To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku

Aragonte - Sob 25 Mar, 2017 00:09

O, a jak wypada Jo Jung Seok? I gdzie wypożyczyłaś ten film? :wink:
Trzykrotka - Sob 25 Mar, 2017 00:27

JJS jest świetny i bardzo ładnie pokazuje metamorfozę bohatera od totalnej szui po dobrego starszego brata. Nie śpiewa tym razem i nie tańczy. Film znalazłam w swojej aplikacji gooddrama.net i oglądałam online, ale podejrzewam, ze w tradycyjnym sklepie też się pojawił :kwiatek:
Agn - Sob 25 Mar, 2017 00:50

Trzykrotka napisał/a:
Dali mu Candy, o której od jakiegoś czasu marzymy jako partnerce dramowej dla Jun Ki.

Mhmmm i CimE tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że to byłby strzał w dziesiątkę. :serduszkate:
Trzykrotka napisał/a:
Zdaje się, że kiedy poszło w gardła trochę wina i piwa, rozmowa zaczęła się robić bardziej osobista - czyżby pokazali to w 3 części? :trzyma_kciuki:

Coś czuję, że nie, że to tylko zostanie takie "pogadali bardziej osobiście" i nie pokażą, jak przebiegała rozmowa. A szkoda, bo w tym ostatnim odcinku już szło im przerozkosznie.
A teraz czekam, aż Junki będzie się ze śmiechem tarzał po łóżeczku. :serce:
(Kwik! Przypomniała mi się ich konwersacja o nożu! :lol:
- Mój nóż taki tępy...
- Mój jest lepszy.
- Mogę pożyczyć? Powiedz, gdzie jesteś, to przyjdę.
:rotfl: )

A w Nirvanie - festiwal latarni. I te latarnie czuję się w obowiązku wam pokazać, bo piękne. :)
Na ostatnich dwóch (pani ma w rękach i w tle podświetlone) są oczywiście takie standardowe latarenki, ale te wcześniejsze? Cudne!

:serce:

Trzykrotka - Sob 25 Mar, 2017 09:53

Rzeczywiście, jakie piękne! Różową rybkę chciałabym na zawsze.
Agn - Sob 25 Mar, 2017 09:57

Mnie też najbardziej chyba własnie rybka urzekła. :)
Trzykrotka - Sob 25 Mar, 2017 10:33

Ale ptaszki i kwiaty też piękne. Który to odcinek?
Agn - Sob 25 Mar, 2017 10:37

16. Wolniej mi idzie, bo musiałam sporą część odcinków sobie powtórzyć.
Trzykrotka - Sob 25 Mar, 2017 23:22

Zeby się połapać, kto jest kim i kto z kim trzyma, a z kim walczy? :kwiatek:

Ja dokończyłam 8 odcinek Producers :banan: ten, w którym redakcja rozrywki stacji KBS miała dzień sportu "żeby dyrektor mógl się popisać popularnością." Mecz piłki nożnej, w którym cała drużyna robi wszystko, żeby tylko szef mógł strzelić gola, a wszyscy pójść do domu - epicki :rotfl:
Zostały mi 4 odcinki i mimo ich długości strasznie się cieszę na dalszą robotę. Teraz zacznie się już powoli końcowe odliczanie.

A na razie - są napisy do 10 Siłaczki :banan:

Agn - Sob 25 Mar, 2017 23:51

Trzykrotka napisał/a:
Zeby się połapać, kto jest kim i kto z kim trzyma, a z kim walczy?

Tak, w którymś momencie po prostu się zgubiłam. Ale teraz już m/w wszystko zawiązane, więc jest dobrze.
No i do tego oglądam jeszcze od czasu do czasu kolejne odcinki TLTSILY. Przyznaję bez bicia - zaczęłam przewijać Tą Drugą, bo to tak durna baba jest, że żal na nią tracić czasu. Właśnie się dowiedziała, że Czwarty Pan jest w kłopocie, bo przeżywa oblężenie. Przybył Ten Drugi z pomysłem z d., żeby się z nią skumać i wtedy ona zdobędzie Czwartego Pana, a on Główną Pannę. Ta, jasne. :roll: Druga zatem popędziła do Czwartego Pana z propozycją, że da mu wojsko, wsparcie i co tylko chce... o ile się z nią ożeni. Raju, trzymajcie mnie. :roll: Pei Lin na to, że on przecież już ma żonę, jest z nią szczęśliwy i ani myśli kończyć tego związku. Koniec końców cała rozmowa skończyła się nie po myśli Drugiej, więc pewnie zabrała wojsko i z fochem odjechała, bo czemuż by nie olać głodujących Eru ducha winnych ludzi uwięzionych w twierdzy, skoro można wszystko sprowadzić do chłopa w łóżku. :roll: A ojciec usiłował tłumaczyć, brat tak samo - co oni tam wiedzą, kogo obchodzi, czy Pei Lin w ogóle będzie chciał się żenić? Ona ma argumenty i niegasnący żar w sercu dla niego. :czekam2:
Za chwilę chyba zacznę też przewijać Tego Drugiego, bo też jest taki niedorobiony. :roll: Wielki knuj się znalazł, cudzymi rękami się wysługuje, a irytujący jest tak bardzo, że wymiotować się chce. Po porzuceniu na ślubie - ok, mógł być zły, ale zaniedbanie rodziny (niedożywione młodsze rodzeństwo), bankructwo i przepijanie ostatnich pieniędzy to nie jest wina Pei Lina czy panny, tylko jego samego. Ale nie, to wszystko wina Czwartego Pana i Drugi się za to zemści. :roll:
I tak dalej, i tak dalej. Dramę skończę, to pewne, ale najbardziej mnie interesuje główny wątek i jak dobrze pan Chung prezentuje się w mundurze. :mrgreen:

Trzykrotka - Nie 26 Mar, 2017 01:01

No, co prawda to nie grzech, wyglądał w tym mundurze jak stosik sztabek złota świezo wyjętych z formy :serduszkate:
Pewnie, że sobie przewijaj, inaczej można strasznie sobie dramę obrzydzić. A tak - od kawałka do kawałka, akcji wiele to nie zaszkodzi, a estetyce pomoże. Ja tak właściwie Strong Woman oglądam. W każdym odcinku jest tak z 50 procent treści interesujących, z 25 kompletnie nie do przełknięcia, 15 neutralnych i 10 czystego złota. I tak sobie od szarości do złota i znów szarości oglądam. Jaka szkoda, że postać Ji Soo jest taka jednowymiarowa. Opłakuję już kolejną niezbyt udaną jego rolę. Za to Hyung Shik, klękajcie narody :serce: Kto by pomyślał, że z heirsowego pajacyka wyrośnie taki seksowny kot :oklaski: Nie ślinię się, bo strasznie młody, ale jako główny amant, na dodatek w parze z przecudowną Park Bo Young to jest jakaś petarda...

Agn - Nie 26 Mar, 2017 11:15

Trzykrotka napisał/a:
Nie ślinię się, bo strasznie młody, ale jako główny amant, na dodatek w parze z przecudowną Park Bo Young to jest jakaś petarda...

A, czyli Ji Soo jest tym drugim? Co oni go tak ciągle na drugi plan pchają...
Trzykrotka napisał/a:
No, co prawda to nie grzech, wyglądał w tym mundurze jak stosik sztabek złota świezo wyjętych z formy

A wiesz, jest jakaś drama (ledwie 40 odcinków) pt. Warriors of the city, akcja w bodaj 1943 roku i na plakacie on znowu prezentuje się w mundurze. :serce:

Trzykrotka - Nie 26 Mar, 2017 12:42

O-o... Gdzie to upolować? Z napisami?
Tak, Ji Soo znów jest drugi i na dodatek ta postać jest dość płaska.

Admete - Nie 26 Mar, 2017 15:03

Tunnel - pierwszy odcinek za mną, na razie jest dobrze. Cały odcinek osadzony w latach 80.
Agn - Nie 26 Mar, 2017 17:02

Cytat:
O-o... Gdzie to upolować? Z napisami?

Na razie widziałam na mydramalist online, chyba z napisami. Będę pewnie polować. :)
Trzykrotka napisał/a:
Ji Soo znów jest drugi i na dodatek ta postać jest dość płaska.

To jakiś spisek chyba... :mysle:

Admete, donoś o Tunelu. :kwiatek:

Admete - Nie 26 Mar, 2017 19:36

Oczywiście w Korei zaraz porównują do Signal, ale mimo pomysłu i punktu wyjścia ( morderstwa w latach 80 ) odbieram ten serial inaczej. Aktor radzi sobie dobrze moim zdaniem, muszę jeszcze zobaczyć obsadę ze współczesności. Mam zaległości z ostatniego tygodnia, Rebel jeszcze nie widziałam, bo oglądam inne rzeczy, albo nie ma mnie w domu.
BeeMeR - Nie 26 Mar, 2017 20:04

Ja teraz nic nie oglądam - wieczorem jeśli coś to Hobbit, w dzień brak czasu. Może po weekendzie coś drgnie i pójdę dalej z JI, ale raczej nie jutro.
Trzykrotka - Nie 26 Mar, 2017 20:07

Ja mam Kima nie obejrzanego. Pewnie zobaczę już razem z nowymi odcinkami.
Ciekawie się zapowiada Tunel, obsada też. I Jin Hyuk po przerwie wojskowo-szpitalnej i Szpinaka widzę i Su Chefa z Duszki. Ale na razie poczekam na relację - Admete :kwiatek:
Tomorrow With You się skończyło. Nawet nie chce mi się sprawdzać, czy przeżyli, prawdę powiedziawszy. Strasznie zanudzony dobry wyjściowy materiał IMO.

Ja oglądam to, co tłumaczę, czyli Producers :mrgreen:

Admete - Nie 26 Mar, 2017 20:42

Przeżyli zdaje się.
Agn - Nie 26 Mar, 2017 22:52

Ja po uszy w chińszczyźnie (wcale nie oblizuję folderu z Best time), ale bacznie obserwuję koreańskie posunięcia. Czekam na Whisper.
Trzykrotka - Pon 27 Mar, 2017 06:45

Seo In Guk poszedł do wojska :( Oby szybko zleciało.
Ja też czekam na Whisper i mam zamiar obleciec nową dramę z Suzy i Brzydactwem. Nie wiem, kiedy to wszystko będzie. Co wchodzi teraz po Tomorrow?

Agn - Pon 27 Mar, 2017 07:13

Muszę kiedyś naprawdę obejrzeć coś z tym In Gukiem, bo facet na was b. pozytywnie działa, a mnie coś omija. :P
Tylko nie wiem, kiedy to zrobię. :P

Admete - Pon 27 Mar, 2017 07:30

Chicago Typewriter wchodzi po Tomorrow - ale dopiero 7 kwietnia.
Agn - Pon 27 Mar, 2017 07:33

Aaaa, nowy Świrus i Ten Drugi z JI? :olsnienie:
Trzykrotka - Pon 27 Mar, 2017 09:09

Agn napisał/a:
Aaaa, nowy Świrus i Ten Drugi z JI? :olsnienie:

Tak :banan: Poczekam z przyjemnością.
Dziś zaczyna się Whisper.

In Guk jest przecudowny po prostu :serduszkate: Widziałaś go w malutkim epizodzie w ostatnim odcinku Duszki. Jakoś tak cichutko odszedł do wojska, bez fanfar i "ostatniej dramy."
No nic, trzeba przeczekać :trzyma_kciuki:

Jeszcze a propos In Guka, to ja nieustająco polecam I Remember You, kryminał z nim, panem Brewką i Bogusiem.

BeeMeR - Pon 27 Mar, 2017 09:31

Trzykrotka napisał/a:
Widziałaś go w malutkim epizodzie w ostatnim odcinku Duszki
To cameo mogło być odebrane jako irytujące - nowy szef który się rządzi ;)