Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Admete - Sob 11 Sty, 2020 21:25
Czekolada słodko-gorzka...Nadal jestem pod wrażeniem tego serialu, choć nie jest idealny.
Aragonte - Sob 11 Sty, 2020 21:56
Czyli zakończenie jest dobre? To może kiedyś sobie obejrzę, jak najdzie mnie na melo
Admete - Sob 11 Sty, 2020 22:04
Zakończenie będzie dopiero za tydzień, ale jakby coś się miało zepsuć, to odcinek 14 może być zakończeniem. I Chocolate będzie na Netflixie od 25 stycznia. To pięknie nakręcona drama, aktorzy, sceneria, muzyka, zdjęcia, przesłanie. Mam właśnie sezon na melo.
BeeMeR - Nie 12 Sty, 2020 00:00
Mam za sobą wyjątkowo paskudną sprawę seryjnego gwałciciela Dobrze, że go złapali
Trzykrotka - Nie 12 Sty, 2020 01:10
| BeeMeR napisał/a: | Mam za sobą wyjątkowo paskudną sprawę seryjnego gwałciciela |
Prawda, że metrowe przestępstwa są wyjątkowo paskudne? Ale też pójście do klubu w odpowiednim, czyli dość seksownym stroju, upicie się i samotny powrót metrem w tym stanie nie wydaje się mądrym pomyslem. Nie usprawiedliwia gwałtu oczywiście, ale to nie jedyne na co można się narazic.
Juz chyba widzę, jak w Pretty Noona nadchodzi końcowa katastrofa naprawiona w ostatnich sekundach dramy. I niestety bohaterka sama jest sobie winna. Bywa okropnie bezmyslna.
Z Crash widzialam tylko zdjęcia. Jutro. A raczej juz dzis będzie seans.
Admete - Nie 12 Sty, 2020 09:17
Trzykrotko zajrzyj na Wschód.
Alicja - Nie 12 Sty, 2020 12:38
| Admete napisał/a: | | Czekolada słodko-gorzka |
oj tak
Admete, nie śledzę wpisów wstecz więc pytam: oglądałaś Children of the lesser God, o Cheon Jae-in, detektywie z IQ 167, który wierzy wyłącznie w fakty, logikę i liczby oraz Kim Dan początkującej detektyw, która posiada pewnego rodzaju nadprzyrodzone wizje.
Admete - Nie 12 Sty, 2020 12:55
Nie oglądałam, bo nie było dobrych napisów. To znaczy takich profesjonalnych.
Trzykrotka - Nie 12 Sty, 2020 15:06
| Admete napisał/a: | | Trzykrotko zajrzyj na Wschód. |
Bardzo dziekuję
Im dalej, tym bardziej uwielbiam tę dramę - Crash Landing On You znaczy. Wiem, że jest lekka, wiem, że ma masę rzeczy, do których można się przyczepić - whatever. Przyjemność, taka czysta, sensualna wręcz przyjemność przy jej oglądaniu już mnie uzależniła.
Odcinek 7 jest przepiękny - znowu. O każdym zaczynam tak pisać Bohaterowie bez ściemy mówią sobie i innym, co do siebie czują. Troszczą się o siebie do rozlewu krwi - on zasłonił ją przed kulą, ona oddała krew, żeby go ratować. Zaczynają myśleć - co dalej? Bo jej ucieczka na Południe, do ktorej oboje dążą, będzie oznaczała rozstanie na zawsze. Robi się melancholijnie. A jednocześnie nadal nie ma dramatoz i rozdzierania szat. Tekst Se Ri do drugiego rannego żołnierza, kiedy siada za kółkiem i rusza w drogę do szpitala, zamiast na lotnisko i do Paryża (ostatnia droga ucieczki za chwilę się zamknie): Wiesz, jaki jest mój ulubiony film? Mad Max Fury Road I rusza z piskiem opon. A taki sposób cerowania munduru uważam za jedyny słuszny
I taka reakcja na tę cerę jest jedynie słuszna
Hyun Bin patrzy na Ye Jin z taką intensywnością, że buty spadają. I mają pierwszy prawdziwy, śliczny kissu pod kroplówką zamiast jemioły
Z żarcików: jest nieodzowna rozmowa o BTS, kiedy SeRi spotyka w szpitalu "największą ARMY po tej stronie granicy" (ARMY to fanclub BTS), a po jeziorze w Szwajcarii pływa pod taką oto flagą
(W końcu mieliśmy w dramie Ewę Wiśniewską z Astralii, prawdaż.....)
No i oczywiście wioskowe ajummy, bezcenne, oprowadzają prawdziwą narzeczoną kapitana Ri i jej koszmarną mamuśkę po apartamencie idealnym dla nowożeńców, w którym w wannie wychowuje się kózka, na balkonie kury, a z racji na przerwy w dostawie prądu nowoczesna lodówka przydaj się jako... biblioteczka, a w windzie co prawda jest windziarka, ale czasami trzeba z niej wypełzać między piętrami (tak, przerwy w dostawie prądu )
Aragonte - Nie 12 Sty, 2020 15:13
Ooo, dobrze wiedzieć, że dalej się zachwycasz Ja dopiero będę oglądać, próbowałam pisać (z mizernym skutkiem) i grzebałam w necie.
Admete - Nie 12 Sty, 2020 16:51
Dlaczego jest tam polska flaga? W Stove League odcinek 9 mi się podobał. W końcu wyjaśniło się, dlaczego manager jest taki chłodny. Wcześniejsze podchody z zawodnikami, płacami mnie znudziły, ale i tak oglądam dla Namgoonga i tych odcinków, które są bardziej osobiste.
BeeMer podobno ta tajwańska drama jest dobra:
https://www.youtube.com/watch?v=0K3HBZk1nw8
Yong-Jiu Grocery Store
Aragonte - Nie 12 Sty, 2020 18:05
| Admete napisał/a: | | Dlaczego jest tam polska flaga? |
Nie mam pojęcia, może polskie barwy pasowały bohaterce do torebki i całego outfitu
Chyba że ktoś pomylił flagę szwajcarską z polską
Ale odcinek Crash mi się podobał, a jakże
BeeMeR - Nie 12 Sty, 2020 18:26
| Admete napisał/a: | | Yong-Jiu Grocery Store | Przemyślę to
Na razie bardzo dobrze mi się ogląda Ducha - Druga faktycznie odsłania oblicze zimnej suczy, Drugi ofiarnie poszedł z panną do tunelu, a Dołeczek zyskał nagranie na poczcie głosowej, które niewątpliwie kiedyś odsłucha Panna zyskuje z czasem, wygładza się z deka, ale jej nowy partner nie jest zachwycony Dziwne, a tak lubi sam sobie różnicować pracę
Trzykrotka - Nie 12 Sty, 2020 21:31
| Admete napisał/a: | | Dlaczego jest tam polska flaga? |
Ot i wielka tajemnica Chyba że tę scenę kręcili akurat w Solinie - bo w Niedzicy nie, poznałabym Sprawdziłam nawet, czy bandera szwajcarska tak nie wygląda, ale nie - jest podobna do flagi, czerwona z krzyżem.
Drugi z tego tygodniowych odcinków - kapitan Ri szuka SeRi po górach, lasach i ukrytych willach, a narzeczona zastanawia się, czy go nie zdenuncjować za pomoc "szpiegowi z Południa" - a to ci delikatna skrzypaczka, no Niech ich spikną z oszustem - idealnie do siebie pasują.
Aragonte - Nie 12 Sty, 2020 21:36
| Trzykrotka napisał/a: | Drugi z tego tygodniowych odcinków - kapitan Ri szuka SeRi po górach, lasach i ukrytych willach, a narzeczona zastanawia się, czy go nie zdenuncjować za pomoc "szpiegowi z Południa" - a to ci delikatna skrzypaczka, no Niech ich spikną z oszustem - idealnie do siebie pasują. |
O, to widziałaś już ósmy odcinek??
Trzykrotka - Nie 12 Sty, 2020 21:51
Dopiero 1/3. Nie mogłam się pohamować, udało mi się znaleźć pasujący sos - i yalla!
Jest bardzo smutno i dramatycznie, a seulski oszust to spec manipulacji.
BeeMeR - Nie 12 Sty, 2020 23:02
Z tym księżycem to z deka przesadzili
No ale to, ani inne takie tam bzdury nie zmieniają faktu, że dramę ogląda się batdzo dobrze jestem po porwaniu autustyka i ponownej nocnej wizycie w tunelu.
Trzykrotka - Nie 12 Sty, 2020 23:22
| BeeMeR napisał/a: | Z tym księżycem to z deka przesadzili |
No, może lekkko
| BeeMeR napisał/a: | | jestem po porwaniu autustyka i ponownej nocnej wizycie w tunelu. |
Tego chłopca z piekarni? To już jesteś coraz bliżej chwytania samego Ducha
Powiem po raz en-ty, że bardzo się cieszę, że ci się podoba Skromniutko i cichutko pojawiło się coś tak przyjemnie innego i od standardowego kryminału i standardowej komedii. I obsada bardzo zacna. Dołeczka kocham zawsze, ale niestety nie zawsze dostają mu się dobre projekty. A tu tylko z jednym przesadzili, robiąc z niego oraz Młodego z centrali supermanów w jednej scenie pod koniec dramy. Poza tym jest miodowy, zwłaszcza kiedy dla mamy przebiera się za własnego ojca w młodym wieku
Jajusiu, ale się skończył 8 odcinek Crash Cliffhanger taki, że gdyby teraz powiedzieli, że następna emisja za 2 tygodnie, to chyba byłyby zamieszki. I bardzo pięknie i strasznie i dramatycznie i smutno i w ogóle...
Hyun Bin znakomicie gra twarzą, samą twarzą pokazywaną w zbliżeniu. Jest bardzo, ale to bardzo dobry jako kapitan Ri
Aragonte - Nie 12 Sty, 2020 23:27
| Trzykrotka napisał/a: | Jajusiu, ale się skończył 8 odcinek Crash Cliffhanger taki, że gdyby teraz powiedzieli, że następna emisja za 2 tygodnie, to chyba byłyby zamieszki. I bardzo pięknie i strasznie i dramatycznie i smutno i w ogóle... |
Łoj, to może poczekam z oglądaniem, żeby się nie denerwować...
BeeMeR - Nie 12 Sty, 2020 23:31
| Trzykrotka napisał/a: | | Dołeczka kocham zawsze, ale niestety nie zawsze dostają mu się dobre projekty. | Nie tylko jemu...
Ale nie oglądałaś jak się go uwodzi (You drive me crazy)? Bo właśnie sobie przypomniałam na dobranoc
https://www.youtube.com/watch?v=4T9HX_KTgOw
To nie była najlepsza treściowo drama ale sympatyczna, bardzo krótka i obsadowo dobra. Takie In Time with You w wielkim skrócie, friends turned lovers
Admete - Pon 13 Sty, 2020 06:24
Zajrzę do linka potem. Ciekawa jestem jak
Trzykrotka - Pon 13 Sty, 2020 06:24
Jeśli piszesz, to możesz poczekać, żeby się nie rozpraszać
Ja to You Drive Me Crazy chyba zaczęłam oglądać, ale nie pamiętam scen z MV, więc nie obejrzałam na pewno do końca. Nadrobię
Aragonte - Pon 13 Sty, 2020 07:50
| Trzykrotka napisał/a: | | Jeśli piszesz, to możesz poczekać, żeby się nie rozpraszać |
Strasznie niemrawo piszę, mam tylko kawałeczek sceny z Willemem
Ja tę mimidramę kojarzę, chociaż chyba jej nie obejrzałam jeszcze - muszę sprawdzić, czy mam.
Trzykrotka - Pon 13 Sty, 2020 08:19
| Aragonte napisał/a: |
Ja tę mimidramę kojarzę, chociaż chyba jej nie obejrzałam jeszcze - muszę sprawdzić, czy mam. |
Mamy wszystkie sama-wiesz-gdzie
BeeMeR - Pon 13 Sty, 2020 11:26
W minidramie panna jest wyjątkowo irytująca, cały pierwszy odcinek zgrzytałam zębami, potem się ogarnia i jest lepiej. Dołeczek uroczy jak zawsze Do aktorki zastrzeżeń nie miałam, tylko do postaci.
Jeśli idzie o to "jak", to dostępna jest też owa scena, bez konieczności oglądania całej dramy Pani była co najmniej wstawiona i napalona więc się opierał.... póki nie usłyszał jaki to jest piękny, wypowiedziane maślanym tonem nie dam głowy, czy sam był całkiem trzeźwy
https://youtu.be/Ciy3rV75tCU
|
|
|