To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Pretty Little Liars

Eeva - Czw 18 Sie, 2016 08:45

Ja jeszcze nie widziałam 8 chyba, albo jakos mi Paige umknęła, ale też uważam że pewnie Emily bedzie etraz rozdarta jak ta sosna.
W ogóle uważam, ze Emily jest mocno słaba. Kojarzysz tą scenę jak miała gdzieś jechac z Aria i spotkała zaćpaną kelnerkę jak wsiadała do auta? Była tak mega obcesowa, że ja na miejscu tej laski to bym... no połozyła na nią laskę i więcej sie nie odzywała. Czy tak ciężko jest powiedzieć "ej sorki ale musze gdzies pilnie zawieźć Arię, czy mozemy zdzwonić się poźniej?"

* O Bosh, tez nie obczajam do końca opcji z Elliotem.
* Czy Ivonne to ta dziewczyna Tobiego? Bo jesli tak, to chyba musiałam ominac jakis odcinek, ale przynajmniej fragment, bo też nie wiem. Nagle tak wylądowała w szpitalu? Convenient much?
* TAAAAAAAK, Spencer i detektyw, to samo pomyslalam. Było trzeba oczyścic jej drogę, chociaż ja uważam ze akurat pasowali do siebie z Calebem. No ale nic, moze ten gostek okaze sie jakis konkretny.
* Nie zaczynajmny temtu slubu Ezry i Arii bo to mi daje mega pedo vibes.
* Jason! :serce2: :serce2: :serce2:

Poza tym, nie ufam tej całej Mary, Alison jest głupia jak but, Hanna mnie wkurza i czy żadna z nich wciąż nie pracuje?

Akaterine - Czw 18 Sie, 2016 17:47

Eeva napisał/a:
* Czy Ivonne to ta dziewczyna Tobiego? Bo jesli tak, to chyba musiałam ominac jakis odcinek, ale przynajmniej fragment, bo też nie wiem. Nagle tak wylądowała w szpitalu? Convenient much?

Bo to było głupie, jakby uciekła im jedna scena - w jednej chwili Toby dostaje informację, że stało się coś w jego domu, a po chwili mamy szpital i poturbowaną Yvonne, a później mowa o jakiejś ukrytej teczce (?). Normalnie zaraz włączę i obejrzę scenę jeszcze raz, bo to totalnie nie ma sensu.

A kogo obstawiasz na drugie dziecko Mary?

Eeva napisał/a:
i czy żadna z nich wciąż nie pracuje?

Nie no, bardzo ciężko pracują przecież, Aria robi cośtam z książką, Spencer cośtam u swojej mamy, Hannah cośtam z własnym biznesem... Kariery do pozazdroszczenia ;) .

Eeva napisał/a:
* TAAAAAAAK, Spencer i detektyw, to samo pomyslalam. Było trzeba oczyścic jej drogę, chociaż ja uważam ze akurat pasowali do siebie z Calebem. No ale nic, moze ten gostek okaze sie jakis konkretny.

A w zasadzie czemu w końcu zerwali? Chyba przewinęłam ten moment ;) .

Eeva napisał/a:
* Jason! :serce2: :serce2: :serce2:

Mam nadzieję, że ta cała Nicole Ezry żyje i Aria będzie z Jasonem ;) .

Eeva - Pią 19 Sie, 2016 11:27

No dobra, obejrzałam 8 odcinek!
Boże widzisz a nie grzmisz.....

Tak jak mówiłas wrocila Paige, wiec na 100% Emily będzie rozdarta. I OCZYWISCIE już w to wierzę, że Emily miała jechac na olimpiadę (co oznacza przecie że jest wybitna pływaczką) i w ogóle rozważa pracę w high schoolu w Rosewood. Whaaaaaaaat?

Akaterine napisał/a:
Normalnie zaraz włączę i obejrzę scenę jeszcze raz, bo to totalnie nie ma sensu.

Obejrzałaś? I jak, mozesz teraz wyjasnic co sie w ogóle stało?
Akaterine napisał/a:
Mam nadzieję, że ta cała Nicole Ezry żyje i Aria będzie z Jasonem

Tia, ja też, ale tylko ze względu na to ze Jason jest hot ciasteczkiem.

Z innych spraw:
*Po pierwsze primo, o co chodzi z zakończeniem? Dlaczego Hanna się gdzieś zabunkrowała i zakleja gazetami okno? Czy nie mogla zasunąc zasłon?
*Po drugie primo, jezusicku skąd i po co tam sie nagle wzięła mrs. Grunwald? "Darkness around you and Caleb".... coooooo? Serio?
*Po trzecie primo, nie obczajam tego całego wątku z lekarzem.

Eeva - Pią 19 Sie, 2016 11:31

z forum na IMGD.com

Cytat:
I think it's ridiculous that they're so candid when texting or talking on their cell phones which could be bugged. Why write out 'Noel Kahn' in a text? How many Noels do they know? Use code names or words. Drug dealers know better than the Liars. The As have always been very tech-savvy. Doesn't seem to matter if it's a new phone and a new number. I imagine it's not that difficult to get someone's phone number & access to their calls & messages when you have the necessary skills.

Akaterine - Pią 19 Sie, 2016 17:52

Eeva napisał/a:
Obejrzałaś? I jak, mozesz teraz wyjasnic co sie w ogóle stało?

No, powiedzmy. Toby dostaje przez radio informację o "hot prowl" w jego domu, a hot prowl - czego nie wiedziałam - oznacza włamanie do domu, w którym ktoś jest. Tylko i tak wtedy mamy następną scenę, gdy Spencer jest w szpitalu i mówi, że Yvonne jest "beat up", nie wyjaśniając w sumie, co się stało.

Eeva napisał/a:
z forum na IMGD.com

Cytat:
I think it's ridiculous that they're so candid when texting or talking on their cell phones which could be bugged. Why write out 'Noel Kahn' in a text? How many Noels do they know? Use code names or words. Drug dealers know better than the Liars. The As have always been very tech-savvy. Doesn't seem to matter if it's a new phone and a new number. I imagine it's not that difficult to get someone's phone number & access to their calls & messages when you have the necessary skills.

No, dokładnie. I jeszcze mają dwóch super hakerów w drużynie (Mona i Caleb), ale nie, piszą i gadają otwarcie.

Eeva napisał/a:
*Po pierwsze primo, o co chodzi z zakończeniem? Dlaczego Hanna się gdzieś zabunkrowała i zakleja gazetami okno? Czy nie mogla zasunąc zasłon?

Co nie? :lol: . Bo okna zaklejone gazetami wcale nie wyglądają podejrzanie ;) .

Eeva napisał/a:
*Po drugie primo, jezusicku skąd i po co tam sie nagle wzięła mrs. Grunwald? "Darkness around you and Caleb".... coooooo? Serio?

Bo serial jest za mało bezsensowny. Trzeba go podrasować ;) .

Eeva napisał/a:
*Po trzecie primo, nie obczajam tego całego wątku z lekarzem.

Ja rozumiem, ale nie wiem, czemu robią z tego taką tajemnicę. Lekarz odbierał porody pacjentek Radley (i pewnie dokonywał aborcji), stracił prawo do wykonywania zawodu, odbierał drugi poród Mary. So what? ;)

Eeva - Pon 22 Sie, 2016 10:11

Akaterine napisał/a:
Co nie? . Bo okna zaklejone gazetami wcale nie wyglądają podejrzanie

Skojarzył mi suię skecz Halamy, o tym że zakleja okna gazetami ale przylażą szopy pracze i czytają :D

Akaterine - Śro 24 Sie, 2016 19:08

Z dziewiątego odcinka.
W dalszym ciągu: Jason :serce2:
Emily ostrzegająca swoją dziewczynę: Nie rób ciasta Noelowi Khanowi, on jest NIEBEZPIECZNY! Żadnych ciast! Ale nie mogę ci powiedzieć, dlaczego :zalamka:
Hmm, co się stanie z pendrivem, na którym są nagrania obciążające Noela? ;) I naturalnie nieee, nie mogą iść na policję bez Hanny, lepiej czekać, aż Noel czy AD się zorientują i zrobią coś gorszego.
Oj, Emily chyba nie będzie za długo z tą dziewczyną. I pewnie się okaże, że to ona jest siostrą Charlotte, nawet podobnie wygląda.
A Hannah w czapce z daszkiem wcaaale nie wygląda podejrzanie, szczególnie w barze.
W domu Spencer włączył się alarm. Taak, to na pewno przez burzę.
I pendrive'a nie ma. Niespodzianka ;) .
O ja, czemu Nicole nie odnaleziono? Byłby spokój z Ezrą.
Kurtyna ;) .

Eeva - Śro 24 Sie, 2016 23:20

Wiem ze juz to mowilam, ale na miejscu tej laski to bym juz dawno odpuściła sobie Emily. Jakby mnie ktoś tak zwodził i tak enigmatycznie odpowiadał, to bym serio nie chciala miec z ta osoba nic doczynienia.
Tiaaaaaa... od razu wiedzialam, że pendrive zginie i ze one nie zrobia stu tysiecy kopii tak jak powinny zrobic 5 minut po tym jak to znalazły.
Hannah.... nasz szpieg i agent specjalny w jednym. ŻE-NA-DA.

Akaterine - Śro 31 Sie, 2016 21:00

Moja reakcja na początku odcinka była: :co_stracilam:
Dziewczyny zgłaszają porwanie Hanny, a ta zamienia się w psychopatę i dźga Noela nożem :zalamka: . Strach się bać, co będzie dalej.
Ok, lista głupot, uzupełniana w miarę oglądania.
1. Noel chowa pendrive'a w bucie. A pewnie i tak jest pusty, więc Mona cieszy się za wcześnie.
2. Alison-Emily-Paige drama. Czekam tylko, aż pojawi się jeszcze Sabrina.
3. Hannah ćwicząca kłamanie policji przy Noelu i zastanawiająca się z Moną, czy policja w to uwierzy.
4. Tyrada Caleba do Hanny: Hannah, jesteś niechlujem, nie myjesz naczyń, spędzimy resztę życia razem, jesz zimne frytki... :zalamka:
5. No tak, Alison oczywiście musi być w ciąży. Alison-Emily-Paige-ciąża drama ;) .
6. Aria szykuje rrromantyczną kolację dla Ezry. Co, Nicole się zaraz odnajdzie?
7. Jackpot, Emily i Alison!
8. Jackpot, Nicole się odnalazła!
9. Nicole nie było aż trzy lata? I pewnie wróci, całkowicie zdrowa, zadbana, w idealnym makijażu.
10. Oho, Paige chyba będzie zazdrosna. Tak psycho-zazdrosna.
11. Noel zniknął. AD znowu atakuje.
12. Sydney udaje Jennę? Czy żadna z nich nie ma własnego życia? (tak w ogóle ona jest paskudna)
13. Dziewczyny udają się do opuszczonego domu. Tak, to na pewno dobrze się skończy.
14. AD to zemsta Jenny? :zalamka: Co, może się jeszcze okaże, że to córka Mary?
15. Niewidoma Jenna z pistoletem, a pięć sprawnych dziewczyn boi się, jakby była snajperem.
16. Noel odrąbał sobie głowę? :? :rotfl: Normalnie aż czekam, żeby na końcu się okazało, że to tylko sen ;) .
17. I prawie na koniec "Luke, I'm your father" w wersji PLL :oklaski: :rotfl:

Harry_the_Cat - Czw 01 Wrz, 2016 16:30

Matko, normalnie Aria + Ezra = WNM.... :zalamka:
Eeva - Pon 05 Wrz, 2016 09:07

Dopiero w weekend nadrobiłam odcinek.
Jesu, po pierwsze kto to jest sydney i dlaczego udaje Jennę w ogóle jej nie pamietam.
W ogóle cały ten odcinek.... jeeeeeeenyyyyyy RATUNKU! Niech to się w końcu skończy.

Harry_the_Cat - Pon 05 Wrz, 2016 11:23

No jak Wy tak bedziecie wiernie ogladac, to im tworzy...ekm... ogladalnosc... wiec beda krecic dalej :-P
Eeva - Pon 05 Wrz, 2016 11:25

Sugerujesz, ze to nasza wina?
Harry_the_Cat - Pon 05 Wrz, 2016 11:29

Wina, zasluga, ja nie oceniam :lol:
Eeva - Pon 05 Wrz, 2016 11:32

Nieeeeee, wcale. :-D
Akaterine - Pon 05 Wrz, 2016 17:45

Eeva napisał/a:
Jesu, po pierwsze kto to jest sydney i dlaczego udaje Jennę w ogóle jej nie pamietam.

Sydney to laska, która pojawiła się w szkole, była chyba w drużynie pływackiej i zaczęła uderzać do Emily (ona była wtedy po rozstaniu z Paige czy kim tam), po czym się okazało, że przyjaźni się z Jenną. Później po prostu zniknęła, nie wiadomo jak, nie wiadomo czemu, jak wiele postaci z serialu ;) .

A ja teraz oglądam tylko dla Jasona ;) . I żeby zobaczyć rozpad związku Arii i Ezry.

Harry_the_Cat - Pon 05 Wrz, 2016 23:36

Akaterine napisał/a:
. I żeby zobaczyć rozpad związku Arii i Ezry.

Czy to w ogole mozliwe???

Akaterine - Wto 06 Wrz, 2016 17:40

Nie tracimy nadziei ;) .
Harry_the_Cat - Wto 06 Wrz, 2016 19:58

Raportujcie jakby co :cool:
Eeva - Śro 07 Wrz, 2016 08:08

No nie tracimy, ale ja mysle ze Aria i Ezra to największy endgame tego serialu, więc niby beda perturbacje (jak zawsze) ale bedą razem.
Harry_the_Cat - Śro 07 Wrz, 2016 09:59

to chyba najwiekszy engame w historii swiata.... Creepy paedo vibes turn into an eternal love...
Eeva - Śro 07 Wrz, 2016 10:09

Wiesz, ze hots for teacher to taki w miare popularny temat.
Ja to mam na nich wyrzyg. Ezra daje mi takie pedo vibes ze chyba nikt mi takich nie dawal w życiu.

Harry_the_Cat - Śro 07 Wrz, 2016 10:32

No ja (troche) rozumiem Arie, to z nim mam MEGA problem (juz Mike z SUITS mu powiedzial w 1 sezonie, ze to chore, a wiemy ze Mike jest VERY smart). Szczegolnie ze ona nic nie miala ciekawego do powiedzenia.

(ale sie rozemocjonowalam tym jednym I pol sezonem, co obejrzalam... :lol: )

Eeva - Śro 07 Wrz, 2016 10:44

wiesz, z tym jest jak z Klanem, 5 lat nie oglądasz z i tak wiesz mniej wiecej co się dzieje.
Harry_the_Cat - Śro 07 Wrz, 2016 14:06

:rotfl: :rotfl: :rotfl: