Seriale - Fajny serial wczoraj widziałam II
Caitriona - Wto 25 Lip, 2017 22:25
| Trzykrotka napisał/a: | | To o Durrellach od Mojej rodziny i innych zwierząt! |
Dokładnie Choć ja książek nie czytałam więc nie wiem jak sie ma jedno do drugiego.
BeeMeR - Wto 25 Lip, 2017 22:33
| Cytat: | Książki uwielbiam, poszukam sobie serialu Widziałam tylko film. | To tak jak ja - mus poszukać serialu
Szafran - Wto 25 Lip, 2017 22:34
| Trzykrotka napisał/a: | :excited: To o Durrellach od Mojej rodziny i innych zwierząt! Książki uwielbiam, poszukam sobie serialu Widziałam tylko film.[/i] |
O, a jaki film o nich jest? W książkach się zaczytywałam jako dzieciak. Znaczy tych o rodzinie, nie powieściach starszego Durella:).
BeeMeR - Wto 25 Lip, 2017 22:38
| Szafran napisał/a: | | O, a jaki film o nich jest? | cudny z 2005r
fragmencik:
https://www.youtube.com/watch?v=LCXFxs0TXFs
Caitriona - Wto 25 Lip, 2017 22:41
Matthew G. i Imelda Staunton! Obejrzała bym...
Agn - Śro 26 Lip, 2017 00:06
Aż mi głupio tak się wtryniać, ale pisnę sobie tylko, że sfiniszowałam pierwszy sezon Muszkieterów - jaaaacie, ale finał zrobili, oj...
Dobrze, że mam w zanadrzu drugi, to sobie niedługo zacznę. A potem to nie wiem, co zrobię.
Trzykrotka - Śro 26 Lip, 2017 00:25
| Caitriona napisał/a: |
Matthew G. i Imelda Staunton! Obejrzała bym... |
O ile nie poszedł w kosmos wraz ze starym archiwum, to powinnam go gdzieś mieć Myślałam nawet o zrobieniu napisów.
Agn, a ty jak to co będziesz robić, Piękne Oczy oglądać! I literki stukać!
Agn - Śro 26 Lip, 2017 00:34
Piękne Oczy to ja pewnie, że będę oglądała. I literki postaram się porobić.
Ale w sprawie Muszkieterów, to nie wiem, co. Na alledrogo jest angielskie wydanie 3. sezonu...
BeeMeR - Śro 26 Lip, 2017 06:39
| Trzykrotka napisał/a: | O ile nie poszedł w kosmos wraz ze starym archiwum, to powinnam go gdzieś mieć | U mnie poszedł - trzeba by to naprawić
Trzykrotka - Śro 26 Lip, 2017 08:31
Sprawdziłam - ja tez już nie mam
Agn - Śro 26 Lip, 2017 16:14
Wspomnę nieśmiało, że rozpoczęłam drugi sezon Muszkieterów. Chlip, bo nie ma już Richelieu, ale za to mój ulubieniec (jak zwykle Aramis) znalazł się w dramatycznej sytuacji. Pięknej i nośnej filmowo, bo takie rzeczy się pięknie ogląda, ale coś czuję, że zwali mu się na głowę tona głazów, kiedy sprawa wyjdzie na jaw (bo że wyjdzie, to nie mam wątpliwości).
Btw nie ma Richelieu, ale jest za to Rochefort - ależ z niego podły, wstrętny drań!
Cathie - Pon 21 Sie, 2017 22:22
A ja jestem w połowie "The A Word":
https://www.youtube.com/watch?v=MXJvWVl2KKM
Angielska wersja izraelskiego serialu "Yellow Pepper".
Serial opowiada o rodzinie z 5-letnim chłopcem. Joe jest inny niż jego rówieśnicy, nie rozstaje się ze słuchawkami. Ciągle słucha muzyki, wie kto i kiedy nagrał jakąś piosenkę. Rodzice nie zwracają uwagi, na dziwne zachowanie syna, na jego wędrówki i brak kontaktu z rówieśnikami i specyficzny kontakt z nimi. Dalsza rodzina to widzi (dziadek, ciotka) i próbują przekonać rodziców Joe do konsultacji ze specjalistami. Kiedy pada diagnoza - autyzm, nikt z rodziny nie umie sobie z nią poradzić. Serial opowiada właśnie o początkach - niepokojach, diagnozie i tym co jest po diagnozie. Na razie jestem pod wrażeniem. Świetnie zrealizowany serial. A to co mnie najbardziej przykuło, to stwierdzenie terapeutki na spotkaniu z najbliższą rodziną Joe - "Co z tego że państwo mówicie, jak nie umiecie rozmawiać ze sobą" (stwierdzenie padło w kontekście, że Joe nie może mieć problemów z komunikacją, bo przecież mówi). I tak szczerze to coś w tym jest.
BeeMeR - Wto 22 Sie, 2017 08:14
| Cathie napisał/a: | | "The A Word": | Zainteresuję się
Cathie - Wto 22 Sie, 2017 10:21
Jeszcze trafiłam na serial Netflixa - "Atypowy".
Historia 18-letniego Sama mającego autyzm i typowe problemy nastolatka - jak się umówić z dziewczyną, co dalej z życiem, samodzielnością.
Tutaj trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=MpISAeEdcAQ
Dosłowność rozumienia słów wpędza Sama w mnóstwo kłopotów.
I parę rzeczy, które muszę sobie przemyśleć, np. ojciec Sama mówi do swojej żony: "Nie tylko ty masz dziecko z autyzmem, ja też mam dziecko z autyzmem."
A ja zamiast oglądać jakieś odmóżdżacze, to się "dobijam". Chyba nie najlepiej ze mną.
Deanariell - Wto 22 Sie, 2017 21:59
| Cathie napisał/a: | | A ja zamiast oglądać jakieś odmóżdżacze, to się "dobijam". Chyba nie najlepiej ze mną. |
Nie wiem czy bym to nazwała "dobijaniem się" - mam wrażenie, że poszukujesz informacji, odpowiedzi, zrozumienia tematu... Filmy bywają przydatne, można z ich pomocą spojrzeć czasami na własne życie z boku. Jeśli znajdujesz w nich coś ciekawego dla siebie i dającego do myślenia, to poświęcony im czas nie jest stracony, więc z Tobą jest właśnie jak najlepiej.
Cathie - Śro 23 Sie, 2017 09:10
Pocieszasz mnie, Riello.
Deanariell - Czw 24 Sie, 2017 00:45
| Cathie napisał/a: | | Pocieszasz mnie, Riello. |
Zwyczajnie piszę, co myślę. Robiłabym dokładnie tak samo na Twoim miejscu.
BeeMeR - Czw 24 Sie, 2017 07:38
Całkowicie się zgadzam z Riellą - szukanie innych przykładów, a może odpowiedzi czy podpowiedzi innych rozwiązań to nas pewno nie "dobijanie się"
Admete - Czw 24 Sie, 2017 08:36
Może ktoś wie, co jesienią zaproponuje BBC i itv? Czekam na nowe angielskie seriale.
milenaj - Czw 24 Sie, 2017 16:26
Ja też
praedzio - Czw 24 Sie, 2017 18:48
Nadrobiłam dwa najnowsze odcinki Salvation i teraz drobię nóżkami w oczekiwaniu na następny. Wspominałam już, jak dobrze się patrzy na Santiago Cabrera?
Admete - Pon 28 Sie, 2017 21:11
Zaczęła się druga seria Victorii.
Agn - Śro 20 Wrz, 2017 10:19
Obejrzałam Strike - bardzo fajnie zrobiony i podobają mi się aktorzy. Wszystko jak trzeba, plus Tom Burke dodał Cormoranowi lekkiej seksowności. Zadowolona jestem z ekranizacji, nawet prawdziwą Polkę zatrudnili (wprawdzie gadała tylko w tle przez kilka sekund, ale słychać było, że to mówi Polka).
Czekam na drugi sezon.
Trzykrotka - Śro 20 Wrz, 2017 10:30
Tom Burke jest wizualnie idealny do zagrania Strike'a. On książkowo musiał być pociągający jako facet, bo mimo kalectwa i (zapewne) lekkiego zaniedbania ciągle kręciły się koło niego kobiety.
Agn - Śro 20 Wrz, 2017 11:24
Och, Rowling jeszcze opisała, jak nieciekawe ma włosy (nie powiem, do czego je porównała), ciężką sylwetkę (ale równie dobrze mogło chodzić o to, że jest b. wysoki - dawno to już czytałam) i coś chyba jeszcze było o sporym owłosieniu. Generalnie facet życiowo pokiereszowany i na pierwszy rzut oka kompletnie nieatrakcyjny. Ale musiał mieć coś w sobie, skoro była nie chciała się od niego początkowo odczepić, a supermodelka zaciągnęła go do łóżka. Swoją szosą mam nadzieję, że Joaśka nie zrobi w książkach romansu Cormorana z Robin, bo bardzo mi się podoba ich przyjaźń i zrozumienie i chciałabym, by tak zostało.
|
|
|