To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Agn - Nie 04 Mar, 2012 19:52

Wiem, ale cosik mi net nie chce zbyt szybko działać, więc pewnie będę musiała poczekać do soboty na kolejny odcinek. Chyba że jutro coś się w tym względzie zmieni...
Anonymous - Nie 04 Mar, 2012 19:55

A dzis rusza nowy sezon Rancza :rotfl:
Admete - Nie 04 Mar, 2012 19:56

Za kolejne to oni sobie kaskę liczą...Inaczej niż na tvn. Właśnie mi się przypomniało, że w oglądaniu Układu warszawskiego utknęłam w połowie, a to całkiem sympatyczny serial.
Agn - Nie 04 Mar, 2012 19:58

Ale miał tylko jeden sezon, bo się jednak nie sprzedał. Szkoda, tam był Lesław Żurek.
No ale tu jest piękna psina. Oby się utrzymał. :)
Swoją szosą zabawna była scenka, w której Marek wprowadzał Alexa do zespołu.
Lucyna: (coś w guście) Mamy zwierzaka? Chyba żartujesz!
Marek: On jest lepiej ułożony ode mnie...
Lucyna: Ale on ma pchły, cztery łapy i nie jest w stanie się wysławiać!
Marek: Puchała też się nie za dobrze wyraża...
:lol:
(Cytat z pamięci, może być niedokładny.)

Admete - Nie 04 Mar, 2012 19:59

Szkoda, bo moim zdaniem lepszy niż Komisarz Aleks.
Anonymous - Nie 04 Mar, 2012 19:59

Zjadłabym Żurku.... :mysle:
Admete - Nie 04 Mar, 2012 20:01

Żurek fajny i Englert, Ferency, Topa...TVN zaczyna jakiś nowy serial - Prawo Agaty. Może nie będzie zły.
Agn - Nie 04 Mar, 2012 20:04

Admete napisał/a:
Szkoda, bo moim zdaniem lepszy niż Komisarz Aleks.

Kwestia gustu i zapatrywań. Wg mnie porównywalny poziomem.
lady_kasiek napisał/a:
Zjadłabym Żurku....

Kanibalka!
Admete napisał/a:
Żurek fajny i Englert, Ferency, Topa...

Zaś tu Olbrychski, którego po raz pierwszy od nie wiem jakiego czasu odbieram pozytywnie. Aktorsko jakby, kurczę, odżył, bo ostatnio to jak grał, to wszystko tak samo.

Admete - Nie 04 Mar, 2012 20:05

Pewnie kwestia gustu :) Moja bratanica kocha psy i bardzo by chciała pieska w serialu oglądać, ale jej jeszcze nie pozwolą :)
Agn - Nie 04 Mar, 2012 20:07

Admete napisał/a:
Moja bratanica kocha psy i bardzo by chciała pieska w serialu oglądać, ale jej jeszcze nie pozwolą

A jak już duża ta bratanica? Choć pewnie za mała, by oglądać kryminały...
Choć Eru a prawdą za wielkiego młodu się McGyvera oglądało bez ograniczeń...

Admete - Nie 04 Mar, 2012 20:08

Ale ona naprawdę za mała :) 6 lat. Choć zna słowo ironia i nawet zastosowała je ostatnio całkiem poprawnie ;) W ogóle ma takie teksty, muszę w odpowiednim wątku zacytować :wink:
Agn - Nie 04 Mar, 2012 20:10

Dawaj ją!!!
No ale 6-latka to faktycznie kapkę za wcześnie...

Anonymous - Nie 04 Mar, 2012 21:10

I jak lubi pieski... my z Mamuą wyłyśmy w duecie.....

A dziś wyłyśmy ze śmiechu na Ranczu :rotfl:

Agn - Pon 05 Mar, 2012 11:51

lady_kasiek napisał/a:
I jak lubi pieski... my z Mamuą wyłyśmy w duecie.....

No na początku to i mnie się słabo zrobiło, bo nienawidzę, jak się rani zwierzęta. Nawet jak tylko na filmie i wiem, że tak naprawdę piesek tylko "gra" rannego. Ale i tak...
No ale póki co wszystko skończyło się happy endem. :)

Agn - Wto 06 Mar, 2012 17:36

Drugi odcinek też mi się podobał. Alex wprowadził się Bromskiemu do chałupy. Sprząta mu rozrzucone po całej przestrzeni ciuchy (muszę tego nauczyć mojego Reksia!!! :excited: Tylko jak to zrobić? :mysle: ), a potem wprowadził mu się do łóżka. Jak rzekł był bohater: "Jedna noc, rozumiesz?" - oj, Bromski, właśnie przegrałeś bitwę. Coś czuję, że to on będzie spał na tym "naprawdę fajnym kocyku" obok łóżka. :lol:
asiek - Wto 06 Mar, 2012 19:36

Admete napisał/a:
TVN zaczyna jakiś nowy serial - Prawo Agaty. Może nie będzie zły.

Się uśmiałam na pierwszym odcinku. :lol: :wink: Taka bzdurka, może być zabawnie. :wink:

Agn - Wto 06 Mar, 2012 19:49

To coś w stylu Ally McBeal czy niekoniecznie?
asiek - Wto 06 Mar, 2012 19:52

Agn, nie mam porównania, bo nie oglądałam Ally McBeal.
Nazgulica - Śro 07 Mar, 2012 19:11

Nie przepadam jakoś za polskimi serialami..
Za to przekonałam się do Teorii Wielkiego Podrywu po maratonie na Comedy Central :D

Agn - Śro 07 Mar, 2012 19:31

Jeśli chodzi o polskie seriale obyczajowe, to nawet ich nie wącham. A już w ogóle pomysł na "Galerię" uważam za kretyński. I jeszcze robić o tym serial... :roll: No comment.
Natomiast nie-obyczajowe lubię. Wojenne, kryminalne (niektóre) - zawsze przynajmniej spróbuję. :mrgreen:

Nazgulica - Śro 07 Mar, 2012 19:34

Czas Honoru odtrącił mnie samą reklamówką, ale kiedyś oglądałam takie kryminalne seriale (nie W11 i Kryminalni) chyba nazywał się "Psy"
Agn - Śro 07 Mar, 2012 19:40

Hyhyhy, a ja CH po prostu uwielbiam. Zakochałam się w tym serialu.
Co kto lubi, Nazgulico. :)

Nazgulica - Śro 07 Mar, 2012 19:46

Może tyle własnie, ze co komu przypadnie do gustu :D
Aczkolwiek ostatnio widziałam plakat albo do filmu lub serialu o Klossie (chyba głównego bohatera będzie grac Tomasz Kot)

coś słyszałyście na ten temat?

Agn - Śro 07 Mar, 2012 19:50

Stawka większa niż śmierć to będzie film kinowy. Myślę nad tym intensywnie, może być zabawnie. :mrgreen:
Tu trailer: http://www.youtube.com/watch?v=DYDcSCIvnqU
Na pewno będą lecieć porównania z serialem. Ale, ale! Skoro "Stawka większa niż życie" doczekała się filmu kinowego, to ja mogę w takim razie czekać sobie spokojnie, aż mi wyprodukują coś w guście "Czterech pancernych i psa - reaktywacji"? :wink:

PS Tu oficjalna strona: http://kloss.pl/

Admete - Śro 07 Mar, 2012 19:55

Rozbawił mnie komentarz pod zwiastunem ;)