Seriale - Brzydula
nicol81 - Czw 23 Kwi, 2009 22:29
| aneby napisał/a: | | Myślę, że słowa ojca Uli o oszukiwaniu dziewczyny (skierowane co prawda do kogo innego) dały Markowi do myślenia i dlatego jej nie pocałował na pożegnanie. |
Może...Ale ostatni pocałunek mieli już 10 odcinków temu Ja chcęęę
nicol81 - Pią 24 Kwi, 2009 09:24
| maenka napisał/a: | | Z wielka szkodą musze napisać, że nie mowię po hiszpańsku. Z dostępnych na YT odcinków z angielskimi napisami wynikało, że sypiał z nia (co najmniej 2 razy ) a potem omawiał to z kumplem i naradzali sie co dalej robić. Kumpel za niego pisał kartki aż się wykryło, Betty wpadła w rozpacz i się przeistoczyła w piękności (przy pomocy mądrej koleżanki), rzuciła go i wtedy Armando zaczął rozpaczać, pić , wzdychać i oglądać zdjęcia. A nie wcześniej. Wcześniej miał wyrzuty sumienia, że posytępuje z nią nieetycznie. Ale mogę sie mylić bo ilość materiu w języku angielskim jest ograniczona. |
Blisko, ale nie do końca Tak, były dwie noce- polecam porównanie. Kumpel pisał za niego kartki aż do drugiej, a później Armando sam się tym zajmował. Bo się zakochał. Ale Betty się dowiedziała i wyjechała. I wtedy Armando zaczął rozpaczać. Ona się wtedy przeistaczała, ale on nie wiedział o tym i gapił się miłośnie na jej stare zdjęcie
nicol81 - Pią 24 Kwi, 2009 10:29
| RaczejRozwazna napisał/a: | a ja trochę nie w temacie wybaczcie - dopiero niedawno zaczęłam oglądać (wiadomo, zaczęło się coś dziać ). w sumie to dlaczego Marek podrywa Ulę, jaki ma w tym cel?
Dodam, że pierwowaorów polskiego serialu też nie oglądałam (a raczej oglądałam piąte przez dziesiąte) |
Czego chce Marek, to już nikt nie wie, a on sam najmniej Facetowi odbiło i tyla
maenka - Pią 24 Kwi, 2009 12:32
[quote="nicol81]
Blisko, ale nie do końca Tak, były dwie noce- polecam porównanie. Kumpel pisał za niego kartki aż do drugiej, a później Armando sam się tym zajmował. Bo się zakochał. Ale Betty się dowiedziała i wyjechała. I wtedy Armando zaczął rozpaczać. Ona się wtedy przeistaczała, ale on nie wiedział o tym i gapił się miłośnie na jej stare zdjęcie [/quote]
Wczoraj znowu pobuszowałam po YT i musze przyznać, że po hiszpańsku to cały serial można obejrzeć. przeleciałam trochę i z body language oraz kilku znanych mi słów ale tutaj pewnie znowu pewnie będę miała parę strałów w płot (wybacz Nicol) wynikało mi , że w brzydactwie to on sie raczej nie kochał. Widziałam scene jak zęby szorował po pocałunkach z Betty. A ona wyjechała bo on dalej zamierzał te kartki od kolegi tylko ona go na tym przyłapała przy czy w paskundy sposób nadużył jej zaufania. A te gapienie się w zdjecie czy to nie wyrzuty sumiena właśnie. Bo miłosne błyski w oczach widziałam dopiero jak zobaczył piękną dziewczynę w miejce poczwarki. A propos nie macie linku do opisu kolumbijskich odcinków przyjemniej by się oglądało wiedząc co się ogląda.
nicol81 - Pią 24 Kwi, 2009 15:10
| maenka napisał/a: | | nie macie linku do opisu kolumbijskich odcinków przyjemniej by się oglądało wiedząc co się ogląda. |
Mamy:
http://foro.telenovela-wo...ty/Summary1.HTM
http://foro.telenovela-wo...ty/Summary2.HTM
http://foro.telenovela-wo...ty/Summary3.HTM
http://foro.telenovela-wo...ty/Summary4.HTM
Tam są streszczenia i hiszpańskie, i angielskie.
| maenka napisał/a: | | Widziałam scene jak zęby szorował po pocałunkach z Betty. |
To było po pierwszej randce...Później się to zmieniło...Ale cieszę się, że akurat tego nie ma u nas...Choć pocałunków też brak
| maenka napisał/a: | | A te gapienie się w zdjecie czy to nie wyrzuty sumiena właśnie. |
Nie, to już po tym przyznał sobie, koledze i Marceli, że kocha...
maenka - Pią 24 Kwi, 2009 15:19
DZIĘKI DZIS SIE ZUPDATUJĘ
aneby - Pią 24 Kwi, 2009 22:13
Jak ktoś chce już dzisiaj odc. 135
Anonymous - Sob 25 Kwi, 2009 17:30
Ze słownika Violety Kubasinskiej:
-rów Marsjański
-dobre checi matka glupich
-nieszcześcia chodza stadami
-wepchnąć się między bułkę a zakąskę
-jestem szczera, nigdy nie gram na dwa ognie
-święta święta i po ptokach, jak to mówią.
-biednemu to zawsze wiatr w plecy
-co będziemy drzeć koce
-będe cicho jak miś pod miotłą
-stęk bzdur
-pleść andruty
-myśleć o niebieskich michałach
-raz krowie śmierć
-Ula : chcesz jagodziankę.? Viola : a z czym jest.?
-tyle się narobiłam i co.? jak psem o budę
-tak tak, jak z koziej trąby...no
-mam duże wu (deja vu)
-pączki nierozłączki
-bryknięcie natury
Admete - Sob 25 Kwi, 2009 18:06
A co to za postać ta Viola? Ja tak gościnnie, bo nie znam serialu. Żadnej wersji
Anonymous - Sob 25 Kwi, 2009 18:21
To jedna z najwyrazistrzych postaci 3-planowych. Odcinek bez Violi jest odcinkiem straconym. Wszyscy czekaja na jej wejscie Oprocz Marka i Uli oraz Violi i ew. Pshemko nikt inny sie w serialu nie liczy
maniutka - Sob 25 Kwi, 2009 21:38
| AineNiRigani napisał/a: | Ze słownika Violety Kubasinskiej:
-rów Marsjański
-dobre checi matka glupich
-nieszcześcia chodza stadami
-wepchnąć się między bułkę a zakąskę
-jestem szczera, nigdy nie gram na dwa ognie
-święta święta i po ptokach, jak to mówią.
-biednemu to zawsze wiatr w plecy
-co będziemy drzeć koce
-będe cicho jak miś pod miotłą
-stęk bzdur
-pleść andruty
-myśleć o niebieskich michałach
-raz krowie śmierć
-Ula : chcesz jagodziankę.? Viola : a z czym jest.?
-tyle się narobiłam i co.? jak psem o budę
-tak tak, jak z koziej trąby...no
-mam duże wu (deja vu)
-pączki nierozłączki
-bryknięcie natury |
Absolutnie wszystko jest genialne Violetta jest wspaniała
Teraz jakoś mało Pshemka w odcinkach jest. Osoba żałuje
Anonymous - Sob 25 Kwi, 2009 21:48
A ja sie przyznam, ze ryczalam ze smiechu jak ona zapytala Lwa o to czy byl w Krakowie
maniutka - Sob 25 Kwi, 2009 21:52
Oj, nie wiem czy jest się z czego śmiać, chciała tylko potrzymać rozmowe
nicol81 - Sob 25 Kwi, 2009 22:00
| AineNiRigani napisał/a: | To jedna z najwyrazistrzych postaci 3-planowych. Odcinek bez Violi jest odcinkiem straconym. Wszyscy czekaja na jej wejscie Oprocz Marka i Uli oraz Violi i ew. Pshemko nikt inny sie w serialu nie liczy |
Eeee- Wiola może jest zabawna, ale nie powiedziałabym, że bez niej są stracone odcinki. Dla mnie stracone są tylko bez Uli i Marka A ostatnio najzabawniejszy jest dla mnie Seba "Marek, czy ja ci kazałem krzewić czytelnictwo"
Więcej Wioli:
| Cytat: | Na kolanach przed nim klęczałam!
Gdzie diabeł mówi dobranoc, tam babę pośle
Każda potwora znajdzie swego sponsora. A ja nie mogę...
Paula: Już postanowione. Wiola:To to odpostanów!
Wszyscy odsyłali mnie z kwiatkiem.
W Boże Narodzenie człowiek człowiekowi Świętym Mikołajem.
Zawsze, całe życie szłam na żywioł. Ale co ja, strażak jestem?
Angielski znam tylko ze słyszenia.
Lew: Zna pani Tołstoja? Wola: Nie osobiści.e
Jak czytam tą książkę, to czuję, że horyzont mi się poszerza.
Jak poprzednio Domi przedłużała kontrakt, to trwało to godzinę i aż na korytarzu było słychać. Ale czego oczy nie słyszą, tego sercu nie żal. |
| maniutka napisał/a: | | Oj, nie wiem czy jest się z czego śmiać, chciała tylko potrzymać rozmowe |
I pomóc przyjaciółce
nicol81 - Sob 25 Kwi, 2009 22:05
nieosobiście
Anonymous - Sob 25 Kwi, 2009 22:06
| nicol81 napisał/a: | Eeee- Wiola może jest zabawna, ale nie powiedziałabym, że bez niej są stracone odcinki. Dla mnie stracone są tylko bez Uli i Marka |
A to chyba stanowisz wyjatek wsrod milosnikow Brzyduli
nicol81 - Sob 25 Kwi, 2009 22:09
| AineNiRigani napisał/a: | | nicol81 napisał/a: | Eeee- Wiola może jest zabawna, ale nie powiedziałabym, że bez niej są stracone odcinki. Dla mnie stracone są tylko bez Uli i Marka |
A to chyba stanowisz wyjatek wsrod milosnikow Brzyduli |
Często stanowię wyjątek - ale nie wiem, czy w tym przypadku. Chyba najwięcej znanych mi osób właśnie główną parę lubi najbardziej a Wiola to przyprawa
Admete - Sob 25 Kwi, 2009 22:14
A jak ta Wiola wygląda?
nicol81 - Sob 25 Kwi, 2009 22:15
No przecież jak blondynka
Anonymous - Sob 25 Kwi, 2009 22:22
Jak Małgorzata Socha w blond wydaniu
Tutaj masz galerie: http://brzydula.socjum.pl/galeria/album/20
Nicol tak sobie chodze po roznych forach i na roznych forach Brzydula jest omawiana. I Violetta zdecydowanie rulez !! Nie mozna jej porownywac do Marka i Uli, bo to para glownych bohaterow, ale jest postacia na tyle barwna, ze jej brak jest odczuwalny niemal na rowni z pocalunkiem Marka i Uli
Admete - Nie 26 Kwi, 2009 09:50
Nie otwiera mi się ta galeria, więc moja ciekawośc nie została zaspokojona
aneby - Nie 26 Kwi, 2009 10:04
Może ta się otworzy ? http://brzydula.plejada.p...chac_detal.html
Violetta to sekretarka, bardzo ładna, ale ekhm... niezbyt mądra. Taka słodka lala.
Trzykrotka - Nie 26 Kwi, 2009 11:18
| aneby napisał/a: | | Violetta to sekretarka, bardzo ładna, ale ekhm... niezbyt mądra. Taka słodka lala. |
Blond lala, ale nie słodka! Wrdena, niemiła naciągaczka. Ale bez jej tekstów byłoby nudniej.
nicol81 - Nie 26 Kwi, 2009 12:13
| AineNiRigani napisał/a: | | jest postacia na tyle barwna, ze jej brak jest odczuwalny niemal na rowni z pocalunkiem Marka i Uli |
Akurat Wiola jest od początku, a pocałunki były niestety tylko dwa... Ja, jak mówiłam, lubię jej teksty jak jest, ale nie odczuwam jej braku, jak jej nie ma. Np. w odcinku o truskawkach jej nie było, a był to jeden z najzabawniejszych. Seba mnie bardziej bawi, bo on jest świadomy komizmów sytuacyjnych i sam się nabija. Wioli po prostu te teksty się przydarzają. Chodzi sobie bezmyślnie po świecie, czasem nieświadomie przerabiając akcję. Może jest wyrazista, ale jednowymiarowa. Nic jej nie uczy ani nie zmienia. A czyż nie o to chodzi w ulubonych bohaterach?
aneby - Nie 26 Kwi, 2009 12:39
Viola raczej się nie zmieni, bo jej perypetie tworzą barwne tło dla głównych bohaterów. Ona sama nie jest ważna.
| AineNiRigani napisał/a: | | jej brak jest odczuwalny niemal na równi z pocałunkiem Marka i Uli |
To chyba zależy czego się oczekuje od serialu.
Czy oglądam bo :
a) mogę się pośmiać
b) interesuje mnie, co się stanie z głównymi bohaterami
|
|
|