Komunikaty - Pytania techniczne
MiMi - Czw 19 Lip, 2007 21:43
vplayer, BSPlayer, winamp, power DVD i to wszystko.
Gunia - Czw 19 Lip, 2007 21:45
I na żadnym ten film nie chce się otworzyć?
MiMi - Czw 19 Lip, 2007 21:51
Na winampie się otwiera, ale tam nie da się napisów otworzyć.
Gunia - Czw 19 Lip, 2007 21:56
Spróbuj przez bs playera może? A jak nie przejdzie, do to kliknij prawym przyciskiem myszy na pliku, wybierz z listy "Otwórz za pomocą", "Wybierz program" i wybierz ALL Playera i zahaczykuj na dole "Zawsze używaj (...)". Wtedy powinno wejść.
MiMi - Czw 19 Lip, 2007 21:59
Dalej nie wchodzi. Dzięki za pomoc. Mi tam brak napisów nie przeszkadza, ale moja siostra trochę narzeka... Ponarzeka i przestanie...
Gunia - Czw 19 Lip, 2007 22:06
Niestety. Nie mam innych pomysłów.
Gosia - Czw 19 Lip, 2007 22:16
To wyglada jakby byl otwarty jednoczesnie w innym programie.
A w Windows Media Player nie mozesz otworzyc?
MiMi - Czw 19 Lip, 2007 22:20
Działa. Ale czy w WMP da się napisy otworzyć?
Admete - Czw 19 Lip, 2007 22:22
Bardzo dobry jest SubEdit Player - darmowy i ma kodeki - trzeba sobie wgrac wersję Total pack.
http://www.subedit.prv.pl/
Otwiera praktycznie wszystko, a na dodatek potrafi konwertowac napisy, jesli zachodzi taka potrzeba.
Gosia - Czw 19 Lip, 2007 22:23
Oczywiscie Tez mialam kiedys z tym problem.
Trzeba zaznaczyc odpowiednia opcje w Ustawieniach WMP.
Ewentualnie zainstalowac ffdshow (i ustawic w opcjach tego programu) lub divxg400.
http://www.searchengines....sami-t5364.html
MiMi - Czw 19 Lip, 2007 22:33
| Admete napisał/a: | Bardzo dobry jest SubEdit Player - darmowy i ma kodeki - trzeba sobie wgrac wersję Total pack.
http://www.subedit.prv.pl/
Otwiera praktycznie wszystko, a na dodatek potrafi konwertowac napisy, jesli zachodzi taka potrzeba. |
Też się nie da otworzyć... Pisze, że ten format jest nie używany.
Admete - Czw 19 Lip, 2007 22:34
Może cos nie tak jest z samym filmem? To się zdarza. Jaki to format?
MiMi - Czw 19 Lip, 2007 22:45
Format avi. Film już cały obejrzałam, ale nie mogę go otworzyć w programie z napisami, a chciałabym teraz więcej rozumieć, bo nie wszystko zrozumiałam. No i jeszcze moja siostra, która chce koniecznie z napisami...
Admete - Czw 19 Lip, 2007 22:46
Toz naczy, ze napisy sa do niczego i musisz poszukac innych. Chyba nie ma innego rozwiązania.
MiMi - Czw 19 Lip, 2007 22:50
Dzięki za pomoc. Jutro jeszcze pomyślę.
trifle - Czw 19 Lip, 2007 22:51
Albo pokombinuj z nazwą pliku z napisami. Zwykle film i napisy mają taką samą nazwa, oba pliki w jednym folderze, klika się na film i napisy same się ładują. A miałam przypadków kilka, że kiedy tak właśnie było, wyskakiwał mi jakiś błąd. Zmieniałam wtedy nazwę pliku z napisami. Otwierałam film - w Allplayerze - i "ręcznie" wybierałam plik z napisami - bo sam - z inną nazwą - już się nie włączał i wszystko grało. Ja nie wiem, czemu tak się działo, ale dało radę "obejść" problem.
kikita - Pią 20 Lip, 2007 03:19
1.Jeżeli chodzi o napisy to mam programik Napiprojekt,klikasz na plik z filmem prawym z myszy (trzecie od góry jest znajdz i dopasuj napisy i ten programik sam znajdzie napisy dokładnie do tego filmu.
2.Jeżeli Allplayer nie widzi filmu czy napisów to moze nie ma jakiegoś kodeka-robi się tak:
-otwórz Allplayera,tam gdzie jest tytuł i licznik są takie cztery ikonki,klikasz w tę z dwoma młotkami(ustawienia programu)-LiveUpdate-Pobierz listę serwerów-Sprawdż-Pobierz/napraw -
OK(może wyskoczyć,ze serwer płatny,to klikasz w pobierz kod,łaczy cię ze stronką i tam jest instrukcja co dalej.
Koszt sms to to chyba 3,66 i masz nowe kodeki.Mnie to pomogło..
Admete - Nie 22 Lip, 2007 12:15
Czy wam też przy wysyłaniu wiadomości wyskakuje informacja o ogólnym błędzie? Niby posty się zapisuja, ale to dziwne.
Gosia - Nie 22 Lip, 2007 12:16
Tak, u mnie to samo.
ŁukaszG - Nie 22 Lip, 2007 19:15
| Gosia napisał/a: | | Tak, u mnie to samo. |
Czy nadal jest ten problem? Pytam, bo u mnie wszystko OK. Teraz dopiero miałem okazję sprawdzić...
Luc
Admete - Nie 22 Lip, 2007 20:11
Sprawdzam
Edit - jest w porządku
Pemberley - Sob 25 Sie, 2007 16:16
Mam problemy z wejsciem na forum, wyrzuca mnie i pokazuje sie:
Could not obtain user/online information
DEBUG MODE
SQL Error : 1030 Got error 12 from storage engine
SELECT u.username, u.user_id, u.user_allow_viewonline, u.user_level, u.user_jr, u.user_session_time, u.user_session_start, s.session_logged_in, s.session_ip, s.session_start, s.session_page FROM (phpbb_users u, phpbb_sessions s) WHERE u.user_id = s.session_user_id AND s.session_time >= 1188049983 ORDER BY u.user_level = 1 DESC, u.user_jr DESC, u.user_level = 2 DESC, u.user_level = 0 DESC, u.username, s.session_start ASC
Line : 475
File : functions_add.php
ŁukaszG - Nie 26 Sie, 2007 12:25
| Pemberley napisał/a: | Mam problemy z wejsciem na forum, wyrzuca mnie i pokazuje sie:
Could not obtain user/online information[...] |
Czy problem nadal występuje, czy był tylko chwilowy wczoraj?
Luc
monika29.09 - Nie 26 Sie, 2007 12:26
witam,
dziś nie mogłam "wysłać" odpowiedzi, zobaczymy czy teraz się uda.
pozdr.
m.
ŁukaszG - Nie 26 Sie, 2007 17:31
| monika29.09 napisał/a: | witam,
dziś nie mogłam "wysłać" odpowiedzi, zobaczymy czy teraz się uda. |
Ja ze swojej strony zrobiłem wszystko co mogłem, jeśli chodzi o bazę danych naszego forum, mam nadzieję, że coś to da. Proszę dać znać jak nadal będą takie problemy.
Pozdrawiam
Luc
|
|
|