To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy z wrzosowisk Haworth - Toby Stephens

malmik - Sob 16 Gru, 2006 19:31

AineNiRigani napisał/a:
no bo w końcu jak ktoś do niego trafi... :D

Dlatego robią łapanki po pubach w piątkowe wieczory- zawsze się znajdzie taki co będzie uważał, że nie ma brzydkich kobiet tylko wina (piwa) czasem brak, ewentualnie można jakiegoś "zdrapać z podłogi"...

Anonymous - Sob 16 Gru, 2006 20:00

a potem śpiewają "O Ziuta... " :D
Ale jesteśmy wredne baby !!! :D

Alison - Sob 16 Gru, 2006 20:02

AineNiRigani napisał/a:
Alison, a czy widziałaś rodowite Angielki czystej krwi? :twisted:

Czystej krwi to ja konie widziałam, przy dzisiejszym pozimie migracji ludności, nikt już nie jest czystej krwi...
A poza tym to co masz na mysli występuje wszędzie, na całym kontynencie w Europie i w Stanach też. Po prostu jest nas coraz więcej, a testosteronu coraz mniej. Partenogeneza nam grozi....

przecinek - Sob 16 Gru, 2006 23:02

Przepraszam, ale trzeci raz czytam ten artykuł i nie mogę go zrozumieć. Czy autor pije do Tobika? Czy może obraża współczesne kobiety? I co Hamlet ma wspólnego z Eminenem?
Anonymous - Sob 16 Gru, 2006 23:23

Alison napisał/a:
Czystej krwi to ja konie widziałam, przy dzisiejszym pozimie migracji ludności, nikt już nie jest czystej krwi......

He he ja mam domieszkę Mongolskiej w którymśset pokoleniu :D
No cóz... :D
Ale patrząc na Meryll Streep dochodze do różnych refleksji (niezależnie od zachwytu tat mistrzostwem aktorskim.). Wiem, ze to wredne i zlosliwe z mojej strony, ale jej widok dobrze dziala na moje ego :oops:

Alison - Sob 16 Gru, 2006 23:24

przecinek napisał/a:
Przepraszam, ale trzeci raz czytam ten artykuł i nie mogę go zrozumieć. Czy autor pije do Tobika? Czy może obraża współczesne kobiety? I co Hamlet ma wspólnego z Eminenem?

No więc ja już obiecałam konia z rzędem temu kto odkryje zagadkę i powie mi komu ten recenzent chce dowalić a kogo pochwalić . :wink:

Anonymous - Sob 16 Gru, 2006 23:29

tez musze przyznac, ze sie zastanawiam....
Albo chce dowalić wszystkim, albo wszystkim, albo boi się otwarcie dać do zrozumienia komuc chce dowalić a komu nie...

Alison - Sob 16 Gru, 2006 23:36

AineNiRigani napisał/a:
Albo chce dowalić wszystkim, albo wszystkim, albo boi się otwarcie dać do zrozumienia komuc chce dowalić a komu nie...

Chyba większość recenzentów tak ma, że nie wie, ale pisze. Im chyba płacą wierszówkę...

Kaziuta - Sob 16 Gru, 2006 23:41

Ja też nie bardzo rozumiem, o co mu chodzi. Zamiast recenzowac przedstawienie i grę aktorską skupia się na kobietach i Eminemie.
Wiecie co? On mu po prostu zazdrości. Bo za nim nie wloką się te tabuny kobiet i nie wpatrują się w niego jak w obrazek. Biedny zakompleksiony recenzencik. :wink:

przecinek - Sob 16 Gru, 2006 23:42

A to była recenzja? Myślałam, że to coś w rodzaju eseju, tekstu na ostatnią stronę czy też takiego artykułu jaki piszą np. Man, Lipińska, Passent czy inni sławni, gdzie opisuje się jakieś wydarzenie, nowy zwyczaj czy zjawisko społeczne.
malmik - Sob 16 Gru, 2006 23:44

AineNiRigani napisał/a:

Ale to jest świetna metoda na to, żeby przeżyć i nikomu nie podpaść .............Stosowana masowo......No tylko, ze w ten sposób można podpaść wszystkim....

Alison - Sob 16 Gru, 2006 23:54

przecinek napisał/a:
A to była recenzja? Myślałam, że to coś w rodzaju eseju, tekstu na ostatnią stronę czy też takiego artykułu jaki piszą np. Man, Lipińska, Passent czy inni sławni, gdzie opisuje się jakieś wydarzenie, nowy zwyczaj czy zjawisko społeczne.

No ze wstępu wynikalo raczej, że to ma być recenzja przedstawienia. Chyba nie wyczułyśmy tej głębi, że gościu próbuje dojść do tego kto może być najlepszym odbiorcą takiej właśnie nietypowej interpretacji i stąd ta paralela z Eminemem, że niby te same laski pieją do jednego chama, to i do takiego brutalnego Hamleta się zaślimaczą.
Generalnie to mi się tylko podobał w tym artykule opis Tobika - o spojrzeniu błękitnookim i wijących się palcach, chociaż przyrównanie ich do robaków (maggots)...., ale pies go drapał. I tak kocham Tobika i chetnie bym sie w niego na scenie powlepiała ;-) ocznie oczywiście :razz:

Anonymous - Nie 17 Gru, 2006 00:17

trzeba przyznac, ze opis Tobika bardzo ekspresyjny... :D
Harry_the_Cat - Nie 17 Gru, 2006 22:16

Widziałyście? http://www.youtube.com/watch?v=NWOhcWmmqJs
Anonymous - Nie 17 Gru, 2006 22:27

Doszłam do wniosku że Tobik jest jak wino - im starszy tym lepszy :grin:
Harry_the_Cat - Nie 17 Gru, 2006 22:28

Taki klasyczny repertuar nie?
Alison - Nie 17 Gru, 2006 22:33

Boże mój maluteńki, jaką on ma dykcję przecudną, a "heart" mówi dokładnie tak samo jak za przeproszeniem leżąc na Jane E. w wiadomej scenie :wink:
Alison - Nie 17 Gru, 2006 22:38

http://www.youtube.com/wa...related&search=

A tu, jakie puszcza oczka do prowadzącego wywiad (to chyba kobieta?!)
Tylko why he says "ejniegin"? :shock:

Alison - Nie 17 Gru, 2006 22:44

Kocham wszystkie jego oblicza :grin:
A z jakiego to filmu w tych intelektualnych okularkach taki płaksiwy? Chcę obejrzeć ten film!!!! :cry:

Alison - Nie 17 Gru, 2006 22:48

W prezencie dla Aine, bo tylko ona w pełni pojmuje to szaleństwo ;-)

Anonymous - Nie 17 Gru, 2006 22:50

Otherway sie naoglądała Tobika...otherway chce więcej...otherway idzie JE oglądać :mrgreen:
Alison - Nie 17 Gru, 2006 22:52

otherwaymistercollins napisał/a:
Otherway sie naoglądała Tobika...otherway chce więcej...otherway idzie JE oglądać :mrgreen:

Otherway wykazuje prawidłowe reakcje, żeby mamy tak glowa nie bolała, to też by sobie obejrzała... :sad:

Anonymous - Nie 17 Gru, 2006 23:08

ajajaj !! tyle cudowności na raz !!
U mnie Jane Eyre codziennie na dobranoc idzie (razem z audiobookiem RH:D) I dzisiaj śnił mi się Tobik. Powiedział do mnie tym swoim cudnym głosem "spadaj mała" a ja byłam wniebowzięta :thud:

Harry_the_Cat - Nie 17 Gru, 2006 23:20

AineNiRigani napisał/a:
(razem z audiobookiem RH :D )

:D

Alison - Pon 18 Gru, 2006 10:21

AineNiRigani napisał/a:
ajajaj !! tyle cudowności na raz !!
U mnie Jane Eyre codziennie na dobranoc idzie (razem z audiobookiem RH:D) I dzisiaj śnił mi się Tobik. Powiedział do mnie tym swoim cudnym głosem "spadaj mała" a ja byłam wniebowzięta :thud:

:rotfl: Nie powinnam była zamieszczać tej recenzji, teraz wyjdzie kto jest pokoleniem Eminema i córką Feministycznych Rewolucjonistek :lol: