Fantastyka - Wiedźmin - ekranizacja prozy Sapkowskiego by Netflix
Admete - Czw 31 Paź, 2019 17:50
Zajrzę po powrocie do domu. To kiedy premiera?
praedzio - Czw 31 Paź, 2019 18:01
20 grudnia.
Admete - Czw 31 Paź, 2019 19:27
A to dobrze, prawie na święta w prezencie. Mnie się ten zwiastun nawet dość podoba, tylko znów te gołe baby
praedzio - Czw 31 Paź, 2019 19:35
Gdzie tam były gołe baby? Coś przegapiłam?
Admete - Czw 31 Paź, 2019 19:38
W tle, na początku. Gdzieś w okolicach 0.28. Jak rozmawia z kobietą w masce. Swoją drogą nie wiem, kto to.
praedzio - Czw 31 Paź, 2019 19:44
To była Yennefer. Slowo daję, nie zwróciłam kompletnie uwagi na tło.
Admete - Czw 31 Paź, 2019 19:46
Serio? Yennefer? Myślałam, że inaczej wygląda. Za bardzo jak z Greya
Tamara - Czw 31 Paź, 2019 20:19
| Admete napisał/a: | Serio? Yennefer? Myślałam, że inaczej wygląda. Za bardzo jak z Greya |
Dokładnie gołych bab nie zauważyłam, ale Geralt ciut za śliczny dla mnie
BeeMeR - Czw 31 Paź, 2019 20:36
Co ta Yennefer ma na sobie
No nic, obejrzę sobie to arcydzieło
annmichelle - Czw 31 Paź, 2019 21:05
| Admete napisał/a: | Za bardzo jak z Greya |
Też było takie moje pierwsze skojarzenie. I goliznę z tyłu też zauważyłam.
Takie jakieś to czyste, wymuskane, świece "na żyrandolu" w jakiejś mordowni równiutko przycięte i w ilościach królewskiego dworu....
Nie wiem, ale trailer nie bardzo mi podszedł.
Miałam inne wyobrażenia głównych bohaterów, Wiedźmina w szczególności (jako superman był ok, ale "za ładny i za młody" na Geralta)... Tylko Ciri pasuje mi wizualnie.
Mam nadzieję, że nie zrobili z tego drugiej "Gry o tron".
Agn - Pią 01 Lis, 2019 18:50
A mnie sie podoba i jestem cala podjarana.
Gole baby przeszkadzaja? Warto przy czytaniu serii policzyc ile kobitek przechedozyl Geralt i jak w tym swiecie wyglada kwestia pruderyjnosci - no nijak. Wiem, ze to wbrew feminizmowi, ale kurcze - w swiecie Sapka kobiety rzadko prezentuja sie odziane jak przeorysze.
Swiece mi nie wadza. Jak sie skoncza to w trosce o wizerunek wlasciciel musi uzywac nierownych czy jak? Gospoda jak gospoda, klienci sie tluka nie tylko w brudnych tawernach, ale i w bardziej zadbanych miejscach.
I oesu blagam przestancie juz jojczec, ze aktor jest za ladny, bo to sie nie zmieni. Aktor nie zrobi sobie operacji plastycznej, zeby kogos zadowolic, najwazniejsze jak zagra, czyz nie?
Jestem dobrej mysli jesli chodzi o te produkcje i niecierpliwie na nia czekam.
Tamara - Pią 01 Lis, 2019 20:11
A dlaczego Geralt zobaczywszy swoją kopię, w którą zmienił się któryś z potworów , stwierdził "Ależ ja mam paskudną mordę !" ? będę jojczyć że holiłudzki ślicznotek
Admete - Pią 01 Lis, 2019 20:12
| Agn napisał/a: | | Gole baby przeszkadzaja? Warto przy czytaniu serii policzyc ile kobitek przechedozyl Geralt i jak w tym swiecie wyglada kwestia pruderyjnosci - no nijak |
Nie o to mi chodzi. Geralt rozmawia z Yennefer , a w tle orgia. Przypatrz się dokładniej. Były jakieś orgie? Agn ja też obejrzę, będę chwalić, jeśli mi się spodoba, ganić, jeśli nie
Akaterine - Pią 01 Lis, 2019 20:17
A dlaczego tyle kobiet się na niego rzucało? Z obserwacji wiem, że mężczyźni potrafią być krytyczni wobec swojego wyglądu równie, jeżeli nie bardziej, niż kobiety. Więc dlaczego Geralt ma być inny?
Dla mnie najważniejszy w serialu będzie scenariusz, to jak będzie poprowadzona historia. W ekranizacjach Harry'ego Pottera połowa obsady nie wygląda do końca jak opisana w książkach, a mało kto się czepia, bo ostatecznie są to dobre ekranizacje. Z zupełnie innego podwórka - zachwycona byłam wyborem obsady do ekranizacji serii o Cormoranie Strike'u, ale co z tego, skoro scenariusz jest słaby? Wygląd aktorów to nie wszystko. A trailer w minimalnym stopniu pokazuje, jak będzie poprowadzona fabuła.
Admete - Pią 01 Lis, 2019 20:19
Ja się czepiałam, że obsada za stara Traktuję tamte filmy i książki osobno i tak też zrobię przy Wiedźminie. W każdym razie postaram się.
ita - Pią 01 Lis, 2019 20:44
Mnie, dość świeżo nawróconej na Wiedźmina, zwiastun się podoba. Golizny nie zauważyłam . Zresztą mam na to podobny pogląd jak Agn Zastanawiałam się wtedy, czy to Jenner w tej masce
Admete - Pią 01 Lis, 2019 20:54
| Akaterine napisał/a: | | A dlaczego tyle kobiet się na niego rzucało? |
Bo niektóre lubią złych chłopców
Akaterine - Pią 01 Lis, 2019 20:57
Tak, to Yennefer. Ta scena ma być na święcie Belletyn, z opowiadań (tam Geralt znalazł sobie jakąś dzierlatkę i spotyka Yennefer z młodzieńcem). Mogła to być swego rodzaju orgia. Ja to widziałam raczej gdzieś w lesie, ale nie wiem, czy w opisie było coś, co na to wskazywało, czy to moja wyobraźnia tak zadziałała .
Tak czy siak - szczegół.
Akaterine - Pią 01 Lis, 2019 21:01
| Admete napisał/a: | Bo niektóre lubią złych chłopców |
Eee tam, dorabianie teorii. Poza tym urody Żebrowskiego jakoś się nie czepiacie, choć paskudny też nie był.
Admete - Pią 01 Lis, 2019 21:06
Nie oglądałam tamtego serialu. Poszłam do kina na film, ale nigdy już do niego nie wróciłam. Zresztą ja się aktora nie czepiam, czepiam się gołych bab
ita - Pią 01 Lis, 2019 21:09
Moje pierwsze wyobrażenie Wiedźmina to Żebrowski. Mgliste, bo serialu nie oglądałam, tyle, że mi kilka razy "mignął". Potem, jak słuchałam audiobooka i czytałam książki, to stworzyłam sobie jeszcze jakieś inne wyobrażenie Wiedźmina, ale podobne. Zaraz potem pojawił się Cavill. Jak mi film "chwyci" to on będzie moim Wiedźminem, tym bardziej, że nie widziałam go w innych rolach.
Akaterine - Pią 01 Lis, 2019 21:16
Ja przez serial Person of Interest widziałam w tej roli Jima Cavizela. Jego postać tam to były agent CIA, maszyna do zabijania, z pozoru tylko pozbawiony uczuć, dodatkowo obdarzony ironicznym poczuciem humoru. Wypisz wymaluj Geralt . Choć miałam problem, żeby wyobrazić sobie Cavizela w długich, białych włosach.
Ja na pewno czytałam książki znając wygląd aktorów z nieszczęsnego serialu, oglądałam chyba później. Gdy po latach robiłam sobie powtórkę za wszelką cenę starałam się wyobrazić ich inaczej, bo w innym wypadku widziałam wymoczkowatego Geralta z mieczem w zębach, Jaskra o wyglądzie niziołka i starą Yen. Wtedy Yen nabrała w moich oczach wyglądu kogoś pomiędzy Evą Green a Irene Adler z benedictwoego Sherlocka, a Jaskier - Bena Whishawa .
Admete - Pią 01 Lis, 2019 21:24
Uwielbiałam Person od interest. Rzeczywiście byłby to dobry wybór, gdyby aktor był młodszy.
Agn - Sob 02 Lis, 2019 06:21
| Admete napisał/a: | | Agn napisał/a: | | Gole baby przeszkadzaja? Warto przy czytaniu serii policzyc ile kobitek przechedozyl Geralt i jak w tym swiecie wyglada kwestia pruderyjnosci - no nijak |
Nie o to mi chodzi. Geralt rozmawia z Yennefer , a w tle orgia. Przypatrz się dokładniej. Były jakieś orgie? Agn ja też obejrzę, będę chwalić, jeśli mi się spodoba, ganić, jeśli nie |
Borch Trzy Kawki, Geralt i 2 czczace smoki panny - nie grali w warcaby. Wiec owszem, seks u Sapka to nie tylko 1:1. Pewnie dlatego nie zwrocilam uwagi na to, co w tle sie dzieje.
A juz po prostu meczy mnie to wieczne jojczenie nim sie serial obejrzy. Najbardziej na urode aktora, bo to sie juz tak dlugo walkuje, ze naprawde mozna miec dosc.
Nie powiem zlego slowa, jesli scenariusz bedzie do bani i faktycznie serial bedzie zly. Ale do licha - najpierw go obejrzyjmy, a dopiero pozniej krytykujmy jesli bedzie za co. I tylko o to mi chodzi.
annmichelle - Sob 02 Lis, 2019 07:36
| Agn napisał/a: |
A juz po prostu meczy mnie to wieczne jojczenie nim sie serial obejrzy. Najbardziej na urode aktora, bo to sie juz tak dlugo walkuje, ze naprawde mozna miec dosc.
Nie powiem zlego slowa, jesli scenariusz bedzie do bani i faktycznie serial bedzie zly. Ale do licha - najpierw go obejrzyjmy, a dopiero pozniej krytykujmy jesli bedzie za co. I tylko o to mi chodzi. |
O urodzie napisałam np. ja i JEDYNY raz, więc "wieczne jojczenie" nie odbieram do mojego posta.
Co do reszty wyraziłam moją opinię odnośnie trailera, a nie serialu, więc nie krytykowałam serialu - to dwa.
Po trzecie wyrażenie opinii nie zawsze oznacza chwalenie czegoś i zachwycanie się.
Jeśli coś mi się nie spodobało (wymieniłam co) w trailerze lub do mnie nie przemówiło nie będę pisać, że jest super i poczekajmy do premiery, bo pisałam o TRAILERZE.
Agn, nie musisz się zgadzać z moją opinią, ale ja nie muszę się zgadzać się z Twoją- spodobał Ci się trailer - ok, szanuję to, ale i Ty uszanuj moją opinię na jego temat.
Uzasadniona krytyka to nie "jojczenie".
I napiszę jeszcze raz : wyraziłam zdanie o zwiastunie, nie serialu. Odnośnie tego drugiego napisałam, że mam nadzieję, że nie będzie to druga "Gra o tron", a o tym przekonamy się PO premierze.
|
|
|