To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Świat według Marvela

praedzio - Pią 11 Lis, 2016 16:08

Noooo... :rotfl:

I jeszcze to:

Strange: Kiedyś ludzie uważali mnie za dowcipnego.
Wong: Byłeś ich szefem?

Deanariell - Pią 11 Lis, 2016 16:17

praedzio napisał/a:
Strange: Kiedyś ludzie uważali mnie za dowcipnego.
Wong: Byłeś ich szefem?

:rotfl: O tak, to było niezwykle trafne pytanie. :mrgreen: :lol:

praedzio - Pią 11 Lis, 2016 16:58

Cała sala ryknęła wtedy śmiechem. ;)
Deanariell - Pią 11 Lis, 2016 21:06

praedzio napisał/a:
Cała sala ryknęła wtedy śmiechem.

Czyli prawidłowo, bo u nas tak samo było. ;) Najlepszą miał wtedy minę - bezcenne. :lol:

Szafran - Wto 15 Lis, 2016 12:30

Też się bardzo dobrze bawiłam na "Doktorze Strange'u". A jakąś wielką fanką Cumberbatcha nie jestem, lubię go w "Sherlocku" i tyle;).

Po koszmarnym "Legionie samobójców" to była miła odmiana. Oczywiście rzecz czysto rozrywkowa, ale dokładnie tego potrzebowałam. Kolorowej landrynki dla mózgu, z humorem, dystansem i odrobiną egzotyzującego kolorytu. I ta pierwsza scenka po napisach:D:D:D

Poszłam też wreszcie na "Osobliwy dom pani Peregrine" i to pierwszy od wieków Burton, na którym się nie wymęczyłam. Ale znacząco zawyżałam średnią na widowni (nie liczę rodziców, co musieli przyjść;)).

Caitriona - Wto 15 Lis, 2016 13:31

Mnie się niestety ostatni Burton nie bardzo podobał... Nie był zły, ale czegoś mi w nim brakowało.
praedzio - Wto 15 Lis, 2016 13:59

Ja się wzięłam za książkę.
Caitriona - Śro 16 Lis, 2016 07:23

Mam w planach :wink:
Szafran - Śro 16 Lis, 2016 10:36

Jeszcze co do "Doktora" zapomniałam dodać, że absulutnie kocham płaszczyk:).
Deanariell - Śro 16 Lis, 2016 14:51

Szafran napisał/a:
Jeszcze co do "Doktora" zapomniałam dodać, że absulutnie kocham płaszczyk

No ba! :mrgreen: Też bym chciała mieć taki płaszczyk i to w tym kolorze. :slina: Pasowałby mi do blond włosów. :wink:

Caitriona - Nie 11 Gru, 2016 23:19

Widziałam Doctora Strange'a :D Bawiłam się świetnie. Pelerynka, humor, efekty!, no cudo.
Mam tak jak Szafran, po Legionie Samobójców Doctor Strange był miłym zaskoczeniem.

A Strange i Thor, obaj z czerwonymi pelerynami, no super pomysł :mrgreen:

praedzio - Czw 09 Mar, 2017 07:51

O, nie! W Ragnaroku Thor wystąpi w nowej fryzurze....

http://ew.com/movies/thor...hris-hemsworth/

:confused3:

*minuta ciszy po blond lokach*

Admete - Czw 09 Mar, 2017 08:34

Lepiej mu :wink:
praedzio - Czw 09 Mar, 2017 08:34

A w życiu! :confused3:
BeeMeR - Czw 09 Mar, 2017 08:45

Ja tez wolę bez loków :P
praedzio - Czw 09 Mar, 2017 08:47

Nie znacie się. :foch2: :wink:
BeeMeR - Czw 09 Mar, 2017 08:49

Cytat:
Nie znacie się. :foch2: :wink:
Na złotych lokach na pewno :P
:lol:

Caitriona - Czw 09 Mar, 2017 11:55

Widzę, że złote loki, a raczej ich brak, dotarł już i do nas :mrgreen: W nowej fryzurze Chris lepiej wygląda, ale chyba wolałam go jako Thora w długich.
Aragonte - Czw 09 Mar, 2017 14:46

praedzio napisał/a:
O, nie! W Ragnaroku Thor wystąpi w nowej fryzurze....

http://ew.com/movies/thor...hris-hemsworth/

:confused3:

*minuta ciszy po blond lokach*

Złociste loczki średnio by pasowały do Ragnaroku :wink:

Deanariell - Pią 10 Mar, 2017 01:57

W obu fryzurach mu ładnie. ;) Z długimi tak bardziej rohmantycznie było. :-P
praedzio - Nie 12 Mar, 2017 16:15

Wsiąkłam w Legion, który dzieje się w universum X-Menowym. Akurat na X-Menach średnio się wyznaję, bo nie wiem, czy obejrzałam w całości jeden chociaż film o ludziach-mutantach. :mysle: Jeśli tak, to dawno temu i już nic nie pamiętam. Tak więc przez serial "Legion" zostałam wrzucona w ten świat i chłonę go okiem świeżaka. ;)

Na początku myślałam, że to będzie coś lekkiego, niczym DC-owy Arrow... Oj, jak się pomyliłam. :thud: To chyba pierwszy z Marvelowych seriali, który ma w sobie elementy horroru. Nie mam na myśli fruwających flaków, bryzgającej krwi czy pożerających wszystko jak leci potworów. Tu wiodącym bohaterem jest umysł głównej postaci - Davida Hallera, który praktycznie przez całe swoje życie żył w świadomości tego, że cierpi na schizofrenię. Widzimy kolejne sesje z terapeutą, pobyt w zakładzie zamkniętym, cierpienie najbliższej rodziny... aż tu się okazuje, że David nie jest chory, tylko obdarzony mocami. Jakimi - chyba nawet on sam do końca nie wie. Widz odkrywa poszczególne zdolności Davida razem z nim samym. Mało tego - robi to fragmentarycznie, w zaburzonej chronologii zdarzeń. Zostajemy wrzuceni w umysł bohatera, stajemy się świadkami jego wspomnień i nadal niewiele wiemy. Twórcy serialu naprawdę się postarali, gdyż korzystają ze wszelkich efektów specjalnych, żeby sprawić, że czujemy się zagubieni, zaniepokojeni, oszołomieni a na końcu przerażeni dziejącymi się wydarzeniami. Z każdym kolejnym odcinkiem zastanawiam się, czy aby na pewno chcę wiedzieć, o co w tym wszystkim chodzi. ;)

Tu świetny opis piątego odcinka serialu (na razie tyle się ukazało): http://www.spidersweb.pl/...ter-5-recenzja/

Caitriona - Nie 12 Mar, 2017 16:25

Ja Legion sobie obejrzę jak już wszystkie odcinki będą dostępne.
praedzio - Pon 13 Mar, 2017 08:40

Jeszcze tutaj o serialu: http://www.spidersweb.pl/...marvel-komiksy/

Czyli tak naprawdę nie trzeba znać X-Menów, żeby czerpać przyjemność z oglądania. ;)

praedzio - Sob 18 Mar, 2017 14:34

Szósty odcinek za mną. Baaaardzo surrealistyczny. :o I po raz pierwszy mamy tu wzmiankę o ojcu Davida i prawdopodobnej przyczynie oddania Davida do adopcji. Aczkolwiek istnieje możliwość, że "Lenny" zełgała tę historię dla własnych korzyści. Czekam niecierpliwie na dalszy ciąg historii. :excited:
Admete - Sob 18 Mar, 2017 14:54

Zbieram. Czy to się dzieje w latach 70?