Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...
Agn - Nie 28 Lut, 2016 22:32
Do mnie tez, mam nadzieje?
Dwojka powtorzona. Dopiero teraz zauwazylam, ze kolezanka naszej doktoreczki jezdzi na wozku. Ja to spostrzegawcza jestem...
Trzykrotka - Nie 28 Lut, 2016 22:41
Do Ciebie też
Wózek to nawet zauważyłam, ale nie mogłam się połapać, czemu do wydry w mini w szpitalu mówią "pani profesor," kiedy dostała awans, wydarty z gardła Mo Yun. W rozmowie z ordynatorem padło, że ona po raz trzeci stara się o etat na uczelni
I nie załapałam, że młody, którego Si Jin (Wachlarz) uczy machać łopata, to złodziej motocykla z pierwszego odcinka.
BeeMeR - Pon 29 Lut, 2016 09:54
Ja zauważyłam wózek inwalidzki od pierwszej sceny, młodego nie poznałam ale się domyśliłam z wypowiedzi Drugiego, ze go lubi
Admete - Pon 29 Lut, 2016 10:31
Dałam radę wejść przez posty wedle rady Anaru.
Agn - Pon 29 Lut, 2016 14:42
Mlodego tez zalapalam dopiero za drugim razem, bo za pierwszym nie spojrzalam na buzie. Tak sie skupilam na Wachlarzu.
Tez wlazlam na forum dzieki linkom Anaru.
A skoro mowa o Anaru - zaczela DOTS! Konczy pierwszy odcinek i, jak twierdzi, weszla jak w maslo.
Admete - Pon 29 Lut, 2016 15:09
Dobrze, że wczoraj nie wyczyściłam historii, to wejdę tu i ówdzie. Dziś się Cheese kończy? Ciekawa jestem waszych opinii.
BeeMeR - Pon 29 Lut, 2016 15:11
| Agn napisał/a: | A skoro mowa o Anaru - zaczela DOTS! Konczy pierwszy odcinek i, jak twierdzi, weszla jak w maslo. | I nawet ma motywację większą do obejrzenia SKKS
| Admete napisał/a: | | Dziś się Cheese kończy? Ciekawa jestem waszych opinii. | Ja utknęłam na 9. odcinku
Przejrzę jednak resztę wybiórczo.
Agn - Pon 29 Lut, 2016 19:58
| Cytat: | | I nawet ma motywację większą do obejrzenia SKKS |
Zdecydowanie, bo wyraziła się miło o Wachlarzu. Ale jak obejrzy do końca ten odcinek, to już sama za siebie napisze wrażenia.
Swoją szosą jako rzekłam - pan nr 2 też jest niezłym ciachem i cieszy oko. A potem się zaczęłam zastanawiać, skąd go znam. Otóż znam go, oczywiście, że tak! Le grand chief 2: kimchi battle! Najwyraźniej był też w FFI, tylko nie wiem, ko... aaaa, czy to nie tragicznie zmarły narzeczony???
Był też najwyraźniej w Athenie ( ), no i oczywiście pierwsze dwa odcinki Swallow the sun (akurat te widziałam, a potem mi się odechciało).
O ile pamiętam bardzo polubiłam tego aktora po występie w STS i FFI, a oba filmy Le grand chief (wystąpił tylko w nr 2) bardzo mi się podobały.
A skoro wspomniałam FFI, to tam grała piękna pani Prokurator z TW - jest z nią nowa drama Happy home.
http://asianwiki.com/Happy_Home
Tak tylko wspominam, gdyby ktoś chciał sprawdzać czy cuś.
Agn - Pon 29 Lut, 2016 20:06
WIDZĘ SMOOOOOKIIII!!!
Trzykrotka - Pon 29 Lut, 2016 20:20
Ten Happy Home to chyba jakiś tasiemiec weekendowy Bardzo będę ciekawa wrażeń Anaru z Kropek
Mówisz, że Drugi był narzeczonym w FFI? Bardzo szybko zginął i ciagle nosił czapkę z daszkiem... Muszę to sprawdzić.
Serek kończy się jutro. Prawdę powiedziawszy, to choć klika odcinków było spokojniejszych i bardziej przewidywalnych, to po 14 i zapowiedzi następnych dwóch, czekam na napisy jak na szpilkach. Zrobiło się o wiele mroczniej i groźnie, a działania Junga zderzone z wściekłością gnojkowatego sunbae i determinacją nieobliczalnej wariatki In Hy mogą dać skrajne efekty.
Niestety - sosik do 10 przepadł mi bez wieści. Trudno, odtwarzać nie będę.
Z ciekawości zerknęłam wczoraj na Comeback Ajussi, komedię, która wystartowała razem z DOTS. Rzecz jest o dwóch panach, którzy umierają jednego dnia i spotykają się w zaświatach, mających formę ślicznej wiejskiej stacyjki w bosko piękny jesienny dzień. Oglądamy, jak doszło do ich śmierci, kim byli za życia. Jeden, zaharowany i pomiatany przez wszystkich szef sali w eleganckiej galerii handlowej, służący jako podnóżek i wycieraczka dla wyższych rangą (wśród nich pan Brewka w roli eleganckiej gnidy oraz Liżący Miecz), ma śliczną młodą żonę i małą córeczkę. Drugi, znany szef znanej kuchni, chłodny i asertywny (jeden z panów z AGD, ten od golfistki), zadziera z niebezpiecznymi ludźmi na prośbę dawnej miłości (w tej roli jedna z żon z Shine or Go Crazy). W jego kuchni pracuje między innymi sous chef z Duszki. Wśród jego pracowników najbliższym i oddanym, zwracającym się do niego przez hyung, jest młody i przystojny chłopak.
Obaj ajussi, których niebiański pociąg zabiera w zaświaty (skojarzenie z Harrym Potterem miałam natychmiastowe), wyrywają się stamtąd i postanawiają wrócić na Ziemię. Wyskakują z pociągu w niebyt i.... budzą się znów żywi, nadzy i na Ziemi. Tyle że pierdoła - sprzedawca ma teraz boskie ciało i twarz Raina, a najeżony i zły chef jest śliczną dziewczyną (drugą żoną z Shine or Go Crazy).
Zmagania życiowe ajussich były nieco męczące, ale podejrzewam, że teraz może zacząć się jazda bez trzymanki - sprawdzę, jak dalej będzie się to rozwijało, choć nie jestem pewna, czy szarpnę się na oglądanie...[/i]
Admete - Pon 29 Lut, 2016 20:25
Ja miałam pisać, ze w Kropkach to mi się drugi pan podoba bardziej. Wyższy i bardziej męski Kojarzę go z FFI - grał zmarłego ukochanego.
Trzykrotka - Pon 29 Lut, 2016 20:27
| Admete napisał/a: | Ja miałam pisać, ze w Kropkach to mi się drugi pan podoba bardziej. Wyższy i bardziej męski |
Admete, uwierzysz, że czekałam na tę wypowiedź?
Admete - Pon 29 Lut, 2016 20:30
Wierzę. Dla mnie Wachlarz nieco za śliczny, za drobny, choć w Tree zwrócił moją uwagę aktorsko jako młody król. A tamtego zapamiętałam z FFI choć miał małą rolę. Podobał mi się już w tamtym serialu.
Agn - Pon 29 Lut, 2016 20:30
| Trzykrotka napisał/a: | | Mówisz, że Drugi był narzeczonym w FFI? Bardzo szybko zginął i ciagle nosił czapkę z daszkiem... Muszę to sprawdzić. |
Sprawdziłam z filmografią na asianwiki. Zresztą skoro był w STS, to siłą rzeczy był narzeczonym w FFI. No a tutaj wygląda tak, że buty spadają. Zeza idzie dostać przy tej dramie.
| Trzykrotka napisał/a: | | Obaj ajussi, których niebiański pociąg zabiera w zaświaty (skojarzenie z Harrym Potterem miałam natychmiastowe), wyrywają się stamtąd i postanawiają wrócić na Ziemię. Wyskakują z pociągu w niebyt i.... budzą się znów żywi, nadzy i na Ziemi. Tyle że pierdoła - sprzedawca ma teraz boskie ciało i twarz Raina, a najeżony i zły chef jest śliczną dziewczyną (drugą żoną z Shine or Go Crazy). |
Och, pachnie mi to Switch!
Jeśli obejrzysz coś więcej, donieś, proszę!
Agn - Pon 29 Lut, 2016 20:34
| Admete napisał/a: | | Ja miałam pisać, ze w Kropkach to mi się drugi pan podoba bardziej. Wyższy i bardziej męski |
Czułam że tak będzie. Ale tobie też się spodobał ten aktor przy poprzedniej okazji oglądania go w czymkolwiek, więc się nie dziwię. Poza tym on naprawdę jest mmmm...
| Admete napisał/a: | | tamtego zapamiętałam z FFI choć miał małą rolę. Podobał mi się już w tamtym serialu. |
No właśnie.
| Admete napisał/a: | | Wachlarz nieco za śliczny, za drobny |
Pod prysznicem było ujęcie z boku - chudzinka. Wyżyłowana, ale chudzinka. Ale niech mnie, jak w nim nie drzemie seksapil zdolny zwalić kobietę z nóg.
Mam najlepiej. Obaj mi się niezmiernie podobają, do obu pałam wielką sympatią. Dramo, trwaj!
Trzykrotka - Pon 29 Lut, 2016 20:35
Dam, dam znać! Drugi odcinek obejrzę na pewno.
Pan numer 2 z DOTS jest przezgrabny i o wiele lepiej ubrani niż Wachlarz, który nie ma aż tak dobrej sylwetki. I jest super-męski z taki testosteronowy sposób. Na mnie nie działa, najlepszy dowód, że po FFi nie jestem w stanie odtworzyć jego twarzy w pamięci. Ale choć nie dla mnie - obiektywnie przyznaję, że to kawał przystojniaka. Ech... drama jak szwedzki bufet dla kobiet, normalnie
Achchchśśśś.... kiedy będzie ta środa
Admete - Pon 29 Lut, 2016 20:37
Dla pań o różnych upodobaniach
Agn - Pon 29 Lut, 2016 20:38
| Trzykrotka napisał/a: | | Ech... drama jak szwedzki bufet dla kobiet, normalnie |
Boru, jak ja kocham twój sposób wyrażania się, bogactwo porównań i słownictwo!
| Trzykrotka napisał/a: | | Achchchśśśś.... kiedy będzie ta środa |
Już za dwa dni... Mnie do tego czasu zajmą moje ukochane Smoki ( ). Lubię ten stan - dwie dramy, na które czekam jak na szpilkach.
Trzykrotka - Pon 29 Lut, 2016 20:41
| Admete napisał/a: | Dla pań o różnych upodobaniach |
Tak, dokładnie Mam nadzieję, że nie będzie tylko ponuro łypał przez całą dramę i kłócil się z Ji Won z którą zresztą bardzo ładnie wyglądają.
Jeszcze cytat z outsideseoul na temat Wachlarzowego seksapilu:
Song Joong Ki could have panty-dropping chemistry with a lamp post, and the director clearly appreciates that
Agn Dzięki, ale mnie miło połechtałaś!
Agn - Pon 29 Lut, 2016 20:43
| Trzykrotka napisał/a: | | Song Joong Ki could have panty-dropping chemistry with a lamp post, and the director clearly appreciates that |
Oh how true!
| Trzykrotka napisał/a: | | Mam nadzieję, że nie będzie tylko ponuro łypał przez całą dramę i kłócil się z Ji Won z którą zresztą bardzo ładnie wyglądają. |
Ji Won to wojskowa doktórka? Mam nadzieję, że drama zmieści i ich historię.
Zmykam spać. Jutro pobudka o nieludzkiej porze, tj. 5:30. Ech...
Admete - Pon 29 Lut, 2016 20:54
Co to jest 5.30...Spróbuj 4.45...
Trzykrotka - Pon 29 Lut, 2016 21:03
Te godziny to horror jakiś
| Agn napisał/a: |
Ji Won to wojskowa doktórka? Mam nadzieję, że drama zmieści i ich historię. |
Tak, ona, nasza była Yoo Rachel z Heirs.
Idę do Antosi, a póki co - nasza Origin wyszła za mąż
Podoba mi się w tej stylizacji
Admete - Wto 01 Mar, 2016 05:31
Za jakiegos golfistę. Golf co to za sport?
BeeMeR - Wto 01 Mar, 2016 05:43
| Trzykrotka napisał/a: | Admete napisał/a:
Ja miałam pisać, ze w Kropkach to mi się drugi pan podoba bardziej. Wyższy i bardziej męski
Admete, uwierzysz, że czekałam na tę wypowiedź? | Ja też
I od Ani ciągle czekam
Mnie on się bardzo podobał w Słonku - a jak ładnie panią uwiódł
Smoki 41 - bardzo dobry odcinek,
świetna zwłaszcza rozmowa YBJ z matką (pięknie go wykańcza prośbą, by ją zabił) oraz YBW z BY oraz Sambongiem i pokłon ojcu.
Agn - Wto 01 Mar, 2016 09:19
| Trzykrotka napisał/a: | | Agn Dzięki, ale mnie miło połechtałaś! |
Moja droga, samą prawdę piszę! To już wiadomo było przy twoich tłumaczeniach - są najlepsze na świecie.
| Admete napisał/a: | | Co to jest 5.30...Spróbuj 4.45... |
Dla mnie 5:30 jest okropieństwem. Potrzebuję snu, nic na to nie poradzę.
| Trzykrotka napisał/a: | | Tak, ona, nasza była Yoo Rachel z Heirs. |
To poważnie ona? Wygląda mniej jak lalka.
| Trzykrotka napisał/a: | nasza Origin wyszła za mąż
Podoba mi się w tej stylizacji |
To na serio ślub czy z jakiejś dramy? Wygląda całkiem ładnie.
| Admete napisał/a: | | Za jakiegos golfistę. Golf co to za sport? |
Jak spróbujesz, to się dowiesz.
| BeeMeR napisał/a: | | Mnie on się bardzo podobał w Słonku - a jak ładnie panią uwiódł |
I to bez większego trudu, nic nie chcę mówić. No ale co się pannie dziwić? Poławiała sobie co tam miała do poławiania, aż tu nagle facet jej się objawił - przystojny i w ogóle.
| BeeMeR napisał/a: | | świetna zwłaszcza rozmowa YBJ z matką (pięknie go wykańcza prośbą, by ją zabił) |
To wtedy ja ją miałam ochotę zadusić gołymi rękami.
Są już napisy do nr 43! To sobie po dentyście obejrzę.
A potem... ciężka orka z komputerem. Ech... żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
|
|
|