Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...
Agn - Sob 27 Lut, 2016 21:07
| BeeMeR napisał/a: | | Mam wrażenie, że mu powiedziała, że akurat ma "te dni" |
Bardzo możliwe, ale co sobie skorzystała to jej.
Takie ładne kissu, a tu jakieś ujęcie na kury, no naprawdę, operatora kamery chyba zaćmiło...
Aragonte - Sob 27 Lut, 2016 23:48
| Agn napisał/a: | Jedna porządna (hmm... ) kobieta - lgnie do niej przystojniak, to się nie broni jak przed zadżumionym, tylko cieszy chwilą. |
Hyhy - kiedy jeszcze nie kojarzyłam całuśności Wachlarza, YT wypluło mi migawkę tego rodzaju ujęć z jego udziałem, no i narzekałam, że on się stara, a panny dretwe, z jednym wyjątkiem, a to właśnie była pani z tego filmu
Trzykrotka - Nie 28 Lut, 2016 00:44
Prawda, że ładny ten całuśny plakat z DOTS? Nie dali go jako podstawowy, żeby ekranów nie pouszkadzać przegrzaniem jak przypuszczam Już padło w komentarzach zdanie, że przy pierwszym kissu tej pary ziemia się zatrzęsie Myślę, że to będzie ten z butelką wina i że nie będziemy na niego dlugo czekać
Rany, ale się pani wessała w wachlarzowe usta na pierwszym filmiku z Penny Pinchers! Olaboga!
Oglądałam dziś uroczą Antosię i dokończyłam Magika i zapodałam sobie nawet Shahida i Haidera, ale na koniec dnia pofaflunię jeszcze o DOTS
Moja wzorcowa Amerykanka, outsideseoul wysnuła na temat prezesa naszej pięknej pani doktor ten sam wniosek, co ja
... kiedy jej szpitalny prezes narzuca się jej, ona kładzie temu kres, waląc go po głowie torebką. W "Gentleman's Dignity i Secret Garden ten gość byłby głównym bohaterem dramy.
Ładne słowa dostały się i bohaterowi granemu przez Wachlarza i pani KES
I mamy Shi Jina, zawodowego żołnierza, który szczerze uważa, że jego praca służy dobru ludzkości, nawet jeśli jej wykonywanie wiąże się z przemocą i śmiercią. Kiedy spotyka Mo Yun, instynktownie pociąga go jej pasja i sarkastyczne poczucie humoru, a jego uwielbienie dla niej jest widoczne gołym okiem. Patrzy na nią z wielkim szacunkiem, a robi to z głębszych powodów, niż tylko jej niezwykła uroda. Uwielbia jej umiejętności i jej odmienny charakter i sięga głębiej poza jej *niemodną fasadę, doceniając to, jakim ona jest człowiekiem.
* w komentarzach już zauważono, że Mo Yun ubiera się niemodnie. No cóż, nie ma czasu zrobić bałaganu, to i na ciuchy nie ma...
To możliwe, że Kim Eun Sook została uprowadzona, a jej obowiązki przejęła dobra bliźniaczka? (...) Kto wie, może DOTS będzie powrotem do czasów legendarnej Kim Eun Suk od "City Hall," zacierając pamięć o tym, kim stała się lata później.
Jeszcze trochę, najwyżej omińcie wzrokiem
Chemia między nimi jest natychmiastowa i epicka, są jak dwa magnesy przyciągane niewidzialną, nieuchronną siłą. A mimo to, kiedy Mo Yun kończy ich pączkujący romans, kupuję to. Ona naprawdę nie umie pogodzić się z myślą o kochanku, który może być zabójcą, bez względu na jego motywacje. Ta para, zamiast rozstawać się z winy sił zewnętrznych, nigdy się nie łączy z powodu tego, co jest w nich samych. Oboje są dobrymi, prawdziwymi ludźmi, którzy wierzą, że wyzwania ich zawodów są słuszne. A te wyzwania są na razie nie do pogodzenia: killing i healing niekoniecznie kładą się do jednego łóżka.
Reakcja Shi Jina cementuje moją miłość do niego. "W porządku," mówi. Nie usiłuje naciskać, ani narzucać się Mo Yun, zamiast tego przyjmuje to, co ona powiedziała, choć jej słowa kładą kres temu, czego chce on.
I jeszcze słowo o bohaterze
Scena z pacjentem z ostrego dyżuru mnie rozbroiła (*po tym, jak nazwała go palantem za wytrącenie doktórce telefonu z ręki- dobre i to) - po tym, jak jechał ponad godzinę, żeby śliczna pani doktor zmieniła mu opatrunek, Shi Jin widzi rzeczoną lekarkę, jak klęczy nad krwawiącym pacjentem na noszach na kółkach, które jadą przez szpitalny hall, popychane przez zdesperowaną ekipę ratowników medycznych. Powinien natychmiast pomyśleć o sobie, jak zrobiliby próżni, durnowaci bohaterowie "Secret Garden" i "Gentleman’s Dignity," ale zamiast tego biegnie za nią, dokładając całą swoją siłę do sił ekipy pchającej wózek i uśmiechając się z dumy nad jej kompetencją.
Widzisz, Do Jin? Tak postępuje gentleman.
A te wszystkie miłe słowa po tym, jak stwierdziła: Zaczęłam oglądać tę dramę, spodziewając się, że ją znienawidzę. To jeszcze ciągle może się stać, ale dwa pierwsze odcinki zostawiły mnie w nastroju ostrożnie optymistycznym, nie mówiąc już, że spragnioną dalszego ciągu.
Jeszcze kilka zdjęć bts i idę spać

Admete - Nie 28 Lut, 2016 08:28
Spróbowałam i ja waszych Kropek, ale nie jestem jeszcze kupiona. Ładni panowie i całość bardzo gładko i sprawnie się rozwija. Dopiero po trzecim odcinku stwierdzę czy mi się chce oglądać - jak zobaczę postacie w działaniu, w miejscu docelowym. Z dzieł pani scenarzystki widziałam tylko GD ( i to nie w całości, bo drugą część z dramatozami ominęłam szerokim łukiem ).
Agn - Nie 28 Lut, 2016 08:37
| Aragonte napisał/a: | | kiedy jeszcze nie kojarzyłam całuśności Wachlarza, YT wypluło mi migawkę tego rodzaju ujęć z jego udziałem, no i narzekałam, że on się stara, a panny dretwe, |
Chyba większość dramowych panów tak ma - odwalają "ciężką" robotę, a panny tylko stoją z wytrzeszczem.
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie dali go jako podstawowy, żeby ekranów nie pouszkadzać przegrzaniem jak przypuszczam |
Lub w ramach dbania o morale Koreańczyków.
| Trzykrotka napisał/a: | | Już padło w komentarzach zdanie, że przy pierwszym kissu tej pary ziemia się zatrzęsie |
Pewnie tak, bo ekran iskrzy od wyładowań, jak są razem na ekranie.
| Trzykrotka napisał/a: | Moja wzorcowa Amerykanka, outsideseoul wysnuła na temat prezesa naszej pięknej pani doktor ten sam wniosek, co ja
... kiedy jej szpitalny prezes narzuca się jej, ona kładzie temu kres, waląc go po głowie torebką. W "Gentleman's Dignity i Secret Garden ten gość byłby głównym bohaterem dramy.
Ładne słowa dostały się i bohaterowi granemu przez Wachlarza i pani KES |
Podoba mi się ten wpis. Bardzo chętnie podpisuję się pod wszystkim co napisała.
| Trzykrotka napisał/a: | | po tym, jak nazwała go palantem za wytrącenie doktórce telefonu z ręki- dobre i to |
Naprawdę palanctwa to ja tam nie widzę póki co.
Oby ta drama potrwała w takiej jakości jak dotąd, to będzie cieszyć niezmiernie.
Agn - Nie 28 Lut, 2016 08:38
| Admete napisał/a: | | Z dzieł pani scenarzystki widziałam tylko GD |
A nie oglądałaś aby z nami Heirsów czy City Hall?
Trzykrotka - Nie 28 Lut, 2016 08:54
Heirs na pewno Admete nie oglądałą, bo nie zmogła juz po pierwszym odcinku Ja myśle, ze i DOTS to nie twoja bajka, Admete. To ma byc wielki, epicki romans z wojną w tle. wątpię, zebys miała cierpliwośc
Agn - Nie 28 Lut, 2016 09:02
Ale bedziemy ci namietnie streszczac, co tam u bohaterow.
Fakt, to chyba naprawde nie twoje kliematy, ale jesli masz ochote na ogladanie w naszym towarzystwie, to
Admete - Nie 28 Lut, 2016 09:31
Zależy ile będzie wojska i ratowania pacjentów, bo jak trochę będzie , to i romans mi się może spodobać. Mam teraz posuchę serialową i z utęsknieniem czekam na moje marcowe sensacje i kryminały. A teraz ide Signal nr 12 oglądać.
Trzykrotka - Nie 28 Lut, 2016 11:40
Niedlugo w dramach bedzie ta o negocjatorze policyjnym i ta o zemscie, z przystojnym Księciem z Muszkieterów
BeeMeR - Nie 28 Lut, 2016 11:53
| Trzykrotka napisał/a: | | Ładne słowa dostały się i bohaterowi granemu przez Wachlarza i pani KES | Dzięki za przetłumaczenie wpisu
Faktycznie, jakby tych bohaterów kto inny pisał, nie KES
Ja to ciekawa jestem, jaki powód miał Wachlarz by zignorować lekarkę na koniec odc 2., bo że ją widział, to pewne - ślepy nie jest
W ogóle to czemu oni nie weszli do zabudowań tylko stali jak ciołki na pasie startowym (a lotniskowi na to pozwolili ) i to w upale to nie rozumiem
| Trzykrotka napisał/a: | ładny ten całuśny plakat z DOTS? | Ładny, ale mi się akurat bardziej podoba ten drugi
| Trzykrotka napisał/a: | kiedy Mo Yun kończy ich pączkujący romans, kupuję to. Ona naprawdę nie umie pogodzić się z myślą o kochanku, który może być zabójcą, bez względu na jego motywacje. Ta para, zamiast rozstawać się z winy sił zewnętrznych, nigdy się nie łączy z powodu tego, co jest w nich samych. Oboje są dobrymi, prawdziwymi ludźmi, którzy wierzą, że wyzwania ich zawodów są słuszne. A te wyzwania są na razie nie do pogodzenia: killing i healing niekoniecznie kładą się do jednego łóżka.
Reakcja Shi Jina cementuje moją miłość do niego. "W porządku," mówi. Nie usiłuje naciskać, ani narzucać się Mo Yun, zamiast tego przyjmuje to, co ona powiedziała, choć jej słowa kładą kres temu, czego chce on. | I jeszcze jej dziękuje za spędzony czas - ujął mnie tym, więc tym bardziej nie rozumiem, czemu ją teraz ignoruje
Wszystkiego się dowiem już wkrótce
Admete - Nie 28 Lut, 2016 12:45
Aaaa...przez Signal na zawał zejdę Chyba muszę zebrać ostatnie cztery odcinki, żeby obejrzeć hurtem, bo inaczej trudno będzie.
Agn - Nie 28 Lut, 2016 13:46
| Admete napisał/a: | .przez Signal na zawał zejdę Chyba muszę zebrać ostatnie cztery odcinki, żeby obejrzeć hurtem, bo inaczej trudno będzie. |
A wytrzymasz???
Jest niedziela. Jutro Ssssmokiiii!!! I pojutrze też! A potem DOTS x 2, mniam.
Admete - Nie 28 Lut, 2016 14:45
| Agn napisał/a: | | A wytrzymasz??? |
Zastanowię się nad tym Jak znam siebie, to będzie trudno.
Trzykrotka - Nie 28 Lut, 2016 17:44
| BeeMeR napisał/a: |
Ja to ciekawa jestem, jaki powód miał Wachlarz by zignorować lekarkę na koniec odc 2., bo że ją widział, to pewne - ślepy nie jest |
Nie tylko ją widział, ale wiedział, że ona jest na liście lekarzy, którzy przylatują. Nie mam pojęcia, czemu się tak zachował. Może w środę się dowiemy. A może to pierwszy objaw tego, że jednak jest "typowym bohaterem KES."
| BeeMeR napisał/a: | W ogóle to czemu oni nie weszli do zabudowań tylko stali jak ciołki na pasie startowym (a lotniskowi na to pozwolili ) i to w upale to nie rozumiem |
Bo tam chyba nie było żadnych zabudowań. To wyglądało na wojskowe lotnisko w formie betonowych pasów do lądowania, służącej do przerzucania żołnierzy, a nie przechowywania cywilnych pasażerów.
Czy któraś z was wie, czym rozbraja się pliki ass? Na a jaszczurkach pokazały się napisy do DOTS, bardzo dobre. Ale tłumacz wpadł na super-idiotyczny pomysł i na wysokości 3/4 ekranu przez cały odcinek wolami wypisany jest napis "lizards deep." Zniese to, ale góra przez dwie minuty.
Trzykrotka - Nie 28 Lut, 2016 18:02
A możesz? Będę wdzięczna.
Trzykrotka - Nie 28 Lut, 2016 18:20
Już sobie poprawiłam bardzo dziękuję za radę! Zawsze się męczyłam z takim formatem plików. Przy okazji na własny użytek tu i tak przepisałam sobie słowa pod własne upodobania.
BeeMer, wysyłam Serek 10 mailem
Admete - Nie 28 Lut, 2016 18:49
U Homury Moo Hyul w różnych odsłonach':
http://bodashiri.tumblr.com/
O historykach na dworze królewskim:
| Cytat: | | "King Taejong (Yi Bang-Won) was also famous for disliking historiographers. One day, he fell from a horse and immediately told those around him not to let a recorder know about his fall. A recorder wrote both King Taejong’s fall and his words not to record it. In another instance, King Taejong was recorded to complain about a historiographer who eavesdropped on him behind a screen and followed him to a hunt behind a disguise. The poor historiographer was fired. (LOL)." |
Agn - Nie 28 Lut, 2016 20:35
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie tylko ją widział, ale wiedział, że ona jest na liście lekarzy, którzy przylatują. Nie mam pojęcia, czemu się tak zachował. Może w środę się dowiemy. A może to pierwszy objaw tego, że jednak jest "typowym bohaterem KES." |
W zapowiedzi widać, że nadal z nią flirtuje. Zobaczymy.
Jak jechałam do Kłodzka, to się zorientowałam, że nie wzięłam sobie ostatnich odcinków Smoków do radosnych powtórek co lepszych scen (lub całości) - ZAWSZE to robię, żeby uspokoić głód. A teraz nie wzięłam!
Wobec czego wcale nie obejrzałam pierwszego odcinka DOTS po raz drugi.
| BeeMeR napisał/a: | | Gdybyś miała problem - mogę podesłać wieczorem wyczyszczone napisy |
Też chcę.
| Trzykrotka napisał/a: | | Przy okazji na własny użytek tu i tak przepisałam sobie słowa pod własne upodobania. |
Och... Chcę! Chcę! Chcę! Bo ja wolę twój dobór słów niż każdy inny.
| Admete napisał/a: | O historykach na dworze królewskim:
| Cytat: | | "King Taejong (Yi Bang-Won) was also famous for disliking historiographers. One day, he fell from a horse and immediately told those around him not to let a recorder know about his fall. A recorder wrote both King Taejong’s fall and his words not to record it. In another instance, King Taejong was recorded to complain about a historiographer who eavesdropped on him behind a screen and followed him to a hunt behind a disguise. The poor historiographer was fired. (LOL)." |
|
...........................mógł zabić.
Swoją szosą lekko zmienię temat. Wydawnictwo Prószyński i S-ka ma taką serię sążnistych biografii. Cykl zwie się Oblicza zła i na pierwszy rzut oczywiście poszły Hitlery, Staliny i inne Mussolini. Ale w zapowiedziach już jest Pol Pot. I tak sobie myślę - gdyby wydali biografię Kim Ir Sena, to chyba bym padła (po czym kupiła).
Admete - Nie 28 Lut, 2016 20:41
W Goodbye Mr Black gra aktorka, która miała główną rolę w The Princess Man. I dwóch przystojnych panów. Jeden to książę z Muszkieterów, a drugiego znam z Missing Noir M. Oby się to dało oglądać A Pied Piper robi ekipa od Liar Game. Nowa Pani Policjant w Mrs Cop 2 bardzo stylowa
https://www.youtube.com/watch?v=XCWRy3MpT94
Agn - Nie 28 Lut, 2016 20:50
| Admete napisał/a: | | W Goodbye Mr Black gra aktorka, która miała główną rolę w The Princess man. |
To dobra wiadomość. Znaczy się ja ją znam tylko z TPM, ale podobała mi się tam.
Idę pod prysznic i, khem, spać.
Btw zapomniałam się pochwalić, że obejrzałam też 7. odcinek Antosi! No i mamy kisu na koniec. Sung Joon całować umie. Antosia też nie drewienko i z pełnym zaangażowaniem weszła w scenę.
...no kurde tak tego Doktorka nie lubię, że miałam nadzieję, że szybko skończą. To naprawdę nie jest ta reakcja, co trzeba.
Admete - Nie 28 Lut, 2016 20:52
To czekam na premiery - 5, 7 i 16 marca
Agn - Nie 28 Lut, 2016 20:53
Już niedługo.
Trzykrotka - Nie 28 Lut, 2016 21:33
Kropki poszły!
BeeMeR - Nie 28 Lut, 2016 22:11
| Trzykrotka napisał/a: | Kropki poszły! |
|
|
|