Fantastyka - Czy leci z nami Doktor? ;)
Aragonte - Sob 23 Lis, 2013 21:12
Jeeeest i Elżbieta I
Aragonte - Sob 23 Lis, 2013 21:15
| zooshe napisał/a: | | Jest razem z Elżbietą. |
I z królikiem
"To było tylko ogólne ostrzeżenie"
David szybko zniknął Może jeszcze wróci?
zooshe - Sob 23 Lis, 2013 21:16
Wróci na pewno.
zooshe - Sob 23 Lis, 2013 21:17
i się spotkali 2 doktorów
zooshe - Sob 23 Lis, 2013 21:18
"Kompensujesz"
Aragonte - Sob 23 Lis, 2013 21:24
| zooshe napisał/a: | "Kompensujesz" |
"Regeneracja nie wybiera"
No i teraz jest już trzech
Tekst o pistoletach na wodę też mi się spodobał
zooshe - Sob 23 Lis, 2013 21:26
A teraz atak zygotów, czy jak oni się tam nazywają.
Aragonte - Sob 23 Lis, 2013 22:11
Chyba Zygonów.
Obejrzane
Nie wiem, czemu mi się wydawało, że będzie regeneracja Jedenastego pod koniec... ale Dwunasty przez moment i tak mignął, chociaż głównie jego oczy było widać
Nieco humoru, nieco patosu plus wibley wobley timey wimey No i rzut oka na Londyn, ładnie filmowany z góry na początku. Bardzo mi się podobały interakcje trzech Doktorów i ich docinki
Coś mi się zdaje, że był jakiś filmik ukazujący jeszcze jakieś sceny na Gallifrey, muszę znaleźć.
zooshe - Sob 23 Lis, 2013 22:21
| Aragonte napisał/a: | Chyba Zygonów.
Obejrzane
Nie wiem, czemu mi się wydawało, że będzie regeneracja Jedenastego pod koniec... ale Dwunasty przez moment i tak mignął, chociaż głównie jego oczy było widać
Nieco humoru, nieco patosu plus wibley wobley timey wimey No i rzut oka na Londyn, ładnie filmowany z góry na początku. Bardzo mi się podobały interakcje trzech Doktorów i ich docinki
Coś mi się zdaje, że był jakiś filmik ukazujący jeszcze jakieś sceny na Gallifrey, muszę znaleźć. |
Miało być epicko oraz sentymentalnie i było. Bardzo mi się podobały zdjęcia z Galifrey i przekomarzanki Doktorów.
Wiadomo czy Smith będzie jeszcze w kolejnym sezonie czy uśmiercą go niebawem?
I co właściwie stało się z tymi kosmitami, zostali na ziemi?
Aragonte - Sob 23 Lis, 2013 22:24
| zooshe napisał/a: | Wiadomo czy Smith będzie jeszcze w kolejnym sezonie czy uśmiercą go niebawem?
I co właściwie stało się z tymi kosmitami, zostali na ziemi? |
Yyy, chyba mieli zawrzeć z ludźmi jakiś traktat pokojowy? Tzn. chyba zostali.
Miałam wrażenie, że to ostatni sezon Jedenastego, skoro Dwunasty już wybrany. Może będzie jeszcze jakiś odcinek świąteczny i wtedy regeneracja??
Miło było znowu zobaczyć Davida jako Doktora
Edit: coś o Whowianach Uwaga, na wizji David z warkoczem!
https://www.youtube.com/w...d&v=zi7K22QRaUM
Fibula - Sob 23 Lis, 2013 22:30
Skończyłam oglądać najpóźniej, bo byłam pewna, że będą reklamy i zastopowałam na kilka minut.
Doktorzy w akcji Smitha ma już nie być, ale chyba on powinien regenerować w Dwunastego? Sprawa kosmitów pozostała w zawieszeniu.
Też oglądałam dokument o Doktorze; wieczorem na BBC HD będzie jeszcze Best of, ale chyba dotyczący tylko Jedenastego.
zooshe - Sob 23 Lis, 2013 22:38
| Aragonte napisał/a: |
Miałam wrażenie, że to ostatni sezon Jedenastego, skoro Dwunasty już wybrany. Może będzie jeszcze jakiś odcinek świąteczny i wtedy regeneracja??
|
Czyli pewnie dokręcą jakiś odcinek specjalny w którym go uśmiercą tak jak z 10 tym.
Aragonte - Sob 23 Lis, 2013 23:55
Tak zgaduję.
Wróciłam do siódmego sezonu, oglądam Angels take Manhattan (pewnie to nie jest aluzja do piosenki Leonarda Cohena First we take Manhattan, ale i tak mi się skojarzyło jakoś ) Jestem w sumie na początku, ale odcinek zapowiada się świetnie. W sumie w tym siódmy sezonie tylko westernowy mnie wynudził, pozostałe są naprawdę fajne.
A co do weeping angels... Brrr, okropne są, serio. Widzę, że Statua Wolności zmieniła status, i jakieś chichoczące amorki też Patent z książką mi się podoba, choć to powtórzenie pomysłu z odcinka Blink.
Rozumiem, że to ostatni odcinek z Pondami/Williamsami?
Aragonte - Nie 24 Lis, 2013 00:10
No pięknie, jest taka zajawka odcinka świątecznego, że można jajko znieść z nerwów
http://www.bbc.co.uk/programmes/p01m3n7m
Nic, kompletnie nic nie wiem (poza tym, że Cybermenów znowu chyba zobaczymy i że będzie to chyba jakaś kontynuacja ostatniego odcinka sezonu - którego większość obejrzałam dzisiaj w telewizorni, więc zaspoilerowana jestem na amen).
Fibula - Nie 24 Lis, 2013 00:50
| Aragonte napisał/a: | Wróciłam do siódmego sezonu, oglądam Angels take Manhattan (pewnie to nie jest aluzja do piosenki Leonarda Cohena First we take Manhattan, ale i tak mi się skojarzyło jakoś ) Jestem w sumie na początku, ale odcinek zapowiada się świetnie. W sumie w tym siódmy sezonie tylko westernowy mnie wynudził, pozostałe są naprawdę fajne.
A co do weeping angels... Brrr, okropne są, serio. Widzę, że Statua Wolności zmieniła status, i jakieś chichoczące amorki też Patent z książką mi się podoba, choć to powtórzenie pomysłu z odcinka Blink.
Rozumiem, że to ostatni odcinek z Pondami/Williamsami? |
Anioły za każdym razem przerażają i tak, w odcinku z nimi żegnamy się z Amy i Rorym. Szósty sezon był najsłabszy, a w siódmym będzie jeszcze kilka fajnych odcinków.
Aragonte - Nie 24 Lis, 2013 12:03
No to dojechałam w nocy do odcinka, w którym pojawia się Clara (powtórnie ), tego świątecznego. Główny wątek średni, ale bohaterka bardzo fajna i trochę pięknych ujęć (to z wchodzeniem po schodach do TARDIS mnie urzekło).
No i przez to zaspałam na powtórkę odcinka Day of the Doctor Fibulo, czy Ty masz dostęp do powtórnej emisji i możesz się podzielić?
Aha, przyznam, że ciut się wzruszyłam podczas rozstania z Amy i Rorym, chociaż Amy mnie denerwowała wcześniej. A Anioły nadal są straszne, brrrr.
Fibula - Nie 24 Lis, 2013 14:18
| Aragonte napisał/a: | No to dojechałam w nocy do odcinka, w którym pojawia się Clara (powtórnie ), tego świątecznego. Główny wątek średni, ale bohaterka bardzo fajna i trochę pięknych ujęć (to z wchodzeniem po schodach do TARDIS mnie urzekło).
No i przez to zaspałam na powtórkę odcinka Day of the Doctor Fibulo, czy Ty masz dostęp do powtórnej emisji i możesz się podzielić? |
Końcówka sezonu jest niezła, chociaż jeśli widziałaś ostatni odcinek, to część zabawy uciekła. . Też przespałam powtórkę i nie widzę kolejnej emisji w najbliższym czasie.
| Aragonte napisał/a: | | Aha, przyznam, że ciut się wzruszyłam podczas rozstania z Amy i Rorym, chociaż Amy mnie denerwowała wcześniej. A Anioły nadal są straszne, brrrr. |
I będą, bo najwyraźniej pojawią się w odcinku świątecznym.
Admete - Nie 24 Lis, 2013 17:10
Obejrzałam odcinek 3 serii 1 - ten z Dickensem. Dickens miał cudny akcent Znam tego aktora, ale nie mogę skojarzyć skąd. Eccleston mi trochę nie leży, bo i ta aktorka grająca Rose też nie do końca, ale odcinek mi się podobał.
zooshe - Nie 24 Lis, 2013 17:33
| Admete napisał/a: | Obejrzałam odcinek 3 serii 1 - ten z Dickensem. Dickens miał cudny akcent Znam tego aktora, ale nie mogę skojarzyć skąd. |
Jeśli oglądałaś 4 wesela i pogrzeb to on tam grał tego geja, który umarł.
Admete - Nie 24 Lis, 2013 17:34
Dzięki! Rzeczywiście to ten aktor. Teraz już pamiętam dokładnie. Ma charakterystyczny głos i sposób mówienia. Idealny Dickens.
Aragonte - Nie 24 Lis, 2013 19:30
Admete, Eccleston jest tylko w I sezonie, potem na dość długo w TARDIS zadomawia się David Tennant W sumie na trzy sezony plus odcinki specjalne.
Iloma odcinkami dysponujesz?
Admete - Nie 24 Lis, 2013 20:16
Chyba mam 5 serii, spokojnie - oglądać będę po trochu. To muszę przejść pierwszą serię W zamian zachęcam nieustannie do PoI
Aragonte - Nie 24 Lis, 2013 20:57
Pamiętam, pamiętam, zeznam, kiedy tylko zacznę oglądać, co pewnie nastąpi niedługo
Jest wpis zwierza o odcinku jubileuszowym DW, a pod nim dłuuuugaśna dyskusja
http://zpopk.pl/odcinek-w...l#axzz2largslKH
Admete - Nie 24 Lis, 2013 21:05
Kto będzie następnym Doktorem?
Fibula - Nie 24 Lis, 2013 21:17
Peter Capaldi (grał w pompejańskim odcinku DW ). Może być niezłym Doktorem.
|
|
|