To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramaland przedstawia, czyli knajpa nr 10

Trzykrotka - Pią 19 Sie, 2016 11:51

Maupa :serce:

Tu Jun Ki jeszcze ubrany :wink:

BeeMeR - Pią 19 Sie, 2016 14:42

Cytat:
przy drugim oglądaniu poczułam niechęć do faceta latającego za nastolatką(...) miałam dokładnie takie odczucia jak Agn, że on ją kocha ale nie traktuje jak równorzędną mu partnerkę w rozmowie, decyzjach itd.
A ile on miał lat? m/w? Bo nastolatkę trudno tratować jako partnera równorzędnego do dialogu, ale też i do łóżka czy małżeństwa :P - acz to rozumowanie XXIw. kobiety ;)
Trzykrotka - Pią 19 Sie, 2016 15:15

BeeMeR napisał/a:
A ile on miał lat? m/w? Bo nastolatkę trudno tratować jako partnera równorzędnego do dialogu, ale też i do łóżka czy małżeństwa :P - acz to rozumowanie XXIw. kobiety ;)

Oto jest pytanie - ile oni mieli lat, kiedy zaczynała się opowieść? Ósmy miał już kilkuletniego syna, Czwarty mówił Ruoxi. że z pierwszą żoną ożeniono go kiedy był bardzo młody. Sama Ruoxi miała 16 lat, jej starsza siostra - żona Ósmego nie była od niej wiele starsza. Pierwszy, Głupiec Koronny, Ósmy i Czwarty byli na pewno jednymi z najstarszych braci, ale to byli IMO nadal bardzo młodzi mężczyźni.
Co do tego partnerstwa, to bardzo szybko stało się jasne, że Ruoxi ma rozum. Tam są ciągle pokazywane sytuacje, kiedy ona dyplomacją, sprytem, radą wyciąga braci z różnych kłopotów. Oni doskonale wiedzieli, że to niezwykła osoba dlatego, że ma mózg, a nie tylko ładną buzie. Dlatego ta zawziętość Ósmego była zgrzytliwa.

Admete - Pią 19 Sie, 2016 15:25

W połowie odcinka W dostałam ataku śmiechu - wpada rozemocjonowany doktor i od progu krzyczy, że komiks wrócił na właściwe tory i skończył się dziecinny, trzeciorzędny romans ;) Autorka widać dobrze zna reakcje fanów na różne rozwiązania scenariuszowe ;) Ogólnie niezły misz masz się zrobił. Cały czas jednak mam nadzieję, że scenarzystka wie, dokąd zmierza.
Trzykrotka - Pią 19 Sie, 2016 16:03

Admete napisał/a:
wpada rozemocjonowany doktor i od progu krzyczy, że komiks wrócił na właściwe tory i skończył się dziecinny, trzeciorzędny romans ;)

:rotfl: Świetne :rotfl:
Na tumblrze dalej jojczą.... A ja dziś :trzyma_kciuki: oglądam W

BeeMeR - Pią 19 Sie, 2016 18:42

Trzykrotka napisał/a:
A ja dziś oglądam W
A ja najwcześniej jutro - i to odc. 6 ;)
Admete - Pią 19 Sie, 2016 18:50

Cytat:

Na tumblrze dalej jojczą....

O co chodzi tym razem? Jestem zdrowsza, jak nie muszę się przejmować jojczeniem fanów ;) Mnie się W cały czas podoba, zabawę mam przednią ;)

BeeMeR - Pią 19 Sie, 2016 18:53

Cieszę się, że się Aragonte Coffee Prince podoba :banan:
Trzykrotka - Pią 19 Sie, 2016 20:01

Admete napisał/a:

O co chodzi tym razem? Jestem zdrowsza, jak nie muszę się przejmować jojczeniem fanów ;) Mnie się W cały czas podoba, zabawę mam przednią ;)

I mnie się podoba i wzruszam ramionami ma kolejne fochy. Ludzie jak zawsze obrażają się, że słoń nie jest nosorożcem, a drama która wyszła z głowy scenarzysty nie przypomina tej, którą sami napisaliby. Mam wrażenie, że tam siedzi wielu ludzi o zacięciu pisarskim, stąd problem. Rozbierają robotę na czynniki pierwsze i marudzą. Who cares.

Admete - Pią 19 Sie, 2016 20:23

To niech pisze scenariusze, kto im broni ;) A W jeszcze parę razy zrobi pewnie woltę - jak teraz na koniec odcinka ;)
Aragonte - Pią 19 Sie, 2016 22:24

BeeMeR napisał/a:
Cieszę się, że się Aragonte Coffee Prince podoba :banan:

Bardzo mi sie podoba. Charakterna bohaterka, dobra chemia miedzy glowna para i sporo humoru. Potrzebuje teraz czegos lekkiego, bo zycie wesole nie jest.
Ogladam 8. odcinek. Czekam na moment, w ktorym bohater dojrzeje do odwiedzenia psychiatry ;)

Agn - Pią 19 Sie, 2016 23:15

Trzykrotka napisał/a:
Maupa

Nie maupa, tylko zatroskana obywatelka. :P
Trzykrotka napisał/a:
Tu Jun Ki jeszcze ubrany

Śliczne jest to zdjęcie. Ciepłe światło, półcień, piękne spojrzenie, luźny sweter. Cudo. :serce2:
(O wglądzie w dekolt ze skromności nie wspomnę.)
Trzykrotka napisał/a:
Co do tego partnerstwa, to bardzo szybko stało się jasne, że Ruoxi ma rozum. Tam są ciągle pokazywane sytuacje, kiedy ona dyplomacją, sprytem, radą wyciąga braci z różnych kłopotów. Oni doskonale wiedzieli, że to niezwykła osoba dlatego, że ma mózg, a nie tylko ładną buzie. Dlatego ta zawziętość Ósmego była zgrzytliwa.

No właśnie. Ale skoro mówi coś, czego facet nie jest w stanie przyjąć, to będzie to olewał.
Admete napisał/a:
Jestem zdrowsza, jak nie muszę się przejmować jojczeniem fanów

Ja takoż. Życie wtedy fajniejsze. :)

A w ogóle - Trzykrotka, pucuj klawiaturę! I naostrz jej resory, bo przed nami ciężka praca! Moon lovers będzie miał w pierwszym dniu puszczone od razu dwa odcinki. A następnego dnia kolejny, jak można wywnioskować z ogłoszeń. To oznacza, że będziemy musiały się spiąć i przełożyć w pierwszym tygodniu 3 godziny ML. Rozgrzewam stawy palców... :mrgreen:

Edycja: A, nie, jednak nie - w pierwszy dzień od razu wrzucą 2 odcinki, ale ktoś źle przetłumaczył informację i wszyscy się podniecili. W drugi dzień zrobią powtórkę seansu dwóch pierwszych odcinków.
A już myślałam...

Edycja: A JEDNAK!!! 3 ODCINKI! TRZYYYY!!! :excited:

Trzykrotka - Pią 19 Sie, 2016 23:54

Coffee Prince to przeurocza drama, nawet z tym obrzydliwym ajussim, który jedną chusteczką byl w stanie wyczyścić na sucho siebie całego :obrzydzenie: . I z okropnym sposobem jedzenia bohaterki. Ma nieporównywalny z żadną inną klimat - i miasta i spraw między całą czworką bohaterów. Podoba ci się dom i ogród Drugiego Aragonte? :kwiatek:

Na koniec 8 odcinka W pojawił się bardzo ładny utwór, który klimatem przypomniał mi jako żywo Auditory Halucinations, ten na pół rapowany kawałek z KMHM. Raper na pewno jest ten sam. Mam nadzieję, że będą puszczać go częściej.
Bardzo fajny odcinek, ja nie wiem, czego ci ludzie chcą. Nie będę więcej o nich pisać.
Podoba mi się koncepcja mordercy, który nie ma nie tylko twarzy, ale i tożsamości, sam nie wie kim jest, błądzi po świecie próbując odkryć, po co został powołany do życia
Spoiler:
i uprowadza swego twórcę, skoro w kibelku tryb "zajęte" zmienił się na "wolne"
Kang Chul dywaguje, że morderca był potrzebny tylko po to, żeby wzmocnić koncepcję głównej postaci. Jeśli tak, to jest zonk, bo zakapturzony szaleje na wolności.
Na koniec stało sie coś, na co czekałam, a co było nagminne w Queen In Hyun's Man: rzeczywistość webtonu
Spoiler:
wzięcie w nawias wszystkich dotychczasowych wydarzeń w webtonie od pojawienia się w nim Yeon Joo powoduje wymazanie pamięci Kang Chula
I dla przebiegu akcji i dla podkręcenia atmosfery uczuciowej taki zabieg jest bardzo owocny, co bardzo dobrze pamiętam z tamtej dramy.
Technicznie znów mieliśmy odcinek rozgrywający się w świecie W, więc piękny, wyidealizowany, w czystych kolorach. Widziałam bts - aktorzy mieli parę instruktorów tańca, żeby przekonująco udawać, że tańczą walca - ładnie to wypadło, nie powiem. Ale najbardziej od strony wizualnej podobało mi się znikanie Soo Hee

To godzina, na którą mam nastawiony budzik :wink:

Agn napisał/a:

Edycja: A JEDNAK!!! 3 ODCINKI! TRZYYYY!!! :excited:

Nie żartuj :excited: Ja na to jak na lato, tylko co paluszki powiedzą?
Ale że co.... czemu tak wymyślili? :mysle:

Agn - Sob 20 Sie, 2016 00:14

Trzykrotka napisał/a:
Ale że co.... czemu tak wymyślili?

Pojęcia nie mam. Też się zastanawiam, ale narzekać nie zamierzam. :mrgreen:
Ależ będzie uczta! :excited:

Trzykrotka - Sob 20 Sie, 2016 00:28

Termin emisji na pewno się nie zmienia? :mysle:
Oby nie, bo sczeznę :trzyma_kciuki:

Agn - Sob 20 Sie, 2016 00:34

Na pewno. Doctorsi będą mieli, jeśli dobrze pamiętam, dwa odcinki końcowe za jednym zamachem.
W sumie przesunięcie emisji ML nie jest takie proste - ma być nadawana jednocześnie w Korei, Chinach i Japonii, więc termin emisji jest mocno zależny od innych krajów.
Możemy zatem być spokojne i szykować się na rozkosze seansu. :mrgreen:
(Na pinteresta zajrzyj.)

Trzykrotka - Sob 20 Sie, 2016 01:00

Agn napisał/a:

(Na pinteresta zajrzyj.)

Jun Ki nie ma litości i ty też, kobieto :serce: Przy okazji obejrzałam jeszcze ten filmik, który pokazują w tle, kiedy Jun Ki i IU opowiadają o swoich postaciach. Jakie tam ładne "domowe" sceny się znajdują :serduszkate:

Leciałam dziś przez Producers, żeby zawczasu zobaczyć, co tam za chwilę będzie i natknęłam się na przepiękną sekwencję z Koszmitem i IU, przecudnie obrazującą zakochiwanie się (jej w nim). IU była prześliczna, ubrana w niebotyczne szpilki i sukienkę na scenę. Wyglądała i dorośle i krucho.

Agn - Sob 20 Sie, 2016 01:11

Trzykrotka napisał/a:
Przy okazji obejrzałam jeszcze ten filmik, który pokazują w tle, kiedy Jun Ki i IU opowiadają o swoich postaciach. Jakie tam ładne "domowe" sceny się znajdują

Który to filmik? :mysle:

A, też sobie poumierajcie (jeśli będziecie chciały oglądać filmik z sesji): https://www.youtube.com/watch?v=qY_xzi6boN8

Trzykrotka - Sob 20 Sie, 2016 10:41

Jak tylko odpalę komputer, wrzucę linki.

Znalazłam kilka z serii z gadającym panem; pana można ominąć wzrokiem, ale kilka scenek z dramy warto zobaczyć

Tu nawijają coś o kobietach:
https://www.youtube.com/watch?v=oB9sMGtSYHc

Tu chyba wprowadzenie w epokę i znów trochę ujęć z dramy
https://www.youtube.com/watch?v=XfSzsNdSZKc

A tu zapowiadany link z gadającym Jun Ki i gadającą IU
https://www.youtube.com/watch?v=dtx0Ff8CrfI

Admete - Sob 20 Sie, 2016 10:44

Już widzę, że jak to u Koreańczyków ich pomysły są nieco staranniej przekazane, bardziej wyrafinowane w warstwie wizualnej.
Agn - Sob 20 Sie, 2016 11:47

Mmmm owszem. Podejrzewam, ze ML bedzie wizualnym cackiem :)
Jeszcze tylko 8 dni! Nooo.... prawie 9... :excited:

Admete - Sob 20 Sie, 2016 12:20

Ja nie czekam, bo dla mnie 29 to rada zapewne, więc nawet Junki i tego nie osłodzi. Gdyby to było na początku wakacji, to co innego ;)
Agn - Sob 20 Sie, 2016 12:36

Biedna jesteś... :pociesz:
No cóż, ja będę w środku sezonu podręcznikowego, więc mi Junki wiele osłodzi. :)

Trzykrotka - Sob 20 Sie, 2016 13:46

Dla mnie będzie jak przedłużenie lata.
Podoba mi się, że jest tyle zdjęć plenerowych. BBJX była rozegrana w 3/4 we wnętrzach. Tutaj wizualna strona jest bardzo piękna, a w dodatku dużo światła i zieleni.

Admete - Sob 20 Sie, 2016 14:20

Dla mnie koniec sierpnia i początek września to jak powrót do więzienia...Obejrzałam trzeci odcinek Kopciuszka i wybierałam wszystkie fragmenty z kamerdynerem ;) Jakby on miał dostać dziewczynę, to byłoby fajna drama. Pozostali trzej są nijacy. Przewijałam. Nie tylko ja tak myślę, bo zarówno na soompi jak na Asian viki pojawiły się głosy, że kamerdyner rządzi ;)

Edit: A młody Soon Shin musiał uciekać przed fałszywymi oskarżeniami i trafił do wioski garncarzy. Mieszka tam mistrz walk i garncarz w jednej osobie. Uczy Soon Shina życia, walki i garncarstwa - wszystkiego po trochu. Pewnie jak już bohater zostanie tym admirałem, to mi się znudzi, ale na razie fajnie jest.