięknie widowiskowy, choć akurat wir bitewny i siekanie się mieczami to nie na moje obecne nastroje. Ale na pewno jeszcze spróbuję jak będę bardziej wypoczęta.
Admete - Wto 16 Lut, 2021 15:41
Ja dziś sobie obejrzę nowy odcinek L.U.C.A.
EDIT: akcja jest i dobrzy aktorzy - takie rzeczy to ja mogę oglądać. Kim Rae Won świetny jako Z-O. I dziewczyna też ( Lee Da Hee) - świetnie wypada w scenach akcji. Gdyby to ona zagrała w Syzyfie, to na pewno bym oglądała. Reszta obsady nie zostaje w tyle. Aktor, którego pamiętacie z zabawnej roli w Fight My Way ( trener) - Kim Sung-Oh - tutaj jest bezwzględnym byłym wojskowym. Nie liczę na szczęśliwe zakończenie ( raczej nie dla Z-O ), bo scenariusz napisał autor Chuno ( Slave Hunters ), ale oglądam z zainteresowaniem.
Trzykrotka - Czw 18 Lut, 2021 13:10
Oglądam regularnie gify z L.U.C.A, oboje aktorów bardzo lubię, ale nie ciągnie mnie. Do Syzyfa też nie. Zaczęłam wczoraj próbnie River Where The Moon Rises.
Przysnęło mi się w środki 1 odcinka, ale też dzien miałam ciężki, więc nic dziwnego. Odcinek był z tych jakich nie znoszę - o dzieciowych nieszczęściach bohaterów. Młoda So Hyun pokazała się jako własna mama, królowa Goguryeo, a Ji Soo zjawił się na koniec odcinka we właściwej postaci, bo wcześniej On Dala grał rozczochrany chłopiec. Mieliśmy piękne cameo Ha Neula
Tak więc akcja mnie nie zachęciła, ale to ja - w segukach nie cierpię destrukcji i knowań, zwłaszcza takich, których ofiarami są dzieci. Zachwyciły mnie fantastyczne zdjęcia i bardzo dobre aktorstwo. Widać bylo, jak bardzo aktorsko rozwinęła się So Hyun, nawet od bułowatej roli w Nok Du Flower. Jest kapitalna. Ji Soo - sam wybrudzony i nieuczesamy wdzięk - więc będę dziś kontynuować.
Admete - Czw 18 Lut, 2021 14:44
Też spróbuję obejrzeć. Jak znajdę trochę czasu. Nawet 6 odcinka L.U.C.A nie widziałam jeszcze.
Trzykrotka - Czw 18 Lut, 2021 23:28
Admete na Syzyfa nie zerkniesz nawet? Bo ja trochę jestem ciekawa tego zestawienia aktorskiego.
Choć wróć - nie jestem ciekawa. W Alhambrze PSH wypadła gorzej niż Hyun Bin, to jak ma wypaść tutaj? I na dodatek ma grać super wojowniczkę? Eeee Wolę już tę bajkę z czasów Goguryeo - przynajmniej na razie
Edit: No, drugi odcinek River to już całkiem przyjemny kawałek przygodówki. Nieprawdopodobieństwa się piętrzą, ale dużo się dzieje no i okoliczności przyrody są bardzo piękne. Obejrzałam 3/4 (tam jest podział na półodcinki) i muszę się kłaść spać, ale całkiem zadowolonam.
Admete - Pią 19 Lut, 2021 08:48
| Trzykrotka napisał/a: | | I na dodatek ma grać super wojowniczkę? Eeee |
No właśnie. Ale mogę wybrać sceny bez PSH - to nie powinno być trudne - na początku postaci pewnie są osobno. Robię powtórkę Life. Sprawdziłam tez moje napisy kontra zawodowe. Oczywiście zrobiłam błędy, ale są całe fragmenty, które brzmią identycznie. Czyli nie jestem aż taka słaba
Trzykrotka - Pią 19 Lut, 2021 13:53
Skąd ci przyszło do głowy, że jesteś słaba? To były bardzo dobre napisy. Ładnie mówisz po polsku, a to podstawa, resztę można zawsze wyszukać w słownikach
Admete - Pią 19 Lut, 2021 15:13
Można wyszukać, ale czasem można też źle zrozumieć Na obronę mam fakt, że to były naprawdę trudne napisy.
Aragonte - Pią 19 Lut, 2021 17:43
| Trzykrotka napisał/a: | Skąd ci przyszło do głowy, że jesteś słaba? To były bardzo dobre napisy. Ładnie mówisz po polsku, a to podstawa, resztę można zawsze wyszukać w słownikach |
Mnie to zawsze powtarzasz, a Admete zna angielski lepiej ode mnie
Tak że, Admete, nie masz powodu się stresować
Admete - Pią 19 Lut, 2021 17:55
Znam tylko biernie
Trzykrotka - Pią 19 Lut, 2021 23:51
To znasz idealnie żeby robić napisy
Miałam dziś coś oglądać, ale nic z tego - dokończyłam tłumaczenie ostatniego odcinka AM1988, mojego najmniej ulubionego z całej serii. Mało tam Duk Seon, Taeka, Jung Hwana, wszystko skupia się na ślubie Bo Ry i Sun Woo, a dopiero sama końcówka jest pięknie wzruszająca. Powrót do sytuacji z pierwszego odcinka, cała paczka znów 18-letnia przed video w pokoju Taeka - płaczę zawsze jak bóbr.
i mogę radośnie wrócić do odcinka 12
Aragonte, twoja znajoma już obejrzała dramę?
BeeMeR - Sob 20 Lut, 2021 00:03
Straciłam cierpliwość do Emperora, ominęłam ileśtam odcinków i obejrzałam ostatnie dwa. No, poumierali Będę miała wreszcie czas na coś nowego
Aragonte - Sob 20 Lut, 2021 02:59
| Trzykrotka napisał/a: | Aragonte, twoja znajoma już obejrzała dramę? |
Tak, skończyła, dzisiaj ucięłyśmy sobie pogawędkę o dramie.
| Trzykrotka napisał/a: | | Miałam dziś coś oglądać, ale nic z tego - dokończyłam tłumaczenie ostatniego odcinka AM1988, mojego najmniej ulubionego z całej serii. |
Brawo
Koleżance nie podobał się właśnie ostatni odcinek (chociaż doceniła np. wątek taty dziewczyn, jego odejścia z pracy itd.). Z postaci nie leżał jej Taek i chyba aktorstwo Bogusia (plus nie przekonał jej "romans" DS i T), ale bardzo pozytywnie wypowiadała się o reszcie, zestawiając to z polskim aktorskim narybkiem stwierdziła, że w Polsce by coś takiego nie wyszło Żałowała, że Jung Hwan zniknął sobie, bo uznała go za ciekawą postać, no i nie mogła zrozumieć, czemu właściwie nie powalczył sobie o Deok Sun, skoro testosteron wreszcie uderzył mu trochę do głowy
Chciałaby rozwinięcia wątków, które zostały przesłonięte przez romanse itd. (np. wyjaśnienia powodów, czemu poszczególne rodziny opuszczały tę uliczkę), ale ogółem drama się jej podobała i uznała ją za dobrą. Gdyby jej to się nie podobało, to rzuciłaby to w połowie i już
Tak że w sumie sukces - obawiałam się, że sentymentalne akordy w AM88 ją przytłoczą
Admete - Sob 20 Lut, 2021 08:47
Oglądam 6 odcinek L.U.C.A - jest w nim moim zdaniem sporo nawiązań do Frankensteina. Cała ta elektryczność, pytanie, kto naprawdę jest potworem. Zaczynam się zastanawiać, czy naukowiec eksperymentujący na Z-O i jego biologiczny ojciec w tej części, która pochodzi od człowieka, nie pragnie, by jego syn się uwolnił i dokonał dzieła zniszczenia. Natomiast biologiczna matka jest potworem - nie mogę przypisać jej nic ludzkiego. Straszna jest. Człowiek finansujący i organizujący badania ( grany przez nasza barwną Papugę ze Smoków ) stracił ludzie cechy z powodu chciwości i pragnienia władzy. Ciekawa jestem także ostatecznego wyboru, jakiego dokonają byli wojskowi na usługach organizacji. Dziewczyna świetnie wie, że są wykorzystywani i zostaną wyrzuceni, jak się już wszystko skończy. Mam nadzieję, że mężczyzna też zda sobie z tego sprawę. Kim Rae Won jest bardzo charyzmatyczny jako Z-O - jednocześnie groźny, męski i niewinny na swój sposób. Lee Da Hee jako pani detektyw jest silna i niezależna, a do tego piękna. Taka PSH czy Suzy mogłyby jej co najwyżej buty czyścić i podawać z uniżonym ukłonem.
Trzykrotka - Sob 20 Lut, 2021 16:06
Lee Da Hee polubiłam ogromnie po Search WWW, gdzie grała rewelacyjną postać - i świetnie ją grała. Bo wcześniej widzialam ją w I Hear Your Voice, w Secret i okropna była w obu dramach. Jeszcze potem w Beauty Inside mi się nie podobała. Ale od Search przepadam za nią. Piękna i utalentowana.
Nie dziwię się trochę, że koleżance nie podobał się delikatny i ciapowaty Taek, przy napakowanym męskością Jung Hwanie. Tyle że Jung Hwan przegrywał tym jakimś dziwnym chakaterem ze skazą. Myślę że mnie łatwiej było polubić Taeka i zachwycić się możliwościami Bogusia, skoro znałam go z roli seryjnego mordercy i manipulatora Gdyby nie Boguś i jego umiejętności aktorskie postać Taeka mogłaby przepaść w tle, serio. A on go ślicznie wycieniował i dodał sporo swojego osobistego uroku.
Słuchałam dziś jak Pyra w Korei ocenia zeszłoroczne dramy; jej ocena po obejrzeniu jednego odcinka z każdej mało mnie obeszła, ale słuchałam z przyjemnością jak wymawia się koreańskie nazwiska. LMH to Imino na przykład.
Admete - Sob 20 Lut, 2021 17:22
| Trzykrotka napisał/a: | | Lee Da Hee polubiłam ogromnie po Search WWW, gdzie grała rewelacyjną postać - i świetnie ją grała. |
Znam ja z Mrs Cop - tam mi się też podobała. Może dobrze jej wychodzą role silnych kobiet?
Trzykrotka - Sob 20 Lut, 2021 22:48
Chyba tak - i dobrze, że je gra. W początkach kariery grywała wątłe lelije i była mdła po prostu. Teraz chyba odnalazła swoje emploi.
Wiecie, że drama Mr Queen osiągnęła jakieś wyżyny oglądalności i weszła do pierwszej dziesiątki najpopularniejszych? A ja sobie ją uzbierałam i nie wiem, czy nie wrócę do oglądania.
Zerknęłam wczoraj na nowy rom kom ze Plagą i panią z Queen of Mystery, ma tytuł Hello Me, ale chyba poczekam na NF, bo ma tam być.
Admete - Sob 20 Lut, 2021 22:52
Mnie się nie chce oglądać tego serialu z Plagą. Dużo nowych dram się teraz zaczęło, a mam jeszcze rozgrzebane dwa seriale zachodnie. Tak Mr Queen miała ogromną oglądalność. Bardzo chwalili aktora. Ja go bardzo lubię.
Trzykrotka - Sob 20 Lut, 2021 23:49
Ja na serial z Plagą zaczekam jednak i spróbuję po polsku - a już będzie to coś w moim stylu. Przy tym poprzednio debiutującym rom-komie, She'd Never Know nie zdzierżyłam nawet próbnych dwóch odcinków. Irytujące to było na maksa.
Teraz zapuściłam sobie połowę 3 odcinka Mr Queen i się śmieję - zabawne to jest, a niski głos Jang Hyuka z offu który wypowiada myśli królowej jeszcze dodaje smaczku. Królowa była w XXI wieku kucharzem w Błękitnym Domu, dobrym w swoim fachu i tzw psem na baby. Teraz ów jurny kucharz siedzi w ciele dzieweczki i nocami wymyka się z pałacu w męskim przebraniu do domu ginsaeng, żeby choć popatrzeć na ładne dziewczyny, Rano mówi zaufanej służącej, że ma dobrze życie w tym pałacu, tylko jednego ulubionego zajęcia brakuje... Służąca domyśla się, ze pewnie haftowania, bo królowa jako panienka słynęła z cudnych kwiatków i motylków na płótnie. Kucharz w królowej uśmiecha się pod nosem i mówi: o tak, jak się za to zabieram, od razu ptaki śpiewają i motyle zaczynają latać....
A w jaką panikę wpada, kiedy król przychodzi na noc!
Admete - Nie 21 Lut, 2021 12:37
Zaczęłam właśnie Beyond evil i wygląda to interesująco.
EDIT: Nie jestem wielką zwolenniczką seriali, w których policjanci są jednocześnie podejrzanymi, ale obsada w Beyond Evil jest dobra. Bardzo mi się obaj aktorzy podobają. Chyba będę oglądać dalej dla głównych panów - niezależnie od tego, co scenariusz przyniesie.
Teraz spróbuję Times.
Trzykrotka - Nie 21 Lut, 2021 15:53
Zaraz spojrzę kto tam gra
Admete - Nie 21 Lut, 2021 16:01
https://asianwiki.com/Beyond_Evil
Tu masz obsadę.
Times - sama nie wiem...Nie wciągnęłam się po pierwszym odcinku. Dam jednak dramie szansę.
Trzykrotka - Nie 21 Lut, 2021 21:22
Sprawdziłam - duo ciekawe, nie powiem.
Admete, ratuj. Powiedz mi, że w Secret Forest 2 okaże się ostatecznie że kryminał jest ważniejszy niż proceduralne przepychanki? Jestem po 4 odcinkach i na razie mało rozumiem Tylko śmierć policjanta na komisariacie jest jasna...
Admete - Nie 21 Lut, 2021 21:44
No kryminał też jest. Później. Choć mniej niż w 1.
Trzykrotka - Nie 21 Lut, 2021 22:40
Dziś się trochę podłamałam. Nie pamiętam nazwisk, a oni nimi wciąż operują, nic a nic nie pojmuję z obrad policyjno-prokuratorskich i nie wiem, o co chodzi w wątku Hanjo Group. Tylko kryminał jest oczywisty. Frustacja
|
|
|