To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

praedzio - Nie 30 Paź, 2016 10:39

Nie jakiś, tylko ze świata Marvela. Doctor Strange. Wybieram się po wypłacie. ;)
Admete - Nie 30 Paź, 2016 10:43

Tez bym poszła, ale o normalnej godzinie jest z dubbingiem. Sama wieczorem nie pójdę. Widziałam zwiastun, fajne efekty.
praedzio - Nie 30 Paź, 2016 10:48

No, właśnie - ten cholerny dubbing! :uzi: :uzi: :uzi: :wsciekla:
asiek - Nie 30 Paź, 2016 10:50

Moja Siostra była z córką, obie zachwycone. :-D W przypadku siostrzenicy, to prawdziwy cud, bo do bólu nie znosi Benedicta. :wink: W tym filmie odkupił winy. :wink:

Admete napisał/a:
Moja koleżanka twierdzi, żeby od razu obejrzeć dwa odcinki i nie zrażać się po pierwszym.

Dzięki, tak zrobię. :wink:

Deanariell - Nie 30 Paź, 2016 11:36

Praedzio napisała:
Cytat:
Obejrzałam wczoraj w telewizorni Maleficent. Faktycznie - wizualnie ładnie zrobione, ale po disneyowsku naiwne, i jakoś mnie nie porwało. Do jednorazowego obejrzenia.

Też obejrzałam i podzielam opinię. ;) Może z córką jeszcze kiedyś obejrzę, jak będzie chciała. :-P Wcześniej oglądałyśmy "Jak wytresować smoka 2" - tzn. ja w całości, a Młoda połowę, bo późno było i poszła spać, ale dzisiaj jest powtórka, jakoś niedługo nawet - tak czy inaczej stwierdzam, że lepiej się bawiłam niż przy "Maleficent", smok Szczerbatek (Nocna Furia) rządzi! :mrgreen: Chciałabym mieć takiego, wierniejszy od psa i bez sierści - idealny dla alergika. :lol:

Admete - Nie 30 Paź, 2016 11:45

Za mną pierwszy odcinek Westworld - dość brutalny i niepokojący. Spróbuję drugi odcinek, ale na razie jest dziwnie. Aragonte bardzo lubi ten film o smokach.
Deanariell - Nie 30 Paź, 2016 11:53

Admete napisał/a:
Aragonte bardzo lubi ten film o smokach.

Nie dziwię się, bo perfekcyjnie zrobiony, dobra fabuła, ciekawi bohaterowie - może sobie jeszcze kiedyś obejrzę obie części bez dubbingu. ;)

Admete - Nie 30 Paź, 2016 11:56

Nie widziałam jeszcze, ale nadrobię. Co do Westworld - nie wiem, czy mam ochotę na taką dawkę ponuractwa i przemocy.
W DM sześć osób budzi się na pokładzie statku i nie pamięta kim jest. Siódma osobą okazuje się android. Statek zostaje zaatakowany i trafia na kolonię przygotowująca się do odparcia ataku. Pierwszy odcinek kończy się ujawnieniem tożsamości pięciu osób - zastanawiam się tylko, czy te informacje są prawdziwe.
W Westworld mamy technologicznie zaawansowany park rozrywki, który naśladuje Dziki zachód. Androidy służą tam do zabijania, gwałcenia i innych nieprzyjemnych rzeczy, które wymyślają ludzie.

Admete - Nie 30 Paź, 2016 15:21

Dark Matter to na razie kosmiczna przygodówka, ale da się obejrzeć. Nawet zaczynam się wciągać ;) Odrobinę może się kojarzyć z Firefly. Czytam sobie wpisy ludzi na IMDb - ludzie wzdychają za dawnymi produkcjami.

EDIT: Killjoys też sprawdzę.

praedzio - Nie 30 Paź, 2016 20:02

Ja jakoś nie mogę się zabrać za drugą serię DM, za to Killjoys połknęłam bez popitki. ;)
Admete - Pon 31 Paź, 2016 06:49

Ja sprawdziłam na razie wizualnie Killjoys, ale sama nie wiem. Czy tam jest jedna historia, czy każdy odcinek osobny? Bo zdecydowanie wolę opcję pierwszą. Podobno Killjoys są komiksowe bardziej ( to by był dla mnie minus ).
praedzio - Pon 31 Paź, 2016 06:51

Jest i to i to.
Admete - Pon 31 Paź, 2016 06:52

Zacznę na pewno. Pierwszy sezon mam w całości.
Admete - Pon 31 Paź, 2016 13:38

Robię sobie powtórkę ze Star Treków. Te nowe podobają mi się bardziej niż SW. Trzecia część ST już bez Abramsa jest słabsza niestety.
Admete - Wto 01 Lis, 2016 17:23

Dark Matter ogląda mi sie bardzo przyjemnie. Nic odkrywczego, ale postacie mi się podobają. Lubię panią android ;) Trzeci ma najlepsze bon moty, fajna też jest ta dziewczyna, której śnią się wspomnienia załogi. Pierwszy ma podwójną tożsamość. Najsłabsza jest Dwójka - taka typowa lala, która udaje twarda kobietę.
EDIT: budżet jest niewielki, ale historia niezła, dialogi dobre i sporo humoru. Wciągam się. Brakowało mi kosmicznych bajek ;)

praedzio - Wto 01 Lis, 2016 19:42

To może ja w końcu zabiorę się za drugą serię. ;)
Admete - Wto 01 Lis, 2016 19:46

Zabierz się, bo ja na pewno będę oglądać dalej. Killjoys też obejrzę, ale na razie nie chcę płodozmianu. To akurat, żeby doczekać drugiego sezonu Expanse.
praedzio - Wto 01 Lis, 2016 19:50

W Killjoys mamy walkę między Rodami oraz wmieszaną w to trójkę łowców nagród. Dutch mnie najbardziej wkurzała (Ciebie pewnie będzie jeszcze bardziej), ale później mi przeszło. Bracia są fajni - ten mądry i ten ładny. ;)
Admete - Wto 01 Lis, 2016 19:55

A w Dark Mater przez chwilę był drugi android - Pani Android była zazdrosna o Wendy ;) Zobaczę, co będzie z Killjoys - bratu się podoba,a to dobrze wróży ;) Budżet chyba mają trochę większy. DM jest czasem siermiężne, ale ja się wychowałam na sf z lat 90, więc nic mi nie jest straszne. I proszę - dowiedzieliśmy się w końcu, kim naprawdę jest numer 1. Tylko o Dwójce nadal nic nie wiadomo.
Aragonte - Śro 02 Lis, 2016 18:22

Deanariell napisał/a:
Wcześniej oglądałyśmy "Jak wytresować smoka 2" - tzn. ja w całości, a Młoda połowę, bo późno było i poszła spać, ale dzisiaj jest powtórka, jakoś niedługo nawet - tak czy inaczej stwierdzam, że lepiej się bawiłam niż przy "Maleficent", smok Szczerbatek (Nocna Furia) rządzi! :mrgreen: Chciałabym mieć takiego, wierniejszy od psa i bez sierści - idealny dla alergika. :lol:

"Jak wytresować smoka 2" oglądałam trzy razy w kinie :wink: Jedynkę tylko w domu, na DVD, bo głupia to przegapiłam, tj. nie sądziłam, że aż tak mi się spodoba.
Uwielbiam Szczerbatka :serce:
Dubbing w HTTD jest bardzo dobry, ale w oryginale też oglądałam - jakie cudne akcenty wychodzą w tamtej wersji :D
Muszę sobie przypomnieć niedługo obie części :)

Admete, wiesz, kiedy wraca Grimm? Tj, kiedy puszczą ten ostatni krótki sezon?

Admete - Śro 02 Lis, 2016 18:27

Chyba gdzieś w zimie...Muszę sprawdzić.
EDIT: 6 stycznia.

Deanariell - Sob 05 Lis, 2016 12:29

Wczoraj tak z zaskoczenia wybraliśmy się z mężem późnym wieczorem do kina na film "Doctor Strange" - w 3D, ale bez dubbingu. Przyznam, że świetnie się bawiłam. Benedict Cumberbath świetny :serce: , Tildę Swinton też bardzo lubię, efekty niezłe, fabuła wciągająca (nie miałam wcześniej żadnego kontaktu z komiksową wersją historii), lekka dawka humoru (zabawne sceny w bibliotece "zakonu" :rotfl: ), nie było sztucznego zadęcia i śmiertelnej powagi (co zdarza się niektórym filmom, gdy świat stoi na krawędzi zagłady :-P ) - jak dla mnie idealnie zbilansowany, nie nudziłam się. :oklaski: Subtelnie zarysowany wątek romansowy - btw ja bym się nie oparła i skusiła na jeden porządny całus - doktorek sobie zasłużył, ale nie było i też super. :wink: Jak ktoś dobrze znosi 3D, to warto wybrać się do kina, jednak film będzie się podobał również podczas domowego seansu. Polecam. :mrgreen:
Admete - Sob 05 Lis, 2016 12:41

Ja zdecydowanie bez 3D :)
Caitriona - Sob 05 Lis, 2016 18:25

Deanariell napisał/a:
wybraliśmy się z mężem późnym wieczorem do kina na film "Doctor Strange" - w 3D, ale bez dubbingu. Przyznam, że świetnie się bawiłam.

Dobrze słyszeć :) Ciekawa jestem tego filmu. Postaci Doctora zupełnie nie znam, ale lubię Marvel i lubię Benedicta.

Ja jeszcze będę wyczekiwać Logana (2017), o Wolverinie, ostatni występ Hugh Jackmana w tej roli...: https://www.youtube.com/watch?v=gbug3zTm3Ws

Deanariell - Sob 05 Lis, 2016 22:21

Caitriona napisał/a:
Ciekawa jestem tego filmu.

Jest już w necie, ale w podłej jakości. :roll: