Ekranizacje - Perswazje Persuasion (2007)
Ulka - Sob 24 Lut, 2007 14:39
Anna jak Anna, ale Fanny! ??:
achata - Sob 24 Lut, 2007 14:57
Gdzie te trailery?!? Hilfe! Ja chcę to zobaczyć!
Gitka - Sob 24 Lut, 2007 15:01
Achato, otwórz stronkę i kliknij na
Update: ITV is trying to stoke the flames of Jane Austen fever - click here
wyskoczy Ci zaraz okienko z trailerem
Admete - Sob 24 Lut, 2007 15:07
W końcu udało mi się obejrzec zwiastun. Anna i Katarzyna - tak, Fanny - nie. moze w przypadku Mansfield Park twórcy przenieśli akcje kilka lat wczesniej i stąd ta różnica w kostiumach? Jaka szkoda, że u nas tego nie zobaczymy i znów trzeba będzie kombinować.
achata - Sob 24 Lut, 2007 15:13
| Gitka napisał/a: | Achato, otwórz stronkę i kliknij na
Update: ITV is trying to stoke the flames of Jane Austen fever - click here
wyskoczy Ci zaraz okienko z trailerem |
Już sciągnęłam Jak dla mnie wszystko ok. Troche współczesna wydaje mi sie fryzura Wentwortha. Co do Fanny to już wiedziałam czego się spodziewać i bez szczególniejszego szoku. Co ona takim zadurzonym wzrokiem się gapi na tego Crawforda? Chociaż przy takim Edmundzie trudno się dziwić....
Admete - Sob 24 Lut, 2007 15:44
A ja chyba nie rozpoznaje wszytskich. Crowforda tak, Edmunda chyba też, kapitana...Kim jest ten w loczkach? I który to Tilney?
Gunia - Sob 24 Lut, 2007 15:57
A ja prawie nikogo nie rozpoznaje. Ale jeszcze się nauczę ich rozróżniać. Narazie nie widzę powodów do narzekania.
Margarett - Sob 24 Lut, 2007 16:49
| Gunia napisał/a: | A ja prawie nikogo nie rozpoznaje. |
Ja też :grin: :grin: :grin:
laura - Sob 24 Lut, 2007 19:33
| Admete napisał/a: | | Kim jest ten w loczkach? I który to Tilney? |
Tilney to ten,ktory sciera bloto z policzka Katarzynie.Ten w loczkach(jezeli chodzi Ci o tego z 48s) to Henry Crowford
Admete - Sob 24 Lut, 2007 22:10
No to Crowford jest za ładny, a Tilney za stary A mnie się wydawało, że to z błotem to z MP...Muszę obejrzeć zwiastun raz jeszcze.
achata - Nie 25 Lut, 2007 11:39
| Admete napisał/a: | No to Crowford jest za ładny, a Tilney za stary A mnie się wydawało, że to z błotem to z MP...Muszę obejrzeć zwiastun raz jeszcze. |
Mnie też się wydawało, ze MP ale myliłam się- aktorka jest brunetką zatem Katarzyna. Podobna dość z buźki do Fanny. Dla mnie Tilney całkiem fajny. Ja chcę to obejrzeć!
Alison - Nie 25 Lut, 2007 11:46
Czy ta blondynka to Fanny? Jakąś taką wulgarną ma urodę, jak na mój gust. Z całej grupy podobała mi się tylko Katarzyna i Kapitan W. - już wiem, że się w nim zakocham
A Tilney wygląda jak upiór z Luwru ??:
Admete - Nie 25 Lut, 2007 12:29
Katarzyna wygląda młodo i ładnie czyli tak jak powinna, a kapitan jest rzeczywiście przystojny. Też bardzo bym chciała wszystkie te ekranizacje obejrzeć.
Caroline - Nie 25 Lut, 2007 14:13
Wyobrażacie sobie Jane Austen Season!
A nas tam nie ma :sad: :sad:
Z drugiej strony istnieje ryzyko, że robione taśmowo, będą zrobione po łebkach...
Gunia - Nie 25 Lut, 2007 14:43
Ja ich nadal nie rozrózniam, poza tą nawiedzoną Fanny.
Gitka - Śro 28 Lut, 2007 21:56
No to jeszcze raz oficjalna strona z trailerem (zobaczcie zdjęcie)
http://janeausten.itv.com/jane_austen_season.html#
Jest na kim oko zawiesić?
Ulka - Śro 28 Lut, 2007 23:00
Z dziewcząt (zaznaczam-na tym zdjęciu) znośna jest tylko Katarzyna, a z panów jeno kapitan ujdzie
Dobrze pamiętam, że kapitan bez munduru? Ale dlaczego właściwie?
Admete - Czw 01 Mar, 2007 12:43
Fanny jest jednak straszna. A jkai krzyzyk jej dali? I łancuch! A przeciez Fanny była taka skromna, tyle nerwów ja kosztowało dobranie odpowiedniego łancuszka do prezentu brata.
Maryann - Czw 01 Mar, 2007 12:58
Krzyżyk był z bursztynu, a nie ze złota i chyba raczej mały: William nie był bogaty, no i ten łańcuch, co to panna Crawford sprezentowała Fanny, nie chciał się zmieścić w uszku.
To było chyba bardziej coś takiego, jak ten krzyżyk, który w DiU nosi Jennifer.
Anonymous - Czw 01 Mar, 2007 13:13
mnie sie na tym trailerze bardzo nie podobała mimika Anny, jakby ją ząb bolał ...
Ja rozumiem, ze Fanny może ew. miec wiejska urodę, ale taką latarniową? Niestety Piper w tym wydaniu coraz bardziej mi się kojarzy jako pracownica burdelu.
Maryann - Czw 01 Mar, 2007 13:17
| Admete napisał/a: | | Fanny jest jednak straszna. |
Po mojemu Piper zupełnie nie ma urody do tej roli. Fanny była wątłą, cichą, chorobliwie nieśmiałą osobą. A ta aktorka moim zdaniem pasowałaby znacznie bardziej do roli Izabeli Thorpe z ON.
Ulka - Czw 01 Mar, 2007 14:22
A kiedy Anna płacze to kapitan wygląda jakby się z niej naśmiewał.. ??:
Pemberley - Czw 01 Mar, 2007 18:06
Oficjalna strona najnowszych ekranizacji - czyli P, NA i MP na ITV tzw Jane AUSTEN SEASON
http://janeausten.itv.com/jane_austen_season.html#
na razie tylko trailer, ale po 12.3 bedzie wiecej.
Gunia - Pią 02 Mar, 2007 17:58
Edmund przypomina mi tego aktora z "Pianisty". W sumie to tylko ten kapitan jest HM...
Gitka - Nie 04 Mar, 2007 12:44
Powers of persuasion
An enticing ensemble has been put together for an inspired Jane Austen adaptation. Louise Carpenter reports.
http://www.telegraph.co.u...rs03.xml&page=1
Rupert Perry-Jones (left) and Jennifer Higham filming on the Cobb at Lyme Regis
|
|
|