To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Księgarnia pod dwunastką

Trzykrotka - Pią 15 Wrz, 2017 23:27

Aragonte, ja przez ciebie jeszcze do Scholara wrócę, a tu Deliveryman czeka i stygnie :lol:

Admete napisał/a:
Przy okazji JI Gyu i Ruda z najnowszego odcinka SD :rotfl:

https://www.youtube.com/watch?v=AIvdr-zEGDQ

Matko kochana, co ten biedak znowu nabroił :rotfl: I kiedy ja to obejrzę? Konczy się niedługo...

Prawda, jak dobrze ogląda się Arang z napisami Aragonte? :kwiatek: Drama do zakochania się po raz n-ty, Min Ah szalona i wspaniała, Jun Ki ostry i stanowczy, rada wiejskich mędrków od cedrowej trumny miodowa, szamanka i sługa to samo... No i wanpirzyca pokazała się tylko jako mamusia satto, a wersja HD ujawniła kilogramy podru na jej wdzięcznym obliczu :obrzydzenie: i panicza (sorry Winnetou, wiesz, że teraz cię kocham) było za mało, żeby wkurzył.
Będzie piękna jesień :banan:

Aragonte - Pią 15 Wrz, 2017 23:30

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte, ja przez ciebie jeszcze do Scholara wrócę, a tu Deliveryman czeka i stygnie :lol:

Ja niewinna jak lelija :flirtuje2:

I dzięki za dobre słowo o moich napisach do Arang :kwiatek: Trochę się boję, czy dam radę do końca to przełożyc, ale jeśli nie spróbuję, to się nie przekonam :wink:

Agn - Sob 16 Wrz, 2017 00:12

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte, ja przez ciebie jeszcze do Scholara wrócę

Ja też się czuję kuszona na wampirzą stronę nocy. Balie i kissów mnóstwo do przeliczenia... :serduszkate:

Aragonte, jak cię znam, to pociągniesz całość, bo ty raczej z tych, co kończą coś, co zaczęli. Jestem więc o to spokojna.
A jeszcze będziesz miała od nas solidny doping, a to bardzo nakręca. :mrgreen:

Aragonte - Sob 16 Wrz, 2017 00:24

Agn napisał/a:
Aragonte, jak cię znam, to pociągniesz całość, bo ty raczej z tych, co kończą coś, co zaczęli. Jestem więc o to spokojna.
A jeszcze będziesz miała od nas solidny doping, a to bardzo nakręca.

Smoków nie dociągnęłam :wink:
A doping i solidne "fighting" bardzo się przyda :mrgreen:
Na razie kolejny raz dopracowuję dialogi w teoretycznie zrobionych już scenach, bo coś mi nie leżało a to w bluzgach Dol Sae, a to w rozmowach trzech bałwanów. Ale wstępnie zrobione mam jakieś 40 minut tego drugiego odcinka.

Agn - Sob 16 Wrz, 2017 01:06

Aragonte napisał/a:
Smoków nie dociągnęłam

Nawet nie zaczynaj ze Smokami. To była długa drama, miałyśmy ją razem zrobić, ale coś nam nie wyszło. Nie płakusiaj. Arang to kultowa drama-ikona, krótsza znacznie od Smoków. Mniej depresyjna, więc powinnaś mieć super zabawę przy przekładzie. :)
Aragonte napisał/a:
A doping i solidne "fighting" bardzo się przyda

FIGHTING!!!

:mrgreen:

Aragonte - Sob 16 Wrz, 2017 01:15

Nie płakusiam - Smoki to było za dużo na początek. Ale może kiedyś... :wink: Arang jest niewątpliwie zabawniejsza i daje więcej okazji do zabawy stylem.

Cudne fighting :serduszkate:

Admete - Sob 16 Wrz, 2017 12:28

Trzykrotka napisał/a:
Matko kochana, co ten biedak znowu nabroił :rotfl:

Nic nie nabroił, tylko jest bezdomny i Ruda stwierdziła, że pierwsze koty za płoty i pierwsza miłość się skończyła, teraz ma drugą - Ji Gyu ;) No i wymyśliła, że będą mieszkać razem. W zwiastunie 14 odcinka jest Jin Gyu udomowiony, gotuje w fartuszku :) A główna para się ładnie pocałowała.

Trzykrotka napisał/a:
Prawda, jak dobrze ogląda się Arang z napisami Aragonte? :kwiatek:

Najprawdziwsza prawda :)

Trzykrotka - Sob 16 Wrz, 2017 12:44

Admete napisał/a:
W zwiastunie 14 odcinka jest Jin Gyu udomowiony, gotuje w fartuszku :) A główna para się ładnie pocałowała.

Uoo, takie rzeczy, a ja nie oglądałam? :excited: Słusznie się do siebie nawrócili, bo idealnie są dopasowani. Dramatoz nie będzie, bo jej zakochanie w Kang Soo było urojone. Zakupiłam wczoraj pierwszy odcinek JI w ramach odzyskiwania, a jak zakupiłem, to i zerknęłam. Trafiłam na scenę lotu do Tajlandii i aż mnie uderzyło po oczach, jak niesamowicie przystojny i seksowny był tam KGP :serduszkate:

Admete - Sob 16 Wrz, 2017 12:46

Ale po co ty kupujesz, jak inni mają? Nawet ja mam. Wrzucę.
Trzykrotka - Sob 16 Wrz, 2017 13:55

Admete :przytul:
Admete - Sob 16 Wrz, 2017 14:24

Zaglądnij potem, jak znajdziesz czas ;) Aktor, który gra Jin Gyu podobno do tej pory grał głownie w teatrze. Tak przynajmniej spekulują na soompi.
BeeMeR - Sob 16 Wrz, 2017 16:06

Różowa wstążka wiążąca mi się podoba :lol:
Szkoda, że czasu na obadanie dramy i pary niet.

edit: kissu ładne, szkoda, że ta fryzura pana dalej nienajlepsza :roll:

Trzykrotka, jak meble? I pomoc kotów? ;)

Admete - Sob 16 Wrz, 2017 20:31

Ji Gyu jako gospodyni domowa ;)

https://www.youtube.com/watch?v=pc5Jj9bDkks

Trzykrotka - Nie 17 Wrz, 2017 00:22

Drama jest bardzo miła, choć niczego nie urywa - letnia trochę i sympatyczna i tak naprawdę to jedno jest w niej świetne, czyli znakomicie pomyślany i zagrany pan numer 2. Możliwe, że grywał w teatrze, bo jak na drugą dramową rolę, to ma za duże umiejętności. Podziwiam go i liczę na więcej w przyszłości. Obejrzałam odcinki z zeszłego tygodnia, kissu jeszcze przede mną, oraz rózowa wstążka i gosposiowanie, ale już go Ruda zagarnęła z ulicy i powiedziała, że postanowiła sie w nim zakochać. Nieodrodna córeczka mamusi! Mamusia ma świetne garnitury, coś pięknego. Biznesowe, ale kobiece, cudo!

Meble stoją, koty dostały bzika od tylu zmian, bo najpierw pakowanie wszystkiego ze starych mebli do pudeł, potem wywożenie tych mebli, potem przywożenie pedeł z nowymi (boją się dzwonka domofonu, podejrzewam, że kiedy jestem w pracy, dzwonią tu ulotkarze i różni inni, a koty nie wiedzą co się dzieje). Potem przez dwa dni skręcanie przez Gosię, bo ja w pracy musiałam być. Potem znów układanie, na razie niedbałe, bo jutro się wyprowadzam na tydzień... Powiem wam, że nawet nie cieszę się tak bardzo, jak cieszyłabym się normalnie, tak jestem zmęczona. Remont, wyprowadzka na tydzien zaraz po nim i na dodatek 10-dniowy tydzień pracy (ale to brzmi), tak się zlożyło.
Koty zachwycone meblami, bo tak są one poustawiane, że koty mogą sobie wchodzić na górę, wylegiwać się na półkach itd. Urządzę je dopiero i zaaranżuję półki jak wrócę. Echch.
To jest ten system. Mam dwie komody, inne niż na zdjęciu, ale też jedną dużą i długą, drugą mniejszą, regał z półkami od góry do dołu i drugi węższy, ze szkalnymi drzwiczkami. Biały przecierany kolor - cudo, śiczne metalowe okucia i w ogóle :serduszkate:
https://www.brw.com.pl/gf...C29OS1G5eng.jpg

Aragonte - Nie 17 Wrz, 2017 02:34

Super te meble :-D

Dojechałam z tłumaczeniem Arang do sceny brania miary z ducha (ale wszystko pójdzie jutro do weryfikacji z obrazem), zaczęłam rozgryzac koreańskie miary:
https://en.wikipedia.org/wiki/Korean_units_of_measurement
ale doszłam do wniosku, że może jednak pójdę na razie spac :wink:

Admete - Nie 17 Wrz, 2017 03:45

Ty poszłaś spać, a ja się obudziłam. Coś okropnego. Potwierdzam opinię Trzykrotki na temat SD - nie da się ukryć, że oglądam głównie dla Jin Gyu i gry aktora. Dołeczki też ma urocze ;) Znalazłam informacje, że skończył Uniwersytety Seulski, czyli ten prestiżowy i jest aktorem scenicznym, który gra od 2009 roku. Doświadczenie więc ma. Mam nadzieję, że go jeszcze w czymś zobaczę. Meble super, brat ma takie w jednym pokoju, tylko kolor inny.
Admete - Nie 17 Wrz, 2017 11:10

Jedna z nowości, która rusza w październiku, 11:

http://www.dramabeans.com...ge-social-club/

Zdaje się, że w tym tygodniu zaczynają się też inne seriale. Black chyba i ze dwa inne. W końcu coś nowego, może się uda obejrzeć, bo mi się SD skończy za tydzień i nie mam nic poza tym. Jutro się chyba zaczyna Temperature of love. Nie całkiem moje, ale przynajmniej aktorzy dobrzy. 27 zaczyna się ten serial z Brzydactwem. This life is our first zaczyna się 9 października, Don't believe her też gdzieś w październiku. Ma dobra obsadę - Szpinak i pani z KoD i z Bubblegum. Black ma premierę 14 października. A tu dla oczekujących Revolutionary love:

https://www.youtube.com/watch?v=OIGfxqmXA5c

Bardzo zabawny i ciekawy zwiastun ;) Premiera też tak jak Black - 14 X. Scenarzystka/scenarzysta - bo nie wiem, kto to - napisał wcześniej Mrs Temper and Nam Jung Gi, więc chyba wiem, rodzaju humoru się spodziewać. Na pewno umie pisać i ma pomysły, więc mam nadzieję, że to będzie dobra drama i będziecie się dobrze bawić. Reżyseruje pan od Miss Oh. Tez dobry wybór.

BeeMeR - Nie 17 Wrz, 2017 11:49

Trzykrotka napisał/a:
Meble stoją, koty dostały bzika od tylu zmian
To jak moje dzieci od swoich mebli :zalamka:
Co chwilę włażą do jednej szafki (z założenia na zabawki, które wtenczas walają się rozrzucone po podłodze), więżąc się wzajemnie i wkładając więźniowi do ciemnicy jakąś zabawkę a więzień ma po omacku zgadnąć co to - nie mogę im tego wybić z głowy :frustracja:

Zaraz postaram się donieść, jak się Jumong z synem spotkał :mrgreen:

Admete - Nie 17 Wrz, 2017 11:54

To czekam na jumongowe wieści. Ten syn to chyba główny bohater drugiej części? Ja się martwię, czy dostawcy dostaną tę umowę na dostarczanie jedzenia dla firmy budowlanej. Jesli nie, to chyba będzie klops...Jin Gyu i Ruda są najlepsi, cudna para :lol:
BeeMeR - Nie 17 Wrz, 2017 12:22

Admete napisał/a:
To czekam na jumongowe wieści.
To już wieczorem - nie wyrobiłam się.
Agn - Nie 17 Wrz, 2017 12:49

Ja tez bardzo czekam na jumongowszczyzne. :excited:

I obejrzalam CM nr 15 - jaka ta sprawa okazala sie prosta! Az za prosta, by angazowac profilerow.
Spoiler:
Swoja szosa zginela dziewucha do odstrzalu, ale myslalam, ze to jej rodzice sa okropni, a ona od kogo innego. A z calej grupki rodzicielskiej najbardziej zastrzelilabym tych bogaczy.

PS I ja nie matka, wiec to moze byc durne pytanie - co jest zlego w zgadywaniu, jaka sie ma zabawke w reku? :mysle:

Trzykrotka - Nie 17 Wrz, 2017 13:19

Dzieci jak sobie coś wymyślą, to bez końca tak mogą :paddotylu: Koty też zresztą. Jak oni na to wpadli?

Admete napisał/a:
A tu dla oczekujących Revolutionary love:

https://www.youtube.com/watch?v=OIGfxqmXA5c

Bardzo zabawny i ciekawy zwiastun ;)

Tym razem to Siwon będzie Jackson :mrgreen: Śliczny trailer :oklaski:
Jesienią będzie chyba więcej dram "pode mnie" niż latem, choć też źle nie było.

Agn napisał/a:

PS I ja nie matka, wiec to moze byc durne pytanie - co jest zlego w zgadywaniu, jaka sie ma zabawke w reku? :mysle:

Nie w tym, tylko w siedzeniu w szafce, która nie temu ma służyć :kwiatek:

Admete - Nie 17 Wrz, 2017 13:21

Kang Sora jest tu dla mnie wabikiem, do Siwona nic nie mam. Utalentowany, choć nie mój. Może też spróbuję? Na pewno oboje mają spory talent komediowy.
BeeMeR - Nie 17 Wrz, 2017 14:42

Trzykrotka napisał/a:
Nie w tym, tylko w siedzeniu w szafce, która nie temu ma służyć :kwiatek:
Nawet nie w samym siedzeniu wewnątrz, acz też mnie nie zachwyca, ale niekończącym się trzaskaniu drzwiczkami wte i wewte :frustracja:
Rozwalą te meble przed upływem roku :cry2:
Wyraziłam się nieprecyzyjnie :kwiatek: w zgadywaniu nie ma nic złego ;)

A że dzieci mogą bez końca bawić się w "zgadnij co mam na myśli/w ręku/będę po tobie powtarzać każde, nawet najgłupsze i najgroźniejsze zdanie" to fakt ;)
Niemniej kiedy pytają siebie wzajem, albo inaczej bawią się zgodnie to nie mam nic przeciwko ;)

Agn - Nie 17 Wrz, 2017 16:46

A, w te strone. Choc szafa jest kuszacym elementem zabawy. Wlasnie dlatego, ze sie mozna w niej schowac. Mam nadzieje, ze im sie szybko znudzi.

Siwon! Sora miala bardzo ladny czerwony kapelutek, widzialyscie? Chetnie sprawdze jak wypadna razem w dramie. Ja lubie, Siwona tez, a w koncu bedzie Tym Pierwszym. I trzeba sprawdzic, jak tez wojsko na niego wplynelo. (Naprawde minely juz dwa lata???) Licze na przyjemna komedie. :) Trailer jest zachecajacy. :mrgreen: