To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Johnny Depp

Gunia - Pią 03 Lis, 2006 12:22

monika29.09 napisał/a:
Jutro (sobota, 4.11) - TVN7, 22.30 Don Juan De Marco
m.

Moinko, czy ja Ci już kiedyś mówiłam, że Cię uwielbiam i czczę? :thud:

monika29.09 - Pią 03 Lis, 2006 12:42

Gunia napisał/a:
monika29.09 napisał/a:
Jutro (sobota, 4.11) - TVN7, 22.30 Don Juan De Marco
m.

Moinko, czy ja Ci już kiedyś mówiłam, że Cię uwielbiam i czczę? :thud:

Gunia, daj spokój :) Wystarczy mi ten zółty ludzik padający, już go chyba biedaka kolana bolą ;)

m.

Gitka - Czw 09 Lis, 2006 16:17

Przypominam :mrgreen:
11/11
TVN: Sobota 00:05
Blow
Film sensacyjny, USA 2001
Obsada:
Johnny Depp - George Jung
Penélope Cruz - Mirtha Jung
Franka Potente - Barbara Buckley
Rachel Griffiths - Ermine Jung
Paul Reubens - Derek Foreal
Jordi Molla - Diego Delgado
Cliff Curtis - Escobar
George Jung, syn robotnika z Massachusetts, pod koniec lat 60. XX w. przyjeżdża do Kalifornii. Żeby zarobić kilka dolarów, handluje marihuaną. Wkrótce przenosi się na drugi koniec kraju. Mija rok. Jung staje się hurtownikiem. Wraz z przyjaciółką buduje sieć i wkrótce dostarcza marihuanę całemu wschodniemu wybrzeżu. Prawdziwe pieniądze to kokaina. Wkrótce staje się największym dostawcą narkotyków w USA. Imprezy, drogie samochody, rezydencje i kokaina nie mogą jednak zagłuszyć coraz większej pustki, jaka wytwarza się wokół Junga.
http://www.telemagazyn.pl/program/3415245019.html
http://www.filmweb.pl/Blo...ie,Film,id=4258
Depp będzie wyglądał tak:

Caitriona - Czw 09 Lis, 2006 19:27

Gitka napisał/a:
11/11
Blow

Dzięki wielkie Giteczko - tego filmu jeszcze z Johnnym nie widziałam :) :)

Gunia - Czw 09 Lis, 2006 20:24

Caitriona napisał/a:
Gitka napisał/a:
11/11
Blow

Dzięki wielkie Giteczko - tego filmu jeszcze z Johnnym nie widziałam :) :)

Podpisuję się pod tym. :D

Gitka - Sob 11 Lis, 2006 08:50

Blow ***
Paweł Mossakowski
TVN 00:05 Dramat
Biografia "króla kokainy", który w latach 70. zasypywał białym proszkiem pół Ameryki. A wcale się nie zapowiadał. George Jung, chłopak z niewielkiego miasteczka (ufarbowany na blond Depp), syn ciężko harującego hydraulika (Liotta) i jędzowatej, wiecznie narzekającej na brak pieniędzy matki (Griffiths), wyjechał w połowie lat 60. do Kalifornii, aby - jak mówił - "dobrze się bawić". Tam zaczął handlować sprowadzaną z pobliskiego Meksyku marihuaną, wykorzystując do tego procederu swoją dziewczynę stewardesę (Potente). Wpadł, poszedł siedzieć, w więzieniu nawiązał przydatne kontakty i wkrótce po wyjściu rozpoczął współpracę z kolumbijskim kartelem. Na handlu kokainą dorobił się fortuny... ale skończył marnie - jego losy relacjonowane są z więziennej perspektywy.

Ciekawy film, który mówi o "przemyśle narkotykowym" z dużo większą znajomością rzeczy niż taki np. "Traffic". Ma też epicki rozmach i styl przypominający miejscami gangsterską sagę Martina Scorsese. Ja jednak z dużym trudem kupuję pomysł, aby bohaterem filmu uczynić hurtowego handlarza narkotykami. Tym bardziej że twórcy "Blow" całkowicie pomijają "drugą stronę medalu"; o ofiarach jego radosnej działalności nawet się nie wspomina. George Jung przedstawiany jest jako facet sympatyczny, niezbyt rozgarnięty i dość nieudolny w swoich poczynaniach (chwilami film wydaje się komedią), mający za to dużo fartu. Nikogo też fizycznie nie krzywdzi ani nie zdradza. Za to jego zdradzają po kolei wszyscy. Biedny chłopak! Tonacja opowieści jest chwilami chełpliwa, chwilami płaczliwa - w zależności od tego, czy bohater znajduje się w fazie wzlotu czy upadku. Mnie jednak trudno było czuć współczucie.

http://serwisy.gazeta.pl/tv/1,47085,3717225.html

Gunia - Sob 11 Lis, 2006 18:58

13 XI - HBO
13:05
Marzyciel
http://marzyciel.filmweb.pl/
16 XI - TVN7
23:15
Koszmar z ulicy Wiązów
http://koszmar.z.ulicy.wiazow.filmweb.pl/
19 XI - HBO
00:15
Sekretne okno
http://sekretne.okno.filmweb.pl/

Anonymous - Sob 25 Lis, 2006 17:37

Śnił mi się dzisiaj Johnny :D
He he - że był moim wujkiem i dopiero teraz (po tylu latach) to do mnie dotarło :thud:
No i powiedziałam mu, żeby strzelił autograf Gumiśkowi, że się ucieszy jak dostanie imienny, specjalnie dla siebie napisany autograf :D
A wyglądał jak Roux i dlatego oddaje na niego głos w ankiecie :D

Caitriona - Sob 25 Lis, 2006 20:11

AineNiRigani napisał/a:
No i powiedziałam mu, żeby strzelił autograf Gumiśkowi, że się ucieszy jak dostanie imienny, specjalnie dla siebie napisany autograf :D

A dla mnie?????????????

Anonymous - Sob 25 Lis, 2006 21:46

Caitri - skłamię, że tak...
Przepraszam. Gumisiek jest głośniejszy w swoim zachwycie, wiec bardziej się rzuca w oczy...
On mi mignął w tym śnie tak szybko. Ot siedział w moim pokoju na szafie i ślicznie wyglądał, powiedziałam mu wujku (oboje się z tego śmialiśmy) i kazałam mu strzelić tego autografa. Oprócz tego wzięłam też 10 innych dla chętnych, ale już bezimiennych.
Obiecuję, że w następnym śnie będziesz pierwsza !

Caitriona - Sob 25 Lis, 2006 21:59

Trzymam za słowo! ;)
Anonymous - Sob 25 Lis, 2006 22:03

uff, ulżyło mi. Bo ma wyrzuty sumienia...
Gunia - Nie 26 Lis, 2006 12:22

AineNiRigani napisał/a:
Śnił mi się dzisiaj Johnny :D
He he - że był moim wujkiem i dopiero teraz (po tylu latach) to do mnie dotarło :thud:
A wyglądał jak Roux i dlatego oddaje na niego głos w ankiecie :D

I niech mi ktoś powie, że cuda się nie zdarzają! *wzruszona płacze w chusteczkę*

Gitka - Pią 22 Gru, 2006 13:44

A to ci dopiero...

Johnny Depp jako Freddie Mercury?
Gitarzysta zespołu Quenn Brian May chce, aby w przygotowywanym filmie biograficznym o Freddie'm Mercury w postać nieżyjącego frontmana grupy wcielił się Johnny Depp.

Pozostali członkowie brytyjskiego zespołu - basista John Deacon i perkusista Roger Taylor - także uwikłani są w produkcję "biopiku" o pochodzącym z Zanzibaru piosenkarzu, który zmarł na AIDS w 1991 roku.

"Rozmowy, które prowadzimy, są na razie w początkowej fazie. [ale] Johnny Depp jest fantastyczny. Byłby świetnym filmowym odpowiednikiem Freddie'go" - powiedział gitarzysta Queen.

Depp na razie milczy i woli spotykać się raczej z gitarzystami... The Rolling Stones (Keith Richards pojawi się w trzeciej części "Piratów z Karaibów").

Źródło informacji: WENN

http://film.interia.pl/wi...rcury,850642,38

Gosia - Pią 22 Gru, 2006 17:21

Depp Freddiem? Moim zdaniem nie pasuje.
Anonymous - Pią 22 Gru, 2006 17:46

za ładny...
Gunia - Pią 22 Gru, 2006 20:48

Dzisiaj zachciało mi się "Marzyciela" obejrzeć i zastanawiam się usilnie: skąd on ma ten akcent?! Niesamowite.
Anonymous - Pią 22 Gru, 2006 21:01

z tego co słyszałam, on pobierał u fonetyków llekcje szkockiego akcentu. Podobno było to dla niego dość trudne i zajęło mu sporo czasu, ale chyba sobie poradził? :D
Gunia - Pią 22 Gru, 2006 22:34

AineNiRigani napisał/a:
z tego co słyszałam, on pobierał u fonetyków llekcje szkockiego akcentu. Podobno było to dla niego dość trudne i zajęło mu sporo czasu, ale chyba sobie poradził? :D

Najwidoczniej poradził, bo mój brat od razu stwierdził, że to szkocki. Ja się na tym nie znam.

Anonymous - Pią 22 Gru, 2006 22:46

no jesli ktoś sepleni i tak dość ostro mówi - to szkocki. Walijczycy mają twarde "r" i też taki specyficzny akcent :D
monika29.09 - Sob 30 Gru, 2006 11:45

Zapraszam Damy do wątku o filmach do obejrzenia w TV, wkleiłam tam informacje o dwóch filmach z Johnym - jeden dziś, drugi 3 stycznia.

m.

Gunia - Pon 01 Sty, 2007 15:53

Było by super, ale oczywiście mam cyrki z "Ale kino!". :(
Gitka - Śro 03 Sty, 2007 16:23

Jednak to chyba prawda...

Pirat z Karaibów zagra Freddiego Mercury'ego

Czy to będzie rola jego życia? Niewykluczone. Kultowego wokalistę zespołu Queen Freddie'ego Mercury'ego ma zagrać Johnny Depp, ostatnio kojarzony przede wszystkim z rolą Jacka Sparrowa, pirata z Karaibów.

Wiadomość tę miał potwierdzić sam Brian May, czyli jeden z członków zespołu Queen, który pracuje właśnie nad filmową biografią Mercury'ego. Przygotowania trwają już od kilku miesięcy, ale, jak czytamy w serwisie Stopklatka, według Maya, to właśnie Depp jest najlepszym kandydatem do roli zmarłego na AIDS muzyka.

Sam Freddie Mercury to postać, której filmowa biografia już od dawna się należała. Już sam fakt, że muzyk pochodził z Tanzanii i był Parsem (grupa wywodząca się od starożytnych Persów) dużo mówi o jego oryginalności. Do tego dochodzi jego niesamowity głos, który znamy z takich piosenek, jak "We Are the Champions" czy "The Show Must Go On". Oprócz tego był jednym z pierwszych muzyków, który przyznał się, że jest gejem, co zresztą ściśle łączyło się z jego scenicznym wizerunkiem.

Trzeba przyznać, że Johnny Depp stanie przed bardzo trudnym, ale i ciekawym zadaniem. Efekt tego może być bardzo interesujący
http://www.dziennik.pl/De...ArticleId=26777

Guniu, masz program Tele 5?
Będzie tam film
"Odważny"
8 stycznia poniedziałek 20,00

Anonymous - Śro 03 Sty, 2007 16:29

jestem pewna, że Johny poradzi.
On zagra wszystko. Nie wiem, czy znam jakiegoś bardziej uniwersalnego aktora i jednocześnie takiego, który z taką starannością dobiera scenariusze...

Gunia - Śro 03 Sty, 2007 19:24

Gitka napisał/a:
Guniu, masz program Tele 5?
Będzie tam film
"Odważny"
8 stycznia poniedziałek 20,00

MAM! :banan: :banan: :banan: :banan: :banan:
Dzięki! :serce: