To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

North and South - serial BBC - Jaka jest Twoja ulubiona kwestia w filmie North&South ?

Gosia - Pon 06 Paź, 2008 08:26

Jesteś pierwszą osobą, która zwróciła uwagę na tę kwestię ;)

Witam i zapraszam do lektury forum i udziału w dyskusjach :hello:

BeeMeR - Pon 06 Paź, 2008 10:32

Bracianka napisał/a:
Jezu, jak ja bym chciała, żeby mnie ktoś tak złapał i nawet zaczął krzyczec... :roll:
Czyli "łaps za włosy i do jaskini"? :mrgreen:
trifle - Pon 06 Paź, 2008 13:10

BeeMeR napisał/a:
Bracianka napisał/a:
Jezu, jak ja bym chciała, żeby mnie ktoś tak złapał i nawet zaczął krzyczec... :roll:
Czyli "łaps za włosy i do jaskini"? :mrgreen:

:rotfl: Żeby od razu tak dosłownie.. :mrgreen:

Bracianka - Pon 06 Paź, 2008 13:11

Chyba tak :) A wszystko przez to, ze chyba mam za silny charakter dla wiekszosci mężczyzn :)
Alicja - Pon 06 Paź, 2008 19:39

poza tym zawsze można myśleć, że mu zależy :wink:
lusi22 - Pon 08 Gru, 2008 11:12

Wszystkie scenki bardzo mi się podobały między Johnem a Margaret :wink: , jednak ta najbardziej zapadła mi w pamięć "I spoke to you about my feelings, because I love you, I had no thought for your reputation! Don't wish to possess you, I wish to marry you because I love you" - mam do niej ogromny sentyment :mrgreen:
Gosia - Pon 08 Gru, 2008 14:18

Brawo, brawo za dobry wybór! :mrgreen:
szarlotka - Śro 24 Gru, 2008 09:38

A ja, po pierwszym seansie, jestem za "Look back. Look back at me" - po prostu powalająca intensywność emocjonalna :)
Alicja - Śro 24 Gru, 2008 11:50

prawda, że chwytało za serce ? :-D
Caitriona - Sob 27 Gru, 2008 01:28

szarlotka napisał/a:
ja, po pierwszym seansie, jestem za "Look back. Look back at me" - po prostu powalająca intensywność emocjonalna

Uwielbiam tę scenę :serce2: Rysiu jest w niej rewelacyjny :serduszkate:

szarlotka - Sob 27 Gru, 2008 12:20

Oj chwytało ;) Taki biedny jest...
Anonymous - Sob 27 Gru, 2008 15:04

Mały biedny biały miś ...
spin_girl - Pon 29 Gru, 2008 10:42

Biedny, ale namiętny - ileż w nim pasji! A mówi się, że Anglicy są flegmatyczni... :mysle:
Anonymous - Pon 29 Gru, 2008 14:15

Bo jak widac, ich flegmatyzm namietny :D
BeeMeR - Pon 29 Gru, 2008 20:14

AineNiRigani napisał/a:
flegmatyzm namietny :D
:paddotylu: :paddotylu: :paddotylu:
Anaru - Pon 29 Gru, 2008 23:52

BeeMeR napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:
flegmatyzm namietny :D
:paddotylu: :paddotylu: :paddotylu:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Flegmatyzm jest wyjątkowo namiętny...... :mrgreen:

spin_girl - Wto 30 Gru, 2008 13:13

Myślałam, że flegmatyzm i namiętność to są pojęcia wzajemnie się wykluczające, a tu się okazało, że Ryś nawet to potrafi zagrać! :oklaski: :mrgreen:
Tamara - Wto 30 Gru, 2008 17:06

No cóż , na typowego flegmatycznego Anglika Thornton nie wygląda :confused3: jako temperamentny brunet wydaje się mieć przymieszkę obcej krwi :mrgreen:
spin_girl - Wto 30 Gru, 2008 17:35

Mnie się wydaje, że po prostu nie wszyscy Anglicy są flegmatyczni :mrgreen:

Co do tych czarnych włosów to one są również typowe dla Wysp Brytyjskich. Kiedy mieszkałam w Irlandii Północnej zaobserwowałam dwa wyraźne typy mężczyzn: jeden, ten typowo- irlandzki, czyli rudy, a drugi właśnie taki jak Ryś: blada cera, błękitno-szare oczy, czarne włosy. I tych drugich było więcej :mrgreen: Północ Anglii a Irlandia Północna nie są od siebie tak daleko. Akcent mają podobny to i typ urody :mrgreen:

Tamara - Wto 30 Gru, 2008 19:29

No niby król Celtów Bran Mak Morn , wprawdzie wymyślony przez Roberta E. Howarda ale nic to , był brunetem :mysle:
spin_girl - Wto 30 Gru, 2008 20:24

Chciałabym jedynie dodać, że wspomniani wyżej Black Irish są diablo przystojni :serduszkate:
snowdrop - Wto 30 Gru, 2008 23:00

spin_girl napisał/a:
Chciałabym jedynie dodać, że wspomniani wyżej Black Irish są diablo przystojni :serduszkate:

Brzmi zachęcająco :serce2:

Gosia - Wto 30 Gru, 2008 23:18

Jak dla mnie lepiej brzmi (i wygląda) Black Irish od Rudy Irish :mrgreen:
Ten pierwszy faktycznie bardzo zachęcająco ;)

Calipso - Czw 01 Sty, 2009 21:46

Nie przekopywałam się przez wszystkie strony i właśnie zobaczyłam,że można zagłosować na tylko jedną kwestię :-| Ja chcę więcej,było ich kilka,a z tych wymienionych tutaj - trzy :-D A może cztery :mysle: No nic,innym razem :wink:
Narazie oddałam głos na kwestię z pierwszych oświadczyn :-D Jaś był taki pewny siebie i zdecydowany :serce: a ona go odepchnęła :bejsbol: Gdybym ja była na jej miejscu...

Gosia - Czw 01 Sty, 2009 22:14

Calipso, my też miałyśmy trudny wybór, czasami bardzo trudny ;) ale w końcu trzeba było podjąć męską (?) decyzję. :roll:
Moim zdaniem dokonałaś słusznego wyboru :mrgreen: