Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V
ita - Śro 02 Sty, 2019 20:57
| milenaj napisał/a: | | ita napisał/a: | | Narodziny Gwiazdy |
polecam. I to jest film zdecydowanie do obejrzenia w kinie z dobrym nagłośnieniem |
Dziękuję, tym bardziej mam ochotę zobaczyć
Dawno nie byłam w kinie. Myślę, że jak przy okazji Oskarów będzie Zimna Wojna w kinie to chętnie obejrzę (i tu też - posłucham) jeszcze raz.
Szafran - Czw 03 Sty, 2019 00:05
Nie widziałam chyba nigdy tej wersji ze Streisand. I raczej tego nie zmienię, bo nie lubię Streisand:D:D:D
Nowa wersja całkiem spoko. Co prawda to trochę nie mój rodzaj kina - i trochę się nudziłam momentami, bo scenariusz nie dostarczał mi żadnych zaskoczeń, ale świetnie zagrane, zaśpiewane. Kto by pomyślał, że Bradley Cooper taki ma wokal fajny:D
Sceny koncertowe bardzo udane.
Wysłałam mamę do kina i była zachwycona:).
Ania Aga - Nie 06 Sty, 2019 20:56
| milenaj napisał/a: | | Ania Aga napisał/a: | | Narodziny gwiazdy lepsze od tej wersji ze Streisend? |
Wersję ze Straisend mam w planach powtórkowych. Nie pamiętam na tyle dobrze, żeby oceniać...
Tyle, że dla mnie ta wersja była jednak bardziej o upadku gwiazdy, niż o narodzinach nowej. Męska historia tu nieco przyćmiła główny niby wątek. Takie mam odczucia. |
Film z Barbrą widziałam dawno temu, wtedy bardzo mi się podobał, pamiętam pijanego Kristoffersona, tak to on był główną postacią. Mam ochotę wybrać się na nową wersję. Był jeszcze film z Judy Garland, ale go nie widziałam.
BeeMeR - Pon 07 Sty, 2019 10:16
Death comes to Pemberly - umarłam dawno temu gdzieś przed połową, dziś z zaskoczeniem znalazłam film, ale po takim czasie już nie będę wracać.
Kocie ślady - stareński polski kryminał z młodym Gajosem, podobał mi się
Admete - Pon 07 Sty, 2019 20:04
Obejrzałam dziś film Moje córki krowy - podobał mi się. Dobrze zagrany, jednocześnie poważny i zabawny.
Trzykrotka - Pon 07 Sty, 2019 23:40
Co do polskich filmów, to trafiła mi się w czasie świątecznym polska komedia romantyczna Kobieta sukcesu. A tak sobie obiecywałam, żeby nie oglądać polskich komedii romantycznych Absurd na absurdzie, łapałam się za głowę przy rozwiązaniach czysto życiowych, jak zatrudnienie się w korpo pod personaliami przyjaciółki celem prowadzenia szpiegostwa przemyslowego. Ale dlaczego, no dlaczego polscy młodzi aktorzy tak mamroczą? Więdłocha, ładna i zdolna przecież - słowa nie można było zrozumieć z tego, co tam sobie pomrukiwała pod nosem. Wieniawa to samo - nie dość, że grała maksymalnie wkurzającą postać, to mówiła za szybko. Z panami lepiej nie było.
Jak się ktoś bardzo, ale to bardzo nudzi, to może obejrzeć w jakiś długi weekend, ale nie polecam. Zdecydowanie.
Admete - Wto 08 Sty, 2019 09:08
Mnie się bardzo aktorki i aktorzy w Moich córkach podobali.
Akaterine - Śro 09 Sty, 2019 19:51
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale dlaczego, no dlaczego polscy młodzi aktorzy tak mamroczą? Więdłocha, ładna i zdolna przecież - słowa nie można było zrozumieć z tego, co tam sobie pomrukiwała pod nosem. Wieniawa to samo - nie dość, że grała maksymalnie wkurzającą postać, to mówiła za szybko. Z panami lepiej nie było. |
To samo sobie myślałam przymierzając się do netflixowego 1983. Niestety nie dotyczyło tylko młodych - choćby Edyty Olszówki też nie mogłam za bardzo zrozumieć.
Admete - Sob 19 Sty, 2019 14:20
Oglądam Stalowe magnolie na Stopklatce, uwielbiam ten film.
Agn - Sob 19 Sty, 2019 22:59
A ja z siostrą niedawno obejrzałam "Pozycję obowiązkową" - lekką komedię o dojrzałych paniach, które mają swój klub książkowy i bagaż życiowych doświadczeń. I czytaja Greya. Ryki śmiechu to nie, ale miły chichocik - TAK! Plus fajne aktorki - Mary Steenburgen, Diane Keaton, Candice Bergen i Jane Fonda (ba! jest tu też Alicia Silverstone!). Oraz Andy Garcia (jak on się wspaniale, godnie i atrakcyjnie postarzał! oczu nie można oderwać!) i zapomniany już chyba Don Johnson.
Polecam na babski sympatyczny wieczór.
Admete - Nie 20 Sty, 2019 06:56
Sprawdziłam, rzeczywiście dobrze wygląda
ita - Nie 20 Sty, 2019 09:08
| Admete napisał/a: | | Oglądam Stalowe magnolie na Stopklatce, uwielbiam ten film. |
Ja też . Raz na jakiś czas oglądam - ostatnio w październiku.
Admete - Nie 20 Sty, 2019 09:32
Wczoraj byłam w płaczliwym nastroju, więc się powzruszałam przy Magnoliach.
Ania Aga - Nie 20 Sty, 2019 10:10
Powtarzają też Sabrinę w starej i nowej wersji, obie ciągle dobrze się ogląda.
Aragonte - Nie 20 Sty, 2019 10:52
| ita napisał/a: | | Admete napisał/a: | | Oglądam Stalowe magnolie na Stopklatce, uwielbiam ten film. |
Ja też . Raz na jakiś czas oglądam - ostatnio w październiku. |
Też je bardzo lubię.
Admete - Nie 20 Sty, 2019 10:54
Wolę wersję z Fordem.
ita - Nie 20 Sty, 2019 11:00
| Admete napisał/a: | | Wolę wersję z Fordem. |
Ja też. Chyba mi Bogart psuje odbiór starszej wersji. Jak go lubię w Casablance, tak w Sabrinie - drewno.
milenaj - Śro 23 Sty, 2019 13:44
| Admete napisał/a: | | Oglądam Stalowe magnolie na Stopklatce, uwielbiam ten film. |
Admete, również uwielbiam. I zawsze się zastanawiam na ile dziwnie to brzmi, kiedy mówię, że to film mojego wczesnego nastolęctwa, bo obejrzałam to pierwszy raz mając jakieś 12 lat
BeeMeR - Wto 29 Sty, 2019 12:19
Salut 7
Stacja kosmiczna „Salut 7”, znajdująca się na orbicie w trybie bezzałogowym, niespodziewanie przestaje odpowiadać na sygnały z centrum lotów kosmicznych. Zostaje podjęta decyzja o wysłaniu na orbitę ekipy ratunkowej. Załoga statku kosmicznego powinna odszukać „martwą” stację i po raz pierwszy w historii kosmonautyki przeprowadzić przyłączenie do 20-tonowej niekontrolowanej bryły żelaza. Kosmonauci zdają sobie sprawę, że szanse na ich powrót na Ziemię są nikłe. Film powstał na podstawie prawdziwych wydarzeń: lot do stacji „Salut 7” w 1985 roku uważany jest za najbardziej skomplikowaną misję w historii kosmonautyki.
/opis z filmwebu/ - ogląda się może bez fajerwerków ale przyzwoicie.
zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=IIdP9sFvOHE
Barbarella - Wto 29 Sty, 2019 20:22
Zabawa, zabawa.
O kobietach uzależnionych od alkoholu. Dorota Kolak, Agata Kulesza i Maria Dębska bardzo mi się podobały.
Admete - Wto 29 Sty, 2019 20:26
Żałuję, że nie poszłam na to do kina.
milenaj - Sob 02 Lut, 2019 15:36
Maria, królowa Szkotów" zawiedziona jestem. Zwiastun był cudowny, a film bardzo miałki. Zamiast starcia dwóch silnych osobowości, królowych dostajemy marionetkę Marię, którą kierują wszyscy dookoła, a jej się tylko wydaje, że nad wszystkim panuje. Świetne kostiumy, bardzo dobra Margot Robbie, ale osobiście lekko się wynudziłam.
I drugie "Eddie zwany Orłem" cudnie pozytywny film z dość niecodzienną rolą Hugh Jackmana. Polecam
ita - Pon 04 Lut, 2019 11:43
Ja w końcu dotrwałam się do Stowarzyszenia miłośników literatury i placka z kartoflanych obierek.
Bardzo ładny obrazek, film zachwycił mnie przede wszystkim od strony wizualnej: piękne kostiumy, plenery Zakończenie troszkę mnie rozczarowało. Ciekawe tło historyczne - okupacja Guernsey.
Agn - Pon 04 Lut, 2019 15:40
"Asterix i Obelix. Tajemnica magicznego wywaru"
Bardzo polecam. Film jest przekomiczny, nic sobie nie robi z tego, ze Jezusa za czasow Juliusza Cezara byc nie powinno (ale jest) i jak nie cierpie Wojewodzkiego, tak w dubbingu sprawdza sie doskonale.
No i film jest bardzo ladnie zanimowany.
Minusem dla fanow naparzanki z Rzymianami moze byc to, ze tu interakcji z Rzymianami za bardzo nie ma. Ale nie ma sie czym martwic - Galowie swietnie sie naparzaja miedzy soba.
Admete - Pon 04 Lut, 2019 17:33
Te Obierki mam w planach
|
|
|