To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II

Admete - Wto 07 Kwi, 2015 21:16

To pewnie kiedyś obejrzę. Z sensacji to teraz mnie niesamowicie wciągnęło Cruel City made in Korea. Oni jednak sensację potrafią czasem zrobić.

Dla tych, co nie zaglądają w azjatycki wątek ;)

https://www.youtube.com/watch?v=KyTN4YASEDg

Ale, żeby nie było, że tam tylko mordobicie ;)

https://www.youtube.com/watch?v=1BLGiUMHkd4

Akaterine - Wto 07 Kwi, 2015 21:28

Caitriona napisał/a:
Vera wrocila z piątą serią :wink:

Niestety bez DS Ashwortha :( .

Admete - Wto 07 Kwi, 2015 21:32

Nie będzie Ashwortha? A to szkoda.
Caitriona - Wto 07 Kwi, 2015 22:36

No, właśnie! Nie ma Joe... Bu... Ale i tak dobrze się ogląda.
Caitriona - Wto 07 Kwi, 2015 22:45

Znalazłam jeszcze coś, Code o a killer, tylko dwa odcinki, John Simm, o początku DNA w kryminalistyce.
Szafran - Śro 08 Kwi, 2015 00:31

A ktoś tu oglądał "The Fall" z Gillian Anderson? Zrealizowany dla BBC, rozgrywający się w Belfaście. Dwa krótkie sezony, jedna sprawa seryjnego mordercy (którego gra, co niedawno ze zgrozą zdałam sobie sprawę, zobaczywszy jakieś fotosy z planu, pan, co go Greyem filmowym uczynili). Właściwie od początku wiadomo, kim jest, więc całe napięcie bierze się z psychologii postaci. i duużo mroku:).

http://en.wikipedia.org/w...%28TV_series%29

I niedawno pojawiły się wieści o trzecim sezonie. Cieszy mnie to, bo końcówka drugiego pozostawiła z uczuciem niedosytu i rozczarowywania.

http://variety.com/2015/t...son-1201449808/

Agn - Śro 08 Kwi, 2015 22:50

Szafran napisał/a:
jedna sprawa seryjnego mordercy (którego gra, co niedawno ze zgrozą zdałam sobie sprawę, zobaczywszy jakieś fotosy z planu, pan, co go Greyem filmowym uczynili)

Podobno w tej roli jest świetny. Potwierdzasz? :)
Admete napisał/a:
Z sensacji to teraz mnie niesamowicie wciągnęło Cruel City made in Korea. Oni jednak sensację potrafią czasem zrobić.

*Agn gorliwie kiwa łepetyną*

Szafran - Czw 09 Kwi, 2015 08:56

Agn napisał/a:
Szafran napisał/a:
jedna sprawa seryjnego mordercy (którego gra, co niedawno ze zgrozą zdałam sobie sprawę, zobaczywszy jakieś fotosy z planu, pan, co go Greyem filmowym uczynili)

Podobno w tej roli jest świetny. Potwierdzasz? :)

Owszem, świetny. Zresztą cały zespół aktorski bardzo solidny. I postać Gillian bardzo ciekawa.

Admete - Czw 09 Kwi, 2015 17:34

Bardzo mi sie podobał ostatni odcinek Person of Interest - najbardziej lubię te, które ściśle wiążą się z wątkiem Maszyny i Samarytanina.
BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2015 19:02

ostatni tj. który?
ja jestem po 4x09

Caitriona - Czw 09 Kwi, 2015 19:20

Szafran napisał/a:
A ktoś tu oglądał "The Fall" z Gillian Anderson?

Tak. Bardzo dobra rzecz. Bardzo mi się podoba postać Anderson. Zimna, profesjonalna, znająca się na swoim fachu kobieta. No i Dornan, który jako seryjny morderca jest świetny i potrafi grać. Mam nadzieję, ze będzie trzecia seria.

Admete - Czw 09 Kwi, 2015 20:07

Ostatni to 4x19 :) - Search and Destroy.
Szafran - Czw 09 Kwi, 2015 21:05

Caitriona napisał/a:
Tak. Bardzo dobra rzecz. Bardzo mi się podoba postać Anderson. Zimna, profesjonalna, znająca się na swoim fachu kobieta. No i Dornan, który jako seryjny morderca jest świetny i potrafi grać. Mam nadzieję, ze będzie trzecia seria.

Ale finał drugiego sezonu pokazał szalenie interesujący, jakby niepasujący rys postaci Gillian. Jakaś zagadkę... Bardzo jestem ciekawa, jak to się rozwinie.

A czy oglądałaś szwedzko-duński "Most nad Sundem"?
http://pl.wikipedia.org/w..._telewizyjny%29
Tez mógłby Ci się spodobać. I tam również jest silna i charyzmatyczna śledcza. Choć zupełnie inna od postaci Gillian. :)

Fibula - Czw 09 Kwi, 2015 21:17

Mnie postać Anderson bardziej irytuje niż ciekawi, ale sam serial jest ok. Do Sagi z Sundu przywykłam. :wink:
Szafran - Czw 09 Kwi, 2015 21:27

Ja Sundu tylko pierwszy sezon na razie mam za sobą. Zaczajam się na drugi, ale nie wiem, czego się spodziewać. Znajomi zdawali skrajne relacje:)
Harry_the_Cat - Czw 09 Kwi, 2015 21:30

Wydaje mi sie, ze BBC potwierdzilo juz sezon trzeci The Fall.
Fibula - Czw 09 Kwi, 2015 21:59

Szafran napisał/a:
Ja Sundu tylko pierwszy sezon na razie mam za sobą. Zaczajam się na drugi, ale nie wiem, czego się spodziewać. Znajomy zdawali skrajne relacje:)

Obejrzałam z przyjemnością i jestem ciekawa, co planują na trzeci.

Szafran - Czw 09 Kwi, 2015 22:31

Harry_the_Cat napisał/a:
Wydaje mi sie, ze BBC potwierdzilo juz sezon trzeci The Fall.

Tak, potwierdziło, gdzieś tam wyżej dawałam linka do info o trzecim sezonie.

Aragonte - Pią 10 Kwi, 2015 11:22

Ktoś wrzucał?
W maju (dokładnie 8 maja w piątek) wraca Phryne Fisher :cheerleader2: :cheerleader2:
https://www.facebook.com/...155405289755543

Eeva - Pią 10 Kwi, 2015 11:24

Aaaaaa, RADOŚĆ :cheerleader2: :love_shower:
Admete - Pią 10 Kwi, 2015 13:19

Super!
Caitriona - Pią 10 Kwi, 2015 19:40

Aragonte napisał/a:
W maju (dokładnie 8 maja w piątek) wraca Phryne Fisher

Cudownie!! :D

Szafran napisał/a:

Nie, nie znam tego. Może się zainteresuję :)

Fibula napisał/a:
Mnie postać Anderson bardziej irytuje niż ciekawi

A mnie się ona szalenie podoba. Końcówka drugiego sezonu, coż, jestem ciekawa jak to rozwiną.

BeeMeR - Pią 10 Kwi, 2015 19:59

Cytat:
ja mam w planie niedługo :mrgreen:
Caitriona - Śro 15 Kwi, 2015 14:03

W dniu wczorajszym skończyła się moja kilkuletnia przygoda z serialem Justified. Z jednej strony jest mi strasznie przykro, że nie wrócę już do Harlan, z drugiej to był dobry moment na zakończenie - żal byłoby patrzeć, gdyby tak dobry serial zaczął zjadać się sam dla kasy, gdyby produkowano kolejne serie.

Końcówka bardzo dobra. Każdy dostał to na co zasłużył. Szczególnie Boyd, którego ostatnimi czasy znieść nie mogłam. Jedno jest pewne: Raylan Givens już na zawsze będzie jednym z moich ulubionych bohaterów.

Admete - Śro 15 Kwi, 2015 14:09

Muszę w końcu wrócić do 5 sezonu. Albo obejrzę po prostu szósty.