To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ogłoszenia drobne - Mam, szukam, oddam w dobre ręce :)

Krybofa - Pią 08 Lip, 2011 19:46

Mam jeszcze w takim razie pytanie czy jest on również w tygodniu czy tylko w sobotę, niedzielę (będę w Stolicy wtorek, środa)?
Anonymous - Pią 08 Lip, 2011 22:00

Przyjedź do mnie mamy lotnisko, taki gadżetów u mnie w domu jest sporo, bo tabuny krewnych i znajomych wpadajac do nas ciągnęli tysięczny raz na MPLTZ i obfotografowywali się :)
Krybofa - Pią 08 Lip, 2011 22:05

Ale mnie chodzi o stare fotografie samolotów :mrgreen:
Anonymous - Pią 08 Lip, 2011 22:10

No moja Siostra jest stara i ma zdjęcie jako dziecko przy samolocie. To się łapie :)

mamy w hangarze taki kukuryźnik. Tzn. na lotnisku, u siebie w hangarze mamy człog i Grubą Bertę :mrgreen:

Krybofa - Pią 08 Lip, 2011 22:15

lady_kasiek napisał/a:
No moja Siostra jest stara i ma zdjęcie jako dziecko przy samolocie. To się łapie

Jeśli jest urodzona w I połowie XX wieku i zdjęcie jest z tego okresu to jak najbardziej :excited:

Anonymous - Pią 08 Lip, 2011 22:20

Siostra jest starsza niż Piramidy :P Lotnisko nasze powstało przed II wojną w ramach budowania COPu i wiesz co zdjęcia stare mają... na wolnym czasie udam się i popytam.
Na pewno nie jutro bo to mój pierwszy pracowniczy weekend i szóstego i siódmego dnia pracownik odpoczywa :P

Krybofa - Pią 08 Lip, 2011 22:24

O gdyby była możliwość zdobycia jakiś zdjęć (samoloty, mogą być również lotnicy na "tle" maszyn) to byłabym dozgonnie wdzięczna (to dla mojego kolegi-niedługo ma imieniny :rumieniec: ). Bardzo by mi zależało, plissssssss
Krybofa - Pią 08 Lip, 2011 22:25

lady_kasiek napisał/a:
Na pewno nie jutro bo to mój pierwszy pracowniczy weekend i szóstego i siódmego dnia pracownik odpoczywa

aż tak to mi się nie spieszy

Anonymous - Pią 08 Lip, 2011 22:34

Jakbyś wcześniej dała znać, rok temu mieliśmy wystawę na rocznicę COP-u albo jakiś dluższy czas temu.
Teraz nie mam jak skoczyć do Muzeum, ale ojjj to w innej dzielnicy, drugi koniec miasta, ale pomyślim :-D

Aragonte - Pią 08 Lip, 2011 22:40

Krybofa napisał/a:
lady_kasiek napisał/a:
No moja Siostra jest stara i ma zdjęcie jako dziecko przy samolocie. To się łapie

Jeśli jest urodzona w I połowie XX wieku i zdjęcie jest z tego okresu to jak najbardziej :excited:

No, w I połowie XX wieku to urodzona nie jest, Kasiek ma na myśli jakieś młodsze piramidy :-P Może usypane w piaskownicy :-P

Krybofa - Pią 08 Lip, 2011 22:40

Cytat:
Teraz nie mam jak skoczyć do Muzeum, ale ojjj to w innej dzielnicy, drugi koniec miasta, ale pomyślim

Będę dozgonnie wdzięczna :kwiatki_wyciaga: bardzo, bardzo mi zależy :trzyma kciuki: żeby tylko się udało...

Anonymous - Pią 08 Lip, 2011 22:43

Aragonte napisał/a:
Może usypane w piaskownicy

Tuż po połknięciu Laokona przez węże chyba :P

Muszę pomyśleć, w poniedziałek muszę iśc po czapkę, we wtorek może zapierdzielę samochód i bym wpadła do muzeum.... bo przyszłą sobotę i każdą do konca lipca mam pracującą, tzn. chyba, że jedną oleję jak mniemam... a na tym lotnisku dzieje sie cos w weekendy, lub po południu jak ja siedzę w łagrze....
Poszukam jutro na rodziccielskich zdjęciach. Jak cuś będzie dam znać a o Muzeum i Lotnisku pamiętam

Anonymous - Pią 08 Lip, 2011 22:45

A to widziałaś
http://allegro.pl/listing...&category=26013

Krybofa - Pią 08 Lip, 2011 22:50

nie, dzięki za link
Anonymous - Pią 08 Lip, 2011 22:54

podobają mi się bardzo, to pierwsze jest klimatyczne...
Krybofa - Pią 08 Lip, 2011 22:54

o ale w większości "Oferowane w PHOTO-GALERIA zdjęcia pochodzą z oryginalnych negatywów lub są reprodukcją zdjęć oryginalnych, wywołane na współczesnym papierze fotograficznym" a ja chciałabym coś unikalnego :)
Krybofa - Pią 08 Lip, 2011 22:55

pierwsze rzeczywiście ma klimat
Trzykrotka - Wto 13 Wrz, 2011 12:47

Kochane Panie, koleżanka wietrzy swoją domową biblioteczkę. Chce oodać w dobre ręce (trzebaby tylko zapłacić za wysyłkę pocztową) takie tytuły:

Hartley – Posłaniec
Boyle – Rozdarta skała
Evans – W pętli
Wharton – Ethan Frome, Świat zabawy

Jeśli któraś z Was byłaby chętna, aby zostać nową panią którejś z tych książek, proszę o pw

Edit: lista już edytowana :kwiatek:

Anaru - Wto 13 Wrz, 2011 14:12

A London i Lawrence jest jeszcze? :wink:
Trzykrotka - Wto 13 Wrz, 2011 14:17

Jest! I London i Lawrence w całości :wink:
Anaru - Wto 13 Wrz, 2011 15:22

To ja bym sobie zaklepała ;) :kwiatek:
Caitriona - Wto 13 Wrz, 2011 18:46

Ojej, to ja bym chciała, jeśli jeszcze można Wharton – Wiek niewinności, Opowieści małżeńskie, Rafa :D
Trzykrotka - Wto 13 Wrz, 2011 19:54

Caitrie :kwiatek: Wharton jest Twoja. Przyślij mi proszę namiary na pw

:cheerleader2:

Listę edytowałam ponownie. Niewiele już zostało, ale nadal jest W pętli Evansa - powieść o wilkach. Podobała mi się nawet bardziej niż Zaklinacz koni

Anaru - Wto 13 Wrz, 2011 20:53

No to biorę :kwiatek:
Anaru - Wto 13 Wrz, 2011 21:04

Chetnie bym jeszcze przytuliła Hartley – Posłaniec

Boyle kompletnie nie znam, w necie też jest nie za wiele na jej temat. :mysle: