Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - SUPERNATURAL: Winchesterowie kontra reszta świata i zaświata
Agn - Nie 18 Kwi, 2010 10:12
praedzio napisał/a:
Na forum supernaturalnym przy okazji ostatniego odcinka toczy się baaardzo ciekawa dyskusja na temat różnicy charakteru braci W. Z niejaką radością stwierdzam, że nie jestem jedyna w swoich poglądach, chociaż akurat nie ze wszystkimi argumentami przemawiającymi za Samem się zgadzam - bo w pewnych kwestiach, niestety, wybielić się nie da.
Chyba sobie wydrukuję tę rozmowę.
P.S. Bardzo czynnie udziela się tam nasza koleżanka forumowa - ellaine.
Praedzio, jak to mówi moja mama - daj się lubić, zarzuć sznurem na tę dyskusję!
Ja sobie dopiero dzisiaj obejrzę 18-tkę...
Admete, ciapeńkę mnie uspokoiłaś. Hmm, a kiedy to właściwie pojawi się na świecie nasz supernaturalny siostrzeniec/ supernaturalna siostrzenica?
Soph, oszaleć można od twojego avka... praedzio - Nie 18 Kwi, 2010 10:35 Linka mogłabym podrzucić, ale musicie być tam zalogowani, bo bez logowania nie wejdziecie.
A dyskusja rozciągnęła się na kilkanaście stron już, więc nie chce mi się tyle kopiować. Poza tym nawet nie wiem, czy mogę.
Prawda? Dlatego go nie zmieniam .Admete - Nie 18 Kwi, 2010 12:39 Supernaturalna siostrzenica lub siostrzeniec ma zabukowane przybycie gdzieś w okolicach 10 maja Anonymous - Nie 18 Kwi, 2010 15:09 To jak Fred Astaire - dobrze jej wrozy na przyszlosc Agn - Nie 18 Kwi, 2010 15:16 Indoktryna od maleńkości, mnóstwo supernaturalnych ciotek... żyć nie umierać. Anonymous - Nie 18 Kwi, 2010 16:19 Ja sobie wlasnie puscilam Spna od I serii. W kontekscie naszej ostatniej dyskusji - malarycznie ciekawie sie to oglada W 15 i 16 odcinki w szczegolnosci.Agn - Nie 18 Kwi, 2010 17:48
AineNiRigani napisał/a:
Ja sobie wlasnie puscilam Spna od I serii. W kontekscie naszej ostatniej dyskusji - malarycznie ciekawie sie to oglada W 15 i 16 odcinki w szczegolnosci.
Malarycznie? Anonymous - Nie 18 Kwi, 2010 18:05 Grypowo, ospowo nie brzmi juz tak samo...
A Wrog Narodu nie spi !!!Admete - Nie 18 Kwi, 2010 18:08 Aine! Dopiero po chwili załapałam o co Ci chodzi Ja mam w planach oglądanie Spn od 1 serii w wakacje.Anonymous - Nie 18 Kwi, 2010 18:17 Kto wie co bede robic w wakacje?Deanariell - Nie 18 Kwi, 2010 19:22 Agn napisała:
Cytat:
Nazwa oddziału kojarzy mi się bardzo, bardzo nieprzyjemnie. Co Riella tam robi?
Jak widać jestem większą patologią. Riella się tam wynudziła koszmarnie i stwierdziła, że nienawidzi wenflonów... Czułam się prawie jak Dean, kiedy był w szpitalu...
Cytat:
I JAK TU NIE KOCHAĆ DEANA?
Prawda? Pytanie z gatunku retorycznych.
Dzięki dziewczęta za uściski, jak widać pomogły. Oglądanie w szpitalu SPN-u było niezapomnianym przeżyciem - na dodatek prawie przed końcem odcinka pani pielęgniarka grzecznie poprosiła odwiedzających, żeby wyszli, bo będzie wieczorny obchód - grrrrrrrrrr... trzeba było przerwać na chwilę. Ale miałam później dobry humor i słodkie sny. Dzięki raz jeszcze Aine Napiszę do Ciebie coś więcej, ale jutro z wieczora dopiero...
Agn napisał/a:
kiedy to właściwie pojawi się na świecie nasz supernaturalny siostrzeniec/ supernaturalna siostrzenica?
W zasadzie to jeszcze do końca nie wiadomo - jak będzie cesarskie, to koło 10 maja, jak "siłami natury" - to koło 20 maja... jeszcze nie ma ostatecznej decyzji.
Agn napisał/a:
Indoktryna od maleńkości, mnóstwo supernaturalnych ciotek... żyć nie umierać.
No nie?
AineNiRigani napisał/a:
Kto wie co bede robic w wakacje?
To może nas jakoś w końcu odwiedzisz?
Admete napisał/a:
Mnie teraz bardziej interesuje, czy Dean juz sie naprawdę zgodził czy nie.
Ostatni odcinek był świetny. Castiel i numer z "klatą"
Piękne wymiany zdań bez słów - samym spojrzeniem, pomiędzy braćmi. Super. Z niecierpliwością czekam na następny, chociaż spoilery mnie trochę niepokoją... Agn - Nie 18 Kwi, 2010 19:49 O, Rielluś! To ty już w domu? Mam nadzieję, że czujesz się dobrze, a supernaturalne maleństwo nie podpada mamusi.
SPN 05x18 się właśnie nagrywa z telewizorka.BeeMeR - Pon 19 Kwi, 2010 19:19 Obejrzałam 5x18 - nie ma złudzeń, akcja biegnie w jedynym możliwym kierunku, trochę było też pleple, niemniej kilka ładnych podscenek:
- Dean do Cassa: "ostatnią osobę, która tak na mnie patrzyła przeleciałem"
- Cass - wojownik - piękne
- całkiem udane wykorzystanie Adama
- Zachary - piękne rozwinięcie
Spoiler:
skrzydeł , ale i wątku - podobała mi się bardzo ta postać, miała cudnie szalone oczy zresztą w SPN nic nie wiadomo, może jeszcze wróci
Admete - Pon 19 Kwi, 2010 20:07 A ta rozmowa o wylaniu z pracy na początku - cudo!
Cass wojownik Agn - Pon 19 Kwi, 2010 21:41 Cass spuszczający łomot Deanowi - miodzio. Skrzydełka Zachariasza - ładny widok. "Powrót" Adama (no bo poprzednio to był ghul) - ciekawe. Btw ten chłopak ma ładne oczy.
Ale odcinek mnie nie zachwycił. Założę się, że Admete i Riella wiedzą, dlaczego. Za. Dużo. Gadania.
Męka z tym głębokim gadaniem. Przez cały odcinek!!!Admete - Pon 19 Kwi, 2010 21:47 Jakie gadanie? Ja nic nie zauważyłam Caitriona - Pon 19 Kwi, 2010 23:30 Mnie tam rozmowy chłopaków nie przeszkadzają
Podobał mi się ten odcinek. Podobał mi się Cass Wojownik, rewelacja. Musiał być naprawdę wkurzony. I się po części nie dziwię. Wkurzył mnie za to Dean, chyba pierwszy raz. Miałam mu ochotę sama przylać za to, jak potraktował Bobby'ego.
Świetny tekst Deana do Cassa
I wiecie co, chyba będzie mi jednak troszkę brakować Zachariasza, ale tak tyci, tyci (patrz: rozmowa w barze)
Co do Adama, to fajnie to poprowadzili. Ciekawa jestem gdzie chłopak wylądował...BeeMeR - Wto 20 Kwi, 2010 07:57 W niebie z mamą? ileż można być na balu maturalnym
Podobała mi się też zakończenie sceny bójki - chodzi mi o ujęcie ręki Cassa, jak się zbiera, by "znieczulić" i przenieść Deana - ładne, takie "nie chcę ale muszę" Admete - Wto 20 Kwi, 2010 12:46 Też zwróciłam uwagę na to ujęcie dłoni Castiela, która pomału się rozlużnia - widać, że pierwsza wściekłoścć mu mija.Agn - Wto 20 Kwi, 2010 21:29
Admete napisał/a:
Jakie gadanie? Ja nic nie zauważyłam
Bo to się nie zauważa, tylko słyszy. Admete - Wto 20 Kwi, 2010 22:04 A to rozumiem - bo ja z racji wieku przygłucha jestem Agn - Wto 20 Kwi, 2010 22:05 Admete, błagam, ja piję... praedzio - Czw 22 Kwi, 2010 05:20 Spoiler TV wypuściło kilka spoilerów odnośnie ostatnich trzech odcinków sezonu:
Spoiler:
SpoilerTV opublikowało krótkie opisy odcinków Supernatural, które będą emitowane podczas tzw. may sweeps, czyli okresu wzmożonej oglądalności telewizji (wtedy zawsze przygotowywane są najlepsze epizody serialu). W tym czasie będą emitowane 3 ostatnie odcinki tego sezonu.
5x20 The Devil You Know
Sam i Dean stawiają czoła Jeźdźcom Apokalipsy i próbują uwięzić Lucyfera.
5x21 Two Minutes to Midnight
Bobby sprzedaje swoją duszę, żeby powstrzymać Apokalipsę. Dean staje oko w oko ze Śmiercią.
5x22 Swan Song
Nadchodzi ostateczna rozgrywka pomiędzy Piekłem a Niebem. Koniec świata jest bliski. Sam i Dean zdają sobie sprawę, że są bezradni i podejmują decyzje, które zmienią ich życie na zawsze. Jeden z bohaterów zginie.